Bıçak Sanatı - Forum

DUA ZAMANI

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: DUA ZAMANI
« Yanıtla #120 : 28 Mayıs 2014, 10:01:02 »
Eylem güzel bir konuya değindin aslında. yardım kuruluşları meselesi.

yardımlaşma denilen kavram, toplumun kendi dinamiği olması gereken bir husus bence. toplumun üzerinden bu sorumluluğu alıp, birtakım kurumlara bu iş havale edildiğinde hem bireysel hassasiyetler, hem de yardımlaşmadan murad edilen verim düşüyor diye düşünüyorum. yardım eden kişi yardım edeceği yeri aramak ve bulmakla da sorumludur aynı zamanda. arayacak, bulacak ve işte bu noktada "sag elinin verdiğini sol eli görmeyecek şekilde" yardımını gerçekleştirecek.

bizler maalesef halden anlamaz olmuşuz. bunun sebebi de hallere gözümüzü kapatmamız veya şahit olmayışımız. (bu da geniş bir konu ve yari burası değil) Soma'da gerçekten yardıma ihtiyacı olan aile/kişi bulunur diye düşünüyorum. bu forum içerisinde de bizi o kapıya götürecek kişi vardır mutlaka. ve bu tesbitten sonra ihtiyaca göre malzeme veya nakit para yardımı da, aramızdan bir kaç gönüllü arkadaş ile iletilebilir. yardım malzemeleri indirilirken değil, oradan ayrılırken de bir "hatıra" fotoğrafı çekilir ve forumda paylaşılır. bence hem yardım yapana hem de yardım yapılana fayda sağlayacak olan yöntem budur.

diğer arkadaşların da görüşlerini aldıkça, güzel bir noktada bu iş sonuca bağlanacak diye düşünüyorum ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #121 : 05 Haziran 2014, 17:32:11 »
Ay başı geldi de geçiyor bile. Ben geçende çok çok minik bir adım atabildim.

Eşimle de konuştum. Eğer çocuktan imkan olursa bir tezhip yapması için. Eğer yapabilirse forumda satışa çıkaracak. Ne yapacağını söylemeyeyim. Niyetini anlatmıştı ama anlamadığım şeyi dinleyince haliyle unuttum.

Ben de bir şeyler yapsam diyorum ama atölyeye uğramayı beceremiyorum.

- o -

Soma'da doğrudan yardım ulaştırmak için ne yapalım? Yardım ulaştırılacak hedef bulmak için nasıl bir çalışma yapabiliriz?

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #122 : 05 Haziran 2014, 17:39:54 »
Yahu, evdeki motosiklet kıyafetini falan bağış için satışa çıkarsam talep olur mu ki?
Namık Kemal
Instagram'da ben

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #123 : 06 Haziran 2014, 05:03:13 »
Bu tür sayfaları yöneten arkadaşların ön ayak olup yardım konusunda yönlendirici olmaları gerekirdi. Belki hala da geç değil . Yardım miktarının pek önemi yok bence . Yardım , olumlu anlamda konuya müdahil olmak anlamı taşır . Üstelik bu platforma kişilik kazandırır . '' Biz buradayız '' dedirten bir harekettir . Bir tavırdır . Bir duruş sergilemektir. Bunun için bir hesap numarası yeter . 5 lira ile 500 lira arasında hiç bir fark yoktur bu anlamda . Prensip olarak el uzatmış olmak demektir. Bunu yönetimden bekliyorum.
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #124 : 06 Haziran 2014, 08:15:32 »
Yaz bir şekilde geçer. Ben şahsım adına şahıs olarak gücümün yettiğini yapacağım. Bir aile bulacağım adresini gücüm neye yeterse yılda bir defa yapabildiğim kadarıyla olursa bal ve ceviz bir miktar para.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #125 : 06 Haziran 2014, 09:51:23 »
Bu tür sayfaları yöneten arkadaşların ön ayak olup yardım konusunda yönlendirici olmaları gerekirdi. Belki hala da geç değil . Yardım miktarının pek önemi yok bence . Yardım , olumlu anlamda konuya müdahil olmak anlamı taşır . Üstelik bu platforma kişilik kazandırır . '' Biz buradayız '' dedirten bir harekettir . Bir tavırdır . Bir duruş sergilemektir. Bunun için bir hesap numarası yeter . 5 lira ile 500 lira arasında hiç bir fark yoktur bu anlamda . Prensip olarak el uzatmış olmak demektir. Bunu yönetimden bekliyorum.

Haklısınız iş işten geçmiş değil. Soma'nın uzun süre desteğe ihtiyacı olacak.

Bu tür işlerde işler yöneticiler üzerinden bitemez. Ortak yapılacak şeylerin imece şeklinde yapılması gerekir. Üyelerin foruma vs. etkinliklere katılımı bu güne değin hep gönüllü oldu. Görünen 2400 üyeden hangileri bu konuda bir katkı yapabilecekse onların katkısıyla bir şeyler yapılacak.

Bu mesele de bu işe zamanını ve kaynağını ayıracak gönüllüler ile ilerler. İlk etapta keşif yapmak gerekli:
- Soma'ya yakın üyeler kimlerdir?
- Somayı anlamamız açısından: Kim en azından bir kere gitti gördü? Soma'yı anlatabilecek var mı?

Namık Kemal
Instagram'da ben

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #126 : 06 Haziran 2014, 17:09:42 »
Bir tek hesap numarası yeter . Toplanan neyse , ulaştırmak sorun değil.
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #127 : 06 Haziran 2014, 19:23:13 »
Gec gördüm okudum merhumlara ALLAH"tan rahmet kederli ailelerine bas sagligi diliyorum
cok büyük felaket  ALLAH tekrarini yasatmasin
bu arada sefa hocam bir hesap numarasi actirsin herkesin gönlünden ne koparsa
diye düsünüyorum
Saygilarimla

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #128 : 06 Haziran 2014, 19:34:17 »
Hep bir ağızdan herkes hayır dese yeter aslında. Kaybedilenler için artık çok geç ama bir sonraki kaybedileceğe karşı mücadele etmeli.

Aynen artik ileriyi düsünmek gerekiyor