Eylem güzel bir konuya değindin aslında. yardım kuruluşları meselesi.
yardımlaşma denilen kavram, toplumun kendi dinamiği olması gereken bir husus bence. toplumun üzerinden bu sorumluluğu alıp, birtakım kurumlara bu iş havale edildiğinde hem bireysel hassasiyetler, hem de yardımlaşmadan murad edilen verim düşüyor diye düşünüyorum. yardım eden kişi yardım edeceği yeri aramak ve bulmakla da sorumludur aynı zamanda. arayacak, bulacak ve işte bu noktada "sag elinin verdiğini sol eli görmeyecek şekilde" yardımını gerçekleştirecek.
bizler maalesef halden anlamaz olmuşuz. bunun sebebi de hallere gözümüzü kapatmamız veya şahit olmayışımız. (bu da geniş bir konu ve yari burası değil) Soma'da gerçekten yardıma ihtiyacı olan aile/kişi bulunur diye düşünüyorum. bu forum içerisinde de bizi o kapıya götürecek kişi vardır mutlaka. ve bu tesbitten sonra ihtiyaca göre malzeme veya nakit para yardımı da, aramızdan bir kaç gönüllü arkadaş ile iletilebilir. yardım malzemeleri indirilirken değil, oradan ayrılırken de bir "hatıra" fotoğrafı çekilir ve forumda paylaşılır. bence hem yardım yapana hem de yardım yapılana fayda sağlayacak olan yöntem budur.
diğer arkadaşların da görüşlerini aldıkça, güzel bir noktada bu iş sonuca bağlanacak diye düşünüyorum