Sayın Beraat Bey yaşınızı bilmediğimden resmi bir hitapta bulundum .Kılıç yapmaktaki cesaretiniz imrendirici fakat konunun diğer arkadaşlarada örnek teşkil edeceğinden bir kaç şey söyleme gereği hissediyorum .Forumumuzda daha önce kılıç yapmış ustalarımız zaten var Bunlara örnek Sefa Hocamız,Rasim Ustamız,Abdurahman Ustamız ,Turgut Aydemir Ustalarımız gibi (ismini hatırlayamadıklarımında haklarını kendilerine iade ediyorum) .Benim Burada Almanyada da tanıdığım birebir sohbet ettiğim birkaç usta bunlardan hariç.Çelik konusunda direk bunlara danışarak bir şeyler öğrenmeye çalışmanız en doğrusu birebir kontak kurarak yaptıkları hataları öğrenmeye çalışmanız sizin için çok yapıcı olacaktır.Olmayacak bir fiyatıda telaffuz etmeniz o ustalarımızın emeklerini bilgilerini hiçe saymak olacaktır !Bir emek ürününü malzeme fiyatıyla mukayese etmek nekadar doğrudur.Avrupa da kılıç özelliği taşıyan bir kılıç 5000 euronun üzerinde telaffuz edilir ve kimse o iş için 50 euroluk çelik 20 euroluk kabza malzemesi 15 euroluk vs diyerek değerlendirmez .O işin hakkı odur o parayı ister ve veren olursada alır .bahsettiğiniz 1000 liralık fırın malzemesiyle fırın yapılmıyor .Bilgi ,deneyim ,tecrübe, sayesinde yapılıyor.Mehmet Kardeşimize sorarsan sana fırının nasıl yapıldığını söyleyecektir.Çelik konusunda yardım isteklerine hemen cevap olmaya çalıştık .Burada size sorduğunuz anda hemen cevap verebilmek için kimse maaş almıyor hepimiz bu işi sevdiğimiz okuyup kendimizi geliştirdiğimiz ,araştırdığımız için severek yapıyoruz.Size yazmış hatta yazmamış olduğumuz çeliklerin çoğuyla süper kılıçlar yapılabilir,tabii hepsinin artı ve eksileri olacaktır sizin belirttiğiniz maksada en uygun cevaplar sizin ayaklarınızın önüne döküldü .Tereddütlerinizi buradaki anlık iletişim gibi değil sürekli kalacak bir arşiv gibi düşünüp lütfen ona göre hareket edelim ...