Bıçak Sanatı - Forum

integral şef bıçağı

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: integral şef bıçağı
« Yanıtla #60 : 16 Nisan 2015, 10:48:51 »
Özgürde biliyordu zaten bildiği bir çok şeyide nerden öğrendi acaba profillerin daha önce zaten resimlerini yollamıştım .Bu iş her akşam keyiflenip kamyonla malzeme sipariş etmeye benzemez .burda göz göre göre birilerini idam etmeye, ettirmeye çalışmanı anlamak mümkünde değil  .Türkiyede bıçakçılığın neden ileri gidemediğinin sebeblerini uzakta aramaya gerek yok .Biz burada misafiriz Özgür istenilmiyorsak çeker gideriz benide bir ararsan şimdi müsaitim biraz konuşalım ...
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 11:03:49 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #61 : 16 Nisan 2015, 11:30:02 »
konu sonundaki yazılan mesajları tekrar tekrar okuyarak  vardığım kanı karşılıklı polemikler ıle bır sonuca varılamayacağı.
bu sadece forumdaki ortamı germeye bırbırımızı kırmaya yarayacak.

ılk baştan konuyu okuduğumda bıçağı Kaya ıle Mehmet kardeşimizin döverek yaptığı izlenimi oluştuğunu gördüm. halbukı bır cümle " kayanın almanyadan hedıye getırdığı santoku" denseydı  bu ızlenım oluşmayacaktı.

verdığım lınktekı bıçağın bu şekılde bır polemık yaratacağını bende tahmın etmedim. yani burada bır yanlış anlaşılma oldu ve mehmetin yazdığı mesaj ıle

Bu arada bu bıçakla beraber kaya bi kendi dövdüğü birkaç profil daha getirmişti  ben bu bıçagın kaya  aabi tarafından dövüldüğünü biliyordum  profil çok kötü durumdaydı 2 kişi 12 saat emek harcadık sıfırdan dövülse bukadar uzun sürmiydi bilmiyorum dövme yapan arkadaşlar daha iyi bilir :) zaten çelik bilgisi vs olarakta bilmediğim için paylaşmadım forumda herkes bilirki benim ne ocagım ne örsum nede başka ekipmanım var evet biz yaptık bun bıçağı ama biz dövmedik bunuda zaten birçok arkadaş biliyor

konunun açıklığa kavuştuğunu görüyorum. sizlerden ricam daha fazla mesaj yazarak  bırbırınızı kırmamanız ve forum ortamının gerılmesıne müsade etmemeniz. anlayışınız için teşekkür ederim  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #62 : 16 Nisan 2015, 11:55:34 »
konu sonundaki yazılan mesajları tekrar tekrar okuyarak  vardığım kanı karşılıklı polemikler ıle bır sonuca varılamayacağı.
bu sadece forumdaki ortamı germeye bırbırımızı kırmaya yarayacak.

ılk baştan konuyu okuduğumda bıçağı Kaya ıle Mehmet kardeşimizin döverek yaptığı izlenimi oluştuğunu gördüm. halbukı bır cümle " kayanın almanyadan hedıye getırdığı santoku" denseydı  bu ızlenım oluşmayacaktı.

verdığım lınktekı bıçağın bu şekılde bır polemık yaratacağını bende tahmın etmedim. yani burada bır yanlış anlaşılma oldu ve mehmetin yazdığı mesaj ıle

Bu arada bu bıçakla beraber kaya bi kendi dövdüğü birkaç profil daha getirmişti  ben bu bıçagın kaya  aabi tarafından dövüldüğünü biliyordum  profil çok kötü durumdaydı 2 kişi 12 saat emek harcadık sıfırdan dövülse bukadar uzun sürmiydi bilmiyorum dövme yapan arkadaşlar daha iyi bilir :) zaten çelik bilgisi vs olarakta bilmediğim için paylaşmadım forumda herkes bilirki benim ne ocagım ne örsum nede başka ekipmanım var evet biz yaptık bun bıçağı ama biz dövmedik bunuda zaten birçok arkadaş biliyor

konunun açıklığa kavuştuğunu görüyorum. sizlerden ricam daha fazla mesaj yazarak  bırbırınızı kırmamanız ve forum ortamının gerılmesıne müsade etmemeniz. anlayışınız için teşekkür ederim  ;)

