Bıçak Sanatı - Forum

Kılıç için çelik tavsiyenizi bekliyorum

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: Kılıç için çelik tavsiyenizi bekliyorum
« Yanıtla #80 : 21 Aralık 2014, 21:16:55 »
Bende yasayarak tecrube ettim dremel reklaminda celigi kagit gibi kesiyor ben 4 mm d2 levha 1 cm yer en az 5 dakka.cigerlerim celik tozuyla doldurdu . Iyi kan yapiyor.  :2up

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #81 : 21 Aralık 2014, 21:23:36 »
Beraat kardes kusura bakma forumun bicak konusunda  meraklisi ( ayni zamanda cahili) benim. Konunu dagitmadim insallah.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
  • Yer: konya
« Yanıtla #82 : 22 Aralık 2014, 00:46:05 »
Beraat kardes kusura bakma forumun bicak konusunda  meraklisi ( ayni zamanda cahili) benim. Konunu dagitmadim insallah.
yok yok sıkıntı yok sonucta bunlarda lagzım olan bilgiler.  :)
Musashi en büyük zaferini bir sandal küreğiyle kazandı.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #83 : 22 Aralık 2014, 01:31:14 »
Sayın Beraat Bey  yaşınızı bilmediğimden resmi bir hitapta bulundum .Kılıç yapmaktaki cesaretiniz imrendirici fakat konunun diğer arkadaşlarada örnek teşkil edeceğinden bir kaç şey söyleme gereği hissediyorum .Forumumuzda daha önce kılıç yapmış ustalarımız zaten var Bunlara örnek Sefa Hocamız,Rasim Ustamız,Abdurahman Ustamız ,Turgut Aydemir Ustalarımız gibi (ismini hatırlayamadıklarımında haklarını kendilerine iade ediyorum) .Benim Burada Almanyada da tanıdığım birebir sohbet ettiğim birkaç usta bunlardan hariç.Çelik konusunda direk bunlara danışarak bir şeyler öğrenmeye çalışmanız en doğrusu birebir kontak kurarak yaptıkları hataları öğrenmeye çalışmanız sizin için çok yapıcı olacaktır.Olmayacak bir fiyatıda  telaffuz etmeniz o ustalarımızın emeklerini bilgilerini hiçe saymak olacaktır !Bir emek ürününü malzeme fiyatıyla mukayese etmek nekadar doğrudur.Avrupa da kılıç özelliği taşıyan bir kılıç 5000 euronun üzerinde telaffuz edilir ve kimse o iş için 50 euroluk çelik 20 euroluk kabza malzemesi 15 euroluk vs diyerek değerlendirmez .O işin hakkı odur o parayı ister ve veren olursada alır .bahsettiğiniz 1000 liralık fırın malzemesiyle fırın yapılmıyor .Bilgi ,deneyim ,tecrübe, sayesinde yapılıyor.Mehmet Kardeşimize sorarsan sana fırının nasıl yapıldığını söyleyecektir.Çelik konusunda yardım isteklerine hemen cevap olmaya çalıştık .Burada size sorduğunuz anda hemen cevap verebilmek için kimse maaş almıyor hepimiz bu işi sevdiğimiz okuyup kendimizi geliştirdiğimiz ,araştırdığımız için severek yapıyoruz.Size yazmış hatta yazmamış olduğumuz çeliklerin çoğuyla süper kılıçlar yapılabilir,tabii hepsinin artı ve eksileri olacaktır sizin belirttiğiniz maksada en uygun cevaplar sizin ayaklarınızın önüne döküldü .Tereddütlerinizi buradaki anlık iletişim gibi değil sürekli kalacak bir arşiv gibi düşünüp lütfen ona göre hareket edelim ...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #84 : 22 Aralık 2014, 04:05:26 »
Olmayacak bir fiyatıda  telaffuz etmeniz o ustalarımızın emeklerini bilgilerini hiçe saymak olacaktır !Bir emek ürününü malzeme fiyatıyla mukayese etmek nekadar doğrudur.Avrupa da kılıç özelliği taşıyan bir kılıç 5000 euronun üzerinde telaffuz edilir ve kimse o iş için 50 euroluk çelik 20 euroluk kabza malzemesi 15 euroluk vs diyerek değerlendirmez .O işin hakkı odur o parayı ister ve veren olursada alır
ben nerede boyle bir hesap yaptım ki. Bu hesabı ben yapmadım ve yukarıdaki cümlelerinizden benim yazdıklarımı hiç okumadınız gibi geliyor. Ne kadar zorlasam da yazdıklarıma tekrar bakıyorum ama böyle bir mana çıkaramıyorum.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #85 : 22 Aralık 2014, 04:09:14 »
