Bıçak Sanatı - Forum

DUA ZAMANI

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
Ynt: DUA ZAMANI
« Yanıtla #40 : 15 Mayıs 2014, 09:50:06 »
Maden Mühendisi olarak tüm Türkiye gibi çok üzüldüm. Daha önce bende yeraltı kömür ocağında çalışmış biri olarak çalışanların ne kadar zor şartlar altında çalıştığını biliyorum. Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #41 : 15 Mayıs 2014, 20:46:02 »
"Takdir-i ilahi" deme
"Kader" deme
Tevekkül etme
Allah'tan mağrifet dileme
Duvara "Allah korusun" yazma
Yaralılar için dua etme

Hiç bir zerre faydası olmayacaktır.
Daha iyi bir yaşam için

İnsan hayatına kıymet ver
İnsan hayatına kıymet veren yöneticiler seç
Gerekli önlemleri al
Denetimleri yap
Teknolojiyi yaşam için kullan
Sorumluları ifşa etmekten çekinme
(Sorumluları ifşa etmek siyaset yapmak değildir)...
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #42 : 15 Mayıs 2014, 22:32:44 »
Bu kötü haber ilk patladığında işin boyutlarının çok büyük olabileceğini sezip DUA ZAMANI başlığıyla konuya girdim. Çok doğaldır ki beklendiği gibi pek çok kişi, benim '' Allah yardımcıları olsun'' dileğim gibi benzer cümlelerle üzüntülerini dile getirmiş olmalılar diye hiç dönüp bakmadım bu sayfaya. Biraz önce şöyle bir gezinince dikkatimi çeken bir şey oldu. Birkaç arkadaş ''geçmiş olsun '' ile yetinmeyip olayı sorgulamak isteyince '' hooop'' mealinde , '' beyler siyaset yapmayalım '' tarzında çıkışta bulunuluyor. Ben bu cümleden şunu anlarım. Burada bıçak var , çelik var -- hadi biraz genişletelim demokrasiyi-- sap malzemesi boynuz dışında konuşmayalım. Ama bu ülkenin  1 nolu yetkilisi bunun doğal olduğunu söylerken bana başka ülkelerin 1862 de olmuş maden kazalarını örnek verebilsin. Bakın orda da var diyor. Yahu kardeşim orda bu kaza olduğunda elinde kandille giriliyordu maden ocağına. Biliyor musunuz ki madenlerde 1800 ve 1900 lü yılların başında sadece CÜCELER in çalışmasına izin veriliyordu . Boyları kısa diye .Yani verilen örnekteki 1862 nin şartları böyleydi. Şimdi  1 nolu yetkili beni salak yerine koyup bu örneği verecek ve ben bıçak sayfasında ''teknik koşullar , ihmal '' falan diyecek olsam , bana biri hooop  diyecek. Geeeeeçççiiinizzzz .  İstemeyen yazmasın , canı sıkılan okumasın.
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #43 : 15 Mayıs 2014, 23:26:28 »
Cumhuriyet tarihinin en vahim "kazası" olacak ve dünya iş kazaları tarihinde sıralamaya girdiğimiz bir konuda bu forumda konu açılmasaydı gerçekten üzülürdüm. Bu ülkede yaşıyorsak ve ortak paydamız sanatsa söyleyecek sözlerimizin olması çok normal değilmi. Farklı düşünceler ve çeşitlilik zenginliktir. Hatta artık demokrasi farklı düşünen tek kişinin tüm diğerlerine aykırı olsada düşüncelerini özgürce dile getirmesi diye tarif ediliyor. Diğerlerini sabırla dinlemek tahammül etmek ve kırmadan karşımızdakinin insan olduğunu unutmadan fikirlerimizi söyleyebilmek ne güzel.
Hepimizin dünyasını karartan bu olayda üzerinde durulması gereken konulardan biri çizmeleriyle sedyeyi kirletmekten korkan işçidir bence. Bu çok fazla şeyi açıklıyor.
Nükleer santral konusunda muhtemel tehlikeye bende katılıyorum. Bizim için çok erken. Önce iş güvenliği konusunda şu uluslararası sözleşmeyi bir imzalayalım önce. Sonra tekneyi daha denize indirmeden devirip 10 kişiyi "kazayla" nasıl öldürmeyiz i öğreniriz.
Hepimizin başı sağolsun.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #44 : 15 Mayıs 2014, 23:28:16 »
Eylem Bey e  sanırım ilk hop diyen olarak  üzerime aldım  neyi niye yazdım açayım.

- Ülke karpuz gibi ikiye bölünmüş durumda, karşı tarafa yönelik en ufak bir suçlama, ima iki tarafın şiddetli şekilde birbirine girmesine neden oluyor.  Gördüğüm bir defa tartışma başlayınca Küfürlerin noktalama işareti olarak kullanılması sıradan, bağırsaklarını domuzlara yedireceğim seviyesine gelmek çok hızlı oluyor.