+1

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #63 : 16 Nisan 2015, 11:57:17 »
Özgür'ün bıçakta bu siteye gitmiş :)
http://www.weber-messer.eu/at_shop/product_info.php?products_id=1695&XTCsid=ec62bf7c6eea487601050a98dbbcae5a

Almanya da tanıdık çok. Farklı çelikler ile de yaptırılır ise güzel olur ama. İntegral sevdalısı biri olarak kesinlikle düşüne bilirim.
o bıcak belkide ordan alındı salim ne demek istiyorsun anlamadım  solingende zaten bu işi yapan birdünya firma var bu şekilde bıçağı ben yapmadım yapmadığım bıçağıda yaptım diye lanse etmem

Yahu senin yapmadığını zaten biliyorum. Hatta diğer açtığın konuda da nereden aldığını sordum. Eğer söylersen bende alacağımı da belirttim. Çünkü fiyat karşılaştırmasına bakınca sen ucuz alıyorsun. Acemiyiz daha belki ama neyin ne olduğunu görebiliyoruz çok şükür. Bu alınganlık nedir anlayamadım. Arada muhabbetimiz olmasa ve beni tanımasan kale alıp inan cevap bile vermezdim bu mesaja.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #64 : 16 Nisan 2015, 12:03:22 »
O izlenime nereden vardın . Daha en başta günün hatırasına bıçak dövdük ibaresi geçmedi " ortak bir çalışma yaptık ifadesi yer alıyor"
İkinci benim konuyu farkına vardığım 14 nisan günü bu çalışma dövüldü ifadesi kullanıldı.nerde ve nasıl dövüldüğü  işi bilen biri tarafından açıkça anlaşılıyor.
Ayrıca 40# ve 41# numaralı mesajları okuyan bir kimse eğer konuya önyargılı yaklaşmıyorsa kafasındaki bütün soru işaretlerini kaldıracaktır.Bence böyle bir kırgınlığa sebeb olmak sebebli bir önyargısı yoksa bir özre borçludur.Konu aydınlığa kavuştu ama kırılan dökülenleri öylece ortada bırakarak konunun kapanmasını sağlanmasına çalışmak herkesin zihninde konunun içindeki önyargı ve taraflılık  kaynağı hakkındaki soruları ortadan kaldıracaktır .Ben konuda geçenler adına kimlere özür borçluysam seve seve özürlerimi iletirim .Müdahil olmuş diğer kimselerinde yapmaları ümidiyle

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #65 : 16 Nisan 2015, 12:21:25 »
Bu bıçağı yapmak yada ypmamak bana ne birşey katar  nede eksiltir bu ama başta bu bıçağa yapılan butün işleri ayrıntısıyla anlatmadığıma pişman oldum nedense gerek duymadım sırf integral kısımdaki bölüme yaklaşık 2 saat emek verdik ama bu emekler uğraşlarımızda günün hatırasıda herşey değersizleştirildi bianda..bende konuda müdahil olmuş bilerek yda bilmeyerek kalbini kırdığım arkadaşlardan özür dilerim

« Yanıtla #66 : 16 Nisan 2015, 23:37:02 »
Hafta sonunu kendimce dövme işiyle geçirdim. Sadece ocak kaynağı yaptığım sıcaklıklarda kıvılcım atması(patlaması) oldu.

Acaba diyorum talaşlı üretimde daha mı az kıvılcım çıkıyor da bizim haberimiz yok?
Benden çok çok daha tecrübeli ustalarımız cevaplayacaktır.

