Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
eylem bey yukarıda tayfunu bamladıgınızı göruyorum  şaşkınlık içindeyim dogrusu eger bi demokrasiden sözediceksek sırf sizi eleştirdigi için güle güle diyip yollamadıysanız olaya porovakatif yaklaştıgı için bamlamış iseniz bu konuda bana karşı ve konuyu kışkırtıcı mesajlar yazan diger arkadaşları da yollamanız çok dogru olur kusura kalmayın affınıza sıgınırak sizi biraz eleştirmiş gibi oldum umarım benide yollamazssınız 

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
Kimseyi tanımıyorum forumda, olayida tarafsız  olarak takip ettim bugüne  kadar ama bence Tayfun beyin susturulmasi ve Eylem ustanin moderator olarak konuya yaklaşımı forumumuza yakışmadı..kimseye hakaret etmeden ve konuya yorum yapan 3. şahısların hiçbirinden farklı bi tarzda konusmadigi halde sadece Eylem ustadan farkli düşünüyor diye mi bu susturulma? Ve Sefa ustanın son yazdığı  mesajla nekadar bağdaşiyo bu davranış? Açıkcasi beni rahatsız etti ve söyleme  gereği duydum, umarım bu tavır değişir ve foruma ait olan herkesin fikri eşit  değer taşır...

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Katılıyorum..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Maalesef bende katılıyorum. Tayfun arkadaşımızın gereksiz yere konuyu uzattığı doğru ama saygısızlık bende göremedim. Asıl ben Eylem ustamızın "kendi derdime rağmen" kelimesine takıldım. Umarım kişisel bir sebepden dolayı arkadaşımız susturulmamıştır. 

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Bu olayda belki biraz sert çıktım, sebep olduysam özür dilerim.

Bir arkadaşımızın susturulmasına gerçekten çok üzüldüm.  :(  :(

"Kendimi tutamayabilirim ve istemeden gerginliğe neden olabilirim." düşüncesiyle konuyu 2 gündür takip etmiyordum. Yeni haberim oldu. 

Böyle neticelenmesini istemezdim...

Tayfun abiyi tanımıyorum, hatta merhaba dahi diyememişimdir kendisine şu ana kadar. Konuyu en başından beri takip etmedim ancak son birkaç sayfadaki tutumu ben de biraz ani buldum biraz daha sakin yaklaşılması daha uygun olurdu görüşündeyim, burada asla büyüklerime saygısızlık niteliğinde bir şey söylemiyorum sadece paylaşmak istedim. Tayfun abinin bazı davranışları fevri de olabilir belki ama bu şekilde susturulması forumumuza çok da yakışmaz kanaatindeyim, herkese sonsuz saygı ve selamlarımı sunarım.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Karabina

• 34
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Trabzon

Susturma olayı bana bir başka siteyi hatırlattı. O sitedeki bu tür olaylar bana burnundan kıl aldırmayan elitist bürokratları hatırlattığı için - ki sanıyorum erk sahipleri -yani site yöneticileri- de öyleydi ve kalanlar şakşakçıydı - senelerdir o siteye girmiyorum. Ha bu arada bizim! sitenin o tarz ve yaklaşımda olmadığını bildiğim için buradayım.
selamlar,

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Bunun adı tecrübe efendim. ;)

tarpoon

• 4739
şimdi bende bir iki kelam edeyim. çeşitli forumlara üye oldum doğruyu savunduğum ve yazdıklarım yöneticileri veya başkalarını  sinir ettiği için forumlardan uzaklaştırıldım. 
buna istinaden  yetkımı kullanarak bırısını yollamadan önce çok çok ıyı düşünerek hareket ettiğime inanıyorum. kaldıkı bu yetkıyı  forum yönetımı bana verdıkten sonra  gönderdığım galıba bır kişiydi .

