Bıçak Sanatı - Forum

Mehmet ile ortak çalışmamız.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Mehmet ile ortak çalışmamız.
« : 10 Ekim 2014, 17:09:45 »
Bir abimin isteği üzerine Mehmet ile ortak yaptığımız bir çalışma. Profilini, ağız açmasını ve ısıl işlemini Mehmet yaptı. Isıl işlem detaylarını Mehmet verir artık. Perdah ve kabzayı ben takarak tamamladım. Kılıfını da yaptım ama fotoğrafını çekmeyi unuttum. Bunun bitirişini ve kılıfını iş yoğunluğundan dolayı tatilde yaptım. Yayınlamak da bugüne nasip oldu :)

Çelik: D2
Tam boy: 158mm
Kalınlık: 4mm
Kabza: Karbonfiber

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
Ynt: Mehmet ile ortak çalışmamız.
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2014, 17:16:40 »
Sağlam,güven veren bi duruşu var abi elinize emeğinize sağlık.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2014, 17:20:26 »
arkadaşlar ısıl işlem meselesi uzunca bir zamandır kafamı kurcalayan bir mevzu idi propan fırında su verdigim işler nedense pek içime sinmediginden ve aklım fikrim toz metal llerle çalışmakta oldugu için biraz paryada kıyarak kendime bi fırın yaptırdım fırın yaklasık 13 dk 1300 lere çıkabilen ve eksi artı 5 derece salınım yapan çok özel bi fırın mazemede folyo vs hiçbirşey kullanmaya gerek kalmadan  dekarbürizasyon olmadan tertemiz  çıkarta biliyorum meneviş dahil her işi yapabiliyo artık gönul rahatlıgı ile toz metallerime su verebilicem :) bu yakışıklıyıda ilk denemelerde kullandım aldıgı sertlik akıl almaz dekarbürizasyon korkusu olmadıgı içinde yaklaşık 1 saat demledim ;D ardında yagda sguttum

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2014, 17:20:35 »
Ben bu profili çok seviyorum. Bir abim kıramadığı için yaptık. Hatta tatile yanına gitmiştim beraber tamamladık bıçağı. İşlerin yoğunluğu anca buna müsaade etti :)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2014, 17:22:42 »
Uzun Mehmet, bu logoyu her gördüğümde kafamda turuncu kabzalı bir bıçak canlanıyor. Bilmem anlatabildim mi?  O:-)
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 10 Ekim 2014, 17:22:58 »
Elinize sağlık abiler.  :2up

Mehmet abi fırının hayırlı olsun güle güle kullan.  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2014, 17:25:56 »
Elinize sağlık abiler.  :2up

Mehmet abi fırının hayırlı olsun güle güle kullan.  :)

osman bunun kardeside senin aynı ölçu ve ebatlarda  :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 10 Ekim 2014, 17:27:18 »
osman bunun kardeside senin aynı ölçu ve ebatlarda  :)
Biliyorum abi sağolasın şuan bant zımparayla uğraşıyorsun diye uğramıyorum.Feraha çıkınca artık profillerimle gelirim.  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #8 : 10 Ekim 2014, 17:29:40 »
maşallah ustalarım ellerinize sağlık süper bir şey olmuş Mehmet ustam yeni fırının da hayırlı olsun bu arada :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #9 : 10 Ekim 2014, 17:29:46 »
Uzun Mehmet, bu logoyu her gördüğümde kafamda turuncu kabzalı bir bıçak canlanıyor. Bilmem anlatabildim mi?  O:-)

azkaldı birazcık daha sabır eski profili duzeltmeye çalıştım malesef olmadı :-[  içime sinmedi yeni profili çıkarttım agız açma ve su verme kaldı

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2014, 17:32:06 »

azkaldı birazcık daha sabır eski profili duzeltmeye çalıştım malesef olmadı :-[  içime sinmedi yeni profili çıkarttım agız açma ve su verme kaldı

12000 grit sabırtaşı oldum, ben antropoza girmeden bitir bari.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2014, 17:42:46 »
İkinizin de elinize sağlık.