Yoksa atmasyon forumu mu olacak burası?
Bu tür konulara herhangi bir şekilde dahil olmak istemiyorum ama yukarıda alıntı yaptığım satırlara bir şeyler yazma gereği doğduğunu düşünerek yazmak istedim. Öncelikle bu başlık altında yazılan bazı cümleleri genel nosyona yakıştıramadım bunu belirteyim. Neyin yakışıp neyin yakışmadığını ilgili arkadaşlar yazdıklarını okuyarak kendileri yorumlayabilir bu nedenle kimseden bir alıntı yapmadım.
Yukarıdaki alıntıyı da anlayamadığım için yaptım. Sorular gerçekten sorulmuş sorularsa ona göre yanıtlayayım;
Acaba diyorum talaşlı üretimde daha mı az kıvılcım çıkıyor da bizim haberimiz yok?
-Talaşlı üretimin niteliğine bağlı olarak hiç kıvılcım çıkmayabilir ve doğal olarak bundan da haberimiz olması olanaksızdır. Talaşlı üretimden üretim boyunca hep kıvılcımda çıkabilir ama bundan haberiniz olur. ( Bu kısmı tecrübelerime dayanarak söyledim, daha tecrübeli olduğumdan değil)
Bu tanımlama veya mecaz anlamı ne bu foruma ne de bu forumu paylaşanlara yakıştıramadım. Ne demek "atmasyon" forumu? Buna ilişkin açıklamayı duymak isteriz doğrusu, çünkü hiş hiç hoş olmamış...
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 23:52:25 Gönderen: sefaçabuk »

Kaya

• 2867
« Yanıtla #67 : 16 Nisan 2015, 23:48:52 »
Bazen bakıyorum da bu alman menşeli sitelere, feci şekilde gereksiz pahalı geliyor bazı ürünler,
Malzeme de kesinlikle tavizim yoktur en iyiyi kullanırım hiç acımam fakat göz göre göre de o kadar fazla para bayılmak rahatsız ediyor insanı,
Bu almanlar da öpücülük seviyesi yüksek sayılır ;)
haklısın mercedes ,bmw,audi,porsche,bose,siemens ,vw,man,bunlar için öpücekler tabii ama karşılığınıda veriyorlar.hiç değilse yalan yok be hocam ne konuşulduysa onu alıyorsun .en iyisini üretebilen nadir uluslardan ne yazıkki..

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #68 : 17 Nisan 2015, 11:40:58 »
Bazen bakıyorum da bu alman menşeli sitelere, feci şekilde gereksiz pahalı geliyor bazı ürünler,
Malzeme de kesinlikle tavizim yoktur en iyiyi kullanırım hiç acımam fakat göz göre göre de o kadar fazla para bayılmak rahatsız ediyor insanı,
haklısın mercedes ,bmw,audi,porsche,bose,siemens ,vw,man,bunlar için öpücekler tabii ama karşılığınıda veriyorlar.hiç değilse yalan yok be hocam ne konuşulduysa onu alıyorsun .en iyisini üretebilen nadir uluslardan ne yazıkki..
İşim gereği fazlasıyla, büyük alman firmaları ile çalışıyorum, liste fiyatları ile gerçekte olan fiyatlandırmalarını da çok iyi biliyorum  ;) İşin bu ayağını ve de kalite kriterlerini bir kenara bırakalım.
Ufak-tefek alma gereği duyduğumuz, araç-gereç için öpücü fiyatlar sunabiliyorlar. Gereksizmi gereksiz ama fiyatlandırma da Bu Alman malıdır  zihniyetini çok iyi koyuyorlar üstüne acı ama gerçek bizim kafalarımızda ki olgu da herzaman bu yönde zaten.
Bu arada yukarıda yazdığınız o büyük firmaların parça üretimlerinin ne kadar büyük bir kısmı Türkiye de yapılıyor bilseniz şaşırırsınız.  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #69 : 17 Nisan 2015, 12:22:22 »
İşim gereği fazlasıyla, büyük alman firmaları ile çalışıyorum, liste fiyatları ile gerçekte olan fiyatlandırmalarını da çok iyi biliyorum  ;) İşin bu ayağını ve de kalite kriterlerini bir kenara bırakalım.
Ufak-tefek alma gereği duyduğumuz, araç-gereç için öpücü fiyatlar sunabiliyorlar. Gereksizmi gereksiz ama fiyatlandırma da Bu Alman malıdır  zihniyetini çok iyi koyuyorlar üstüne acı ama gerçek bizim kafalarımızda ki olgu da herzaman bu yönde zaten.
Bu arada yukarıda yazdığınız o büyük firmaların parça üretimlerinin ne kadar büyük bir kısmı Türkiye de yapılıyor bilseniz şaşırırsınız.  ;)
Bende genç bir delikanlı ömrü kadar bu işin mutfağında çalışmışlığım var Alman Malı deme gereksizliğini hiç hissetmedim .Aldığının karşılığını veren bir zihniyet ,en önemlisi yalan ,dolan,yanıltma,şaşırta,kandırma olmaması herşey yazılı ,çizili ,test edilmiş,ne aldığını bilen memnun bir alışveriş. Kafanızdaki olguların öznel olgular olduğunu düşünüyorum .
Yurdumuzdada bu tür gelişmelerin yaşanması fazlasıyla memnuniyet verici ,keşke bizde Bu Türk Malıdır zihniyetiyle yalansız, dolansız, iftirasız,hilesiz mallarımızın ufak tefek fiyatlandırmasında dahi uygulayabilecek kadar prestijimizi yükseltsek ne güzel olurdu sizcede öyle değilmi?
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2015, 12:23:57 Gönderen: Kaya »

