Bıçak Sanatı - Forum

Bu makine ne kadara mal olur acaba ?

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Bu makine ne kadara mal olur acaba ?
« Yanıtla #20 : 04 Kasım 2014, 23:08:04 »
O aparattan var bende Serkan abi zaten. Seri üretime geçmeyi bekliyor ;D

Tarık bırak seri üretimini prototip bile varsa isterim 1,5 metrekarelik çalışma sahamda ilaç gibi gelir bana  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 04 Kasım 2014, 23:13:03 »
Biraz zaman tanırsanız bana Serkan abi sen ve senin gibi herkeze ilaç gibi gelir umarım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 04 Kasım 2014, 23:47:54 »
Craftsmanı ilk gördüğümde de çok sevmiştim :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #23 : 05 Kasım 2014, 00:10:34 »
Bu makinayı çok beğendim ufak boyutu harika ve herkesin hemfikir olduğu gibi aslında boyutun küçülmesi fiyatta pek oynama yapmıyor.. ayrıca tarık ustamın dediği gibi tekerler rulmanlar vs kalite önemli.... ev kullanıcı dendiğinde akla devir ayarına, kullanışlı aparat ve pozisyonlarına ihtiyaç duymaz mantığı bence yanlış ev kullanıcılarının ben dahil bir çoğu acemi olduğu için bu tarz şeylere daha fazla ihtiyaç duyar diye düşünüyorum. Usta olan zaten her türlü bir yolunu buluyor. Ben bir tarafı taş motoru bir tarafı zımpara olanlardan aldım şekil itibariyle hiç ama hiç kullanışlı değil zımpara kısmını dikey hale getirmeme rağmen bıçağı yanaştıramıyorumki bir yerlere değiyor ve bir türlü olmuyor ama ufakw tefek işler için iş görüyor evet mesela çividen biz yaptım işime yaradı ama işte o kadar yani.. sonra anladım ki titreşim olayı çok büyük problem özellikle ev kullanıcıları için titreşimi ve gürültüsü az olan eğilip bükülebilen küçük ama etkili bir makina olmalı. E işte o zaman diyemiyorum ki fiyatı uygun olsun 8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #24 : 05 Kasım 2014, 08:56:00 »
Biraz zaman tanırsanız bana Serkan abi sen ve senin gibi herkeze ilaç gibi gelir umarım.

Ustam merakla bekliyorum,
Ünye

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #25 : 05 Kasım 2014, 09:44:23 »
merakla bekliyorum

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #26 : 05 Kasım 2014, 12:32:45 »
Dayanıklılık bir yana, yüksek devirli fırca kollektörlü motorlar fazla kafa ütüler. Hız kontrolü var gibi, ama  sabit tork olmadığı için düşük devirde hem bayılabilir hem ısınma sorunları çıkabilir. Ev kullanımına yönelik bir bant zımpara için fazlaca teknik olmayan bir spek. listesi sıralasam

- 12m/sn sabit bant hızı ( yanlış hatırlamıyorsam Sefa usta aluminyum oksit için optimum hız ve bu hızda malzemenin kontrolü kolay demişti)

- Max. 750 w lık asenkron motor takılabilen

- Açısı ve dayamaya mesafesi ayarlanabilen sehpalı

- Scandi ağız için kullanılan sehpa  takılabilen

- Nalburda 3-5 adet bulunabilen ebat zımpara kullanan

- Kit halinde motorlu/motorsuz verilebilen, kullanıcının kendisinin toplayacağı

- En azından 1000 saat rulman, parça vs değiştirmeden çalışabilecek.

- Toz toplama sistemi düzgün, sehpanın altına konan su dolu kovaya talaşların çoğunu bırakan

- Tercihan kullanılmadığı zaman katlanabilen

- İki, üç dört tekerlek o kadar dert olmaz sanırım

derdim. Mesela  aşağıdaki cihaz bıçak bilemek için, tasarımından ziyade malzeme kalitesi ve işçiliği nedeni ile de oyuncak gibi. Ama basitliğini takdir ettim:

http://www.mwells.org/woodworking/sharpening/review---viel-tools-s5-belt-grinder

http://www.vieltools.com/prod.php?s=OQ==&sc=Mg==

Ahmet abi bu makine süper, inşallah daha iyisini yapar ustalarımız.
Ünye

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #27 : 05 Kasım 2014, 13:47:00 »

Tarık usta bir çok kişinin derdine deva olacaksın, makina ellerinden öper  :)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #28 : 05 Kasım 2014, 19:03:44 »
Hemen ortalığı kızıştıralım böyle bir makine 1000 tl ye biter motor dahil.  ^-^ yok ters söyledim, bu makineyi 1000 tl ye kimse yapamaz varmı yapacak babayiğit görelim.  :)) işin şakası bir tarafa dört gözle takipteyiz.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #29 : 05 Kasım 2014, 19:27:46 »
Hemen ortalığı kızıştıralım böyle bir makine 1000 tl ye biter motor dahil.  ^-^ yok ters söyledim, bu makineyi 1000 tl ye kimse yapamaz varmı yapacak babayiğit görelim.  :)) işin şakası bir tarafa dört gözle takipteyiz.

