Bıçak Sanatı - Forum

DUA ZAMANI

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: DUA ZAMANI
« Yanıtla #100 : 21 Mayıs 2014, 14:50:54 »
Kafayı mevcut iktidar ve korkarım bir miktar da din ile bozmuşsunuz.

Kafayı din ile bozan sizsiniz. O kadar bozmuşsunuz ki, katiller dindar olunca hiç düşünmeden haklı haksız aramadan dindardır diye katilleri savunuyorsunuz.

Kimin katil olduğunu, kimin hak hukuk dinlemeden emekçinin malını ve en son örnekte olduğu gibi canını çalanı tüm dünya gayet açık gördü. Israrla sorumluları savunmanızı anlayamıyorum. Edep yahu.   
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #101 : 21 Mayıs 2014, 15:12:17 »
...
Lütfen kendinize siyaset tartışacak ayrı bir konu açınız,
...

Birilerini bir tartışmadan kovmak vazifeniz değil.  :-\

açılmış olan bir konuyu amacından saptırmak da kimsenin hakkı değildi. geçelim.

Ertuğrul abi, sözlerimin saygı çerçevesi dışına çıktığını düşünmüyorum. seni tanırım, oturup çay içmişliğimiz var ve benim için değerli olan özelliklerin de var. fikirlerim için değil ama üslubumda bir hata varsa affola.

tüm yazılanlar içinde tek bir kişi tek bir cümle ile bile olsa hükumeti savunmadı. haklı olduklarını söylemedi. zaten ortaya koymadığımız bir bakış açısını bize zorla dikte eden sensin. herkesin payına düşen bir hata var. ve elbette hükumet de hatalı. Soma işletmeleri de hatalı. 12 gün öncesinde meclise sunulan teklifin red edildiğini bildiğin halde bu olay olmadan 12 gün önce kamuoyunu bilgilendirmediğin için sen de hatalısın. gömleğin birinci düğmesi yanlış düğmelenirse geri kalanların hepsi yanlış olur. bu olayda hatası olmayan kimse yoktur. fakat bu yaşananların din ile bir ilgisi yok sen bunu neden anlamak istemiyorsun. kaldı ki, ben adamlara oy vermiş olsam bile bu yaşananlar olsun diye oy vermedim. ve dahası, kime oy verdiğimden kime ne? lafı alıp öyle bir çıkmaza getiriyorsun ki; çözüm olarak teklif ettiğin şey "İktidarın yanlış yaptığını kabul et, iktidarı bu yanlışında savunma, iktidarın olayı soğutup unutturma çabalarına alet olma." gibi kavramsal bir telkin. e iyi, peki kabul ettik. şimdi ne yapalım. hadi tekrar soruyorum, ne yapalım? oy vermiş isem bu partiye gideyim hükumet yetkilerini mi öldüreyim? meclisi mi bombalayalım? darbe mi organize edelim? ne yapalım. bişiy söyle hadi. yoksa oy veren kişiler kendilerini mi öldürsünler? kan mı aksın istiyorsun? cinayetler işlensin mi istiyorsun? halk birbirine girsin mi istiyorsun? yukarıdaki mesajlarımda insani yardımlardan bahsettim hiçbirisi dikkatini çekmedi, belki böylesi kan dökücü eylemlerdir amaçladığın. eğer bu ise rahat ol, koy ortaya beklentini. ve biz de senin 12 yıldır beklemekten ne hale geldiğini anlayalım. bu demokratik bir seçim sonucunda başa gelmiş bir hükumet. benim tevekkülümle, kader anlayışımla ne alakası var? benim inandığım din ile ne alakası var?

"Gerçek inana lafım olmadı, lafım kader ve tevekkül kavramını sömürenlere idi, ama sen ısrarla hakarete uğradığını söylüyorsun. Senin o lafı nasıl anladığın beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren benim ne söylediğimdir." diyorsun. afedersin ama elinde bir kadercilikölçer ya da tevekkülölçer mi var? benim olduğum yerde beni de içine alan değerlere laf söylersen o laf beni ilgilendirir. lafının muhatabının burda olmadığını düşünüyorsan neden burda bu lafı ediyorsun? eğer burdaki kişileri böyle görüyorsan bırak da biz bize karşı yönelttiğin haksız suçlamanın haksızlığını sana söyleyelim. burada da açık sözlü olmalısın. ima yolu bu başlık altında kapanalı çok oldu. açık ol, kimleri burda din sömüren insanlar olarak görüyorsun? eğer o şekilde gördüğün kimse yoksa, burada üzerine alınan kişilere karşı bir özür burcun var bence.

