Bıçak Sanatı - Forum

Bu makine ne kadara mal olur acaba ?

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Bu makine ne kadara mal olur acaba ?
« : 04 Kasım 2014, 18:40:16 »
Merhaba saygıdeğer ustalarım, aşağıda linkini verdiğim makine, ev kullanıcılarına hitap ediyormuş gibi geldi.
Yanılıyorda olabilrim. Ev kullanıcıları için böyle portatif makineler varmıdır acaba ?

http://www.youtube.com/watch?v=OEc6_amei2E

Teşekkürler
Ünye

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Bu makine ne kadara mal olur acaba ?
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2014, 18:49:04 »
Orijinal sitesinde 600$ bu makine burada 600 liraya yapılsa ne güzel olur. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2014, 18:50:11 »
Kardeşim süper olur.  Acaba yapan olurmu ?
Ünye

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2014, 18:53:28 »
Bencede ev kullanıcılarını düşünüp bir tasarım yapılırsa her 2 tarafta kazançlı çıkar.
Yukarıda 600$ olan fiyat sadece gövde fiyatıymış tekerler ve motor eklenince 1000$ oluyormuş. :-[
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2014, 18:57:15 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2014, 18:54:08 »
Güzel olur Osman ama sürücü ve motorun ücretini düşünürsek mümkün değil gibi duruyor :) Maliyet olarak ustalarımızın yaptığı makineden çok az daha ucuz olur gibime geliyor. Hali hazırda yapılan makinelere göre sadece boyutları biraz daha ufak o kadar.  Sırf boyutlarından dolayı sevdim makineyi. Ev kullanıcıları için daha basit bir sistem olursa maliyet de azalır.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2014, 18:56:05 Gönderen: Salim Türk »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2014, 18:59:20 »
Güzel olur Osman ama sürücü ve motorun ücretini düşünürsek mümkün değil gibi duruyor :) Maliyet olarak ustalarımızın yaptığı makineden çok az daha ucuz olur gibime geliyor. Hali hazırda yapılan makinelere göre sadece boyutları biraz daha ufak o kadar.  Sırf boyutlarından dolayı sevdim makineyi. Ev kullanıcıları için daha basit bir sistem olursa maliyet de azalır.
Zaten ev kullanıcıları için fiyat/performans gerekli lükse gerek yok.Tek lüks sesinin az olması benim için.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2014, 19:03:48 »
Zaten ev kullanıcıları için fiyat/performans gerekli lükse gerek yok.Tek lüks sesinin az olması benim için.

Birgün yapılır belki. Tabi alıcılarıda belirlemek lazım, ustalar bir maliyet ve makine modeli belirleseler.
Bizde alıcılar olarak altına isimlerimizi listelesek, kapora vs. göndersek olabilir mi? :-)
Ünye

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2014, 19:08:32 »
Aynen Osman sessiz olması gerçekten önemli bir etken.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2014, 19:15:43 »
Tarik ustanın ustanın yaptığı modelin  biraz ufaltılmışı gibi geldi bana genel yapı olarak?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2014, 20:18:21 »
                Genel yapı olarak benziyor.bende video yu merakla seyrettim güzel olmuş tam diyecekken makaraların içine cıvataları soktuğu an beni kaybetti. Ev kullanıcılarının önceliği sessiz olması gerektiği için belli bir zaman sonra sesten durulmaz böyle bir sistemde.birde butip kompakt makinalarda mümkün olduğu kadar yekpare parça kullanılmalı her tarafın da cıvatalı,hiza aralıklarını ayarlamak için her taraf pul olmamalı. >:(
                maliyet konusuna gelecek olursak maliyeti tutan kısım ve makinaya değer katan yeri motor ve devir ayar ünitesi ucuz yapmak istenirse yapılır ama garanti ve sağlamlık istemek ne kadar mantıklı :-\
                şase kısmı ise maliyet olarak çok çok fazla bir şekilde ucuzlatılabilir.Nasıl olacak denirse makaralar alalade bir malzemeden, bilyalar 2 gün sonra bozulma garantili, işçilik olabildiğince uydurma, makaraların içlerine tornada sıkılığı verilmiş mil yerine cıvata ;), bu böyle uzar gider forumdaşlar biraz moral bozucu oldu farkındayım ama biraz gerçeklik payı var sanırım bana hakverin. :D
                tabiki de bunlar benim kendi düşüncelerim daha önce yapan ustalarımız var yapmakta olan ustalarımız var onlarda fikirlerini paylaşsın kafanızda bişiler oluşur.ev kullanıcıları için çalışmalarım var fakat zamana ihtiyacım var.Allah herkezin gönlüne göre versin.Uzun oldu kusuruma bakmayın :) :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2014, 20:27:13 »
[/quot

