Volkan geçmiş olsun. ıyı yırtmışsın. benımde başıma çokça gelen bır olay ama çözümü var bızım kullandığımız ufak sutun matkapların tezgahlarında dıkıne olmak uzere ıkı adet yarık var buralardan metrık 10/12 cıvata geçırıp kalın bır lamayıda delıp malzemeyı sabıtleyebılıyorum . bu hem ılerı gerı gıtmesını önler hemde ince malzeme delerken matkap ucunun malzemeyı yukarı çekmesını önler. ince malzeme delerken buna bılhassa dıkkat edın, uygun açıda bılenmemış uç malzemeyı hemen yukarı çeker. bu kanallara ayrıca bır lama monte edip deleceğiniz malzemeye dayanacak şekılde ayarlıyabılırsınız.ve başka bır önemlı konu matkapların kayış/kasnak gergınlığını çok gergın olacak şekılde ayarlamayın. sıkıstığında kayış bırakın kaçırsın. bu bır nebze kazaların önune geçer.
buyuk sanayı matkabında kalın malzemenın ucu kapması sonucu matkabın şalterden elektırığını kesene kadar resmen dans ettığını gordum.hayal bıle edemezdım görunceye dek.
tabı yıne malzeme tezgaha bağlı değildi. ustanın malzemeyı tezgaha bagla demesıne karsın komsunun ıkı dk delıcem mantığıyla kazaya davet çıkarması. tabı ne mandren kaldı nede uç..
aslında bızım yaptığımız hobı tehlıkelı , ve azamı dıkkat isteyen bır iş...
Taner ustam pazartesi günü sana kargo yapacaktım ama kısmet değilmiş,
Çok teşekkür ederim. Gerçekten dediğiniz gibi tehlikeli bir hobiyle meşgulüz. Alacağımız bütün güvenlik önlemleri canımızın sigortası olacaktır.
Daha öncede belirttim, çalışırken kıyafet dahi değiştiriyorum gözlük, eldiven hatta ve hatta matkap ve spiralde tığ, disk, mop değiştirirken kesinlikle ya fişi prizden çıkarırım yada prizin anahtarını kapatırım, toz maskesi vs vs... Yani aslında dikkatliyimdir. Ama olacak olacak. Bu saatten sonra işlerin yarım kaldığına mı yoksa dikiş esnasında ve sonrasında yaşadığım sancıya mı yanayım bilmiyorum.
Ama işlerin yarım kalmasına da gerçekten yanıyorum. Dün akşam bitmiş olacaktı. Yarın akşam da hacı ustayla birlikte başlayacağımız 4 adet edc nin profillerini kesecektim. Kılıf için aldığımız vaketa halen masamın üstünde rulo halinde bekliyor vs vs...

Allah'tan hastanede bıçaklı yaralanma diye polis çağırmadılar. İşin birde bu boyutu var. Uzun ve can sıkıcı prosedürler. Doktor bir kaç defa sordu ama...