Bıçak Sanatı - Forum

ISIL İŞLEM HİZMETİ

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
ISIL İŞLEM HİZMETİ
« : 01 Şubat 2015, 17:21:18 »
Dostlar merhaba kış aylarında işlerimin yavaşlamasın dan ve bolca zamanım olmasından kaynaklı ısıl işlem yapmaya karar verdim.toz metaller paslanmazlar gibi agresif sıcaklıklar isteyen çeliklerle tanışmaya başladığımdan beri fırın meselelerine kafa yoruyoruz deneme yanılma yoluyuyla sağ olsunlar dostların yardımlarıyla gerçekten çok stabil çalıştığına inandığım bir fırın yaptık yakın zamanda da vakumlu fırına dönucem vel hasıl ısıl işlem işini kafamdan silip atmak istiyorum ve bu imkanlardan siz forumdaşlarımında faydalanmasını isterim hem taner ustanında yükünü hafifletmiş olurum  bu arada fiyatlar noktasında pek bir bilgim yok çokta önemsemiyorum almassamda olur:) bıçaklarda karbon kaybı tufal vs yok sadece sıcak yüzeyde yağın olusturdugu kararmalar olucak onlarda silince çıkıyor zaten.
Yollanan kargonun içine isim Soyisim adres tlf no diger yüzunede çelik bilgilerini yazmanız yeterli olucak

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: ISIL İŞLEM HİZMETİ
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2015, 17:26:19 »
 :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2015, 17:29:26 »
Teşekkür ederiz.Kolay gelsin.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2015, 17:30:53 »
vallaha teşşkur ederiz :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2015, 17:33:52 »
Sağolsunlar çelik tedarik eden arkadaşlarımızın da sayısı arttı. Hali ile ısıl işlem olacak bıçak sayısı da artacak gibi duruyor. Son zamandaki bu gelişmelerden kendi adıma çok memnunum. Sağ olun var olun arkadaşlar.

Şu tufal ve karbon kaybı olmaması çok güzel. Isıl işlem sonrasında işlemde azalmış olacak. Paraya önem vermeden destek olduğunu ben çok iyi biliyorum ama öyle parasız olmaz. Yapacağın emeği gönülden yaparsın fakat sonuçta belirli bir sarfiyatın olacak. Bence giderleri hesaplayıp öyle fiyatlandırırsan bizimde içimiz rahat olur. 

Ayrıca şu vakumlu fırını da yap ki elinden fırını alayım  :D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2015, 17:37:32 »
Kesinlikle bir bedel biç abi kendi adıma ücretsiz olursa bir kere gönderdikten sonra 2. için utanırım.
Birde en boy ölçüleri nedir kılıca girişeyim mi ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2015, 17:39:17 »
Ozaman fiyat konusunu buradan arkadaşlarla beraber konuşup oyle belirleyelim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2015, 17:40:50 »
Kılıçlar genelde karbon olduğu için onuda blorür ocak ile yapar :) Özellikle paslanmaz çelikler için bende elektrikli ocak istiyorum. Ondan yeni fırının haberini alınca hemen anlaştık, şimdiki fırın bende kaldı :)

Çeliğe göre farklı fiyat belirlenebilir. Bazı çeliklerin demleme süresi daha çok olacağı için maliyeti de arttırır.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2015, 17:42:29 Gönderen: Salim Türk »

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2015, 17:42:57 »
Kesinlikle bir bedel biç abi kendi adıma ücretsiz olursa bir kere gönderdikten sonra 2. için utanırım.
+1
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2015, 17:46:02 »
Birde en boy ölçüleri nedir kılıca girişeyim mi ;D

Osman yaklasık 50 cm ye kadar fırın kuryarır

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2015, 17:53:00 »
Çok güzel bir hizmet.  :2up

Ancak parasız olmaz.Hadi ilk bıçağın günahı yok ama sonrakiler belli bir bedel karşılığında olmalı.

Salim Ustamın da belirttiği gibi, maşallah forumda çelik arttı. Isıl işlem ihtiyacı da arttı. Taner Usta da biraz nefes alır.

