Sertaç, "Bugün anladım ki forumda pek fazla sevilen biri değilmişim ki" ifadenin ilk muhattabı olarak şunu söylemek istiyorum. bizler gördüğümüzle hüküm veririz. önümüze konan ne ise, ona bakarak ve değerlendirerek bir sonuca varırız. sanırım tüm insanlık bu şekilde karar mekanizmasını işletiyor. sevilip sevilmediğini geçmişe bakarak net bir şekilde görebilirsin kardeşim. ortaya koyduğun malzemede her okuyanın fark edeceği bir isim vermeme gayesi, okuyan taraf olarak bizi üzdü ve belki de biraz kendimizi kullanılmış hissettik. bu da gördüğümüz, okuduğumuz metnin bir sonucu. öncesindeki senin uyarın ise oldukça yüzeysel ve etkisiz. meseleyi bu çerçeveden bir kez daha değerlendir bence.
bu durumda belki de bizler biraz fevri davranarak direk konunun altına yazmakla hata etmiş olduk. öncesinde seninle özelden veya telefondan konuşabilirdik. bu da bizim payımıza düşen bir hata. bu konuda daha dikkatli olmak gerektiğini fark ediyorum. fakat sen, her zaman için röportaj veren kişi olarak metnin sahibisindir ve senden müsade alınmadan metninin üzerinde en ufak bir değişiklik yapılması kanuni olarak editörün başını derde sokar. bu bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum. ben o metni okuyunca seni bu sözlerden nasıl sorumlu tutma hakkına sahipsem, sen de sözlerinin kırpılmasından dolayı editörden hesap sorma hakkına sahipsin. editör kırpma konusunda kararlı ise, yazını geri çekme veya yayınlatmama hakkına da sahipsin.
yaşanan bu olay sonrasında, yeni ürünlerinin fotoğraflarını yayınlamayacağını söylemişsin. bir tavır olarak bunu uygun görüyorsan sen bilirsin kardeşim. fakat beşeri münasebetler çerçevesinde bu tavır ne sana de foruma birşey kazandırmaz. ahde vefa gösteren kişiler, bu yolda her zaman birlikte olacaklardır, kuşkun olmasın.