Bıçak Sanatı - Forum

!!!! Kazalar ve Acil Müdahale !!!!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: !!!! Kazalar ve Acil Müdahale !!!!
« Yanıtla #60 : 14 Şubat 2015, 11:40:45 »
Yarım hatta bir milim kalınlıkta bir uç bilenmeden de hesabımızı görebilir. Ağzın açılmasına gerek yok.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #61 : 14 Şubat 2015, 13:03:43 »
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok sağolun. Umarım hiçbirimiz bunun gibi bir kaza yaşamayız. Dün lokal anestezi kaynaklı rahattım ama şu an maalesef sancım var. Aman dikkat diyim arkadaşlar. Amanı bilir misiniz? Aman aman...

Ben ağızı açmadan önce delikleri açmaya çalıştım ama tığın azizliğine uğradım (Tığ kırıldı) dün ise yeni iki tığ almıştım bunlardan biri yine kırıldı onuda değiştim son tığda olan oldu.  :(

Aman dikkat şart!!
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #62 : 14 Şubat 2015, 13:21:43 »
Önce geçmiş olsun.

Öğrencilerle karşı karşya olduğumuzdan çokça görülen bir kaza çeşidi.

Burada delme yaparken dönmeyi önleyecek bir sistem, hemde delme bitiminde çapaklara takılıp yukarıya kalmasını önleyecek bir sistem gerekli.

İş yaparken nasıl kaza olabilir diye biraz düşünürsek yaralanmaları daha aza indiririz.

Çünkü makinelerin aklı yok, bizim aklımızla işlem yapıyorlar.
Evet Hocam siz çok iyi tanımlamışsınız bu yüzden sadece dayama kesinlikle yeterli değil
Parçanın delinmesi anında matkabın indiren koluna çok abanmamalı delip karşıya çıkma işlemi esnasında dahada yavaş olunmalı kalın ağır parçalarda büyük sorun değil ince saç ve lamalarda extra dikkat edilmeli
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #63 : 14 Şubat 2015, 13:59:18 »
Volkan Bey,
Büyük geçmiş olsun,  inşallah çabucak iyileşirsiniz.
Size ve başından geçenleri anlatan ustalara teşekkür ederim.
Alınan dersler bizim gibi acemiler için çok önemli.
Allah beterinden saklasın.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #64 : 14 Şubat 2015, 21:32:12 »
Volkan bey, geçmiş olsun.
Ucuz atlatılmış bir kaza.  :(
Sebeplerini tekrar gözden geçiriyorum da tam olarak hata neydi tam anlamak için.
Olay anında bıçak bilenmemişti ve işkenceyle de bağlıydı. Buraya kadar olması gerektiği gibi.
(Eldiven takılmamalıydı ama bunun olaya etkisi olmamış çok şükür)
Hata dönmeyi engelleyecek bir dayanak noktasının olmaması galiba değil mi? Çünkü dönme hareketi işkenceden kurtulmasına sebep oluyor eğer işkence çok sıkı değilse.
Tekrar geçmiş olsun. Herkese ders var burada.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #65 : 14 Şubat 2015, 21:52:03 »
Volkan bey, geçmiş olsun.
Ucuz atlatılmış bir kaza.  :(
Sebeplerini tekrar gözden geçiriyorum da tam olarak hata neydi tam anlamak için.
Olay anında bıçak bilenmemişti ve işkenceyle de bağlıydı. Buraya kadar olması gerektiği gibi.
(Eldiven takılmamalıydı ama bunun olaya etkisi olmamış çok şükür)
Hata dönmeyi engelleyecek bir dayanak noktasının olmaması galiba değil mi? Çünkü dönme hareketi işkenceden kurtulmasına sebep oluyor eğer işkence çok sıkı değilse.
Tekrar geçmiş olsun. Herkese ders var burada.

Teşekkür ederim İsmet abi,

Maalesef bıçağın ağzı açıktı. Isıl işlem öncesi herşey tamamdı sadece delik delip kabzasını takacaktım. Zannedersem işkenceyi iyi sıkmadım. Dediğiniz gibi dönmeyi engelleyecek bir dayanak olmamasıda var tabiki.

Evet ucuz atlatılmış bir ders.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #66 : 14 Şubat 2015, 22:06:52 »
Volkan geçmiş olsun.  ıyı yırtmışsın.  benımde başıma çokça gelen bır olay ama çözümü var  bızım kullandığımız ufak sutun matkapların tezgahlarında dıkıne olmak uzere ıkı adet yarık var buralardan metrık 10/12 cıvata geçırıp kalın bır lamayıda  delıp  malzemeyı sabıtleyebılıyorum .   bu hem ılerı gerı gıtmesını önler hemde ince malzeme delerken matkap ucunun malzemeyı yukarı çekmesını önler.  ince malzeme delerken buna bılhassa dıkkat edın, uygun açıda bılenmemış uç malzemeyı hemen yukarı çeker.   bu kanallara ayrıca bır lama monte edip deleceğiniz malzemeye  dayanacak şekılde ayarlıyabılırsınız.ve başka bır önemlı konu  matkapların kayış/kasnak gergınlığını çok gergın olacak şekılde ayarlamayın. sıkıstığında kayış bırakın kaçırsın. bu bır nebze kazaların önune geçer.