Eylem tayfun arkadaşımızı yollamasaydı ben gönderecektim .sadece benden daha çabuk karar vermiş. ben kararının yerınde olduğuna inanıyorum.
bız yönetım olarak konunun ne kadar uzatılmaması yada sakınce halledılmesı için çaba sarfedip yazılar yazıp telefon görüşmeleri yaptıysak tayfunda ortamı germek için elınden geleni yaptı .

gökhan ve mehmetin anlaşmazlığı başka bır konu olsaydı aralarında çözmelerini isteyecektim yada her ıkısını dınleyıp kabul ederlerse bende fıkrımı sunup ortak bır çözüm üretecektim.  ancak forumda yapılan toplu alımlarda  bır anlaşmazlık çıkarsa bu alıma ortak olan tüm arkadaşlarımızı ilgilendırır , gökhandan bunu foruma taşımasını ben istedim.

herşeye müsama göstermek ıyı nıyetın suıstımalıne yol açaçaktır. gönderılmesı gereken forumun huzuru için gönderilir.

bu forum onu kuranların değil hepimizin, huzurlu bır ortamda yeni dostluklar uçsuz bucaksız bılglırmı ıstersınız , huzursuz tartışma ortamlarımı bunu kendınıze sorun derim...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
şimdi bende bir iki kelam edeyim. çeşitli forumlara üye oldum doğruyu savunduğum ve yazdıklarım yöneticileri veya başkalarını  sinir ettiği için forumlardan uzaklaştırıldım. 
buna istinaden  yetkımı kullanarak bırısını yollamadan önce çok çok ıyı düşünerek hareket ettiğime inanıyorum. kaldıkı bu yetkıyı  forum yönetımı bana verdıkten sonra  gönderdığım galıba bır kişiydi .

Eylem tayfun arkadaşımızı yollamasaydı ben gönderecektim .sadece benden daha çabuk karar vermiş. ben kararının yerınde olduğuna inanıyorum.
bız yönetım olarak konunun ne kadar uzatılmaması yada sakınce halledılmesı için çaba sarfedip yazılar yazıp telefon görüşmeleri yaptıysak tayfunda ortamı germek için elınden geleni yaptı .

gökhan ve mehmetin anlaşmazlığı başka bır konu olsaydı aralarında çözmelerini isteyecektim yada her ıkısını dınleyıp kabul ederlerse bende fıkrımı sunup ortak bır çözüm üretecektim.  ancak forumda yapılan toplu alımlarda  bır anlaşmazlık çıkarsa bu alıma ortak olan tüm arkadaşlarımızı ilgilendırır , gökhandan bunu foruma taşımasını ben istedim.

herşeye müsama göstermek ıyı nıyetın suıstımalıne yol açaçaktır. gönderılmesı gereken forumun huzuru için gönderilir.

bu forum onu kuranların değil hepimizin, huzurlu bır ortamda yeni dostluklar uçsuz bucaksız bılglırmı ıstersınız , huzursuz tartışma ortamlarımı bunu kendınıze sorun derim...

+1

Bu başlıkta yeterince yazılıp, çizildiği için, Gökhan Bey ve Mehmet Usta arasında yaşananlara hiç girmeden müsaadenizle başka bir konuya değineceğim:

Uzun yıllardır bir çok kalabalık forumda yöneticilik yaptım/halen yapmaktayım. İçlerinde 50,000 üyeli 3d eğitimi üzerine yoğunlaşan bir site de dahil (Reklam olmasın diye site isimlerini yazmıyorum. Merak eden özelden mesaj atabilir). Tahmin edebileceğiniz gibi eğitim ve paylaşım kaynaklı, belirli sayının üzerinde kullanıcısı olan sitelerin sıkıntıları buradan kat be kat daha fazla. Bu tür forumların olmazsa olmazı, kurallarıdır, "motto" sudur. Yöneticilerin ortak görüşleriyle gelişen bir kural listesi muhakkak oluşturulmalı, her yeni gelen üye bu metni okuyup, onayladıktan sonra üyeliği aktif hale gelmelidir. Yeni üyeler, yapacakları yanlışlara ne şekilde reaksiyon göreceklerini baştan anlamalı ve buna uygun davranmalılar. Okuma zahmeti göstermeyenler için yapacak bir şey zaten yok.

Yöneticiler bu kurallar dahilinde, (kötü bir niyet olmadıkça yumuşak çizgiler muhakkak olacaktır) hareket ettiği sürece ne kendileri, ne de üyeler töhmet altında kalacaktır. Bir forumda belli kurallar, ve o kuralları gözetip, uygulayan moderatörler olmazsa, o forum yok olmaya mahkumdur. Bu demek değildir ki faşist, dediğim dedik bir yönetim sergilensin. Fakat zurnanın zırt dediği yerde de müdahale gereklidir. "Ne şiş yansın, ne kebap" dersek, ileride daha büyük ve geri dönüşü olmayan yollara gireriz. Yaşça benden büyük ustalarım, ağabeylerin bağışlasın, ama bu anlattıklarım tecrübe ile sabittir.

