Bıçak Sanatı - Forum

integral şef bıçağı

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: integral şef bıçağı
« Yanıtla #40 : 15 Nisan 2015, 19:17:43 »
Ah Mehmet ben konuyu kaçırmışım .Bıçağa sakın iş olma ben onu gelin kız kardeşime yaptım.
Bıçak 1.4112 den dövüldü .Bu arada Markus ustam atölye ve bilgilerinide esirgemedi .ışıl işlemi ,sıfıraltı işlemi ve menevişi tamamen Atmosfer koruması altında yapıldı .Bu bıçaklardan bana çok talep oldu isteyenler Mehmet Kardeşime sipariş yazdırabilirler .çelik olarak n690,n695,14c28n ve belki kısıtlı olarak aebl olarak imkanımız var .isteyecek olanlara duyurulur...

Salladığın her çekiç için tekrar tekrar teşekkürederim :)
çekiç demeyelim kalıpta dövmedir bunlar..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #41 : 15 Nisan 2015, 19:28:03 »
Gerçekten takdire şayan bir işçilik ve model ellerinize sağlık.Mehmet ve kaya ustalarım bu bıçağın n 690 olanının fiyatı belli oldumu. .eğer olursa bundan bir tane alıp ölene kadar mutfakda bıçak sorununu bitirmek istiyorum  :D
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #42 : 15 Nisan 2015, 19:33:13 »
Osmanın açık çeki var bizde ne isterse emri olacaktır kardeşimiz canı saolacak tabiiki  ^-^
İnşallah   :)

Şimdilik bizim mutfakta Enzo var bir mutfak bıçağı tamamlayana kadar el konuldu. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #43 : 15 Nisan 2015, 21:05:16 »
Murat bunlardan cesitli celiklerden hazir üretimleri zaten var kalipla dövülüyor
Bizim ayricaligimiz istedigimiz celikle imal ettirebilme ihtimali biz herhangi bir ticaret
Kar amacimiz olmadan üretim sürecinden gecirtebilmemiz .Bu sürecte bazen presi kumanda
Etme ihtimalimiz oluyor hepsi bu fiyat konusunda ne derlerse o burda bilinen pazarlik gecerli
Degil .dogal olarak toptan alimlarda fiyat asagi düsecektir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #44 : 15 Nisan 2015, 21:45:49 »
aslında o kadar uğraşmanıza gerek pek yoktu Mehmet . bıçağın aynısı 38 euro 4116  sıteye üye olursanız sanırım 30 euroya kadar düşüyor. 14 euro kargo  = 44 euro    malzeme 4116 . yada almanyada tanıdığınız varsa kargo ücreti ortadan kalkar. 8)    yanında bırde krem rengi g10 ve mavi liner oldumu  fıstık gibi bir santokunuz olur.

http://www.weber-messer.eu/store/product_info.php?products_id=1698&XTCsid=661f60b2c24d722547c9ca4e32a969c4
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #45 : 15 Nisan 2015, 21:52:13 »
Özgür'ün bıçakta bu siteye gitmiş :)
http://www.weber-messer.eu/at_shop/product_info.php?products_id=1695&XTCsid=ec62bf7c6eea487601050a98dbbcae5a

Almanya da tanıdık çok. Farklı çelikler ile de yaptırılır ise güzel olur ama. İntegral sevdalısı biri olarak kesinlikle düşüne bilirim.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #46 : 15 Nisan 2015, 22:22:43 »
Taner ne demek istediğin anlaşılmıyor daha doğrusu ben anlamadım bir izah etmeni rica etsem .
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 22:28:40 Gönderen: Kaya »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #47 : 15 Nisan 2015, 23:19:07 »
Taner ne demek istediğin anlaşılmıyor daha doğrusu ben anlamadım bir izah etmeni rica etsem .

ne demek istediğim gayet net ortada Kaya  ,  şayet  almanyada tanıdık varsa   yada kargoyla getırme imkanınımız var ise ,linkte verdiğim 4116 olan santokuya 38 euro karşılığında sahıp olabılırız . güzel bir kabze yaparak uzun yıllar mutfağımızda  hizmet edecek bir bıçağımız olur   

bunda anlaşılamayacak bırşey yok      ;) 