buyuk sanayı matkabında  kalın malzemenın  ucu kapması sonucu   matkabın şalterden elektırığını kesene kadar resmen dans ettığını gordum.hayal bıle edemezdım görunceye dek.  ???   tabı yıne malzeme tezgaha bağlı değildi. ustanın malzemeyı tezgaha bagla demesıne karsın komsunun ıkı dk delıcem mantığıyla  kazaya davet çıkarması.  tabı ne mandren kaldı nede uç..

aslında bızım yaptığımız hobı tehlıkelı , ve azamı dıkkat isteyen bır iş...
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 22:08:23 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #67 : 14 Şubat 2015, 22:52:18 »
bızım kullandığımız ufak sutun matkapların tezgahlarında dıkıne olmak uzere ıkı adet yarık var buralardan metrık 10/12 cıvata geçırıp kalın bır lamayıda  delıp  malzemeyı sabıtleyebılıyorum .   bu hem ılerı gerı gıtmesını önler hemde ince malzeme delerken matkap ucunun malzemeyı yukarı çekmesını önler.  ince malzeme delerken buna bılhassa dıkkat edın, uygun açıda bılenmemış uç malzemeyı hemen yukarı çeker.   bu kanallara ayrıca bır lama monte edip deleceğiniz malzemeye  dayanacak şekılde ayarlıyabılırsınız.

Ustam, açıklamanın bu kısmını bir resimle de desteklerseniz çok iyi olacak bence...

Bu sayede çok önemli bir bilgiyi, resim sayesinde daha da anlaşılır olarak açıklayabiliriz.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #68 : 14 Şubat 2015, 23:32:15 »

Çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Ağzı açılmamış bıçakta olsa mümkün olduğu kadar dikkat kesiliyorum delik delerken. Sipirali de elime aldığımda aynı dikkati gösteriyorum.  Sanırım hayatım boyunca korkacağım bu iki dosttan  ::) Bu arada ben ağzı açılmamış profillerimi delerken 5-6 cm genişliği, 20 -25 cm de uzunluğu olan bir ağaç parçasının uç üst köşesine bir vida saplıyorum ve profilin sırtını buna dayayıp öyle delik deliyorum. Birde yeni aldığım bosch marka sütünlu matkapta ki sıkıştırma sistemini çok beğeniyorum, bence bu tür kazaların olma olasılığı oranını oldukça düşürecek bir sistem.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #69 : 14 Şubat 2015, 23:34:38 »
  çok geçmiş olsun Allah beterinden  saklasın  :( :(
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

haci

• *
  • 22
  • Meslek: elektrik
  • Yer: malatya
« Yanıtla #70 : 14 Şubat 2015, 23:58:00 »
Volkan cok gecmis olsun ucuz atlatmissin ama sen yinede kurda kusa verilmek uzere iyi bir sadaka
hazirla senin adina ben dagitirim >:D saka bir tarafa cok gecmis olsun

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #71 : 15 Şubat 2015, 07:45:56 »

Çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Ağzı açılmamış bıçakta olsa mümkün olduğu kadar dikkat kesiliyorum delik delerken. Sipirali de elime aldığımda aynı dikkati gösteriyorum.  Sanırım hayatım boyunca korkacağım bu iki dosttan  ::) Bu arada ben ağzı açılmamış profillerimi delerken 5-6 cm genişliği, 20 -25 cm de uzunluğu olan bir ağaç parçasının uç üst köşesine bir vida saplıyorum ve profilin sırtını buna dayayıp öyle delik deliyorum. Birde yeni aldığım bosch marka sütünlu matkapta ki sıkıştırma sistemini çok beğeniyorum, bence bu tür kazaların olma olasılığı oranını oldukça düşürecek bir sistem.

Soytürk yerli malı, endüstriyel tip büyükçe bir matkap vardı sende diye aklımda kalmış ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #72 : 15 Şubat 2015, 09:59:45 »
Volkan geçmiş olsun.  ıyı yırtmışsın.  benımde başıma çokça gelen bır olay ama çözümü var  bızım kullandığımız ufak sutun matkapların tezgahlarında dıkıne olmak uzere ıkı adet yarık var buralardan metrık 10/12 cıvata geçırıp kalın bır lamayıda  delıp  malzemeyı sabıtleyebılıyorum .   bu hem ılerı gerı gıtmesını önler hemde ince malzeme delerken matkap ucunun malzemeyı yukarı çekmesını önler.  ince malzeme delerken buna bılhassa dıkkat edın, uygun açıda bılenmemış uç malzemeyı hemen yukarı çeker.   bu kanallara ayrıca bır lama monte edip deleceğiniz malzemeye  dayanacak şekılde ayarlıyabılırsınız.ve başka bır önemlı konu  matkapların kayış/kasnak gergınlığını çok gergın olacak şekılde ayarlamayın. sıkıstığında kayış bırakın kaçırsın. bu bır nebze kazaların önune geçer.

