Bıçak Sanatı - Forum

Kılıç için çelik tavsiyenizi bekliyorum

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
  • Yer: konya
Ynt: Kılıç için çelik tavsiyenizi bekliyorum
« Yanıtla #60 : 21 Aralık 2014, 17:15:49 »
Kolay gelsin.Başarılar. 8)
kapalı mekanlarda sigara içmek yasak  ;D
ustam kolay gelsin dedin yardım ettin ilgilendin saol. sana ufak bir sorum var. lazer kesim veya başka bir kesim ile farkeder mi kesim şekli.
Musashi en büyük zaferini bir sandal küreğiyle kazandı.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #61 : 21 Aralık 2014, 17:18:29 »
Farketmez.Bundan sonrası size ait.İnşallah kılıç sağsalim tamamlanır

Ben daha çırak değilim ne ustası
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #62 : 21 Aralık 2014, 17:21:13 »
 1 Metreden uzun bir firin yapmaktan bahsediyoruz o halde, maksat ticaretse pek maliyeti kurtaracagini sanmiyorum. Birde 100 liraya kilic vermekten bahsediyorsunuz bunu saka olarak kabul ediyorum. el yapimi bir bicak bile bunun enaz 2 3 kati eder. ısil islem denemelerim icin profilimden actigim konulara bakabilirsiniz ama bence ustalarin calismalarina ve aktardigi bilgileri bir daha bir daha okuyun. Işin icine girince belli bir noktaya gelmeden bu isten pek kar edemeyeceginizi ve ilerledikce oldukca kulfetli bir is oldugunu anlayacaksiniz.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #63 : 21 Aralık 2014, 17:23:28 »
Yazım daha çok şiir yazmaya baslamadan alfabeyi ögrenmekle ilgiliydi. ama anlatamamışım demekki. Tabiki birseyler yapmadan öğrenemeyiz, ama gerekli donanim olmadan yola çıkarsakta yolda kaliriz umarim basarili olursunuz. Bizde bir kiliç ustasi kazanmış oluruz. Başarilar diliyorum. Saygilar
anladım sizi yani bıçağı sevdeiğim için değil kılıç yapmaya hazırlık için bir eğitim aracı olarak tavsiye ediyorsunuz.
  :2up
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #64 : 21 Aralık 2014, 17:23:36 »
Kırımların çoğu normalizasyon çevrimi yapılmadığından yada soğutma ortamından kaynaklanır.Karbon çeliği her zaman risklidir.En iyi fırınada sahip olunsa kılıca su verirken çatlayabilir.Özel yağlarla risk azalır ama sıfırlanamaz.
bir ustanın verdiği bir normalizasyon recetesi vardı  su  verme sıcaklığının altında su verme sıcaklığında ve su verme sıcaklığın üstünde 3 kere normalizasyon gerekli. Şimdi mesela su vermemiz 800 derece. Önce 750-800 arası. sonra 800. sonra 800-850 arası gibi bir normalizasyon gerekli. bu açıdan baktığımızda kömür ile bu sıcaklığa cıkıp 3 defa işlem yapmak çok zorlayıcı. eğer istenen sıcaklık aralıklarını aşarsa çeliği demire bile çevirebilir. İşte burada bir fırının faydasını inkar edemeyiz. Normalizasyon için basit bir karbon çeliği için yakacağımız elektrik faturası kömürden daha ucuza bile gelir.
su verme olayına geldiğimizde ben ilk mesajımda az çok bunun farkında olarak özellikle bir alaşım çelik önerisi istemiştim. Çünkü alaşım çelikleri her ne kadar ısıl işlemi zor olsada karbon çeliğine göre su verme işi daha kolay diye biliyorum. O yüzden ben de bir karbon çeliği önerisini bu yüzden kırma riskinden istedim. Kırılma olmazsa her türlü benim işimi görür çünkü o kılıç. Bu açıdan bakarak bana söyleyebileceğiniz bir alaşım çelik var mı ustam.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #65 : 21 Aralık 2014, 17:27:48 »
Zaten yukarıda birkaç tane alaşım çeliği tavsiye edilmiş plaka olarak pek bulunmaz ama sanayiyle aranız iyiymiş belki denk gelir bulunur. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #66 : 21 Aralık 2014, 17:29:01 »
1 Metreden uzun bir firin yapmaktan bahsediyoruz o halde, maksat ticaretse pek maliyeti kurtaracagini sanmiyorum. Birde 100 liraya kilic vermekten bahsediyorsunuz bunu saka olarak kabul ediyorum. el yapimi bir bicak bile bunun enaz 2 3 kati eder. ısil islem denemelerim icin profilimden actigim konulara bakabilirsiniz ama bence ustalarin calismalarina ve aktardigi bilgileri bir daha bir daha okuyun. Işin icine girince belli bir noktaya gelmeden bu isten pek kar edemeyeceginizi ve ilerledikce oldukca kulfetli bir is oldugunu anlayacaksiniz.
kar yapmaktan bahsetmiyorum. Veya paha biçilemeyecek bıçaktan da bahsetmiyorum. Beceriksizliğimden dolayı istediğim sertliğe ulaşmayan veya bir şekilde kılıç olmayı başaramamış bir parca metali sadece süs amacıyla ve sadece yaptıgım yatırımı kurtaracak kadar kar ederek satmaktan bahsediyorum. ve 100 rakamı sadece bir örnek. ama hurdadan aldıgım bir yay çeliğini belki ücretsiz bulacağım. denedim ama istenilen şekle gelemedi. Kılıç olarak ne kesiciliği ne ağız tutuşu var ama şekil olarak duvara asmaya müsait. İşte onu satabilirm. Diğer yonden belki sadece lazerle kesimine 100 lira verceğim bir çelik olmadı diye 100 liraya vermek olmaz tabiki.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #67 : 21 Aralık 2014, 17:33:21 »
Zaten yukarıda birkaç tane alaşım çeliği tavsiye edilmiş plaka olarak pek bulunmaz ama sanayiyle aranız iyiymiş belki denk gelir bulunur. :D
evet tavsiye edildi ama benim çalışma biçimim tam anlaşılmadan edildi.  O yüzden şu an tekrar sorma gereği duydum. sanayi ile aramız iyi hamdolsun. Konyanın heryeri sanayi. Tek sıkıntım söylenen  çeliklerin sanayide hangi isimle bulunacağı. Ama sizi biraz sıktım. Kusura bakmayın. Ben araştırmaya devam ederim.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #68 : 21 Aralık 2014, 17:37:37 »
Fikir vermesi açısından bir bıcagimin maliyetini cikarmaya calisayim . Yay celigi almistim ilk denememde bedavaya yakin fiyata sap malzemesi 5 epoksi 10 zimparalar 10 ege  mengene surekli kullanacagin icin onlari yazmiyorum komur ytong ocak vesaire 10 diyelim meneviş icin mtfak firini ne yakti bilmiyorum. Geleleim asil maliyete yaklasik 24 saat civari mesai harcayarak 10 15 gunde bitirdim. Bir ustanin benzetmesiyle amele yovmiyesiyle hesaplasaniz 3x60 180 lirada ona desek, hesabini siz yapin :)

