Bıçak Sanatı - Forum

Mehmet ile ortak çalışmamız.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Ynt: Mehmet ile ortak çalışmamız.
« Yanıtla #20 : 10 Ekim 2014, 20:29:03 »
Çalışma çok güzel özelliklede sap.Buna bide karbon fiberden kın şahane olur.
Valla çok güzel bir bıçak olmuş. İmza biraz gürültüye gitmiş o ayrı  ;) . Mehmet, fırınla ilgi li merak ettiğim bir kaç nokta var. Fırın kaç Watt ve ayrıca vakumlu mu? vakumlu değilse içeriye oksijen girişini nasıl engelledin? Ellerinize sağlık  :2up  :2up

teşekkur ederim sefa usta begenmenize çok sevindim

fırının iç çapı ancak iki bıçak giricek kadar küçuk bi alan dolayısıyla oksijen çok az bıcagı koyduktan sonra içeriye uzerine biraz yag sıkılmış bi parça kagıt atıp kapagı kapatıyorum skı kapanmış kapaktan hava girişi yok denecek kadar az özellikle ilk denemelerde malzemeleri fırında yaklaşık 1 saat bıraktım sonuç yine mükemmel ama arg ler devam ediyo sonraki adım fırını tamamen oksijenden izole etmek.. fırının 3kw ve en hos tarafıda 100 c lerde eksi artı 5c salınım yapıyo

Bende en son ısıl işlemlerimde bıçakları yağlayıp o şekilde zarfladım.Sonuç müthiş.Neredeyse hiç dekarbizasyon yok.Yanan yağı zımparayla siliyorum tamam.Kafamı duvarlara vurdum neden daha önce aklıma gelmedi diye.30 dk uğraştıran zımpara işi 2-3 dakikaya düştü.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 10 Ekim 2014, 20:33:51 »
Evet karbobfiberden bir kılıf güzel olurdu. Döner klips falan aradım ama bulamadım. Bulsam da zaman sıkıntısından yapamazdım. Daha sonraki bıçaklara inşallah. Hatta titanyum ile dalgıç bıçağı yapacağım. O zaman kılıf ve kabzada karbonfiber kullanmayı düşünüyorum. Yapacak iş çok zaman yok :) 

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #22 : 10 Ekim 2014, 22:19:54 »
vayy bee süperrr
Salim abi ellerin dert görmesin mükemmel olmuş. Aklıma gelmişken sormak isterim ustalar bu güzel çalışmaya iştirak ediyor. Genel olarak D2 güzel bir çelik olarak düşünüyorum sürekli bu çeliği kullanmak çeşitli boy bıçak veya çakılarda sorun olurmu..?
.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #23 : 10 Ekim 2014, 22:22:31 »
D2 çok uzun namlulu bıçaklar ve ustura-kamış bıçağı gibi yüksek hassaslıkta bileme isteyen işler için  kullanılmamalı.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #24 : 10 Ekim 2014, 22:39:51 »
D2 çok uzun namlulu bıçaklar ve ustura-kamış bıçağı gibi yüksek hassaslıkta bileme isteyen işler için  kullanılmamalı.
Mesela Osman kardeşim uzunluk derken ortalama kaç cm ..?

« Yanıtla #25 : 10 Ekim 2014, 22:43:33 »
Salim Ustam ve Mehmet Ustam ikinizin de ellerine sağlık  :) özellikle kaba bu modele bu ağız açısına çok yakışmış ustam  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #26 : 10 Ekim 2014, 22:51:16 »
vayy bee süperrr
Salim abi ellerin dert görmesin mükemmel olmuş. Aklıma gelmişken sormak isterim ustalar bu güzel çalışmaya iştirak ediyor. Genel olarak D2 güzel bir çelik olarak düşünüyorum sürekli bu çeliği kullanmak çeşitli boy bıçak veya çakılarda sorun olurmu..?
.

Fiyat-performans çeliği olarak çok iyi olmasına rağmen, Osman Bey'în de belirttiği gibi D2 her derde deva değil.

-Namlu boyu -yanlış hatırlamıyorsam- 25 cm den uzun bıçaklarda,
-çok çok iyi keskinlik ve yüksek hassasiyette bileme istenilen isteyen bıçaklarda,
-kolay bileme istenilen bıçaklarda, (gerçi körelse bile D2 testerevari şekilde kesebilir, bu ilginç bir huyu!)
-mutlak paslanmazlık istenilen bıçaklarda,
-sürekli ağır darbe gören bıçaklarda,
-yüksek düzeyde esneklik istenilen bıçaklarda,

D2 tavsiye edilmiyor.

Ancak -ki bu çok önemli bir ancak- Demir Sanatçıları genelde sadece bir kaç çelikte uzmanlaşırlar ve D2'de uzmanlaşan bir Üstâd çeşitli ileri imalat teknikleri ile bu handikapları aşabilir...

Örneğin hassas bileme ve üstün keskinlik istenilen bir kamış bıçağını, "friction stir forging" tekniği ile (http://en.wikipedia.org/wiki/Friction_stir_processing) istenilirse D2 den imal etmek olası.

Sayın Emre Kipmen bir defasında D2'den fileto bıçağı yapmıştı. O şekilde de esnek olabiliyor yani, "Üstad" elinde...