Tekrar hayırlı olsun.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #11 : 01 Şubat 2015, 17:55:49 »
Hayırlı uğurlu olsun :D
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #12 : 01 Şubat 2015, 18:38:45 »
Bu güzel haber için çok teşekkürler, Taner usta ve sizin gibi fedakar ustalarımız sayesinde forumun gücü arttı. Size nasıl ulaşacağız birde iletişim bilgilerinizide verebilirmisiniz.
Erkan Mutlu

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2015, 18:42:32 »
Çok güzel bir hizmet.  :2up

Ancak parasız olmaz.Hadi ilk bıçağın günahı yok ama sonrakiler belli bir bedel karşılığında olmalı.

Salim Ustamın da belirttiği gibi, maşallah forumda çelik arttı. Isıl işlem ihtiyacı da arttı. Taner Usta da biraz nefes alır.

Tekrar hayırlı olsun.

Bu günlerde sevindirici olayları yaşıyorum  :D :D
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #14 : 01 Şubat 2015, 19:07:57 »
Çok güzel haber  :2up
Mahir Selim KESKİN

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #15 : 01 Şubat 2015, 19:36:49 »
 bende heycanlandım elime el emeği göz nuru alın teriyle yapılmış işler gelicek elime alıp inceleme şansı bulucam çok güzel

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 01 Şubat 2015, 19:39:42 »
Yeni çizdiğim bir modele başlayayım diyorum. Ellerinden öper inşallah.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #17 : 01 Şubat 2015, 20:47:49 »
Yolla gelsin :2up

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #18 : 01 Şubat 2015, 21:32:46 »
Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın ustam. Bi bedel biçilmesi konusuna bende katılıyorum.
Alet işler, el övünür.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #19 : 01 Şubat 2015, 22:22:30 »
Çok çok iyi haber! Hem bizim için iyi haber, hem de Taner Salar Usta için iyi haber. Çok sevindim. Çok teşekkür ediyorum herkes adına.

Ama; -bu önemli bir ama, buraya dikkat isterim- Taner Salar Usta'ya dediklerimi size de söylemem şart:

i) Isıl işlem kelimenin tam anlamı ile "pis iş". Isıl işlemciye büyük zahmet vermekle kalmaz, hayati tehlike de barındırır. Masrafı da çoktur üstelik. Bu nedenle sizi maddi ve manevi olarak zora sokmayacak ölçüde ücret talep etmeniz kesinlikle gereklidir. Hizmetin sürekliliği açısından da gereklidir. Bıçakların ısıl işlemi özel uzmanlık ve özel ekipman gerektirdiği için, hizmetin sürekliliği herkes için çok önemlidir. Kimsenin ücret talep etmenize tam da bu nedenlerle itirazı olamaz...

ii) Isıl işlemci "temyiz makamı" değildir! Profil sahibinin hatalarını düzeltmekle yükümlü değilsiniz! Hatta ve hatta, zor yoldan öğrenilen bilgiler en kalıcı bilgiler olacağı için, bence hataları düzeltmemeniz özellikle gereklidir... Hatalı profillerin kusurlarını yazıp profil sahibine geri yollayın.

iii) Sürekli hata düzeltmek veya hayrına iş yapmak, sizi yıldıracaktır. Bu ise hizmetin sürekliliğini/sürdürülebilirliğini tehlikeye sokacak. Taner Salar Usta "ısıl işlemi bırakıyorum galiba" deyince milletin eli ayağı birbirine dolandı, hatırlatırım... Tabii benimde elim ayağım birbirine dolandı. Elimdeki çeliklerin tamamı ısıl işlemi zahmetli çelikler. Eminim pek çoğumuz da benimle aynı durumdadır. Isıl işlem hizmetinin neden sürdürülebilir olması gerektiğini anladık sanıyorum.

Tekrardan çok teşekkürler. Allah utandırmasın. Kaza bela vermesin.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2015, 22:47:36 Gönderen: egeleme_rampasi »