Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
3) Gökhan Kalite çelikle birlik oldu, fiyatı olduğundan yüksek söylüyorlar aradaki fark Gökhan'da. ( kalite Gökhan a geri para mı havale etti ? )

Sanırım kastı 3 numara.

"Önce Kalite Çelik 45+kdv fiyat verdi, sonra Gökhan Hoca firmayı arayıp "uyandırmayn kerizleri" dedi, standart fiyata döndü, önceki dediğini de inkar etti Kalite Çelik" diyor Mehmet Bey. Anladığım bu benim.

Bende diyorum ki, 45+kdv ile bu işin yapılabildiğini uygulayarak ispat et. Kimseye laf yetiştirmene gerek
 kalmasın.

İhtiyacınız olan malzemenin teklifini aşağıdaki gibi tarafınıza sunulur.

BÖHLER M390 MICROCLEAN
sıcak/çapraz haddelenmiş, tavlanmış, kum püskürtülmüş
1400-2500 x 800 x 3,50 mm –
 Kg. Mı   45.-Euro + Kdv. NAKİT ÖDEME.

FABRİKA STOKTA MEVCUT İSE TERMİN : 45 İŞ GÜNÜ
FABRİKA STOKTA MEVCUT DEĞİL İSE FABRİKA TERMİNİ VERİLİR.

buyrun kelleyi ortaya koymayın iddanız buyuk

yukarıdaki osmanlı alaşımlı çeliklerden aldıgım fiyatları paylaşıyorum inanmayabilirsiniz  aranızda kararlaştırın örnegin bulent abi osmanlı alaşımlı  çelikleri arasın selamımı söylesin zaten kendide hikmet beyi tanır  fiyat alsın yada taner serhan abi biri hakem olsun göruşsun söyleneni paylaşsın    ben  asla yalan konusmam burdan yazdıklarımdanda gökan hocayla busekilde kısır bi tartışmanın içine girdigim içinde utanıyorum ama konuyu foruma taşıyan kendisidir benim kesinlikle bi suçum yok  gerekirse uyeligimide silerim benim için bu iş atölyemde kendi başıma yaptıgım bıçaklarlada mutlu olucak kadar yetiyo ama bu guzel platformdan bukadar kötu ayrılmak istedigim son şeydi 

tarpoon

• 4739
arkadaşlar ılk olarak usluba dıkkat edıp sınırlenmeden bırbırımıze kırıcı yada rencıde edıcı kelimeler kullanmaktan kaçınalım.

mehmet  malzemenin 45+kdv olduğunu ıddea ediyorsan  bu malzemeyı 45+ kdv olarak şu anda alabıleceğini ispat etmelısın.
ayrıca bır sorun varsa  bu etkınlığe katılan herkesı ılgılendırır. ıkınızın arasında çözülmesi neden..?

gökhan hocam aldığın malın faturasını vs evrağı yayınlarmısın .kımsenın kafasında soru işareti kalmasın.

konuyu takıp edıyorum ve sonucunun nereye varacağını merakla beklıyorum.

" bır kez daha rıca edıyorum sakınce olayı açıklığa kavusturun. kelam edıldıkten sonra geriye dönmez."

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
3) Gökhan Kalite çelikle birlik oldu, fiyatı olduğundan yüksek söylüyorlar aradaki fark Gökhan'da. ( kalite Gökhan a geri para mı havale etti ? )

Sanırım kastı 3 numara.

"Önce Kalite Çelik 45+kdv fiyat verdi, sonra Gökhan Hoca firmayı arayıp "uyandırmayn kerizleri" dedi, standart fiyata döndü, önceki dediğini de inkar etti Kalite Çelik" diyor Mehmet Bey. Anladığım bu benim.

Bende diyorum ki, 45+kdv ile bu işin yapılabildiğini uygulayarak ispat et. Kimseye laf yetiştirmene gerek
 kalmasın.

İhtiyacınız olan malzemenin teklifini aşağıdaki gibi tarafınıza sunulur.

BÖHLER M390 MICROCLEAN
sıcak/çapraz haddelenmiş, tavlanmış, kum püskürtülmüş
1400-2500 x 800 x 3,50 mm –
 Kg. Mı   45.-Euro + Kdv. NAKİT ÖDEME.

FABRİKA STOKTA MEVCUT İSE TERMİN : 45 İŞ GÜNÜ
FABRİKA STOKTA MEVCUT DEĞİL İSE FABRİKA TERMİNİ VERİLİR.