buyuk sanayı matkabında  kalın malzemenın  ucu kapması sonucu   matkabın şalterden elektırığını kesene kadar resmen dans ettığını gordum.hayal bıle edemezdım görunceye dek.  ???   tabı yıne malzeme tezgaha bağlı değildi. ustanın malzemeyı tezgaha bagla demesıne karsın komsunun ıkı dk delıcem mantığıyla  kazaya davet çıkarması.  tabı ne mandren kaldı nede uç..

aslında bızım yaptığımız hobı tehlıkelı , ve azamı dıkkat isteyen bır iş...

Taner ustam pazartesi günü sana kargo yapacaktım ama kısmet değilmiş,   :( :(

Çok teşekkür ederim. Gerçekten dediğiniz gibi tehlikeli bir hobiyle meşgulüz. Alacağımız bütün güvenlik önlemleri canımızın sigortası olacaktır.

Daha öncede belirttim, çalışırken kıyafet dahi değiştiriyorum gözlük, eldiven hatta ve hatta matkap ve spiralde tığ, disk, mop değiştirirken kesinlikle ya fişi prizden çıkarırım yada prizin anahtarını kapatırım, toz maskesi vs vs... Yani aslında dikkatliyimdir. Ama olacak olacak. Bu saatten sonra  işlerin yarım kaldığına mı yoksa dikiş esnasında ve sonrasında yaşadığım sancıya mı yanayım bilmiyorum.

Ama işlerin yarım kalmasına da gerçekten yanıyorum. Dün akşam bitmiş olacaktı. Yarın akşam da hacı ustayla birlikte başlayacağımız 4 adet edc nin profillerini kesecektim. Kılıf için aldığımız vaketa halen masamın üstünde rulo halinde bekliyor vs vs...  :( :(

Allah'tan hastanede bıçaklı yaralanma diye polis çağırmadılar. İşin birde bu boyutu var. Uzun ve can sıkıcı prosedürler. Doktor bir kaç defa sordu ama...

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #73 : 15 Şubat 2015, 10:03:51 »

Çok teşekkür ederim Soytürk ustam, sıkıştırma sistemi gayet iyiymiş ama vida saplamayı da yinede yapmak lazım. Ağzım yandı bir kere :)

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #74 : 15 Şubat 2015, 10:06:20 »
Volkan cok gecmis olsun ucuz atlatmissin ama sen yinede kurda kusa verilmek uzere iyi bir sadaka
hazirla senin adina ben dagitirim >:D saka bir tarafa cok gecmis olsun

Teşekkür ederim Hacı usta, sadaka sorun değil onu aramızda hallederiz, olmazsa sen benim yerime verirsin  :D :D

Şaka bir tarafa doğru söylüyorsun. Bu arada bizim edc ler yalan oldu  :(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #75 : 15 Şubat 2015, 11:01:10 »
Volkan sen profılı O şekilde yolla bana gerısını ben hallederım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #76 : 15 Şubat 2015, 12:55:57 »
Çok geçmiş olsun. Benim de ara ara başıma gelir uç sıkışması. Ancak tezgaha bağlı ev tipi 550w matkapla çalıştığım ve çok yavaş deldiğim için duruyor makine. Güvenlik için ekstra önlem alıyorum tabi. Aman dikkat edelim. Olayın heyecanından zaman zaman giyinip kuşanmaya üşeniyoruz. Hiçbirşey candan kıymetli değil.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #77 : 15 Şubat 2015, 14:19:02 »
geçmiş olsun,zaten arkadaşlar delik delerken yapılacak herşeyi yazmışlar.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #78 : 15 Şubat 2015, 14:24:31 »
Çok geçmiş olsun. Benim de ara ara başıma gelir uç sıkışması. Ancak tezgaha bağlı ev tipi 550w matkapla çalıştığım ve çok yavaş deldiğim için duruyor makine. Güvenlik için ekstra önlem alıyorum tabi. Aman dikkat edelim. Olayın heyecanından zaman zaman giyinip kuşanmaya üşeniyoruz. Hiçbirşey candan kıymetli değil.

Teşekkürler Emrah bey, dediğiniz gibi can tatlı...

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #79 : 15 Şubat 2015, 14:26:16 »
geçmiş olsun,zaten arkadaşlar delik delerken yapılacak herşeyi yazmışlar.

Teşekkür ederim Taner ustam. Bu aralar Gaziantep' e yolum düşebilir. O zaman sizi rahatsız ederim. Uygulamalı olarak gösterirsiniz  :D