Bıçak Sanatı - Forum

Ev kullanıcıları için sessiz iki makaralı Bant Zımpara Makinası

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Üstat yine yapmışsın yapıcagını eline saglık gerçekten cok kullanışlı ve güzel bi makinaya imza atmışssın eline saglık

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Eline sağlık Tarık,
Bir bant zımpara dan istenenleri rahat rahat karşılayacak bir makine yapmışsın.  ;)

Tarık aklıma takılan tek şey ses ve tirteşim, küçük bir video olsaydı iyi olurdu gerçekten ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Tarık bey ellerinize sağlık. Takdir ettim efendim.
Okinawian

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Üstat yine yapmışsın yapıcagını eline saglık gerçekten cok kullanışlı ve güzel bi makinaya imza atmışssın eline saglık
Teşekkür ederim Mehmet. Sizin makinada harika olacal eminim :2up
Eline sağlık Tarık,
Bir bant zımpara dan istenenleri rahat rahat karşılayacak bir makine yapmışsın.  ;)

Tarık aklıma takılan tek şey ses ve tirteşim, küçük bir video olsaydı iyi olurdu gerçekten ;)

Çok teşekkür ederim gökhan ustam. Ses olayı sadece zımparanın dönme sesi oda zaten min. Seviyede. Titreşim olayı ise tamamen sıfır çünkü tekerler olsun milleri olsun sıkılıkları yerinde ve hassas bi şekilde işledim. Video olayını yakın zamanda gerçekleştiricem. Tekrar çok teşekkür ederim ustacım.
Tarık bey ellerinize sağlık. Takdir ettim efendim.
Çok teşekkür ederim. Saygılar

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
ustam eline sağlık makine çok güzel olmuş.  fiyat bilgisi alabilir miyim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Merhaba forumdaşlar sizlerin isteği doğrultusunda uzun zamandır üzerinde çalıştığım bant zımpara makinasını bitirdim. Ev kullanıcılarına, çalışma ortamı küçük olan kişilere göre ufak boyutlu, sessiz bant zımpara makinası buyrun.
Teknik özellikleri ise şöyle;
- 1.5 bg (1.1 kw) motor
- 1250x50 bant zımparaya uygun
- Sabit devirli 12 m/sn bant hızı (zirkodyum ve alüminyum oksite uygun)
- Tek hareketle zımparayı değiştirebilme kolaylığı
- 30 cm arka dayama plaka uzunluğu
- Açılı alt dayama tablası vs ...
...
Abi, şahanesin. Eğer zımpara makinesi sahip olmaya niyetliğim günlerde bu makina var olsaydı dünyanın zamanını harcamadan direkman bunu alırdım.

Tork konusunda şunu söyleyeyim. Motorun performansını tek başına torka bakarak yorumlamak yanlış. Maalesef, duyularımızda kavrayamadığımız bir büyüklük olan torku anlamaktaki hatamızı anlamak da daha zor. Oto-moto meraklıları olsun, elektrik motorları ile uğraşanlar olsun gücü çok iyi algılıyorlar ama tork %99 yanlış anlaşılıyor. Tork, dişli kasnak vs. ile hız değiştirilice o oranda değişen bir büyüklük. Yani bu büyüklüğün içinde hız da var. O nedenle yanlış anlaşılıyor. Doğru anlamak için karşılaştırdığınız iki motordan hızlı olanının ucuna hayali bir redüktör takıp torku redüktörün çıkışında hesaplayın. İşte o zaman düşük devirli her motorun niçin yüksek torklu olduğunu ve çıkıştaki kasnak, dişli vb. ile hızı ayarladıktan sonra bu farkın kalmadığını göreceksiniz.

Velhasıl kelam, 1400 devirli motora 20 cm kasnak takmayla 2800 devirli motora 10 cm kasnak takmak arasında tork anlamında bir fark yok. Farkı diğer ayrıntılarda aramak gerek.

Bu makinadaki tahrik kasnağı bence şeridin içindeki mekanizmaya yer sağlamasından dolayı çok faydalı olmuş. 2800 devirli motor takılıp kasnak küçültülse kasnaktan tasarruf olur ve kasnak altı biraz daha yerden açılırmış ama bence kasnak aynen bu şekilde olmalıymış ve öyle yapmış usta.