buyrun kelleyi ortaya koymayın iddanız buyuk

yukarıdaki osmanlı alaşımlı çeliklerden aldıgım fiyatları paylaşıyorum inanmayabilirsiniz  aranızda kararlaştırın örnegin bulent abi osmanlı alaşımlı  çelikleri arasın selamımı söylesin zaten kendide hikmet beyi tanır  fiyat alsın yada taner serhan abi biri hakem olsun göruşsun söyleneni paylaşsın    ben  asla yalan konusmam burdan yazdıklarımdanda gökan hocayla busekilde kısır bi tartışmanın içine girdigim içinde utanıyorum ama konuyu foruma taşıyan kendisidir benim kesinlikle bi suçum yok  gerekirse uyeligimide silerim benim için bu iş atölyemde kendi başıma yaptıgım bıçaklarlada mutlu olucak kadar yetiyo ama bu guzel platformdan bukadar kötu ayrılmak istedigim son şeydi 

mehmet dülcek

• 3207
buarada 3.5 mm ve 4.30 mm arasında fiyat farkı yoktur bilginize

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Arkadaşlar belli ki ortada bir yanlış anlaşılma var. Mehmet kardeşimizi tanıdığım kadarı ile ilk başlarda aracı olduğu ve bu etkinlikte kar amacı olmadan paylaşım yapılacağının belirtilmesi üzerine firmanın ona vermiş olduğu fiyattan farklı bir rakamın ortada olması canını sıkmış. Mesajlaşma sırasında da bazı kelimeler yanlış anlaşıla biliniyor ve bu da gerginliği artırıyor. Biraz daha sakin bir dil kullanmakta fayda var. Benim yazışmalardan anladığım kadarı ile firmanın farklı farklı rakamlar vermesi ortamı karıştırmış.

Ben bu etkinlikte yokum belki söz söylemeye de hakkım yok ama sevdiğimiz arkadaşların böyle bir tartışma içine girmesi üzdü beni.

Burada kar amaçlı olarak satışların yapılması gayet normal. Buna hiç kimsenin itirazı olacağını da sanmam. Gökhan hocam aldığı malın faturasını yayınlar ve bu yanlış anlaşılma da ortadan kalkar. Firmanın hatasından dolayı birbirinizi üzmeyin.

Arkadaşlar hepinizden ricam, lütfen, daha sonra birbirimizin yüzüne bakma olasılığını akılda tutarak tartışmanızdır. Özellikle olaya doğrudan dahil olmayan ( konu edilen ikili tartışma temelli olaya) arkadaşların,  kışkırtıcı ve olayın seyrini bozup değiştiren cümlelerden kaçınmaları kısaca tahrik etmemelerini özellikle rica ediyorum. Hiç birimiz birimizin avukatı değiliz, süreç iki kişi arasında geçmiş ve bu durumda bilinenler veya bilinmeyenlere dayalı yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum. Belki insanlar birbirini anlayabilecekiken geri dönülmez sözcükler ağzımızdan çıkar ve ortamı provake ederiz, bu hoş olmaz.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Mehmet Bey, Kalite Çelik Firması (Osmanlı Böhler firması değil, Kalite Çelik Firması) size herhangi bir zamanda 45+kdv fiyat verdi mi?

tarpoon

• 4739
bıraz önce fırmayla görüşüp bılgı aldım "osmanlı çelık"    fıyatı söylemıyeceğim ancak net fıyatın pazartesı gunu bellı olacağını bu fıyat uzerınden + -  3 euro oynama olabıleceğini hikmet bey söyledi.

benım kafama takılan  ıkı fırma arasında böyle bır fıyat farkı neden var. serbest piyasada fıyat farkı olacaktır elbet . ama bıraz yuksek bana göre. 
bu anlaşmazlığı mehmet ve gökhan arkadaşlarımız aralarında çözecektir.  tabı bırbırlerını kırmadan  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
firmaya gönderdiğim 5300 liralık ödemelerin dekontlarıdır.

( Ticari bilgiler içerdiğinden dekontlar yayından kaldırılmıştır. S. Çabuk)
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2014, 19:08:19 Gönderen: sefaçabuk »
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

mehmet dülcek

• 3207
bıraz önce fırmayla görüşüp bılgı aldım "osmanlı çelık"    fıyatı söylemıyeceğim ancak net fıyatın pazartesı gunu bellı olacağını bu fıyat uzerınden + -  3 euro oynama olabıleceğini hikmet bey söyledi.

benım kafama takılan  ıkı fırma arasında böyle bır fıyat farkı neden var. serbest piyasada fıyat farkı olacaktır elbet . ama bıraz yuksek bana göre. 
bu anlaşmazlığı mehmet ve gökhan arkadaşlarımız aralarında çözecektir.  tabı bırbırlerını kırmadan  ;)

fiyatı söylersen çok sevinirim taner abi net fiyatı pazartersi alırız bana 45 dediler ama enfazla 2 yadam max 3 yuksektir dediler çıkan fiyat farkınıda kendileri karşılıycakmış sen gönul rahatlıgı ile paylaşa bilirsin

legolas

• 1067
  • Gökhan
bana yatan ücretler toplamı da 5.325,53 tldir onun dökümünü moderatör sefa ustama gönderiyorum paylaşmam da sakınca yoksa onuda paylaşırım burada.

zaten kim ne yatırdıysa satır satır forumda yazıyor isimler ve karşılarındaki parayı listeden biri toplarsa sonuç ortaya çıkar.