Şu kesici kenarın kıyısında, kabzaya yakın olan bileme oyuğu için, taşlama konusunda bir standart var mı ustam?

Bazıları kesici kenarı oyuğa dahil ediyor. Burada kesici kenar oyuğun hemen dışından başlatılmış...

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2014, 17:59:34 »
Abi ben bu bıçağı çok beğendim valla harika bişi olmuş :) mehmet hocamın imza da ayrı güzel hani  :2up bende bir imza yapmam lazım bir de markalama işini çözmem lazım :-[
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2014, 18:06:44 »
İyi yakalamışsın :) Orada hata var. Acemiyken ben ilk bıçağımda öyle bir hata yapmıştım. Mehmet'e aynısı olacak dediğim için o da o şekilde bırakmış. Logoda olunca o kısmı öyle bırakmak zorunda kaldık. Kesici kenarın oluğa dahil olması doğru olanı.

« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2014, 19:02:41 »
Valla çok güzel bir bıçak olmuş. İmza biraz gürültüye gitmiş o ayrı  ;) . Mehmet, fırınla ilgi li merak ettiğim bir kaç nokta var. Fırın kaç Watt ve ayrıca vakumlu mu? vakumlu değilse içeriye oksijen girişini nasıl engelledin? Ellerinize sağlık  :2up  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 10 Ekim 2014, 19:11:20 »
Sefa hocam hiç logoyu kapatır mıyım :) fotoğrafları bıçak tam tamamlamadan çektim. Bıçağı da tatilde bitirdim son güne kaldığı için başka fotoğraf çekemedim. İmza net bir şekilde görünüyor aslında. Gölgeden dolayı bu şekilde görünüyor. Hatta kılıfta yaptım ama fotoğraf yok. Sahibi abimizden bir ara fotoğraf isterim.
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2014, 19:13:07 Gönderen: Salim Türk »

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #16 : 10 Ekim 2014, 19:30:48 »
Valla çok güzel bir bıçak olmuş. İmza biraz gürültüye gitmiş o ayrı  ;) . Mehmet, fırınla ilgi li merak ettiğim bir kaç nokta var. Fırın kaç Watt ve ayrıca vakumlu mu? vakumlu değilse içeriye oksijen girişini nasıl engelledin? Ellerinize sağlık  :2up  :2up

teşekkur ederim sefa usta begenmenize çok sevindim

fırının iç çapı ancak iki bıçak giricek kadar küçuk bi alan dolayısıyla oksijen çok az bıcagı koyduktan sonra içeriye uzerine biraz yag sıkılmış bi parça kagıt atıp kapagı kapatıyorum skı kapanmış kapaktan hava girişi yok denecek kadar az özellikle ilk denemelerde malzemeleri fırında yaklaşık 1 saat bıraktım sonuç yine mükemmel ama arg ler devam ediyo sonraki adım fırını tamamen oksijenden izole etmek.. fırının 3kw ve en hos tarafıda 100 c lerde eksi artı 5c salınım yapıyo

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #17 : 10 Ekim 2014, 19:48:15 »
Mesajı düzenleyecektim, pc de problem çıktı. Şimdi ekleyeyim

Mehmet Usta; Yeni fırın hayırlı ve uğurlu olsun. Kazasız nice işlere...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #18 : 10 Ekim 2014, 20:25:16 »

Ellerinize sağlık gayet güzel olmuş, Salim kardeşim karbonfiberi nereden temin ettin? Çalışması nasıl bir malzeme?

Yeni fırının hayırlı olsun Mehmet ustam  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 10 Ekim 2014, 20:28:44 »
Bir arkadaşımız deneme olarak yaptı. Arada boşluklar falan oluşmuş atma değerlendirelim dedim sağolsun oda bana gönderdi. Çalışması çok rahat bir malzeme. Tek sorunu tozu biraz kaşındırıyor :)