Ustam, şeritte destek olmadan kullanmayı denedin mi? Arka tarafta kalan kısımdaki şerit, desteksiz kullanım için hazır bekliyor. Bu tarafın kullanımı sorunsuz mu? Şeridin esnemesi ortadaki tablanın arka kısmına takılmıyorsa çok iyi. Öndeki tablayı sökmeye uğraşmadan burada çalışabilmek güzel olur. Tabi kullanıcısı bunu masanın köşesine koymayacaksa bu arka tarafın önemi yok.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Tarık usta ellerine sağlık makina çok güzel görünüyor,özelden fiyat bilgisi atabilirmisin.

Haznedar

• 1576
Merhaba forumdaşlar sizlerin isteği doğrultusunda uzun zamandır üzerinde çalıştığım bant zımpara makinasını bitirdim. Ev kullanıcılarına, çalışma ortamı küçük olan kişilere göre ufak boyutlu, sessiz bant zımpara makinası buyrun.
Teknik özellikleri ise şöyle;
- 1.5 bg (1.1 kw) motor
- 1250x50 bant zımparaya uygun
- Sabit devirli 12 m/sn bant hızı (zirkodyum ve alüminyum oksite uygun)
- Tek hareketle zımparayı değiştirebilme kolaylığı
- 30 cm arka dayama plaka uzunluğu
- Açılı alt dayama tablası vs ...
...
Abi, şahanesin. Eğer zımpara makinesi sahip olmaya niyetliğim günlerde bu makina var olsaydı dünyanın zamanını harcamadan direkman bunu alırdım.

Tork konusunda şunu söyleyeyim. Motorun performansını tek başına torka bakarak yorumlamak yanlış. Maalesef, duyularımızda kavrayamadığımız bir büyüklük olan torku anlamaktaki hatamızı anlamak da daha zor. Oto-moto meraklıları olsun, elektrik motorları ile uğraşanlar olsun gücü çok iyi algılıyorlar ama tork %99 yanlış anlaşılıyor. Tork, dişli kasnak vs. ile hız değiştirilice o oranda değişen bir büyüklük. Yani bu büyüklüğün içinde hız da var. O nedenle yanlış anlaşılıyor. Doğru anlamak için karşılaştırdığınız iki motordan hızlı olanının ucuna hayali bir redüktör takıp torku redüktörün çıkışında hesaplayın. İşte o zaman düşük devirli her motorun niçin yüksek torklu olduğunu ve çıkıştaki kasnak, dişli vb. ile hızı ayarladıktan sonra bu farkın kalmadığını göreceksiniz.

Velhasıl kelam, 1400 devirli motora 20 cm kasnak takmayla 2800 devirli motora 10 cm kasnak takmak arasında tork anlamında bir fark yok. Farkı diğer ayrıntılarda aramak gerek.

Bu makinadaki tahrik kasnağı bence şeridin içindeki mekanizmaya yer sağlamasından dolayı çok faydalı olmuş. 2800 devirli motor takılıp kasnak küçültülse kasnaktan tasarruf olur ve kasnak altı biraz daha yerden açılırmış ama bence kasnak aynen bu şekilde olmalıymış ve öyle yapmış usta.

Ustam, şeritte destek olmadan kullanmayı denedin mi? Arka tarafta kalan kısımdaki şerit, desteksiz kullanım için hazır bekliyor. Bu tarafın kullanımı sorunsuz mu? Şeridin esnemesi ortadaki tablanın arka kısmına takılmıyorsa çok iyi. Öndeki tablayı sökmeye uğraşmadan burada çalışabilmek güzel olur. Tabi kullanıcısı bunu masanın köşesine koymayacaksa bu arka tarafın önemi yok.

Eylem usta çok teşekkür ederim samimi düşüncelerin için çok onure ettiniz beni. Teknik bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim bir çok akıldaki soruyu cevaplandırdığınız için.
Dediğiniz gibi arka tarafta çalışmayı denedim ve gayet başarılı deyme gibi bi sıkıntı mevcut değil. Değsede problem değil zımpara makinasına yedirmeye bakar :).
Tarık usta ellerine sağlık makina çok güzel görünüyor,özelden fiyat bilgisi atabilirmisin.
Teşekkür ederim. Özelden dönüş yaptım.

