Bıçak Sanatı - Forum

Avdoğa kasım ayındayım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Avdoğa kasım ayındayım.
« Yanıtla #40 : 11 Kasım 2014, 12:53:05 »
Reklamı olmasın diye söz konusu derginin adını sansürleyelim mi ne dersiniz?  >:D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #41 : 11 Kasım 2014, 13:20:48 »
Bence süper fikir Eylem ustam.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #42 : 11 Kasım 2014, 13:33:13 »
Reklamı olmasın diye söz konusu derginin adını sansürleyelim mi ne dersiniz?  >:D
+1

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #43 : 11 Kasım 2014, 14:27:30 »
Reklam almama kararı vardı ama, dolaylı olarak foruma reklam almış oldunuz galiba. 
Derginin tirajı ne kadar, bu forumun üye sayısı ve günlük yahut aylık hit i ne kadar ?
Ödeşmek için tam sayfa bıçaksanati.com reklamı yayınlasınlar.

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #44 : 11 Kasım 2014, 15:18:38 »
 Ahmet abi lafı ağzımdan aldı.
Böyle bi derginin varlığından yeni haberim oldu. Bıçaksanatı forum söz konusu dergiden daha büyük bir mecradır. Dolayısıyla bu derginin isminin burada geçmesi onlar için daha büyük bir reklamdır. Ayrıca bu forumdaki avcıları hariç tutarsak, bıçaktan anlayan avcıya da rastlamış değilim.

Sertaç'ı canı gönülden tebrik ederim. Önemli bir başarı sağladı.

Soytürk ustaya harfiyen katılıyorum.

Emin, ben de seni seviyorum. (aslında bu iletinin sebebi bu cümledir. geri kalanı girizgahdır...)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #45 : 11 Kasım 2014, 21:50:53 »
Tebrik Ederim Gurumuzsun

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #46 : 11 Kasım 2014, 22:07:09 »
bıçakçılık kariyerin için iyi bir başlangıç yapmışsın, tebrik ederim.

bazı insanlar vardır, el ele yürümeyi tercih ederler, bazıları ise önde olmayı. kimisi ilerlerken açtığı yolda vefalı davranır ve hiç değilse kendisine verilen emekleri ve kaynakları hatırlar, yâd eder. kimisi ise geriye dönük olarak hafızasını siler ve yolu en hızlı şekilde kat etmeye gayret eder.

bu forum, insanların bilgilerini ve imkanlarını karşılıksız ve hatta fedakarlıklarda bulunarak aktarma çabaları ve niyetleriyle oluşturuldu. bizler bu anlayışımızdan hiçbir zaman pişman olmadık. ve bu anlayışın bir sonucu olarak, forumdaki aktif kullanıcıların birbirlerine olan ziyaretleri, bir alışveriş mantığının çok ötesinde hediyeleşme seremonilerine dönüştü. gerektiği yerde yapılan malzeme alışverişleri yanında hep küçük hediyeler ve zerafet anlayışını da taşıdı. etrafımızda bu işe gönül verebilecek herkesi bu foruma dahil etmek ve insanları bu forumdan haberdar kılabilmek için ise hep davet edici olmaya gayret ettik. 

bu forumun hiç bir ticari amaç gütmeksizin, tanıtımı ve insanların doğru bilgiye ulaşabilmeleri için daha yoğun gayret sarfettiğimiz şu günlerde, senin bu özverili ve vefa dolu davranışını da tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum.

bu arada; internetten bulduğun bol miktardaki bıçak yapımı sitelerini (özellikle tükçe olanları)bizimle de paylaşır mısın Sertaç?
Gerçekten internette cok formları göz gezdiriyorum ancak buradaki usta abilerim ve kardeşlerim kadar alçak gönüllü karşıklıksız yardım eden bir form daha göremedim.  Bu formu kuran bu formda tecrube ve bilgileri ile bize yardım eden tüm ustalarımı ne kadar teşşkür etsem azdır.
AMA YİNEDE HEPİNİZE
T E Ş EKKÜRLER.......