- Bir taraf ortada ne oldu neden oldu, ihmal var mı kaza mı bilgisi yok iken takdiri ilahi olur böyle şeyler diyor, diğer taraf  bu olay şu şu siyasiler yüzünden oldu getirin asalım.  Al birini vur ötekine, birşeye saplanmışsın fanatiklik gözünü bağlamış. Gerçekte ne olduğu umrunda değil, veriye ihtiyacın merakın yok, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun zaten.

- Şimdiye kadar belli konu üzerine odaklanmış ve üyelreri arasında bu konu üzerine hakikaten hoş bir dayanışma olan nadir forumlardan Bıçaksanati forumunun bu tip tartışma sonrası  üye kaybetmesini, dağılmasını görmek beni üzer.  O nedenle herkesin paylaşacağı ortak paydalar üzerinde kalmak iyi olur. Eylem Bey e hooop demem bundandır.

Ölenlere üzülmeyen yoktur, herkez kendi itikadınca üzüntüsünü ifade eder biraz derdini boşaltır gider. Bundan ötesinde bir ortak payda çıkmaz burada bence.

dolayısı ile tartışma çıkartmak, kim suçluydu kim suçsuzdu, kimin ihmali vardı konuşmak, dibinde  birbirinizin yüzüne bakamaz hale gelmek mi istiyorsunuz. Buyrun siyaset tartışın, laf sokun, ima edin,  onun suçuydu bunun suçuydu yok hayır değildi deyin, forum sizin. Ne diyorsanız aynı uslupta karşı taraftan laf işitmeye de kendinizi hazırlayın. Ne birbirinizi ikna edebilirsiniz ne de kendi görüşünüzü değiştirirsiniz.

Selamlar
Ahmet
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2014, 23:40:12 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #45 : 16 Mayıs 2014, 08:09:36 »
Beyefendi , bakınız , bu konuyu açarken iki cümle yazmışım sadece ve şu ana kadar tık etmemişim. Lütfen en başa, ama lütfen en başa dönünüz. Kullandığım söz şudur : Allah yardımcıları olsun. Hepsi bu . Fakat 3 gün içerisinde dünyada eşi benzeri olmamış işler oldu. Tv den takip ediyoruz hepimiz. Ülkenin başbakanı hepimizin zekasını küçümsüyerek 1863 İngiltere örmeğini verdi, Ben gene sustum . Susmayan biri ( Eylem bey) ağzını açacak oldu , siz '' hop'' dediniz.  Bu tip platformlar biz profildeki insanların nefes alma yerleridir. Adam gidip dağlarda mı bağırsın ? Size uymasa da söyledikleri , lütfen  k a t l a n ı n . Bu gün katlanın. Yarın katlanma sırası belki ona gelir . Fakat esefle okudum , sayfanın parçalanmasından falan söz ediyorsunuz. Tahammül sınırlarınız bu kadar zayıf mı ? Ben de size ''hop'' diyorum.
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #46 : 16 Mayıs 2014, 09:36:05 »
Beyefendi , bakınız , bu konuyu açarken iki cümle yazmışım sadece ve şu ana kadar tık etmemişim. Lütfen en başa, ama lütfen en başa dönünüz. Kullandığım söz şudur : Allah yardımcıları olsun. Hepsi bu . Fakat 3 gün içerisinde dünyada eşi benzeri olmamış işler oldu. Tv den takip ediyoruz hepimiz. Ülkenin başbakanı hepimizin zekasını küçümsüyerek 1863 İngiltere örmeğini verdi, Ben gene sustum . Susmayan biri ( Eylem bey) ağzını açacak oldu , siz '' hop'' dediniz.  Bu tip platformlar biz profildeki insanların nefes alma yerleridir. Adam gidip dağlarda mı bağırsın ? Size uymasa da söyledikleri , lütfen  k a t l a n ı n . Bu gün katlanın. Yarın katlanma sırası belki ona gelir . Fakat esefle okudum , sayfanın parçalanmasından falan söz ediyorsunuz. Tahammül sınırlarınız bu kadar zayıf mı ? Ben de size ''hop'' diyorum.

Ender Bey söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız.
Medyada, internette, sosyal medyada takip ediyorum. "Bugün yas günüdür, siyaset yapmayalım" diyenlerin hepsi, ya suçluların daha fazla deşifre olmasını engellemeye çalışanlar, ya da Soma kömür madenleri için verilen meclis önergesini reddeden partiye oy verip de verdikleri bu oydan utananlardır.
Gün dua etme günü değildir. Gün bir daha böyle bir kaza olmasın diye çalışma günüdür. Eğer bunun için siyasileri suçlamam gerekiyorsa suçlayacağım, siyaset yapmam gerekiyorsa siyaset de yapacağım. Bazı forum üyeleri alınırmış darılırmış ve hatta forum dağılırmış umurumda değil. O ocaktaki bir tek cana binlerce bıçak sanatı forumu feda olsun.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #47 : 16 Mayıs 2014, 10:09:26 »
bu forum siyaset eleştirileri için organize edilmiş bir alan değil. bu konu da başlığına ve ilk mesajına bakılırsa siyaset hedefli değil. ortada gerçekten ciddi bir yara, büyük bir keder var. bu yaşanan olayın net sonucu şudur: 200'den fazla alın teri döken, emek veren insanımız hayatını kaybetti. sebep ne olursa olsun sonuç budur. bu sonucun bir diğer okuması da; yaklaşık 1000 kişinin evlatsız, babasız, kardeşsiz, damatsız, abisiz kaldığıdır. bu sonucun bir diğer okuması da; yaklaşık 200 ailenin ciddi geçim sıkıntısına düşeceğidir. bu sonuca odaklı olarak konuşulacak birşey varsa duymaktan kendi adıma memnun olurum. veya başlığın açıldığı andan itibaren organize olup Soma'ya yardım etmeye gidiyoruz arkadaşlar denseydi, ya da Soma'daki insanların şuna ihtiyaçları var, lütfen organize olup bu ihtiyacı giderelim denseydi buna da iştirak etmekten gurur duyardım. 