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #69 : 21 Aralık 2014, 17:55:08 »
Fikir vermesi açısından bir bıcagimin maliyetini cikarmaya calisayim . Yay celigi almistim ilk denememde bedavaya yakin fiyata sap malzemesi 5 epoksi 10 zimparalar 10 ege  mengene surekli kullanacagin icin onlari yazmiyorum komur ytong ocak vesaire 10 diyelim meneviş icin mtfak firini ne yakti bilmiyorum. Geleleim asil maliyete yaklasik 24 saat civari mesai harcayarak 10 15 gunde bitirdim. Bir ustanin benzetmesiyle amele yovmiyesiyle hesaplasaniz 3x60 180 lirada ona desek, hesabini siz yapin :)
24 saat üzerinde durduğunuz bıcak için sonuç ne. Eğer sonuca  öyle veya böyle ulaştıysanız o bıcak için isteyeceğiniz fiyat size ait.
Ama sanırım ben konustukca sözlerim bu işi küçümsemek gibi anlaşılıyor. Lütfen . . .
Yukarıda yazmıştım bu işi ticaret dökmek değil sadece maliyetini çıkaracagımz kadar diye. 40 lira masraf etmişsiniz ve 24 saat harcamışsınız. Bende diyorum ki. 40 lira masraf ettiğim bir ürünü 140 liraya satsam ve o amele yovmiyesini 100 lira saysam. bakın sadece örnek bir fiyat. benim gidip inşaatta çalışıp alacağım paradan daha faydalı. evet yövmiye 30 liraya gelir ama haftalığı 5 liraya terziliğe gittiğim zaman da oldu. neden çünkü iş öğrenmek mevzu. ve yine gözden kaçan bir ayrıntı. ben bu işi kesinlikle becerememe ihtimalinde yaptıgım yatırımı kurtarabilir miyim diye bakıyorum. kar etmek değil sadece yatırımı kurtarma. olmayadabilr. Zarar etmek de mumkun. ama zaten şuan bir kılıç almam gerekiyor ve fiyatları 500 lira civarında. onun da ne oldugu belli değil. neyse bence konusmalarım bu işi küçümsemek gibi anlaşılmaya baslandı.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #70 : 21 Aralık 2014, 18:14:33 »
 Estafurullah burada kimse emegi fikri veya birseyler yapma arzusunu yanlıs yorumlamaz. Her yazilan kelime size yardimci olabilmek adinadir. Neyle karsilasacaginizi bilmenizde yarar var. Ucube bir biçak yaptigimdada korkmadan paylasiyorum cunku biliyorumki ustalarim sen yapamiyorsun birak bu isi demez bana yol gosterirler. Sozlerimizden alinmayin ve yolunuzdan donmeyin sakin. Biyerden baslamak lazim, siz kilici secerseniz saygi duyar ve bildigini soyler herkes. Elestirilere acık olup alinmadan soylenen sozlerden ders alarak daha iyiye gidiyoruz hep birlikte.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #71 : 21 Aralık 2014, 18:22:26 »
Estafurullah burada kimse emegi fikri veya birseyler yapma arzusunu yanlıs yorumlamaz. Her yazilan kelime size yardimci olabilmek adinadir. Neyle karsilasacaginizi bilmenizde yarar var. Ucube bir biçak yaptigimdada korkmadan paylasiyorum cunku biliyorumki ustalarim sen yapamiyorsun birak bu isi demez bana yol gosterirler. Sozlerimizden alinmayin ve yolunuzdan donmeyin sakin. Biyerden baslamak lazim, siz kilici secerseniz saygi duyar ve bildigini soyler herkes. Elestirilere acık olup alinmadan soylenen sozlerden ders alarak daha iyiye gidiyoruz hep birlikte.
yo ben alındıgım için değil istemeden birilerinin kalbini kırarım diye dedim. kendi açımdan rahatısız oldugum için değil de birilerini rahatsız etmeyeyim diye öyle konustum. yoksa bu site benim için mükemmel bir kaynak. Bir zamanlar inşaat demirinden kılıç olacagını zannederdim.  :'(  ama artık kılış değil bıçak olabileceğini anladım  ;D :D ;D şaka bir yana bu konuda gerçekten bir şeyler yapılıyor olması ve herkese yarımcı olunması çok güzel.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #72 : 21 Aralık 2014, 18:42:01 »
Benim gibi koyde olup imkanlari kisitli birisi hic malzemesi olmasa d2 gibi bir celikten bicak yapmasi iscilik haric 500 tl den fazla sade celige kaba sekiil verme icin dremel ve uclari 250 yi gecti.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #73 : 21 Aralık 2014, 18:50:12 »
Benim gibi koyde olup imkanlari kisitli birisi hic malzemesi olmasa d2 gibi bir celikten bicak yapmasi iscilik haric 500 tl den fazla sade celige kaba sekiil verme icin dremel ve uclari 250 yi gecti.
nasıl bir aşk ki bu ?  :)