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #47 : 12 Kasım 2014, 11:46:30 »
Ersin ve Teoman abi teşekkür ederim.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #48 : 12 Kasım 2014, 19:12:22 »
Arkadaşlar Benim çok şahit olduğum olaylardan biridir bu, yayıncılık ta editörler yazıyı hem edebi olarak hemde bazı süsleme ve düzenlemeler yapmaktadırlar. ve ikincibir hususta site adı reklama gireceğinden dergiye almayabilirler cünkü dergi her reklam için vergi ödemesi yaparlar.gazetede durum dahada katıdır basın ilan kurumu hergün günlük gazeteleri alır kontrol edereğer bildirimi yapılmayan ilan reklam varsa uyarır.dergide de benzer durum söz konusu olabilir ondan dolayı derginin sorumluları o kısımları çıkarmışlardır.üçüncü hususta bazen  yazı için ayrılan yer yeterli gelmiyor veya son anda reklam geliyor  yazının bütünlüğünu bozmadan kırparlar.sertaç bey öyle diyorsa inanırım çünkü çok kezşahit olduğum bir durum bu.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #49 : 12 Kasım 2014, 21:55:34 »
Arkadaşlar Benim çok şahit olduğum olaylardan biridir bu, yayıncılık ta editörler yazıyı hem edebi olarak hemde bazı süsleme ve düzenlemeler yapmaktadırlar. ve ikincibir hususta site adı reklama gireceğinden dergiye almayabilirler cünkü dergi her reklam için vergi ödemesi yaparlar.gazetede durum dahada katıdır basın ilan kurumu hergün günlük gazeteleri alır kontrol edereğer bildirimi yapılmayan ilan reklam varsa uyarır.dergide de benzer durum söz konusu olabilir ondan dolayı derginin sorumluları o kısımları çıkarmışlardır.üçüncü hususta bazen  yazı için ayrılan yer yeterli gelmiyor veya son anda reklam geliyor  yazının bütünlüğünu bozmadan kırparlar.sertaç bey öyle diyorsa inanırım çünkü çok kezşahit olduğum bir durum bu.

Teşekkür ederim Fatih abi.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #50 : 14 Kasım 2014, 21:59:51 »
+1

ben de editör beye biraz kötü bir gözle baktım açıkçası  ::) bu arada gemiye çıkmadan bi kaç bıçak daha yap sonuçta kendin söylüyorsun bir daha bıçak yapmam herhalde diye  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #51 : 15 Kasım 2014, 02:46:38 »
+1

ben de editör beye biraz kötü bir gözle baktım açıkçası  ::) bu arada gemiye çıkmadan bi kaç bıçak daha yap sonuçta kendin söylüyorsun bir daha bıçak yapmam herhalde diye  ;)

Su an yapım aşamasında olan 4-5 bıçak var Devrim. Yavaş yavaş ilerliyoruz bakalım. :)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #52 : 15 Kasım 2014, 14:08:28 »
Çocuğun üstüne bu kadar varmayın yahu. Aslını astarını öğrenmeden hemen linç etmişsiniz. Benim gördüğüm kadarıyla Sertaç her zaman saygılı ve alçak gönüllü yaklaşımları olan genç bir kardeşimiz. Üstelik forumdan bahsetmemesi ona avantaj sağlamayacaktır, çünkü denize açılacağını ve bu işi bırakacağını söylemişti. Kaldı ki bahsetmemiş olsa bile bu karar kendi insiyatifindedir, saygı duymak gerekir.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #53 : 15 Kasım 2014, 14:19:11 »
Çocuğun üstüne bu kadar varmayın yahu. Aslını astarını öğrenmeden hemen linç etmişsiniz. Benim gördüğüm kadarıyla Sertaç her zaman saygılı ve alçak gönüllü yaklaşımları olan genç bir kardeşimiz. Üstelik forumdan bahsetmemesi ona avantaj sağlamayacaktır, çünkü denize açılacağını ve bu işi bırakacağını söylemişti. Kaldı ki bahsetmemiş olsa bile bu karar kendi insiyatifindedir, saygı duymak gerekir.

Yorumun ve anlayışın için çok teşekkür ederim abi.

« Yanıtla #54 : 16 Kasım 2014, 02:33:21 »
Kaldı ki bahsetmemiş olsa bile bu karar kendi insiyatifindedir, saygı duymak gerekir.
Kesinlikle katılıyorum..
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #55 : 16 Kasım 2014, 09:35:44 »

Serhan olayın üstünden bunca zaman geçmiş, olay neticeye kavuşmuş, işin aslı öğrenilmiş ve özürler dilenmişken senin bu mesajında " Çocuğun üstüne bu kadar varmayın yahu " demen biraz yersiz olmuş.

