Akın, birinci konu gaz girişi ve memenin teflon ile izolesi şart, izolesiz denedim, herbiyerinden gaz kaçırıyordu, üşenmedim teflonla her birleşimi izole ettim.
Brülörün sonundaki redüksiyon olmazsa da olabiliyor ancak körüklü sistemlerde, sonuna doğru hafifçe genişlemesi lazım atmosferik brülörde çünkü basınç çıkarken düşünce arka hava girişinde otomatikman vakumlama yapıp rahatlıkla hava emebiliyor, genişleme olmadan geriye doğru "hüüp" diye alev tepebiliyor, ayrıca yanma borunun içinde başlıyor ve boru ısınmaya başlıyor, düzgün olduğunda brülör fırın 1300 dereceleri gördüğünde bile brülör buz gibi kalır...
Meme noktasını benim tasarımda çık kısa tutmuşum, şu anda meme "T"'ye bir uzatma ile bağlı ve ana brülör borusunun başladığı noktaya kadar 10-15 santim kadar uzadı, atmosferik çalışmada memenin konumu çok önemli, tam ortalayacak ve ana borunun başında biryerlerde olacak. Bu arada memenin deliğinin çapı da önemli. Benim tasarımda 1mm ve 1.5 mm çaplardaki memeler çok güzel çalışıyor. Körük bağlarsan 1.5 veya 2mm gibi daha geniş bir delik kullanıyorsun...
Yakmadan önce bir resmini çekip bizimle paylaş, bariz bir hata olmasın ilk denemeden önce.
Borunun son genişlemesini bir demirci ucunu ısıtıp çekiçleyerek de genişletebilir bu arada, ancak çok düzgün olmadığından çok keyifli olmaz yanışı...