Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım bitti, Teşekkürler Bıçak Sanatı

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: İlk bıçağım bitti, Teşekkürler Bıçak Sanatı
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2015, 19:51:37 »
İlk bıçak için bencede gayet güzel. Bende bu modeli çok seviyorum, hatta yapan kişinin atölyesine de bayılıyorum.
Deri konusunda forumda ortak vekate deri alımı altında sepici deriye ulaşabilirsiniz.
Ben aldığım deriden çok memnunum, diğer alan arkadaşlarda öyle.
Ünye

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2015, 20:08:13 »
Gerçekten güzel bir bıçak elinize saglık. Ben sadece kestamit kısmına takıldım keşke güzel bir ahşap olsaydı. Abanoz gibi
Kestamit  nedir?

Mutfakta kullandığımız kesme tahtası malzemesi.

http://www.pinarmetal.com/kestamid.html

Sn. yaban (Kendinizi merhaba bölümünde tanıtırsanız güzel olacak)

Kestamit'in yapışma performansının kötü olduğu söylenmişti. Deneyimleriniz ne yönde. Kabza pimler vasıtasıyla mı duruyor acaba?

Merhaba bölümünde kendimden az önce bahsettim biraz :)
kestamit ince kumlandıktan sonra yapışma konusunda ahşaptan zayıf. sıvı direnci yüksek olduğundan sanırım.
ben kabzenin altını 100 kumla düzelttim ve biraz çizdim. sonra epoksi uyguladım. pimlerle beraber yapıştırdım.
gayet iyi tuttu. memnunum.

Bunları öğrendiğim iyi oldu, zira bende rengini beğenerek satın aldığım bir kesme tahtasını aynı amaçla kullanmayı planlıyorum. ;D

https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2015, 20:16:04 »
Bu malzemenin yapışmasına ben olsam o kadar güvenmezdim, eğer sağlam bir pimle perçinlemiyorsanız yine de şüpheyi eksik etmeyin  ::)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2015, 20:31:39 »
Bu ilk bıçak ise, maşallah diyelim.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2015, 20:34:58 »
Karartma da çok yakışmış, hiç de ilk bıçak gibi durmuyor :2up
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

yaban

• *
  • 12
  • Meslek: mühendis
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 17 Şubat 2015, 20:52:37 »
bundan önce imalat demirinden 2 deneme yaptım. tabi onlara bıçak demek ayıp olur :)
atölyemde talaşlı imalat için gereken çoğu malzeme ve makina var. elim atölye işlerine yatkındır.

kestamid mutfaktaki dograma tahtasımıdır bilmiyorum. yapışma konusunda kesinlikle ahşap gibi değil.
dediğim gibi ben bıçağa değen yüzeyini derin ciziklerle bezedim.

herkese çok teşekkür ederim.
Mustafa Seyda Yabanigül

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #26 : 17 Şubat 2015, 21:47:29 »
Demirlerle antremanın faydasını fazlasıyla görmüşsünüz. Ellerinize sağlik :)
Çok güzel kararmış ben demir klorürden bir türlü bu performansı alamıyorum. Demir klorürü siz mi yaptınız? ve içinde ne kadar beklettiğininizi paylaşırsanız sevinirim :) :)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

yaban

• *
  • 12
« Yanıtla #27 : 17 Şubat 2015, 22:13:48 »
Çok güzel kararmış ben demir klorürden bir türlü bu performansı alamıyorum. Demir klorürü siz mi yaptınız? ve içinde ne kadar beklettiğininizi paylaşırsanız sevinirim :) :)

kimya malzemeleri satan herhangi bir dükkanda rahatça toz halinde Demir 3 clorür bulabilirsiniz. hatta internetten de alabilirsiniz. 15 tl civarı fiyatı var. bu tozu suyla karıştırmanız gerekiyor. 1 kg toza 2-3 litre su koyabilirsin. soğuk su koymanızı tavisiye ederim. su daha fazlada olabilir bu işlemin süresini biraz daha uzatıcaktır. işlem ciddi ısı üretir. kabının plastik veya cam olması gerekir. ve sakın tozun üstüne su dökmeyin. suyun içine azar azar demir 3 clorür atarken karıştırın. ısıyı hissediceksiniz. ve lütfen havada bir yerde yapın bu işi. eline değmemesi de çok önemli, unutmayın ki bu ciddi bir aşındırıcıdır. eldiven kullanmanızı ısrarla tavsiye ederim. buharını solumamanız gerekir. güvenlik önce.

daha sonra bıçağını direk içine atabilirsin. ben plastik kaplamalı bir teli bıçağıma sararak içine daldırıyorum. yaklaşık 20 dakika da yeterince dağlar. ne kadar uzun beklersen bıçağın o kadar aşınır. 20-30 dakikayı geçmeni tavsiye etmem. ben bıçağımı kabzesiyle dağladım. kabzem kestamid olduğundan etkilenmedi.  dağlamadan önce bıçak profiliyle kabze mükemmel örtüşüyordu ama işlemden sonra çelik aşındığından elle incecik hissedilicek kadar kot farkı oldu. (rahatsız edici değil)

ayrıca pimlerinizin aşınmamasıda önemli. bunuda ojeyle pimleri kaplıyarak yapabilirsiniz. demir 3 clorür ojeyide zedelemez.

işlem bittikten sonra sodada veya sodalı suda 1-2 dakika bekletin ve bol sabunla durulayın.