Ayrıca "linç" kelimesi de şahsen canımı sıkan diğer mevzu. Tepki gösterenlerden biri olarak İzzet abiyi arayarak işin aslını öğrenip forumda duyurdum, ayrıca tepki gösteren herkeste Sertaç'tan özür diledi. Bu işin ardında bir linç girişimi olsa bunu neden yapalım. Bizleri art niyetli bir linç girişimçisi gibi göstermeni şahsen hiç yakıştıramadım.

Yazısında bizden bahsetmek tabi ki Sertaç'ın insiyatifinde. Ama bu yazıda bizden bahsetmemesine tepki göstermemizde ne gibi bir yanlış olduğunu anlamadım.
İçinde yetiştiği topluluğu görmezden gelip kendini yüceltmekmidir doğru olan.
Ya da buna tepki göstermemek midir doğru olan.

Öyle ise bizler çok yanlış bir yoldayız,  :(

Senin bu sözlerine de tepki göstermeyip alıp başımı gidesim geldi, ama yine de doğru olanı yapayım dedim ve yazdım....

« Yanıtla #56 : 16 Kasım 2014, 17:23:46 »

Serhan olayın üstünden bunca zaman geçmiş, olay neticeye kavuşmuş, işin aslı öğrenilmiş ve özürler dilenmişken senin bu mesajında " Çocuğun üstüne bu kadar varmayın yahu " demen biraz yersiz olmuş.

Ayrıca "linç" kelimesi de şahsen canımı sıkan diğer mevzu. Tepki gösterenlerden biri olarak İzzet abiyi arayarak işin aslını öğrenip forumda duyurdum, ayrıca tepki gösteren herkeste Sertaç'tan özür diledi. Bu işin ardında bir linç girişimi olsa bunu neden yapalım. Bizleri art niyetli bir linç girişimçisi gibi göstermeni şahsen hiç yakıştıramadım.

Yazısında bizden bahsetmek tabi ki Sertaç'ın insiyatifinde. Ama bu yazıda bizden bahsetmemesine tepki göstermemizde ne gibi bir yanlış olduğunu anlamadım.
İçinde yetiştiği topluluğu görmezden gelip kendini yüceltmekmidir doğru olan.
Ya da buna tepki göstermemek midir doğru olan.

Öyle ise bizler çok yanlış bir yoldayız,  :(

Senin bu sözlerine de tepki göstermeyip alıp başımı gidesim geldi, ama yine de doğru olanı yapayım dedim ve yazdım....

Aynı düşünceleri paylaşıyorum.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #57 : 16 Kasım 2014, 19:15:57 »
Gökhan Ustam, öncelikle ben konuyu yeni okudum ve kafamda oluşan fikrimi daha yeni dile getiriyorum. Niyetim, küllenmiş bir konuya yelpaze sallamak değil. 

Forum geneli olarak ilk başta konuyu enine boyuna irdelemeden eleştirilerinizi en ağır şekilde dile getirmişsiniz, bu kadar sert yaklaşımı gereksiz buldum. Sonradan özür dilemişsiniz eyvallah- ki ben o kısımları tam okumadığım için bu konuda beni eleştirebilirsiniz, ona itirazım yok.

Sertaç' a, forumdan bahsetmeyerek kendini ön plana çıkarıp, kişisel çıkar sağladığı hep bir ağızdan haykırılırsa bunun Türkçe sözlük karşılığı linçtir. Yoksa sizi art niyetle suçlamak için, ya da yaftalamak için sarf etmedim o lafı. Böyle bir amacım hiç olmadı... Sonuçta ben olayda taraf değilim. Tarafların da birbirlerine karşı haklılık durumları bana bir çıkar sağlamaz.

Elbette bu forumun yeni ustaların yetişmesi ve gençlerin önünün açılması anlamında bir misyonu var. Çok yetenekli eller, vizyon sahibi insanlar dolu. Dolayısıyla bu aşırı tepki garibime gitti. Çünkü ustalık payesindeki bir insan bu kadar basit bir detaya takılmaz. O, sanatı için yaşar, çok yüksek ticari bir beklentisi yoktur, kim tarafından nerede, nasıl anlatıldığı, veya anlatılmadığı da umurunda olmaz. Ben bu platformdaki ustalarımızın bu kafada olduğunu düşünüyorum. Bu sert tepkinin yakışmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak, bu röportaja tepki göstermeseniz ne sizden, ne de ustalığınızdan bir şey eksilmezdi. Özür dilenmek zorunda da kalınmazdı.