1 Metreden uzun bir firin yapmaktan bahsediyoruz o halde, maksat ticaretse pek maliyeti kurtaracagini sanmiyorum. Birde 100 liraya kilic vermekten bahsediyorsunuz bunu saka olarak kabul ediyorum. el yapimi bir bicak bile bunun enaz 2 3 kati eder. ısil islem denemelerim icin profilimden actigim konulara bakabilirsiniz ama bence ustalarin calismalarina ve aktardigi bilgileri bir daha bir daha okuyun. Işin icine girince belli bir noktaya gelmeden bu isten pek kar edemeyeceginizi ve ilerledikce oldukca kulfetli bir is oldugunu anlayacaksiniz.
kar yapmaktan bahsetmiyorum. Veya paha biçilemeyecek bıçaktan da bahsetmiyorum. Beceriksizliğimden dolayı istediğim sertliğe ulaşmayan veya bir şekilde kılıç olmayı başaramamış bir parca metali sadece süs amacıyla ve sadece yaptıgım yatırımı kurtaracak kadar kar ederek satmaktan bahsediyorum. ve 100 rakamı sadece bir örnek. ama hurdadan aldıgım bir yay çeliğini belki ücretsiz bulacağım. denedim ama istenilen şekle gelemedi. Kılıç olarak ne kesiciliği ne ağız tutuşu var ama şekil olarak duvara asmaya müsait. İşte onu satabilirm. Diğer yonden belki sadece lazerle kesimine 100 lira verceğim bir çelik olmadı diye 100 liraya vermek olmaz tabiki.
bu yazdıklarım ne manaya geliyor.
1 Metreden uzun bir firin yapmaktan bahsediyoruz o halde, maksat ticaretse pek maliyeti kurtaracagini sanmiyorum. Birde 100 liraya kilic vermekten bahsediyorsunuz bunu saka olarak kabul ediyorum. el yapimi bir bicak bile bunun enaz 2 3 kati eder. ısil islem denemelerim icin profilimden actigim konulara bakabilirsiniz ama bence ustalarin calismalarina ve aktardigi bilgileri bir daha bir daha okuyun. Işin icine girince belli bir noktaya gelmeden bu isten pek kar edemeyeceginizi ve ilerledikce oldukca kulfetli bir is oldugunu anlayacaksiniz.
Veya paha biçilemeyecek bıçaktan da bahsetmiyorum. Beceriksizliğimden dolayı istediğim sertliğe ulaşmayan veya bir şekilde kılıç olmayı başaramamış bir parca metali sadece süs amacıyla ve sadece yaptıgım yatırımı kurtaracak kadar kar ederek satmaktan bahsediyorum.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #86 : 22 Aralık 2014, 04:14:44 »
.bahsettiğiniz 1000 liralık fırın malzemesiyle fırın yapılmıyor .Bilgi ,deneyim ,tecrübe, sayesinde yapılıyor.Mehmet Kardeşimize sorarsan sana fırının nasıl yapıldığını söyleyecektir.
Ben fırının ne oldugunu zaten biliyorum ve gerekli bilgi deneyime sahibim. ha üç az 5 fazla olur o ayrı bir olay. ama bu cümlelerinizle beni ne yönden eleştirdiniz anlam veremiyorum. fırın 1000 liralık demem mi yoksa fırın yapımını basit görmem mi sıkıntı oldu. yani gereçekten neden eleştirildiğimi hiç anlayamıyorum. Fırın malzemeleri 1000 lira civarında ve yapımı da çok zor değil. Çok daha ucuza da mal edilebilir ama uzun ömürlü olmaz. şimdi bu söylediklerimde yanlış olan ne.
Ha yanlış bişey söylemediysem bu anlam veremediğim cümlelerin sebebi ne.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #87 : 22 Aralık 2014, 04:18:21 »
Çelik konusunda yardım isteklerine hemen cevap olmaya çalıştık .Burada size sorduğunuz anda hemen cevap verebilmek için kimse maaş almıyor hepimiz bu işi sevdiğimiz okuyup kendimizi geliştirdiğimiz ,araştırdığımız için severek yapıyoruz.Size yazmış hatta yazmamış olduğumuz çeliklerin çoğuyla süper kılıçlar yapılabilir,tabii hepsinin artı ve eksileri olacaktır sizin belirttiğiniz maksada en uygun cevaplar sizin ayaklarınızın önüne döküldü .Tereddütlerinizi buradaki anlık iletişim gibi değil sürekli kalacak bir arşiv gibi düşünüp lütfen ona göre hareket edelim ...
evet yardımcı oldunuz bu konuda defalarca tesekkür ettim ve hala ediyorum. Fakat neden böyle konuşuyorsunuz.? sanki ben gercekten çok saygısızca sözler etmişim ve sizin bu yardımlarınıza nankörlük etmişim gibi yazıyorsunuz. ya saat çok geç oldugu için ben anlayamıyorum. . . .?
Tereddütlerinizi buradaki anlık iletişim gibi değil sürekli kalacak bir arşiv gibi düşünüp lütfen ona göre hareket edelim ...
?