Soytürk usta bu civar fiyatlara makinesini satılığa çıkartmıştı, Özgür vaktiyle uğraştığı zımpara için motor hariç lazer kesim saç malzeme için 450TL mi ne demişti (rulmanlar dahil miydi aklımda kalmamış) , Mehmet Turan ının satılığa çıkarttığı sehpa dahil makine de biraz daha yüksekti yanlış hatırlamıyorsam.

Mesajlar forumda duruyordur, tam doğrusu aramayla çıkar. Bu makineler Tarık ustanınkii ile aynı model değil, işçilik ve malzeme kaliteleri farklı elma ila armutu karşılaştırmamalı. ama kayış/kasnak ile hız kontrolü yapılan basit tip KMG klonu bir makine için -kendin toplayacaksan- 1000 TL  o kadar az bir miktar değil sanırım. Yapana pek kar bırakmaz, işçiliği kurtarmaz o ayrı.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2014, 19:30:35 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #30 : 06 Kasım 2014, 11:29:41 »
bana videodaki makine ev kullanıcıları için çok kullanışlı göründü birde dik kullanılabilse mükemmel olur
hem küçük hemde sesi az
(arkadaş bekarlık sultanlık bekarken bir odam vardı kimse karışmazdı evliyim evim var kilerde bir raf alet edevat göze batıyor  :'( )
https://www.youtube.com/watch?v=1PHK_w80qiM
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #31 : 06 Kasım 2014, 13:32:54 »
İnş ev kullanıclarının işini görecek küçük çaplı bir makine yapılır, yoksa Ahmet abinin paylaştığı makneyi getirmenin yollarını arayacağım.
Ünye

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #32 : 06 Kasım 2014, 13:33:24 »
bana videodaki makine ev kullanıcıları için çok kullanışlı göründü birde dik kullanılabilse mükemmel olur
hem küçük hemde sesi az
(arkadaş bekarlık sultanlık bekarken bir odam vardı kimse karışmazdı evliyim evim var kilerde bir raf alet edevat göze batıyor  :'( )

Bileyleme için süper bir fikir olmuş.
Ünye

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #33 : 06 Kasım 2014, 14:10:53 »
hem küçük hemde sesi az

Bileyleme için süper bir fikir olmuş.
dik dursa bileylemeden fazlasını da yapabilir hiç olmazsa bir denenir  :-\
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 06 Kasım 2014, 14:39:41 »
Tarık Bey bu aparatı yapsın taşlamalar şenlensin diyorum.
http://www.vansantdistributing.com/Multitool_2x36_Belt_Grinder_Attachment_p/mt362.htm

Bulabildiğim en ucuz fiyat bu şimdilik
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #35 : 06 Kasım 2014, 16:57:29 »
Mesut hocam bilemek için tamamda, bu hali ile bıçak imali için gücü ve dayanıklılığı yetmez bence.

İnş ev kullanıclarının işini görecek küçük çaplı bir makine yapılır, yoksa Ahmet abinin paylaştığı makneyi getirmenin yollarını arayacağım.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #36 : 06 Kasım 2014, 17:10:48 »
linkte verdiğiniz makinın en az gücü 1hp yani 736 watt dır  piyasanadan taşlama motoru veya benzeri bir motora takılan aparat işinizi görmeyecektir
ziyadesi ile  bu tarz motorlar da soğutma yoktur ve uzun süreli çalışmalara gelmez ?

bir diyerlinkteki bileyleme makinası güzel hoş ama  ne kadar bıçak agızı acılır bilinmez
motor gücü , zımparanın piyasadan bulunabilirliği bu işin en can alıcı noktasıdır. zaten geriside mekanik çalışmadan ibaret
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #37 : 07 Kasım 2014, 08:42:24 »
Mesut hocam bilemek için tamamda, bu hali ile bıçak imali için gücü ve dayanıklılığı yetmez bence.

Teşekkürler Ahmet abi. Taner ustayı bekliyorum.
Ünye

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #38 : 07 Kasım 2014, 08:42:48 »
linkte verdiğiniz makinın en az gücü 1hp yani 736 watt dır  piyasanadan taşlama motoru veya benzeri bir motora takılan aparat işinizi görmeyecektir
ziyadesi ile  bu tarz motorlar da soğutma yoktur ve uzun süreli çalışmalara gelmez ?

bir diyerlinkteki bileyleme makinası güzel hoş ama  ne kadar bıçak agızı acılır bilinmez
motor gücü , zımparanın piyasadan bulunabilirliği bu işin en can alıcı noktasıdır. zaten geriside mekanik çalışmadan ibaret

Teşekkürler Özgür abi.
Ünye

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #39 : 07 Kasım 2014, 16:09:37 »
1.1 kw 220w bimotora direk 16 cm çaplı teker12m/s hızda ,50-200 banzınparaya göre bu kmg denilen model tek kollu ön tabla kola bağlı metal gövde kaynaklı olarak yapılırsa tahmini 1250 tl gibi olabilir.hız kontürol ve büyük kontak teker. isteğe bağlı sonradan ilave edilebilir.