Bunlar şahsi görüşlerim, elbette katılmak zorunda değilsiniz. Fakat, sizi bir şeyler gibi göstermeye çalıştığım fikrinizi tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum.

Madem bu dergiyle ilişkileriniz iyi, o zaman foruma özel bir editoryal çalışma yapılsın, insanlara ulaşsın.

Sevgiler,
S.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #58 : 16 Kasım 2014, 21:04:31 »
Gökhan Ustam, öncelikle ben konuyu yeni okudum ve kafamda oluşan fikrimi daha yeni dile getiriyorum. Niyetim, küllenmiş bir konuya yelpaze sallamak değil. 

Forum geneli olarak ilk başta konuyu enine boyuna irdelemeden eleştirilerinizi en ağır şekilde dile getirmişsiniz, bu kadar sert yaklaşımı gereksiz buldum. Sonradan özür dilemişsiniz eyvallah- ki ben o kısımları tam okumadığım için bu konuda beni eleştirebilirsiniz, ona itirazım yok.

Sertaç' a, forumdan bahsetmeyerek kendini ön plana çıkarıp, kişisel çıkar sağladığı hep bir ağızdan haykırılırsa bunun Türkçe sözlük karşılığı linçtir. Yoksa sizi art niyetle suçlamak için, ya da yaftalamak için sarf etmedim o lafı. Böyle bir amacım hiç olmadı... Sonuçta ben olayda taraf değilim. Tarafların da birbirlerine karşı haklılık durumları bana bir çıkar sağlamaz.

Elbette bu forumun yeni ustaların yetişmesi ve gençlerin önünün açılması anlamında bir misyonu var. Çok yetenekli eller, vizyon sahibi insanlar dolu. Dolayısıyla bu aşırı tepki garibime gitti. Çünkü ustalık payesindeki bir insan bu kadar basit bir detaya takılmaz. O, sanatı için yaşar, çok yüksek ticari bir beklentisi yoktur, kim tarafından nerede, nasıl anlatıldığı, veya anlatılmadığı da umurunda olmaz. Ben bu platformdaki ustalarımızın bu kafada olduğunu düşünüyorum. Bu sert tepkinin yakışmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak, bu röportaja tepki göstermeseniz ne sizden, ne de ustalığınızdan bir şey eksilmezdi. Özür dilenmek zorunda da kalınmazdı.

Bunlar şahsi görüşlerim, elbette katılmak zorunda değilsiniz. Fakat, sizi bir şeyler gibi göstermeye çalıştığım fikrinizi tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum.

Madem bu dergiyle ilişkileriniz iyi, o zaman foruma özel bir editoryal çalışma yapılsın, insanlara ulaşsın.

Sevgiler,
S.

Serhan bey, burada sanırım anlamakta zorlandığınız şey bu tepkinin ahde vefasızlık olarak algılanıp ona göre davranılması idi. Bizden başka bir Türk bıçak sitesi var mı? Hani biz yokmuşuz gibi davranıldığı algısı oluştuğu için tepki gösterdik. Susalım mı?  Millet olarak tepkisizleştirilmeye alıştırılıdık da tepki gösterdik diye mi rahatsız oldunuz? Ben bıçak sanatı  yokmuş , bu platform , bu paylaşım güzelliği yokmuş gibi davranıldığı için rahatsız oldum ve tepkimi gösterdim. Bana her şeyi öğreten bu güzel siteyi sahiplendiğim için mi bu rahatsızlığınız? Kusura bakmayın o zaman bence daha çoook rahatsız olacaksınız !!! Bunu anlamak bu kadar zor mudur? Bu platformu sahiplendik diye hata mı ettik . Bu tepkinin ustalıkla çıraklıkla  filan alakası yok , tamamen insani bir tepkiydi bu. Kaldı ki olay sonradan netleşti ve tatlıya bağlandı. Bence her şeyi dikkatlice okumadan dahil olmayın siz de, zira bizim düştüğümüz duruma siz de düşmüş oldunuz, selamlar.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #59 : 16 Kasım 2014, 21:49:45 »
Ben fikrimi paylaştım, katılırsınız veya katılmazsınız. Ortamı daha fazla germeye gerek yok bence.