« Yanıtla #70 : 17 Nisan 2015, 13:25:25 »
Hafta sonunu kendimce dövme işiyle geçirdim. Sadece ocak kaynağı yaptığım sıcaklıklarda kıvılcım atması(patlaması) oldu.

Benden çok çok daha tecrübeli ustalarımız cevaplayacaktır.

Bu tür konulara herhangi bir şekilde dahil olmak istemiyorum ama yukarıda alıntı yaptığım satırlara bir şeyler yazma gereği doğduğunu düşünerek yazmak istedim. Öncelikle bu başlık altında yazılan bazı cümleleri genel nosyona yakıştıramadım bunu belirteyim. Neyin yakışıp neyin yakışmadığını ilgili arkadaşlar yazdıklarını okuyarak kendileri yorumlayabilir bu nedenle kimseden bir alıntı yapmadım.
Yukarıdaki alıntıyı da anlayamadığım için yaptım. Sorular gerçekten sorulmuş sorularsa ona göre yanıtlayayım;
-Talaşlı üretimin niteliğine bağlı olarak hiç kıvılcım çıkmayabilir ve doğal olarak bundan da haberimiz olması olanaksızdır. Talaşlı üretimden üretim boyunca hep kıvılcımda çıkabilir ama bundan haberiniz olur. ( Bu kısmı tecrübelerime dayanarak söyledim, daha tecrübeli olduğumdan değil)
Bu tanımlama veya mecaz anlamı ne bu foruma ne de bu forumu paylaşanlara yakıştıramadım. Ne demek "atmasyon" forumu? Buna ilişkin açıklamayı duymak isteriz doğrusu, çünkü hiş hiç hoş olmamış...
Ecoratti arakadaşımız bana özelden mesaj atarak açıklama yapmıştı bu açıklamayı okudum ama özelden yanıtlamayı çok uygun bulmadım. Kendisinden o açıklamayı burada yapmasını da rica ediyorum, madem konu ortalıkta tartışılıyor en azından paylaşacaklarımızı ortada paylaşalım herkes duysun. Soru ortaya sorulduğu için yanıtları da ortada verelim.

« Yanıtla #71 : 17 Nisan 2015, 13:31:24 »
Bu arada söyleyeyim, bu satırları moderatör veya forum yönetiminden birisi olarak yazmıyorum, herkes gibi sıradan bir üye olarak yazıyorum.