muhattabınla ilgili fikirlerin seni bağlar ama o fikirleri dile getirdiğinde patavatsız olmamalısın. bu noktada gerginlik başlar. kaldı ki saygı ve medeniyet de kendi fikirlerini ulu orta ortaya sermeyi değil, uzlaşmacı bir yapıyı gerektirir. sen, kendi adına varlığına inanmadığın bir şeyin başkası adına yokluğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun, o da ayrı bir konu.
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2014, 15:15:29 Gönderen: emin albayrak »
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #102 : 21 Mayıs 2014, 15:37:17 »
kimleri burda din sömüren insanlar olarak görüyorsun? eğer o şekilde gördüğün kimse yoksa, burada üzerine alınan kişilere karşı bir özür burcun var bence.

Yanlış mı anlaşıldım? Ben bu forumdaki hiç kimseyi dini sömüren olarak görmüyorum. Dini sömüren insan zaten böyle bıçak sanatı gibi şeylerle uğraşmaz.
Yanlış anlaşılacak tek kelime bile etmediğimi düşünüyorum ama, eğer bilmeden içimizden herhangi birine din sömürücüsü yaftasını  yapıştırdıysam özür dilerim.
Ben size din sömürücüsü demiyorum, din sömürücüleri tarafından sömürülüyorsunuz dikkat edin diyorum.
Sahip olduğunuz o temiz duyguların bu adamlar tarafından kullanılmasına izin vermeyin diyorum.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #103 : 21 Mayıs 2014, 15:51:24 »
teşekkür ederim abi. tüm forumun bunu duymaya ihtiyacı vardı. teşekkürler.

« Yanıtla #104 : 21 Mayıs 2014, 16:32:59 »
Sevgili arkadaşlar, hepimizin aktif veya pasif bir siyasi düşüncesi ve görüşü var, hatta aramızdaki kimi arkadaşların bu görüşlerinden ötürü çekmiş olduğu acılar ve travmalar da var. Hepimizin bir yaşam felsefesi veya yaşayamadığı bir felsefi görüşü var. Buradaki arkadaşlardan bir kısmı birbirini tanır, yaşamın kimi kesitlerini de paylaşmışlığı vardır. Hatta bu paylaşım zaman zaman yaşamın kesiti olarak kalmaz, zaman zaman nicel ve nitel e özgü de olur. Dikkat ettiyseniz "paylaşım" diyorum, "bölüşme" demiyorum, yani bu paylaşımların neredeyse bütününde bir çıkar veya karşılık söz konusu değildir. Ben eminim bu tartışmayı bu anların birinde yapmış olsaydık durum buradaki kadar gerilmezdi, anlık sorular ve anlık yanıtları, mutlaka birbirimizi anlama ve algılamada farklı boyutlar yaşatırdı. Ve yine büyük olasılıkla bu tartışmanın sonunda yine farklı konulara dalıp farklı şeyler konuşuyor olarak bulurduk kendimizi. Kişisel olarak, her tartışmanın, eleştiri ve özeleştiri nin her daim gerekli olduğuna inananlardanım, yaşamda var olması gerektiğine inanırım. Ancak yaşanan kaza veya katliam dan sonra tartışmanın bizi getirdiği noktada "Din ve Materyalist Felsefe" gibi, burada karşılıklı yazarak içinden çıkamayacağımız bir tartışmanın içine de girdik. Oysa doğrusu, bu tür derinleşme olasılığı olan konuların yüzyüze platformlarda tartışılmasıdır. Üzülerek söylemek isterim ki bu konuyu gerçekten burada çözemeyiz bunu kabul etmek gerek. Bu nedenle, konunun daha fazla uzamasının en azından burada bulunanlara bir şey getirmeyeceği aşikar gibi görünüyor. Konuyu kilitlemeyelim ama, devamında eğer Sizler de yarar görmüyorsanız burada kapatalım derim, ne dersiniz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #105 : 21 Mayıs 2014, 17:38:22 »
Tam bunları yazmıştım. Sefa'nın mesajı geldi. Ne derseniz o olsun.

- o -

Kendi kafamda oluşanları toparlayayım:

Birilerinin yapabileceği, hep birlikte yapabileceğimiz ya da tek tek yapabileceğimiz oluşuna bakmaksızın yapılabilecekleri listelemeye çalıştım.