Eylem Ustamın uygulamasını son derece haklı buluyorum. Çünkü yöneticiler, hiç bir üyenin forum demokrasisini kullanarak, bir başlığı baltalamasına, kişisel saldırıya varan söylemlere asla izin veremez, vermemeli. Bu tür davranış içerisindeki üyeler, eski ve/veya moderatör dahi olsalar müsamaha görmeleri  forumda çifte standart olduğu izlenimi yaratacağından, yaptırımlar uygulanması son derece önemlidir.

Yukarıda susturulan üyeye gelince: Kendisini hiç tanımam, dolayısıyla negatif ya da pozitif bir ön yargım da olamaz. Kanımca, henüz 40 kadar mesajı varken, herkesi çok yakından tanırcasına yaptığı kışkırtıcı yorumlar yapıcı, ya da çözümleyici değildi. Tam tersi, kışkırtıcı ve tahrik ediciydi. Bir kişinin avukatlığına soyunarak, bu derece ateşli savunmalar yapan üyelikler bende hep sahte hesaplar şüphesi uyandırır. Gerçi bu arkadaşımız 2012 de kayıt olmuş, o yüzden bunu anlamak zor. (Kimse üzerine alınmasın, geçmiş tecrübelerime dayanarak maalesef bunları daha önce defalarca yaşadığımı belirtmek istiyorum).

Eminim ki Eylem Ustam bu şahsı önce özelden uyarmayı ihmal etmemiştir. Bu bazen kişiyi susturma kararı almadan önce işe yarayabilir ve öncesinde uygulamakta muhakkak fayda var. Hatta protokol buna göre işleyebilir; yani susturulacak üye önceden özelden uyarılır, davranışların devamı halinde ise susturmak kaçınılmaz olacaktır.

Uzun yazımla başınızı ağrıttığım için özür dilerim. Naçizane fikir ve tecrübelerimi affınıza sığınarak paylaşmak istedim.

Sevgiler,
S.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Kimseyi tanımıyorum forumda, olayida tarafsız  olarak takip ettim bugüne  kadar ama bence Tayfun beyin susturulmasi ve Eylem ustanin moderator olarak konuya yaklaşımı forumumuza yakışmadı..kimseye hakaret etmeden ve konuya yorum yapan 3. şahısların hiçbirinden farklı bi tarzda konusmadigi halde sadece Eylem ustadan farkli düşünüyor diye mi bu susturulma? Ve Sefa ustanın son yazdığı  mesajla nekadar bağdaşiyo bu davranış? Açıkcasi beni rahatsız etti ve söyleme  gereği duydum, umarım bu tavır değişir ve foruma ait olan herkesin fikri eşit  değer taşır...
1+
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
Maalesef bende katılıyorum. Tayfun arkadaşımızın gereksiz yere konuyu uzattığı doğru ama saygısızlık bende göremedim. Asıl ben Eylem ustamızın "kendi derdime rağmen" kelimesine takıldım. Umarım kişisel bir sebepden dolayı arkadaşımız susturulmamıştır.
+1   çok özür dileyerek bir şey sorabilirmiyim?bu m 390 çeliğin sipariş ölçüleri yaklaşık olarak     4mm*40mm*800mm   ve tl olarak da 240-245 tl miydi?   tüm bu olayları 4 kez geri gelip okudum.şuan aynı çelik olduğunu söyleyen bir sitede fiyat 80tl olarak verilmiş.çelik aynı çelikse bu forumda 3 katı bir paraya satılıyor demektir.Lütfen bu işin aslı nedir?Moderatör arkadaşlar bizi aydınlatırsa çok seviniriz.organizatör kişi belli bir kar tabiki edecek şeklinde bazı ustalar destek veriyor.Haklı olabilirler ama 3 kat fark da az değil.Biri bizi uyandırdı diye bunlar cereyan etmemiştir umarım.Bizler de haklı olarak böyle bir algı oluştu.Detaylı açıklamaları Sefa ve Taner beylerden bekliyoruz.tşkler.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Yok öyle 80TL gibi fiyata aynı çeliği veriyorsa inanmayın. Gerekli açıklamalar yapıldı zaten. Arkadaşlarımızın vermiş olduğu fiyatlar alım fiyatları ile aynıdır. Ortada bir yanlış anlaşılma vardı ve bu konu çoktan çözülmüş oldu.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
+1   çok özür dileyerek bir şey sorabilirmiyim?bu m 390 çeliğin sipariş ölçüleri yaklaşık olarak     4mm*40mm*800mm   ve tl olarak da 240-245 tl miydi?   tüm bu olayları 4 kez geri gelip okudum.şuan aynı çelik olduğunu söyleyen bir sitede fiyat 80tl olarak verilmiş.çelik aynı çelikse bu forumda 3 katı bir paraya satılıyor demektir.Lütfen bu işin aslı nedir?Moderatör arkadaşlar bizi aydınlatırsa çok seviniriz.organizatör kişi belli bir kar tabiki edecek şeklinde bazı ustalar destek veriyor.Haklı olabilirler ama 3 kat fark da az değil.Biri bizi uyandırdı diye bunlar cereyan etmemiştir umarım.Bizler de haklı olarak böyle bir algı oluştu.Detaylı açıklamaları Sefa ve Taner beylerden bekliyoruz.tşkler.

