Gökhan Ustam, öncelikle ben konuyu yeni okudum ve kafamda oluşan fikrimi daha yeni dile getiriyorum. Niyetim, küllenmiş bir konuya yelpaze sallamak değil.
Forum geneli olarak ilk başta konuyu enine boyuna irdelemeden eleştirilerinizi en ağır şekilde dile getirmişsiniz, bu kadar sert yaklaşımı gereksiz buldum. Sonradan özür dilemişsiniz eyvallah- ki ben o kısımları tam okumadığım için bu konuda beni eleştirebilirsiniz, ona itirazım yok.
Sertaç' a, forumdan bahsetmeyerek kendini ön plana çıkarıp, kişisel çıkar sağladığı hep bir ağızdan haykırılırsa bunun Türkçe sözlük karşılığı linçtir. Yoksa sizi art niyetle suçlamak için, ya da yaftalamak için sarf etmedim o lafı. Böyle bir amacım hiç olmadı... Sonuçta ben olayda taraf değilim. Tarafların da birbirlerine karşı haklılık durumları bana bir çıkar sağlamaz.
Elbette bu forumun yeni ustaların yetişmesi ve gençlerin önünün açılması anlamında bir misyonu var. Çok yetenekli eller, vizyon sahibi insanlar dolu. Dolayısıyla bu aşırı tepki garibime gitti. Çünkü ustalık payesindeki bir insan bu kadar basit bir detaya takılmaz. O, sanatı için yaşar, çok yüksek ticari bir beklentisi yoktur, kim tarafından nerede, nasıl anlatıldığı, veya anlatılmadığı da umurunda olmaz. Ben bu platformdaki ustalarımızın bu kafada olduğunu düşünüyorum. Bu sert tepkinin yakışmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak, bu röportaja tepki göstermeseniz ne sizden, ne de ustalığınızdan bir şey eksilmezdi. Özür dilenmek zorunda da kalınmazdı.
Bunlar şahsi görüşlerim, elbette katılmak zorunda değilsiniz. Fakat, sizi bir şeyler gibi göstermeye çalıştığım fikrinizi tekrar gözden geçirmenizi rica ediyorum.
Madem bu dergiyle ilişkileriniz iyi, o zaman foruma özel bir editoryal çalışma yapılsın, insanlara ulaşsın.
Sevgiler,
S.