salim abiye katılıyorüm malesef makina işlerinde evdeki hesap çarşıya uymuyo

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2014, 20:29:00 »
                Genel yapı olarak benziyor.bende video yu merakla seyrettim güzel olmuş tam diyecekken makaraların içine cıvataları soktuğu an beni kaybetti. Ev kullanıcılarının önceliği sessiz olması gerektiği için belli bir zaman sonra sesten durulmaz böyle bir sistemde.birde butip kompakt makinalarda mümkün olduğu kadar yekpare parça kullanılmalı her tarafın da cıvatalı,hiza aralıklarını ayarlamak için her taraf pul olmamalı. >:(
                maliyet konusuna gelecek olursak maliyeti tutan kısım ve makinaya değer katan yeri motor ve devir ayar ünitesi ucuz yapmak istenirse yapılır ama garanti ve sağlamlık istemek ne kadar mantıklı :-\
                şase kısmı ise maliyet olarak çok çok fazla bir şekilde ucuzlatılabilir.Nasıl olacak denirse makaralar alalade bir malzemeden, bilyalar 2 gün sonra bozulma garantili, işçilik olabildiğince uydurma, makaraların içlerine tornada sıkılığı verilmiş mil yerine cıvata ;), bu böyle uzar gider forumdaşlar biraz moral bozucu oldu farkındayım ama biraz gerçeklik payı var sanırım bana hakverin. :D
                tabiki de bunlar benim kendi düşüncelerim daha önce yapan ustalarımız var yapmakta olan ustalarımız var onlarda fikirlerini paylaşsın kafanızda bişiler oluşur.ev kullanıcıları için çalışmalarım var fakat zamana ihtiyacım var.Allah herkezin gönlüne göre versin.Uzun oldu kusuruma bakmayın :) :)

doğru söze ne hacet ustam
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2014, 21:24:56 »
Çok güzel kompakt ve boyutları harika bir makine olmuş, ben çok sevdim  ^-^  :2up benim böyle bir makinem olsa bana yeter işimide görür. Ben ayda 1 bıçak yapacak biri olarak fabrika olarak çalışmıyacağım makineyide haftada bir iki gün çalıştıracağım icin yeter de artar bile. Böyle bir makine düşünen biri için sürücüde şart değil rulmanlar kaliteli olsun kafi. Bu söylediklerim çok bildiğim den veya çok anladığımdan değil bence az paraya mal olması için düşüncelerim.  Yok makine mükemmel olsun daha profesyonel olsun derseniz tarık ustaya katılıyorum.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2014, 21:52:19 »
Ev kullanicisi icin makine tasarlarken bence de yogun kullanim olacagi dusunulmemeli. Ayda iki bicak ortalamasiyla uretim.yapabilen birisi bu makinayi muhtemelen ayda uc saat aktif kullanacaktir. Yilda yaklasik 50-60 saat calisacak bir makinenin malzeme kalitesini sanayi tipi olanlara gore farkli degerlendirmek lazim. Tarik ustam diger bu isten anlayan ustalar acaba boylesi bir kullanim yogunlugu icin performans degerlendirmesi yapsalar maliyet dusurulebilir mi ?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #14 : 04 Kasım 2014, 22:04:59 »
Ev kullanicisi icin makine tasarlarken bence de yogun kullanim olacagi dusunulmemeli. Ayda iki bicak ortalamasiyla uretim.yapabilen birisi bu makinayi muhtemelen ayda uc saat aktif kullanacaktir. Yilda yaklasik 50-60 saat calisacak bir makinenin malzeme kalitesini sanayi tipi olanlara gore farkli degerlendirmek lazim. Tarik ustam diger bu isten anlayan ustalar acaba boylesi bir kullanim yogunlugu icin performans degerlendirmesi yapsalar maliyet dusurulebilir mi ?
Tabiki düşürülebilir. Daha önce bir üyemizin 12000 devir bant zımpara diye bir paylaşımı vardı ozamn öyle bir sistem olmaz mı peki. Neden öle diyorum çünkü 220 volt motorlar hem hantal hem maliyetli. Halbuki diğer düşük devirli eltaşı motoru devir ayarlı ve pratik. O zamn kömür dayanı mı ile ilgili olumsuz düşünceler olmuştu sizin bahsettiğiniz kullanıma göre dayanır mı ki Emin Abi. ?