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #48 : 15 Nisan 2015, 23:24:04 »
Peki Taner dövülmüş dövülmemiş olduğunu okuyup anlaman beni memnun etti 1.4116 olarak kaç tane istediğinide belirtirsen uygundur hemen yarın siparişleri kendim almaya gideceğim .Ayrıca özel bir çelik tercihi olanlar için hemen yarın tedarik edebilmem mümkün değil  onlarında siparişini geçeceğim ..
Murat senin n690 olarak siparişini unutmadım zaten geçen seferden senin siparişini telafi etmiş oluruz
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 23:28:37 Gönderen: Kaya »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #49 : 15 Nisan 2015, 23:44:45 »
Ben 3 tane kendim için AEBL istiyorum mutlaka. Damast olanların fiyatları belli oldu mu? 1-2 tane de damast isteyen var. 4116 ları Özgür sayesinde alırım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #50 : 15 Nisan 2015, 23:48:28 »
teşekkür ederim Kaya siparişimi çoktan  verdim zaten   :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #51 : 15 Nisan 2015, 23:51:11 »
Salim aebl şu anda zor bulunuyor.Kalıpta dövmeye uygun ölçülerde elimde zaten 3 bıçaklık var ,birini kendim için olmak üzere en fazla 2 adet şansın var.Sen fazla integral hastası oldun sen ilk önce sana yolladıklarımı bitir...
İyi günlerde olsun taner
Bu arada Almanyada benim bir sürü tanıdığım var kimse burdada beleşe kargo yollamıyor 5 euroya elini öpüyorlar.. 8) ;D
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 23:57:00 Gönderen: Kaya »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #52 : 16 Nisan 2015, 00:16:55 »
Sadece gülümsüyorum  :) dövme işinin kendince tehlikeleri var kıvılcım çıkarar mazalah yakar bir tarafı dövdüğün malzemeyi iyi tanıyıp çekici öyle sallamak lazım :)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #53 : 16 Nisan 2015, 00:18:35 »
Bu arada malzemeler elime uşaştığında  forumda duyurucam

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #54 : 16 Nisan 2015, 00:49:45 »
Klasik bir şey isteyenler 4116 alır.
Özel çelik isteyenler seçeneklerden beğendiklerini ortam sanki fazla gerilmiş yada bana mı öyle geliyor. ::)

Herkese hayırlı olsun.Beni unutmayın. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #55 : 16 Nisan 2015, 08:11:09 »
Bazen bakıyorum da bu alman menşeli sitelere, feci şekilde gereksiz pahalı geliyor bazı ürünler,
Malzeme de kesinlikle tavizim yoktur en iyiyi kullanırım hiç acımam fakat göz göre göre de o kadar fazla para bayılmak rahatsız ediyor insanı,
Bu almanlar da öpücülük seviyesi yüksek sayılır ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #56 : 16 Nisan 2015, 09:19:13 »
Hafta sonunu kendimce dövme işiyle geçirdim. Sadece ocak kaynağı yaptığım sıcaklıklarda kıvılcım atması(patlaması) oldu.

Acaba diyorum talaşlı üretimde daha mı az kıvılcım çıkıyor da bizim haberimiz yok?
Benden çok çok daha tecrübeli ustalarımız cevaplayacaktır.

Yoksa atmasyon forumu mu olacak burası?
Okinawian

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #57 : 16 Nisan 2015, 09:21:22 »
Özgür'ün bıçakta bu siteye gitmiş :)
http://www.weber-messer.eu/at_shop/product_info.php?products_id=1695&XTCsid=ec62bf7c6eea487601050a98dbbcae5a

Almanya da tanıdık çok. Farklı çelikler ile de yaptırılır ise güzel olur ama. İntegral sevdalısı biri olarak kesinlikle düşüne bilirim.
o bıcak belkide ordan alındı salim ne demek istiyorsun anlamadım  solingende zaten bu işi yapan birdünya firma var bu şekilde bıçağı ben yapmadım yapmadığım bıçağıda yaptım diye lanse etmem
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #58 : 16 Nisan 2015, 10:09:01 »
Yıllarca rasim ustanın dövdüğü damastlarla yapılan bıçakları benim dövdüğüm damstlar  diyen  yapan arkadaş kimmiş acaba  :D

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #59 : 16 Nisan 2015, 10:17:53 »
Bu arada bu bıçakla beraber kaya bi kendi dövdüğü birkaç profil daha getirmişti  ben bu bıçagın kaya  aabi tarafından dövüldüğünü biliyordum  profil çok kötü durumdaydı 2 kişi 12 saat emek harcadık sıfırdan dövülse bukadar uzun sürmiydi bilmiyorum dövme yapan arkadaşlar daha iyi bilir :) zaten çelik bilgisi vs olarakta bilmediğim için paylaşmadım forumda herkes bilirki benim ne ocagım ne örsum nede başka ekipmanım var evet biz yaptık bun bıçağı ama biz dövmedik bunuda zaten birçok arkadaş biliyor
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 10:22:46 Gönderen: mehmet&renas »