En uygun diye bir şey yok. Amaca göre, kişiye göre ve hatta ustasına göre uygunluk var.Mesela 5160 bulun, 40 cm lik kama yapın. Eğer kama forumda beğenilirse kılıç yaparsınız.
Alıntı yapılan: Kaya - 21 Aralık 2014, 02:11:52Cam gibi kırılır demekEvet kastedilen bu. Ama ben bunun sebebini öğrenmek istemiştim. Bilgim olsun diye. Siz bana kırılır derseniz saolun öğrenmiş olurum ama 2 ay sonra unuturum. Fakat hangi sebepten bu kadar gevrek olacağını, mantığını öğrenirsem ömür boyu unutmam.
Cam gibi kırılır demek
Alıntı yapılan: kendoka(beraat) - 21 Aralık 2014, 02:22:04Alıntı yapılan: Kaya - 21 Aralık 2014, 02:11:52Cam gibi kırılır demekEvet kastedilen bu. Ama ben bunun sebebini öğrenmek istemiştim. Bilgim olsun diye. Siz bana kırılır derseniz saolun öğrenmiş olurum ama 2 ay sonra unuturum. Fakat hangi sebepten bu kadar gevrek olacağını, mantığını öğrenirsem ömür boyu unutmam.Biraz forumun metalurji bölümünde gezinin tüm yanıtları bulacaksınız.
9255 ,9260,5160 bunlar yay çeliği kategorisinde işlenilen çeliklerdir .kılıç yapımına çok uygundurlar.1095,o2 gibi çeliklerle kılıç yapabilmeniz için selektif sertleştirme ve selektif meneviş konularını hatim etmiş ve usta şekilde kullanıyor olmanız gerekir yani süper hamon yapabiliyorsanız denemeye değer aksi takdirde süs kılıcı yapmış olursunuz .D2 yi bu konuda değerlendirmeye gerek varmı biilmiyorum hava çeliği karakterinde olan bir çeliktir kısa 10 cm namlulu bıçaklarda mükemmel performans gösterebilirler çok keskin olamazlar ama geç körlenirler gibi Mantığını öğrenebilmek için metalurji bölümünden yararlanmanızı tavsiye ederim .nasıl bir mantık yürütebileceğinize dahil bilgiler edinmeniz gerek bunlar bir mesajda cevapla yada kulaktan dolma bilgilerle olmuyor...
Talaşlı üretim yapacaksanız zaten dediğiniz boyda ck serisi dışında çelik bulmanız çok zor.5160,9260 araba makasıdır düzeltme ve inceltme için dövme gerek.O2 ülkemizde kare yada mil şeklinde dövme gerek1095 zaten bulamazsınız.
Kamyon makası olarak bulunabilir en kolayı...
Bu ck serisi sanayilerde kolayca bulunur mu ki. Plaka halinde alıp istediğimiz sekilde kestirsek.
Cold Steel epeyi büküyordu demolarında...
Alıntı yapılan: egeleme_rampasi - 21 Aralık 2014, 02:58:41Cold Steel epeyi büküyordu demolarında... büküyorlarda geri bırakırken tam göstermiyorlar
Alıntı yapılan: kendoka(beraat) - 21 Aralık 2014, 02:55:14Bu ck serisi sanayilerde kolayca bulunur mu ki. Plaka halinde alıp istediğimiz sekilde kestirsek.genelde çelik satanlarda var.sulu ve susuz olarakta bulunuyor.