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #15 : 04 Kasım 2014, 22:24:28 »
Dayanıklılık bir yana, yüksek devirli fırca kollektörlü motorlar fazla kafa ütüler. Hız kontrolü var gibi, ama  sabit tork olmadığı için düşük devirde hem bayılabilir hem ısınma sorunları çıkabilir. Ev kullanımına yönelik bir bant zımpara için fazlaca teknik olmayan bir spek. listesi sıralasam

- 12m/sn sabit bant hızı ( yanlış hatırlamıyorsam Sefa usta aluminyum oksit için optimum hız ve bu hızda malzemenin kontrolü kolay demişti)

- Max. 750 w lık asenkron motor takılabilen

- Açısı ve dayamaya mesafesi ayarlanabilen sehpalı

- Scandi ağız için kullanılan sehpa  takılabilen

- Nalburda 3-5 adet bulunabilen ebat zımpara kullanan

- Kit halinde motorlu/motorsuz verilebilen, kullanıcının kendisinin toplayacağı

- En azından 1000 saat rulman, parça vs değiştirmeden çalışabilecek.

- Toz toplama sistemi düzgün, sehpanın altına konan su dolu kovaya talaşların çoğunu bırakan

- Tercihan kullanılmadığı zaman katlanabilen

- İki, üç dört tekerlek o kadar dert olmaz sanırım

derdim. Mesela  aşağıdaki cihaz bıçak bilemek için, tasarımından ziyade malzeme kalitesi ve işçiliği nedeni ile de oyuncak gibi. Ama basitliğini takdir ettim:

http://www.mwells.org/woodworking/sharpening/review---viel-tools-s5-belt-grinder

http://www.vieltools.com/prod.php?s=OQ==&sc=Mg==
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2014, 22:33:38 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 04 Kasım 2014, 22:38:13 »
Tam aradığım makine bu, küçük ve işlevsel ama eğeyle yorulmuş bizlerin eline geçerse resmen fabrikasyon üretime geçeriz hızımızı alamayıp. 2-3 ay sonra da elimizde kalma ihtimali yüksek.  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 04 Kasım 2014, 22:50:43 »
Aslında tamamen işimi görecek aparat bu videoda ki sistem. Kullanmakta olduğumuz taş motorlarına direkt bağlanabilmekte. Çok basit görünsede anlamadığım nokta 300 küsür  dolar fiyat biçilmesi yurt dışında.
Tarık bey şu aparatdan yapsada taş motorlarımız şenlense artık diyorum  ;) Her türlü ev kullanıcısınada hitap ediyor.

http://www.youtube.com/watch?v=se-zZnD2DXY
http://www.youtube.com/watch?v=yM0iFqYK8Xg
http://www.youtube.com/watch?v=SUwEFERH3Iw
http://www.youtube.com/watch?v=ShLoOeg7IYE
http://www.trick-tools.com/Multitool_8CW_2_x_48_inch_Belt_Grinder_Attachment_8_inch_Contact_Wheel_MT8CW_1164#.VFk7ZGdhNlc
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2014, 22:52:31 Gönderen: Serkan KUŞÇU »
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #18 : 04 Kasım 2014, 23:01:25 »
O aparattan var bende Serkan abi zaten. Seri üretime geçmeyi bekliyor ;D

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #19 : 04 Kasım 2014, 23:03:04 »
https://www.grizzly.com/products/G1015/images/

Grizzly benzer mantıkta bir cihaz, giriş seviyesi için kullanan epey bıçak hobicisi var. Sehpa ve titreşim ile ilgili sıkıntıları nedeniyle de alan ufak tefek revize ediyor gördüğüm.

Aslında tamamen işimi görecek aparat bu videoda ki sistem. Kullanmakta olduğumuz taş motorlarına direkt bağlanabilmekte. Çok basit görünsede anlamadığım nokta 300 küsür  dolar fiyat biçilmesi yurt dışında.
Tarık bey şu aparatdan yapsada taş motorlarımız şenlense artık diyorum  ;) Her türlü ev kullanıcısınada hitap ediyor.

http://www.youtube.com/watch?v=se-zZnD2DXY
http://www.youtube.com/watch?v=yM0iFqYK8Xg
http://www.youtube.com/watch?v=SUwEFERH3Iw
http://www.youtube.com/watch?v=ShLoOeg7IYE
http://www.trick-tools.com/Multitool_8CW_2_x_48_inch_Belt_Grinder_Attachment_8_inch_Contact_Wheel_MT8CW_1164#.VFk7ZGdhNlc