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #27 : 10 Ekim 2014, 23:13:32 »
Ustalarım elinize sağlık çok yakışıklı ve beni yanından ayırma diyen bir duruşu var. Mehmet Ustam fırınınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. bu arada bu cengaver fırını ne kadar merak ettiğimi anlatamam yeni bir konuda yada burada detaylarını paylaşabilirseniz çok faydalanırız. Teşekkür ederim
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #28 : 10 Ekim 2014, 23:19:18 »
ellerinize sağlık. biraz büyükçe ellerim olduğundan mıdır nedir küçük bıçakları pek sevmem ama bu ufaklık oldukça çekici.  :)
Mehmet ustam yeni fırının hayırlı olsun. güle güle kullan.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #29 : 10 Ekim 2014, 23:50:16 »
ellerinize saglık ustalar. çalışma süper. Mehmet ustanın imzası zaten daha da kalite katıyor.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #30 : 11 Ekim 2014, 00:01:21 »
hepinize çok teşekkur ederim bizimde çok keyif alarak yaptıgımız bi çalışma oldu

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #31 : 11 Ekim 2014, 00:04:21 »
Acaba bu fırının size maliyeti ne kadar oldu ve nerede yaptırdınız bende çok merak ettim...

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #32 : 11 Ekim 2014, 00:13:58 »
ustam ellerinize sağlık. pimler paslanmaz mi alüminyum mu? birde bu sirttaki oyuklari nasıl bir eğeyle actiniz
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #33 : 11 Ekim 2014, 00:19:33 »
Herkese teşekkürler arkadaşlar. Sırt oluklar frezede açıldı. Pimler paslanmaz. Sonradan üzerindeki çizikler falan giderildi. Bu resimler tamamlanmadan önceki resimler. Allah'dan bitmeden çekmeyi akıl etmişim. Bitmemiş halde olduğu için paylaşmak istememiştim ama olduğu kadar artık.  Bu arada bu bıçağın ağız dayanımı çok iyi. Tam bir zımpara canavarı olmuş. Ufacıcık bıçak perdahta canıma okudu. Ufak bıçak kolayca biter diye yanımda götürmüştüm ama öyle olmadı. Ağzı yine yanımda götürdüğüm elmas eğe ile açtım.

Bu arada D2 paslanır kararır diye endişelenmeyin. İyi bir perdah bu sorunun önüne geçiyor. İlk bıçağım hala ilk günkü gibi. Ne paslanma var ne de kararma. Acaba D2 değil mi diye bende şüpheleniyorum :) Bıçağı günlük kullanımda kullanıyorum. Meyve de kestim, limonda, sulu da kaldı ama değişen birşey yok. 
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2014, 00:23:48 Gönderen: Salim Türk »

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #34 : 11 Ekim 2014, 01:09:55 »
Elinize sağlık ustalar çok güzel olmuş. Logo(imza) lazerle mi açıldı?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #35 : 11 Ekim 2014, 01:19:14 »
Elinize sağlık. Herhalde forumda ilk karbon fiber kabza. 

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #36 : 11 Ekim 2014, 01:34:54 »
çok güzel bi işçilik ellerinize sağlık. mehmet ustam bu fıtının fotoğrafı varmı, konuyla alakasız ama tamda ben fırın yapmayı düşünüyorum.? selamlar

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #37 : 11 Ekim 2014, 02:07:20 »
Vay vay zulalardan ne güzellikler çıkmış öyle  .Kabzada tüy gibi hafif tam bir kolye bıçak olmuş..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #38 : 11 Ekim 2014, 12:49:37 »
Valla çok güzel bir bıçak olmuş. İmza biraz gürültüye gitmiş o ayrı  ;) . Mehmet, fırınla ilgi li merak ettiğim bir kaç nokta var. Fırın kaç Watt ve ayrıca vakumlu mu? vakumlu değilse içeriye oksijen girişini nasıl engelledin? Ellerinize sağlık  :2up  :2up

teşekkur ederim sefa usta begenmenize çok sevindim

fırının iç çapı ancak iki bıçak giricek kadar küçuk bi alan dolayısıyla oksijen çok az bıcagı koyduktan sonra içeriye uzerine biraz yag sıkılmış bi parça kagıt atıp kapagı kapatıyorum skı kapanmış kapaktan hava girişi yok denecek kadar az özellikle ilk denemelerde malzemeleri fırında yaklaşık 1 saat bıraktım sonuç yine mükemmel ama arg ler devam ediyo sonraki adım fırını tamamen oksijenden izole etmek.. fırının 3kw ve en hos tarafıda 100 c lerde eksi artı 5c salınım yapıyo

sefa abi yanlış yazmışım 1000c olucak

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #39 : 11 Ekim 2014, 13:07:19 »
Fırını nasıl tamamen oksijenden izole edeceksiniz Mehmet Usta?? Vakumla mı? Fırının içi vakumlandığı zaman, oluşacak termal gerilimlerle nasıl baş edilecek? Bir püf noktası olsa gerek...

Bu arada fırının termal kararlılığı çok hoşuma gitti. Merak edenler için belirteyim: Yüksek alaşımlı çeliklerin/ toz metallerin ısıl işlemlerinde, bu özellik çok önemlidir. Bu alaşımlar ısıl işlem sırasındaki termal kararsızlıklara karşı hassastırlar...

( Metalurji ders notlarını hatmediyorum da, az ukalalık yapayım dedim! 8) Ustaların affına sığınarak elbette...)
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2014, 13:18:30 Gönderen: egeleme_rampasi »