Çok çok iyi haber! Hem bizim için iyi haber, hem de Taner Salar Usta için iyi haber. Çok sevindim. Çok teşekkür ediyorum herkes adına.
Ama; -bu önemli bir ama, buraya dikkat isterim- Taner Salar Usta'ya dediklerimi size de söylemem şart:
i) Isıl işlem kelimenin tam anlamı ile "pis iş". Isıl işlemciye büyük zahmet vermekle kalmaz, hayati tehlike de barındırır. Masrafı da çoktur üstelik. Bu nedenle sizi maddi ve manevi olarak zora sokmayacak ölçüde ücret talep etmeniz kesinlikle gereklidir. Hizmetin sürekliliği açısından da gereklidir. Bıçakların ısıl işlemi özel uzmanlık ve özel ekipman gerektirdiği için, hizmetin sürekliliği herkes için çok önemlidir. Kimsenin ücret talep etmenize tam da bu nedenlerle itirazı olamaz...
ii) Isıl işlemci "temyiz makamı" değildir! Profil sahibinin hatalarını düzeltmekle yükümlü değilsiniz! Hatta ve hatta, zor yoldan öğrenilen bilgiler en kalıcı bilgiler olacağı için, bence hataları düzeltmemeniz özellikle gereklidir... Hatalı profillerin kusurlarını yazıp profil sahibine geri yollayın.
iii) Sürekli hata düzeltmek veya hayrına iş yapmak, sizi yıldıracaktır. Bu ise hizmetin sürekliliğini/sürdürülebilirliğini tehlikeye sokacak. Taner Salar Usta "ısıl işlemi bırakıyorum galiba" deyince milletin eli ayağı birbirine dolandı, hatırlatırım... Tabii benimde elim ayağım birbirine dolandı. Elimdeki çeliklerin tamamı ısıl işlemi zahmetli çelikler. Eminim pek çoğumuz da benimle aynı durumdadır. Isıl işlem hizmetinin neden sürdürülebilir olması gerektiğini anladık sanıyorum.
Tekrardan çok teşekkürler. Allah utandırmasın. Kaza bela vermesin.