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #74 : 21 Aralık 2014, 18:55:22 »
Gercek ask.  :2up  beni mutlu ediyor sitresimi aliyor.cogu ilac bunun gibi insani rahatlatmaz tabi severek yapinca.

kendoka

• **
  • 55
    • hacamat kursu
« Yanıtla #75 : 21 Aralık 2014, 18:58:18 »
+1

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #76 : 21 Aralık 2014, 21:02:39 »
kaba şekil vermek için dremel mi kullanıyorsunuz
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #77 : 21 Aralık 2014, 21:05:22 »
Evet dremel fakat butun metal icin olanlar bitti bazilarida krildi hic dayanmiyor.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #78 : 21 Aralık 2014, 21:08:21 »
Dremel öyle bir iş için çok yanlış tercih kullanmaktan çekinmezseniz avuç taşlama en iyi çözümlerden benim gibi avuç taşlamadan çekinceniz varsa testere ve eğe ikilisiyle çok daha rahat çalışırsınız dremele baka.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #79 : 21 Aralık 2014, 21:11:23 »
Evet dremel fakat butun metal icin olanlar bitti bazilarida krildi hic dayanmiyor.
dremel ince işler, süslemer için kullanılır. profilde dremelle yapılacak en kaba iş, parmak oyugunu düzeltmek. avuç işi taşlama, matkap, eğe kullanmak daha hızlı olur. yoksa kısa zaman da dremel helak olur. ayrıca iğneyle kuyu kazmak gibi geldi bana
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...