Çelik Almanyadan ithal. Almanya fiyatını da biliyoruz zaten. 80 TL değil. Bendeki en son katalogda, M390 Microclean®  4,3 x  40 mm  €     1,83 / cm fiyat vardı. Yani 80 cm si 146 € ediyor. Nerede kalmış 80 TL?

Bu zor bulunan, pahalı bir çelik. Öyle ki, hoby olarak bıçak yapan biri buna sahipse, size büyük ihtimalle parasıyla bile vermeyecektir. Üç kat fiyat farkını geçtik, Organizatör (Gökhan Hoca) cebinden para vermişti. Üstüne üstlük kendi de alamadı çeliği henüz.

O 80 TL'lik çeliği getirin analize gönderelim. Daha az evvel birilerinin ipliğini pazara çıkarttı bir arkadaşımız.
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2014, 02:21:55 Gönderen: mustafaünal »

tarpoon

• 4739
80 tl,lik M390 çeliğin linkini verirmisiniz .bu kadar ucuzsa yüksek miktarda alım yapabilirim  8)
ayrıca konunun foruma taşınmasını isteyen benim  " yani uyandırılacak bır durum var ise şayet uyanmanızı sağlayan kişiyim.. "
ıkı ayrı fırmanın vermıs  olduğu ayrı fıyatlardan bu sorun oluştu.. geriye dönerek dört kez okuduğunuzu yazmışsınız  bunu anlamanız gerekirdi.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
Biri bizi uyandırdı diye bunlar cereyan etmemiştir umarım.

Son 2 mesajınıza kadar 4 senede toplam 6 mesajlık katkıda bulunmuşsunuz. Kendinizi tanıtan mesajınızın tarihi ise 07 Eylül 2014...

Dolayısıyla bilmiyor olabilirsiniz; burada bir çok insan gerçek hayatta da yüz yüze tanışan kişiler. Hal böyleyken "uyandırmak" gibi "sinsice tezgahları açığa çıkarmak" vurgusunda söylemler foruma ve bu başlıkta sonuçlanmış mevzuya zarar verir.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

• 1805
80 tl,lik M390 çeliğin linkini verirmisiniz .bu kadar ucuzsa yüksek miktarda alım yapabilirim  8)
ayrıca konunun foruma taşınmasını isteyen benim  " yani uyandırılacak bır durum var ise şayet uyanmanızı sağlayan kişiyim.. "
ıkı ayrı fırmanın vermıs  olduğu ayrı fıyatlardan bu sorun oluştu.. geriye dönerek dört kez okuduğunuzu yazmışsınız  bunu anlamanız gerekirdi.
    Farkındaysanız Taner bey eğer gerçekten bohler m390 çelik ise 80tl  miş kelimesini kullandım.Buyrun size linki:http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/product&path=102_164_328&product_id=720    ben kimseye bir ithamda bulunmuyorum yanlış anlaşılmasın.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
Kocaman "D2 Böhler 4.5mmx42mmx100cm" yazıyor. M390 olduğuna nereden kanaat getirdiniz? :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
 :D  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram