Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

tarpoon

• 4739
kızdırmayın bak benı ıkınızıde banlarım  ;D   yahu adamların fıyat polıtıkasından dolayı bırbırınızı kırdınız değdimi..?
gökhana malzemeyı belırlı şartlardan dolayı pahalı vermişler. mehmette uygun fıyatlı malzeme bulunca artalık gerıldı .
bence daha fazla uzatmayın derım.!
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
yok ben fatura için kasdetmedim benim bankamda yatan paraların listesi için söyledim.

fatura şuan elimde yok faturayı kargocular bana gönderilen çeliğin üstündeki çuvala bantlamışlar oda yırtılmıştı, yırtık parçalarını atmıştım ama firmaya söyledim faturanın bir nüshasını bana fakslayın diye onlarda muhasebecilerine söylediler dönecekler, faturanın faksı gelsin onuda hemen burada paylaşırım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

legolas

• 1067
  • Gökhan
kalite çelikten levent beyle şimdi yine görüştüm bu firmadan böyle bir fiyat verilmiş biz neden pahalı alıyoruz diye oda dedi ki

800 kğ lik bir levha ve üzeri alımlarda o fiyat geçerlidir dedi.
bizim fiyatlarımız da kdv içinde hiç bir zaman konuşulmaz dedi, bütün firmalarda bu böyledir dedi.
stoktan almak ile üretimden almak farklı şeylerdir dedi.

siz üretimden arta kalan parçaları alıyorsunuz fiyatı 54,3+kdv oluyor dedi. 45+kdv stoktan satışlar da geçerlidir oda levha bazında sipariş verilir dedi. bir levha 800 kğ dir ve %25 peşinatsız sipariş oluşturulmaz dedi.

varsa 45 euro + kdv getiren getirsin görelim dedi. isteyen arayıp bu firmadan teyit edebilir.

firmadan verilen fiyat üzerinden benim sahtekar yapılmamı hala anlayamıyorum, firma babamın oğlu değil akrabam değil. mehmet hocamın dediği gibi bu firmadan bu süreci ve bu fiyatı başlatan kendileridir. benim kabahatim ne.

bakın ucuz fiyatın açıklamasını burada yaptım lütfen atlanmasın

sizde 800 kğ alın sizede 45+ kdv ye verelim diye kalite çelikte söylüyor zaten, şuan stokta m390 diye bir malzeme yok diyor
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Atayın kaliteyi bi nushasını hemen mail atsınlar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Yanlış anlaşılma alım yapılan miktardan doğmuş kırmayın birbirinizi evet 700-800 kg olunca fiyatta bir miktar düşük oluyormuş ama miktar az ve bu yüzden pahalı alınmış.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
Atayın kaliteyi bi nushasını hemen mail atsınlar

hocam söyledim faturayı istediğimizi oda eski faturalar burada kalmıyor aylık işlenmek üzere muhasebeciye gidiyor dedi, süreci başlattım bekliyorum, daha ne yapayım istanbul da olan arkadaş varsa gitsin işi elden takip etsin. daha hala bana karşı olan güvensizliğini anlayamıyorum. bana kalsa dakka durmam mail atarım ama iş bana kalmış değil.

mehmet dülcek

• 3207
ok hocam geçmiş tarihli faturayı görursem (foto olarak) sizden özur dileyip beni yanılttıkları için kalite çelige levet beye beni bu duruma sokup yanıltıp   bukadar sıkıntı yasattıgı için içimdeki butun kurtları dökucem

mehmet dülcek

• 3207
Yada sizden ricam faturayı direktaner abiye yollarlarsa daha iyi olur o paylaşssın sizce bi mahsuru yoksa

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
ok hocam geçmiş tarihli faturayı görursem (foto olarak) sizden özur dileyip beni yanılttıkları için kalite çelige levet beye beni bu duruma sokup yanıltıp   bukadar sıkıntı yasattıgı için içimdeki butun kurtları dökucem

Mehmet kurt dökmeye gidersin ormana bi oyun havası açıp iki dönersin mis gibi olur.

Elimize, dilimize, belimize hakim olalım arkadaşlar. İncir çekirdeğini doldurmayacak mesele. Kimsenin kimseyi üzdüğüne değmez şu üç günlük dünyada.
Okinawian

legolas

• 1067
  • Gökhan
hocam fatura geldiği dakka buradan paylaşacam bütün arkadaşlar görsün isteyene de canlısını (faxı) gönderirim. başkasına göndermeye hacet yok, ben sadece bana yatan paraların listesini buradan paylaşmıyayım moderatör arkadaşlara vereyim dedim.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Birinize toptan birinize parekende fiyat verilmiş kısacası.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

mehmet dülcek

• 3207
hocam fatura geldiği dakka buradan paylaşacam bütün arkadaşlar görsün isteyene de canlısını (faxı) gönderirim. başkasına göndermeye hacet yok, ben sadece bana yatan paraların listesini buradan paylaşmıyayım moderatör arkadaşlara vereyim dedim.
Hocam herkesin içinin rahat ermesi açısında fatura taner abiye gitsin ve o paylaşsın firmaya taner abinin mail adresini verelim

Gökhan a gelen havale ve eft lerin dökümanı bende var, bana gönderdi. Bunu burada yayınlamayacağım, merak eden olursa bana ileti göndersin.

legolas

• 1067
  • Gökhan
Hocam herkesin içinin rahat ermesi açısında fatura taner abiye gitsin ve o paylaşsın firmaya taner abinin mail adresini verelim

burada içi rahat olmayan kimse yok hocam birtek sen varsın herkezi ikna ettim birtek seni ikna edemedim, taner ustada mail adresini versin ona göndersinler ama mail olur demedi adamlar fax çekeriz dediler, kimin adresine istiyorsan oraya göndersinler hatta firmayı 3. bir şahıs arasın o görüşsün ona versinler yada istanbul ikametli bir kişi oraya gitsin elden alsın.

mehmet dülcek

• 3207
Teşekkur ederim sefa hocam kusura bakmayın sizleri kafasını butarz mevzularla mesgul ettik ama aramızdaki konuşmayı buraya taşıyan gökan hocadır  bende mejburen cevapyazmak zorunda kaldım aslında varasa bi sorun buraya taşınmadan çözule bilirdi

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Sanırım herkes şunu anlamıştır kesin olarak: Organizatör bulmak, çelik bulmaktan zor!

O yüzden halihazırdaki organizatörün kıymetini bilelim. Bu işten para kazanmasına -eğer kazanmak istiyorsa- rıza gösterelim.

Unutmayalım ki en pahalı malzeme, elimizde bulunmayan malzemedir.

Herkese geçmiş olsun.  O:-)

tayfunsan

• *
  • 42
  • Meslek: oto yedek parça.
  • Yer: istanbul/ataşehir
Mustafa bey yanlış anlamayın ama,galiba konuyu yanlış anlayan sizsiniz.Kimsenin çeliği alıp üstüne para koyup satmasına bir laf dediği yok anladığım kadarı ile,buradaki mevzu Mehmet ustanın isminin böyle bir olayda geçmesinden dolayı hassasiyetidir ve duruma tepkisini Gökhan beye mesaj atarak vermiştir.TEKRAR SÖYLÜYORUM YANLIŞ ANLAMAYIN DEDİĞİMİ,BEN SADECE KONUYU ALGILAMANIZ ADINA AÇIKLAMA YAPTIM.
USTAYA VE SANATA SAYGI...

legolas

• 1067
  • Gökhan
firma şuan bana faturayı faxladı bende sefa ustanın mail adresini verdim moderatör olarak ona gönderttim faturayı ben ellemeden direk firma yolu ile. sefa ustam baksın incelesin sonra burada yazsın dekontlarıda herkez inceledi ise kaldırılacaktır çünkü firma bilgilerinin orada yayınlanmasını istemedi. bende moderatör ustamıza ilettim bu hususu. daha başka bulmamızı istediğiniz evrak varsa onuda bulalım burada paylaşalım, tüm gönderilen ve bana gelen kargoların irsaliyeleride elimde mevcuttur onlarıda meraklısı ile paylaşırım.

legolas

• 1067
  • Gökhan
fatura moderatör sefa çubuk ustamıza firma tarafından gönderilmiştir, sorusu olanlar lütfen kendisine sorsun.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Mustafa bey yanlış anlamayın ama,galiba konuyu yanlış anlayan sizsiniz.Kimsenin çeliği alıp üstüne para koyup satmasına bir laf dediği yok anladığım kadarı ile,buradaki mevzu Mehmet ustanın isminin böyle bir olayda geçmesinden dolayı hassasiyetidir ve duruma tepkisini Gökhan beye mesaj atarak vermiştir.TEKRAR SÖYLÜYORUM YANLIŞ ANLAMAYIN DEDİĞİMİ,BEN SADECE KONUYU ALGILAMANIZ ADINA AÇIKLAMA YAPTIM.

Konudan ne anladığımı anlatayım. İşin başında fikri ortaya atan Mehmet Bey imiş. İş olup bittikten sonra Mehmet Bey özelden "çeliğin fiyatı şu, sen şuna neden sattın? diye sormuş. Mesajlaşmalardaki yanlış anlamalar nedeni ile ortalık karışmış.

Özetle Mehmet Bey'e verilen fiyat 800 kg luk toptan siparişin fiyatı. Üstelik bu siparişin de %25 i peşin alınıyor. Kalite Çelik Firmasının Gökhan Bey'e önerdiği fiyat ise, başka siparişlerden arta kalan çelikten getirilecek, 800 kg dan az miktardaki çelik için geçerli olan fiyat.

Benim yaklaşımım ise şu: Organizatör bulmak çelik bulmaktan zor. İyice araştırıp anlamadan bu pis işi yapan zavallı kişiyi itham etmeyelim. Kıymetini bilelim. Bu işten para kazanmak isterse de anlayışla karşılayalım.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2014, 17:58:45 Gönderen: mustafaünal »