. Riskli işlerden kaçınılabilecek olanlardan kaçınmak. Örneğin madenciliğe mümkün mertebe son vermek.
. koşulları değiştirmek
   . işçilerde iş güvenliği bilinci/eğitimi/denetlemesi
   . işverene iş güvenliği bilinci/eğitimi/denetlemesi
   . iş yerlerinde uygulananan metod/teknolojinin ve iş güvenliği donanımının modernizasyonu
   . İşçinin iş verenden ve sistemden hak aramasının önünün açılması
   . Acil durumlara müdahalenin geliştirilmesi
      . acil durum personelinin ve vatandaşların bilinci/eğitimi/denetlemesi
      . Aci durum organizasyonlarında uygulananan metod ve donanımının modernizasyonu
   . Bu konularda araştırma yapacak, çözüm üretecek, eğitim verecek enstitülerin tesisi.
. İş kazazedelerine ve ailelerine yardım
   . Şimdiye dek olan geçmiş kazaların malülleri ve malül ile kayıp yakınlarının, bunların ihtiyaçlarının belirlenmesi
   . yardım götürecek organizasyonların bulunması ve bunların desteklenmesi

Önerim, bu başlangıç listesinin geliştirilmesi ve altının doldurulmasıdır.

- o -

Riskli işlerden kaçınılabilecek olanlardan kaçınmak

* Termik santrallerin zaten etkisi malum olduğundan kömür santrallerinden kaçınabilmek zaten faydalı, bunu biliyoruz. Kömür  santrallerini azaltmak hem çevreye katkı sağlayacak hem de belki bir iki madenin kapatmaya imkan verecek.

* Kapalı madenlerin bazıları belki açık sisteme dönüştürülebilir. Bu çalışmayı şimdi buldum, daha okumadım. Okumakta fayda olabilir: http://orhankural.net/wp-content/uploads/2012/04/A%C3%A7%C4%B1k-ve-kapal%C4%B1-maden-i%C5%9Fletmecili%C4%9Finin-%C3%A7evresel-etkileri.pdf

- birlikte devam edelim -
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #106 : 21 Mayıs 2014, 18:12:13 »
Arz talep dengesini düşünürsek, talep azaltırsak, madenlere bağımlılığımız azalır.Daha az tüketirsek, binamız yalıtımlı ve aydınlık olursa. Kavga etmekten daha faydalı oluruz.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

« Yanıtla #107 : 21 Mayıs 2014, 18:37:33 »
Eminim ki bir çok arkadaşın da içinden geçmekte olan bir öneriyi ben dillendirmiş olayım. Her türlü neden ve niçin i bir yana bırakacak olursak geriye kalan en somut gerçek ; madende yaşamını yitiren insanlarımızdan ötürü bir çok evin direğinin yıkılmış olması. O insanlara elimizden ne gelirse destek olmak gibi bir vicdani sorumluluğumuz olduğuna hepimiz inanıyoruzdur. Forumu oluşturan bizler neler yapabiliriz, elimizden ne gelir, nasıl bir destek oluşturabiliriz ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #108 : 21 Mayıs 2014, 19:54:50 »
ya oraya erişebilecek kurumları bulup destekleyebiliriz ya da becerebiliyorsak biz ihtiyaç sahibi insanlar bulur ve destekleriz. aklıma gelen bu. Forum olarak bizim üyelerden para toplamamız şık olmaz, bunu yasal olarak yapabilenler varsa onlara destek vermek daha uygun olur diye düşünüyorum. Ortalık karışık iken orda keşif yapabileceğimizi zannetmiyorum. Böyle bir şey yapabilecek üyelerin de biraz beklemesi gerekecek gibi.

Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #109 : 21 Mayıs 2014, 22:11:26 »
Forumca gönüllüler bıçak yapıp açık arttırma usulü satalım? Gelirini de bağışlarız.
Okinawian

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #110 : 21 Mayıs 2014, 23:13:03 »
Forumca gönüllüler bıçak yapıp açık arttırma usulü satalım? Gelirini de bağışlarız.
bu çok güzel olur abi. ayrıca yaptıgı bıçagın gelirinden tatmin olmayan, daha çok yardımcı olmak isteyen, cebinden ilave yapabilir tabiki. yalnız önemli olan bu iş için pazar bulmak. yani bıçaklarımızı nerde satışa sunucaz nasıl duyurucaz ve tabi geliri dogru şekilde ulaştırmanın yolunu bulmalıyız... yarın bitecek olan bıçagımı sosyal medyada satışa sunuyorum. daha iyi bir ortam bilenlerden de yardım bekliyorum. teşekkürler Deniz abi
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Anıl TİRYAKİLER