gelelim diğer mevzuya 5325 tl topladım 5300 tlsini firmanın hesabına gönderdim kalan 23 tl ve sonradan toplanan para ile kargo ve ambalajları yaptım onlarıda kalem kalem forumda paylaşmıştım.

ama sende hata yok firmada firma pahalı satıyor başka firmadan daha ucuza alalım dersen o başka iş.

gene bu firmayı bulan çeliği burdan alalım diyen ben değildim bana buradan alacaz dediniz bende oradan aldım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

mehmet dülcek

• 3207
hocam olay netleşiyo keşke bu konuyo buraya bi hışımla cıp beni yerden yere vurmasaydınız önce benimle konuşup netlestirmek yerine forumda kulis yaptınız  şimdi kdv dahil aldık ise bu malzemenin faturasını paylaşırsanız herşey açıklıga kavuşucak

legolas

• 1067
  • Gökhan
kalite çelikten levent beyle şimdi yine görüştüm bu firmadan böyle bir fiyat verilmiş biz neden pahalı alıyoruz diye oda dedi ki

800 kğ lik bir levha ve üzeri alımlarda o fiyat geçerlidir dedi.
bizim fiyatlarımız da kdv içinde hiç bir zaman konuşulmaz dedi, bütün firmalarda bu böyledir dedi.
stoktan almak ile üretimden almak farklı şeylerdir dedi.

siz üretimden arta kalan parçaları alıyorsunuz fiyatı 54,3+kdv oluyor dedi. 45+kdv stoktan satışlar da geçerlidir oda levha bazında sipariş verilir dedi. bir levha 800 kğ dir ve %25 peşinatsız sipariş oluşturulmaz dedi.

varsa 45 euro + kdv getiren getirsin görelim dedi. isteyen arayıp bu firmadan teyit edebilir.

firmadan verilen fiyat üzerinden benim sahtekar yapılmamı hala anlayamıyorum, firma babamın oğlu değil akrabam değil. mehmet hocamın dediği gibi bu firmadan bu süreci ve bu fiyatı başlatan kendileridir. benim kabahatim ne.

mehmet dülcek

• 3207
buradan herhangi bişeyi paylaşmanın bi sakıncası yok illegal bi durumda ortada yok

legolas

• 1067
  • Gökhan
hocam olay netleşiyo keşke bu konuyo buraya bi hışımla cıp beni yerden yere vurmasaydınız önce benimle konuşup netlestirmek yerine forumda kulis yaptınız  şimdi kdv dahil aldık ise bu malzemenin faturasını paylaşırsanız herşey açıklıga kavuşucak

hocam beni yerden yere vurup bi kalemde harcıyan sensin ben hep bir araştıralım sakin ol, olayın aslını öğrenelim dedim. ve ben asla kulis yapmadım kimseyi kışkırtmadım kimseye karşı tarafı yerden yere vursunlar diye alkış tutmadım.

olay hala buralara nasıl geldi onun hayreti içindeyim.

legolas

• 1067
  • Gökhan
buradan herhangi bişeyi paylaşmanın bi sakıncası yok illegal bi durumda ortada yok

şimdi illegal değilde moderatör arkadaşa durumu söyledim forumda kişisel bilgilerinin paylaşılmasını istemeyen arkadaşlar var bence hiç bir mahsuru yok. ben 7 aylık banka dökümümün tamamını şimdi paylaşırım. gerçek isim ve hesap bilgilerinin açıklanmamasını isteyen arkadaşlar var. ben moderatöre vereyim o incelesin yazsın, herhalde onun lafı daha muteberdir.

tarpoon

• 4739
arkadaşlar ıkı fırmadan ayrı fıyat alınmış  bırı yuksek bırı dusuk serbest piyasada bu olabılır. fırmaların müşterıyı elınde tutma adına düşük fiyatla piyasaya gırmesi olagan bırsey bunun için lütfen bırbırınızı kırmayın.

osmanlı çelık hikmet beyden an ıtıbarı ıle aldığım fıyat 4,3mm için  45euro+kdv  ellerınde su an malzeme yok. fabrıkada varsa pazartesı bellı olacak dendi . mınımum malzeme çekımı 700kg.

bu fıyatta - + 3 euro oynama olabılirmiş.  kalıte çelıkte  fıyatı yuksek söylemış   aradakı fark bence ıkı fırmanın satışlardakı esneklığınden kaynaklanıyor.
gökhan dekontlarını yayınladı nereye ne verdığı bellı yalan yere bırbırınızı kırmayın  8) 

mehmet dülcek

• 3207
yukarda eleştirel yazı yazan taner serhan bulent ecoretti   çok eminimki olayın muhatabının ben oldugumu bilselerdi benimle gruşmeden asla butarzda bi yazı yazmazlardı

mehmet dülcek

• 3207
fatura muhtemelen senin adınadır yada  kim almışsa onun adına kesilmiştir bunu paylaşmakta herhangi bi sorun yok

mehmet dülcek

• 3207
asıl kişisel bilgi banka dekontudur