Bıçak Sanatı - Forum

N695 ŞEF 3 (JAPONYA YOLCUSU)

tarpoon

• 4739
Ynt: N695 ŞEF 3 (JAPONYA YOLCUSU)
« Yanıtla #20 : 22 Şubat 2015, 22:22:52 »
boyutu temiz işçiliği ile çok güzel bir bıçak olmuş Bülent usta . N695 paslanmaz olarak performansını beğenerek kullandığım bir çelık. benim gözüme takılan taşlama eşiği , bu tarz bıçaklarda taşlama eşiği ya olmuyor yada parmak oyuğunun ortalarına kadar geri çekiliyor. kullanımda sıkıntı çıkarırmı bilemem  ama su taşları ile bileme yapılacak sa bence sahibini biraz uğraştıracak derim..

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 22 Şubat 2015, 23:02:53 »
Ellerine sağlık. Taner usta değişik bir konuya değinmiş  :-\

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 22 Şubat 2015, 23:21:54 »
Yine eşsiz bir çalışma yine harika çizgiler ve bülent bey bu sefer ki çalışmanın uluslararası olmasi da cabası daha ne olsun. Büyük bir marka olacaksınız derken nasıl güzel gelişmeler yaşanıyor , uluslararası bir marka olursunuz inşallah ellerinize sağlık . benim ki kadar olmasa da bu şef bıçağının formuda güzelmiş  ^-^ şaka bir yana şahsen ben çok begendim.  :2up :2up :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 22 Şubat 2015, 23:34:05 »
bu damı scandi  ???
Scandi ile ilgili düşünceler yavaş yavaş değişmeye başaldı.
Tebrik ederim Bületn usta çok güzel olmuş .Ayrıca japonyaya gitmesi gurur verici bir olay :2up

Teşekkür ederim,bu scandi değil :)

çok şık bir bıçak olmuş. Ellerine sağlık Bülent ustam   :)

Teşekkür ederim Halil :)

boyutu temiz işçiliği ile çok güzel bir bıçak olmuş Bülent usta . N695 paslanmaz olarak performansını beğenerek kullandığım bir çelık. benim gözüme takılan taşlama eşiği , bu tarz bıçaklarda taşlama eşiği ya olmuyor yada parmak oyuğunun ortalarına kadar geri çekiliyor. kullanımda sıkıntı çıkarırmı bilemem  ama su taşları ile bileme yapılacak sa bence sahibini biraz uğraştıracak derim..

Teşekkür ederim Taner ustam :)

Taşlama eşiği konusunda aynı fikirdeyim,bıçağın ağız açma işini bitirmeden nasıl olacağı konusunda bir fotoğraf gönderdim,ağız açıldıktan sonra gene fotoğraf gönderip özellikle fikrini sordum,taşlama eşiği ile ilgili birşey söylemedi,

Normalde mutfak tarafında kullandıları çok bıçakları varmış,bunu sıcak masa servisine geçtiğinde kullanmak için istedi,tam bileme için dipten burun kısmına doğru olursa sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum..

Aslında bıçağın sadece burundan itibaren 10cm kesici kısmı çalışacak,oda 4-5 cm kalınlıkta et blok kesmek için,eğer taşlama eşiği çok zorlarsa yeni bir bıçak yaparız vesile olur :)

Ellerine sağlık. Taner usta değişik bir konuya değinmiş  :-\

Eğer çok sıkıntı olursa yenisini yaparız ama bir tecrübe etsin sonra netice ortaya çıkacak :)

Yine eşsiz bir çalışma yine harika çizgiler ve bülent bey bu sefer ki çalışmanın uluslararası olmasi da cabası daha ne olsun. Büyük bir marka olacaksınız derken nasıl güzel gelişmeler yaşanıyor , uluslararası bir marka olursunuz inşallah ellerinize sağlık . benim ki kadar olmasa da bu şef bıçağının formuda güzelmiş  ^-^ şaka bir yana şahsen ben çok begendim.  :2up :2up :2up