• *
  • 18
  • korktuğum tek şey var o da yanlış anlamak.
  • Meslek: Kıdemli aylak
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #111 : 22 Mayıs 2014, 00:52:50 »
oraya ulaşmak gayesindesiniz fakat doğrumudur yanlışmıdır emin değilim, bir işçinin azından bir programda duydum. somalılar dışarıdan gelenleri yaklaştırmıyorlarmış ve madenleri kapansın istemiyorlarmış. ekmek derdi işte. madenden çıkarılan adama tekrar aşağıya inermisin dendiğinde inicem tabi kredi borcum var diyor.  ortada politik tabanlı çok kilit hal almış bir yozlaşma var. rahmetlilerin yakınlarına bir şekilde yardım götürülebilir fakat somayla ilgili bir çok şeyi beyhude kılan engeller var ortada. o insanlara başka yönde istihdam sağlanmadığı sürece felakete açık bir kapı daima olacak.  geçin politikacıları insanlarımız bile orada çalışan işçiler bile istemsizce (kültürel bir aktarımdan ötürü) ezilen durumunda olmayı kanıksamış ve bunu bir kıyafet olarak üstlerine geçirmişler. bu böyle olduğu sürece; yani canına ve moraline neden değer vermesi gerektiğini anlamadıkları sürece, yaşam kalitelerini neden arttırmak zorunda olduklarını anlamadıkları sürece bu film çeşitli iş sahalarında başa saracak.

bu gün kimse burada bunun hükümetin ekonomik politikasının ürünü olmadığını söyleyemez. geçtiğimiz senelerde yanlış hatırlamıyorsam sanayi bakanı olan bir dangalak türkiye bilim ve teknoloji ülkesi değildir türkiye üretim yeridir dedi. bana göre açık açık olağan bir şeymiş gibi biz her bakıma kendi ayakları üzerinde duramayan ve durmak zorunda olmayan bir ülkeyiz dedi.  kendi teknolojinle kendi sanayini yaratıp bu yönde iş sahası açmazsan yani insanları cep telefonu bilgisayar elektrikli ev eşyaları ölçüm cihazları medikal cihazlar ham madde işleme gibi tehlikenin minimumda olduğu işler yerine fayda sağlamayan bu cehennem çukurunda çalıştırırsan, temiz enerjinin peşine düşmezsen olacak olan bu.                       

bu gün ölüm sayısı 300ün üzerinde olduğundan bu konu konuşmak için kayda değer bulundu. her gün neler oluyor, kimler canını, kimler aklını, kimler huzurunu kaybediyor allah biliyor.  yaranın sanılandan büyük olduğu toplumdaki daimi gerginlikten ve her gün yollarda gördüğümüz insanların tavırlarından anlaşılıyordur herhalde.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #112 : 22 Mayıs 2014, 08:32:56 »
merhaba pek  konuyu baştan itibaren takip ettim sonuca ulaşmanıza sevindim.

şehit ailelerine yardımı birinci elden yapmak istiyorsanız Somada yetim cocuklara bakan bir dernek var direk onla temas kurun şu an itibari ile 130 tane daha yetim cocuk kaydoldu.

saygılar.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #113 : 22 Mayıs 2014, 09:35:22 »
Sefa ustam güzel söyledi, sözü hayırlı bir yere getirdi saolsun. ben üç bakış açısından birisinde yoğunlaşalım derim. birincisi; aramızda bir vesile ile para toplayıp bir defaya mahsus bir yardımda bulunalım. ya direk para olarak ya da bir ihtiyacı gidererek tek seferlik yardımımızı yapalım. ikincisi; ömrümüz yettiği müddetçe destek olmak üzere bir aile ya da bir öğrenci seçelim ve ona her ay düzenli olarak ihtiyaçlarını karşılaması için destek olalım. aile olursa eğer çocuklardan birisi iş tutana kadar, öğrenci olursa da meslek sahibi olana kadar destekleyelim. üçüncü olarak da eskilerin adeti, hayrat yaptırmakmış, köy/yol çeşmeleri gibi. belki biz de o bölgedekilere fayda sağlayacak bir şey yaptırabiliriz. bu o çevredekilere fayda sağlayacak birşey de olabilir, o çevredekileri uyaracak birşey de... bu kısım kafamda nesnel olarak net değil maalesef ama sanırım olabilse en güzeli ve uzun ömürlüsü bu şekilde kamu yararı gözetilerek yapılan bir çalışma olur.