umarım faydalı olmuştur.
Mustafa Seyda Yabanigül

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #28 : 17 Şubat 2015, 22:23:41 »
Tebrikler elinize sağlik gough herkeze bicak yaparken ilham vermis demekki   :)
Fatih IŞIK

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #29 : 17 Şubat 2015, 22:47:16 »
Bu malzemenin yapışmasına ben olsam o kadar güvenmezdim, eğer sağlam bir pimle perçinlemiyorsanız yine de şüpheyi eksik etmeyin  ::)

burda sefa hocayi destekliyorum bu malzemeden bir kalip yaptim
tam yapismasi hüsran edebilir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #30 : 17 Şubat 2015, 23:10:39 »
Elinize sağlık ilk bıçak için harika :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #31 : 17 Şubat 2015, 23:34:08 »

kimya malzemeleri satan herhangi bir dükkanda rahatça toz halinde Demir 3 clorür bulabilirsiniz. hatta internetten de alabilirsiniz. 15 tl civarı fiyatı var. bu tozu suyla karıştırmanız gerekiyor. 1 kg toza 2-3 litre su koyabilirsin. soğuk su koymanızı tavisiye ederim. su daha fazlada olabilir bu işlemin süresini biraz daha uzatıcaktır. işlem ciddi ısı üretir. kabının plastik veya cam olması gerekir. ve sakın tozun üstüne su dökmeyin. suyun içine azar azar demir 3 clorür atarken karıştırın. ısıyı hissediceksiniz. ve lütfen havada bir yerde yapın bu işi. eline değmemesi de çok önemli, unutmayın ki bu ciddi bir aşındırıcıdır. eldiven kullanmanızı ısrarla tavsiye ederim. buharını solumamanız gerekir. güvenlik önce.

daha sonra bıçağını direk içine atabilirsin. ben plastik kaplamalı bir teli bıçağıma sararak içine daldırıyorum. yaklaşık 20 dakika da yeterince dağlar. ne kadar uzun beklersen bıçağın o kadar aşınır. 20-30 dakikayı geçmeni tavsiye etmem. ben bıçağımı kabzesiyle dağladım. kabzem kestamid olduğundan etkilenmedi.  dağlamadan önce bıçak profiliyle kabze mükemmel örtüşüyordu ama işlemden sonra çelik aşındığından elle incecik hissedilicek kadar kot farkı oldu. (rahatsız edici değil)

ayrıca pimlerinizin aşınmamasıda önemli. bunuda ojeyle pimleri kaplıyarak yapabilirsiniz. demir 3 clorür ojeyide zedelemez.

işlem bittikten sonra sodada veya sodalı suda 1-2 dakika bekletin ve bol sabunla durulayın.

umarım faydalı olmuştur.

Faydalı ne kelime çok yararlı bir anlatım olmuş :2up Dekorasyon kısmına ayrı bir başlıkta yazılmalı bence. Teşekkürler :)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #32 : 18 Şubat 2015, 12:29:31 »
Acaba bu tip kimyasallarla işlem görmüş bıçakların gıda ürünlerinin kesiminde kullanılmasının sağlık açısından bir zararı olur mu ki...

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #33 : 18 Şubat 2015, 12:45:23 »
Mustafa bey ilki buysa ikinciyi simdiden merakla bekliyorum :P
Ersin beceren

yaban

• *
  • 12
« Yanıtla #34 : 18 Şubat 2015, 13:00:04 »
Acaba bu tip kimyasallarla işlem görmüş bıçakların gıda ürünlerinin kesiminde kullanılmasının sağlık açısından bir zararı olur mu ki...

Soda fe3cl yi dengelemek ve temizlemek için yeterli, işlemden sonra bol suyla ve sabunla yıkamak gerekir. temizlendikten sonra mutfaktaki herhangi bir bıçaktan farkı kalmaz.

Mustafa bey ilki buysa ikinciyi simdiden merakla bekliyorum :P
teşekkür ederim, bu modelden 2 profil hazırlmıştım. yakında onuda ahşap kabze ve dağlanmamış olarak paylaşırım inş.
Mustafa Seyda Yabanigül

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #35 : 18 Şubat 2015, 13:27:55 »
Çok guzel olmuş  tebrik ederim
Bicagin rengini ayrıca çok beğendim .
Bende dağlama yi bir gün denemek isterim. Saglik acisindan Nasil.ama
Yiyecek kestigimizde problem olurmu

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #36 : 18 Şubat 2015, 14:09:44 »
elinize sağlık harika bir iş çıkmış; özellikle deneye dayalı işlemler güzel ve heyecanlı adımlar olmuş. ilk olarak gördüğümüz sonuç, göreceklerimizin teminatı niteliğinde, tebrikler. :2up
hoş geldiniz. :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #37 : 18 Şubat 2015, 14:44:56 »
peki bu kaplamanın çıkma ya da  soyulma gibi bir ihtimali falan var mı ayni aşınıyor mu zamanla

yaban

• *
  • 12
« Yanıtla #38 : 18 Şubat 2015, 15:28:56 »
peki bu kaplamanın çıkma ya da  soyulma gibi bir ihtimali falan var mı ayni aşınıyor mu zamanla

Öncelikle bu bir kaplama değil, dağlama (aşındırma)
derin cizikler bu yüzeyide çizer ve alttan metalin doğal yapısı ortaya çıkıcaktır.
Mustafa Seyda Yabanigül