Teşekkür ederim Yasin bey :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #24 : 23 Şubat 2015, 07:01:37 »
Ben bununla iyi soğan doğrarım.  :D
Okinawian

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 23 Şubat 2015, 12:14:53 »
abi ellerine sağlık. çok temiz bir bıçak olmuş. ben de arkadaşın adının yazımını çok kaba ve iri buldum. senin logonun ebatlarında ve logona benzer bir şekilde uçlara doğru incelen bir yapısı olsaydı ismin, daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum. muhtemelen alfabeyi bulamadığın için birisinin bu karakterleri çizmesi gerekti ve o da benim baktığım açıdan bakarak yaklaşmadı meseleye diye düşünüyorum ama bu tür teknik konularda sana ve tüm foruma kapım açık, aklında olsun.

japon memleketine bıçak yapıp göndermen, gerçekten gurur verici bir olay, tebrik ediyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

harme85

• 140
  • Emrah
  • Meslek: gemici
  • Yer: hatay
« Yanıtla #26 : 23 Şubat 2015, 22:18:40 »
elinize sağlık çok güzel olmuş.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #27 : 24 Şubat 2015, 11:13:35 »
Ben bununla iyi soğan doğrarım.  :D

Sen gel ben sana soğan da doğratan versiyonunu yaparım,

O işin hakkını veren iş bu,tam bir genel hizmet şef bıçağı :)

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6238.0

abi ellerine sağlık. çok temiz bir bıçak olmuş. ben de arkadaşın adının yazımını çok kaba ve iri buldum. senin logonun ebatlarında ve logona benzer bir şekilde uçlara doğru incelen bir yapısı olsaydı ismin, daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum. muhtemelen alfabeyi bulamadığın için birisinin bu karakterleri çizmesi gerekti ve o da benim baktığım açıdan bakarak yaklaşmadı meseleye diye düşünüyorum ama bu tür teknik konularda sana ve tüm foruma kapım açık, aklında olsun.

japon memleketine bıçak yapıp göndermen, gerçekten gurur verici bir olay, tebrik ediyorum.

Teşekkür ederim Emin,

Boyutlandırma konusunda biraz sıkınıtı yaşadık,arkadaşlar işlerini çok iyi biliyorlar..

Bıçağı yaptığım arkadaşımız kendi isim karekterine biraz daha büyük yazılmasını istemişti,ama bunlar ölçüyü biraz kaçırdı :)

Aslında yapılması gereken aynı oranda benim imzamında karakter olarak büyütülmesiydi,ben yazıldıktan sonra gördüm müdahale şansım kalmadı,

Artık bundan sonrası için yardım isterim :)

elinize sağlık çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim :)

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #28 : 24 Şubat 2015, 11:29:58 »
Ustam ellerine sağlık, forumun ilk ihracatı oldu bu sanırsam, daha önce yurt dışına satış oldumu acaba ?
Ünye

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #29 : 24 Şubat 2015, 12:28:02 »
Ellerine saglık abi, tebrikler  :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #30 : 24 Şubat 2015, 13:55:48 »
Bülent  ustam  tebrik  ederim. 

Aynı  zamanda  gururlandım  bizim  ustalarında  yaptığı  bıçakların  yurtdışında talep  görmesine.
İnşallah  yetiştiremeyecek  kadar  talep  alırsınız  yurtdışından :)
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 04 Mart 2015, 21:43:47 »
Çok güzel bir şef bıçağı olmuş. Cocobolo ve mozaik pimleri de özellikle beğendim.
Japonların bıçak merakı malum..şimdi soracaklar hangi usta yaptı, Türkiye üretimimi.. Ne kadar gurur verici :2up
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #32 : 05 Mart 2015, 21:21:41 »
Harika olmuş bence...

hassan43

• *
  • 27
  • Meslek: makina bakım
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #33 : 05 Mart 2015, 22:00:00 »
Cocobolo mozaik pim ve muhteşem bir işçilik görebileceğimiz ender bir çalışma olmuş. Eline emeğine sağlık ustam