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Fiyat bilgisini Bana da göndermenizi rica ederim.

Elinize sağlık.
One for All, All for One...

Haznedar

• 1576
Fiyat bilgisini Bana da göndermenizi rica ederim.

Elinize sağlık.
Teşekkür ederim.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Üstat düşüncenize emeğinize sağlık forum için amacına yönelik büyük bir kazanım; çok yalın, etkili ve çok pratik olmuş. Böyle bir aracı kullanmak ileri adımım olabilir benim de. (kendime biraz daha zaman tanıyorum). Tebrikler  :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Haznedar

• 1576
Üstat düşüncenize emeğinize sağlık forum için amacına yönelik büyük bir kazanım; çok yalın, etkili ve çok pratik olmuş. Böyle bir aracı kullanmak ileri adımım olabilir benim de. (kendime biraz daha zaman tanıyorum). Tebrikler  :)

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
Ustam ellerinize sağlık. Çok pratik duruyor.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

Haznedar

• 1576
Ustam ellerinize sağlık. Çok pratik duruyor.
Teşekkür ederim. Gerçekten de gözüktüğü kadar pratik oldu.

Videosunu çektim forumdaşlar bu akşam yüklemiş olurum sanırım.  :)

Haznedar

• 1576
Buyrun forumdaşlar buda makinanın videosu;

http://youtu.be/5Goum1XZioo

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
tarık ustam cidden makina çok tatlı ellerine sağlık
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Tarık usta ;

Makine normal çalışıyorken seste bir sıkıntı yok. Ama videoda aşındırma hızını göstermek için profili akan banda bastırdığında dikiş makinesi gibi tık tık tık şeklinde bir vuruntu sesi geliyor. Aynısı benim makinede de var, zımpara şeridinin birleşim yerindeki yapıştırma tarzındandır diye düşünüyordum. Bu ses zımpara birleşim noktasındaki kalınlık farkının aşındırılan profile çarpmasından mı çıkıyor ?

Şerit gerdirmedeki kilitleme mekanizması çok güzel olmuş. Geri yönde döndürmeden emin olamadım, benim gibi acemilerin elinde biraz tehikeli de olabilir.

« Son Düzenleme: 07 Aralık 2014, 10:49:44 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Haznedar

• 1576
tarık ustam cidden makina çok tatlı ellerine sağlık

;D :2up
Tarık usta ;

Makine normal çalışıyorken seste bir sıkıntı yok. Ama videoda aşındırma hızını göstermek için profili akan banda bastırdığında dikiş makinesi gibi tık tık tık şeklinde bir vuruntu sesi geliyor. Aynısı benim makinede de var, zımpara şeridinin birleşim yerindeki yapıştırma tarzındandır diye düşünüyordum. Bu ses zımpara birleşim noktasındaki kalınlık farkının aşındırılan profile çarpmasından mı çıkıyor ?

Şerit gerdirmedeki kilitleme mekanizması çok güzel olmuş. Geri yönde döndürmeden emin olamadım, benim gibi acemilerin elinde biraz tehikeli de olabilir.

ewt Ahmet Abi dediğin üzere bant birleştirme yerlerinde oluşan yükseklik farkından kaynaklanıyor .kalın kumlularda böyle bir sıkıntı yok fakat ince kumlarda maalesef.
geri döndürme olayı sadece özellik kullanma alışkanlığı ister.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Çok iyi Tarık, tekrar eline sağlık. Ben çok beğendim makineyi  ;)

Çift yön bir aslında faydalı bir seçenek, düz dönerken arka kısımda çalışmak gerektiğinde kıvılcımlar yukarı doğru çıkar, terse döndüğünde kıvılcımları aşağı doğru gider ve kullanımı daha kolay olur ;)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Haklısınız, arka tarafta dayama olmadan çalışma için bant akış yönü aşağı doğru olmalı.

Çok iyi Tarık, tekrar eline sağlık. Ben çok beğendim makineyi  ;)

Çift yön bir aslında faydalı bir seçenek, düz dönerken arka kısımda çalışmak gerektiğinde kıvılcımlar yukarı doğru çıkar, terse döndüğünde kıvılcımları aşağı doğru gider ve kullanımı daha kolay olur ;)
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.