saçmalıyor da olabilir örnek verirken ama, mesela şöyle: bir fırın ile anlaşıp onun üretim kapasitesini arttıracak ya da verimini yükseltecek bir yenileme, genişletme, revizyon işini biz üstlenelim ve bunun karşılığında günde 100 veya başka bir rakamda ekmeği oradaki kişilere ücretsiz dağıtmasını isteyelim. ya da bir üreticinin tarlasından küçük bir pay alalım ve oranın mahsülünü hayır için dağıtmasını söyleyelim... örnekler çok oturaklı olmadı maalesef fakat sanırım kastım anlaşılmıştır. aslında küçük çaplı bir vakıf da diyebiliriz buna... böyle birşey bir olsa... çok güzel olur bence.

olamıyorsa eğer, çekiliş yapar gibi, kendi aramızda yine bıçaklarımızı koyarız ortaya, hepsine sabit bir bedel belirler, (misal 150 lira) satın alırız. bu yöntemle havuzda biriken paranın miktarına göre tek seferlik en verimli desteği gerçekleştiririz.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #114 : 22 Mayıs 2014, 10:45:24 »
Yardımları az dahi olsa devamlı olanı bence yeğdir. Bir aile tespit edilir, bu aileye her ay  gönüllü üyelerimizden sıraya koyarak 5 kişi özellikle çocuklu ailelere nakdi,ayni ve illa ki manevi destek verebiliriz. Öte yandan hukuk mücadelesi içinde çaba harcamalıyız.Benim bahçemde taze fasulye ,patates ve ceviz var, yettiği kadar paylaşırım.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #115 : 22 Mayıs 2014, 10:50:05 »
Benim bahçemde taze fasulye ,patates ve ceviz var, yettiği kadar paylaşırım.

Hüseyin, seni seviyorum kardeşim.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #116 : 22 Mayıs 2014, 11:32:20 »
Abiler bence devamlı yardım etme planı pek hoş degil. aslında başarılabilse harika. ama insanları buna alıştırıp sonra bir sebepten dolayı aksatırsak, onlara hayal kırıklıgı olur. ama mesela ara ara düzensiz bir şekilde imece yaparak yardım gönderilebilir. hiç mahsul gibi karışık işlere girmeye de gerek yok bence. nasılsa para hepsini satın alıyo. zaten gönderilen yardım yine Soma içinde dönecek. tabi herkesin kendince degişik fikirleri, yardım yöntemleri olabilir.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #117 : 28 Mayıs 2014, 09:22:27 »
Evet Abiler ne yapıyoruz. Eğer birşey de karar kılınmışsa katılmak isterim. Ben şahsen ilk üç bıçağımı Soma için yapmak istiyorum. Maddi anlamda havuz oluşturulacaksa da elimden geldiği kadar katılmaya gönüllüyüm İnşallah. Emin Abi, Sefa ustam bir öncülük etseniz bizde arkanızdan yürüsek. Birde eğer bir seferlik yardım yapılacaksa eğer kendimize bir tarih belirleyip (mesela 4 ay sonra) ozamana kadar o havuzda biriktirip yardımı zamanı gelince mi yapsak. Malum şimdi (bir çok kişi ve kurum yardımda bulunduğu için)çok sıkıntılı geçmese de (kaybedilenlerin acısından ziyade maddi anlamda) millet elini eteğini alakasını çekince aileler için daha sıkıntılı olacak gibi.     
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #118 : 28 Mayıs 2014, 09:34:25 »
havuz fikri sanıyorum daha uygun Mehmet. bunun için dediğin gibi ortak bir zaman belirleyip o vakitte ister ürün satışıyla ister direk para yardımıyla katkı sağlanabilir. diğer arkadaşlar da bu fikre sıcak bakarlarsa bir tarih belirleriz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #119 : 28 Mayıs 2014, 09:44:46 »
Yardım haberlerine de şaibe siyaset bulaşınca herkes sustu sanırım. Ben de zaten daha yeni maaşı da alamamışken frene bastım. İçime sinen bir derneğe yardım yapacağım ancak o kadar ithamdan sonra kimse kusura bakmasın ama siz de şuraya yardımı yapın diyemem.

Yardım amaçlı bıçak yapım satımında ise önerim alıcının direkman yardımı hedef kuruma yapıp bunun dekontu ile bıçağı almasıdır. Böylece forum olarak izinsiz bir yardım düzenlemiş olmayız. Herkes, ikili olarak yapmış olduğu organizasyonlarla yardımları alıcıya ulaştırmış olur. Tabi bıçağı bu amaçla ortaya koyan haliyle detayları kendi biçimlendirir. Yineliyorum benimkini öneri olarak görün.
Namık Kemal
Instagram'da ben