siyaset denilen kavram ve ülkemizdeki yöntemi olan demokrasi, ve diğer yöntemler ne yaparlarsa yapsınlar, kimler tarafından kullanılırlarsa kullanılsınlar bence temiz ve pak olamazlar. iktidarda olabilmek ve iktidarda kalabilmek denilen iki kutup sürekli birbiriyle çarpışırken ortaya maalesef güzel kokular ve güzel görüntüler çıkmaz. bakın, şu veya bu kişiler demiyorum, bir düzenden ve kavramdan bahsediyorum. ben göremiyor olsam bile bir tarafıyla muhakkak karanlık olan siyaset üzerinde konuşmayı şu anda bu forumda ve özellikle bu başlıkta yersiz ve gereksiz görüyorum.

Teoman abi çok güzel bir noktaya değinmişken kimse bu realiteyi değerlendirmeyi tercih etmedi mesela. siyasetçiler gibi bazı kaygıları taşıyarak da söylemediğine inanıyorum Teoman abi'nin. gerekli tüm tedbirler alınsa bile bu tür kaza olasılıklarını sıfıra indirmek mümkün değilmiş dedi. ben bunu kıt aklımla çığ düşmesi gibi görüyorum. yani sen tedbir alsan da almasan da bu olabilir birşey. peki sonra ne dedi, ki bence burası daha çok üzerinde durulması gereken bir konu: istihadam sorununu görmezden gelirsek, bu  tür işletmeler devlete çok fazla katkı sağlamıyor. hımmmm... işte burada istihdam sorununu çözecek fikri olan arkadaşları dinlemek istiyorum. bu işletmeler kapatıldığında ve biz kömürü ithal etmeye başladığımızda bu meseleye bağlı can kayıpları ortadan kalkacaktır. "meydana gelen istihdam ihtiyacını şu şekilde giderebiliriz" diyebilirsek, gidelim devlete öneri sunalım. diyelim ki: arkadaş biz şunu düşündük ne dersin? bu noktada bir ciddiyetsizlik görürsek o zaman bunu o zamanın şartlarına göre değerlendirip doğru adımı düşünürüz.

eğer forumlar üzerinden veya bu forum üzerinden Türkiye siyasetinin doğrularının veya yanlışlarının konuşularak/yazılarak çözülebileceğine, düzelebileceğine inanan kişiler varsa, lütfen amacını belirten bir başlık koyarak konuyu burada ya da başka bir forumda açsınlar. moderasyonlar izin verdiği müddetçe serbest biçimde bu konuyu oralarda konuşsunlar. kaldı ki, sosyal medya uygulamaları diyebileceğimiz vasıtalarla şu anda bu konu üzerinden siyasi görüş bildiremeyecek kimsenin de bu forumda olduğunun düşünmüyorum. yani, facebook, twiter veya diğer sistemler üzerinden Soma'da yaşanan olaylarla ilgili insanlar kendi çevrelerine zaten kendi siyasi fikirlerini beyan edebilirken ve ederken, bu forumda beyan etmeyiversinler. çözüm önerileri olan kişiler, bir organizasyona girmek isteyen kişiler, bir fikri olan kişiler elbette forumdan destek istemeli, sanıyorum buna kimsenin itirazı olmaz da. fakat düşüncesine taraftar toplama yeri olarak burayı görmek bence son derece yanlış. taraftar toplama niyeti yoksa bile, slogan atma yeri burası değil.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #48 : 16 Mayıs 2014, 10:18:57 »
O ocaktaki bir tek cana binlerce bıçak sanatı forumu feda olsun.

Ertuğrul Bey; kimse kimseye feda olmasın efendim. Maça bile "ölmeye geldik" diye giden bir ülkeyiz. Feda olmamıza, ölmemize de gerek yok. Bunlar gelişmemiş memleketlerde olan laflar.

Tabii ki bu konuda uzman kişilerin iş güvenliği ile olması gerekenleri okumayı çok isterim.
Daha önce enkaza girmiş birisiyim. Oraya gidip madende kurtarma faaliyeti yapabilmeyi çok isterdim ama zaten yeterli sayıda ekip var. Şu an dua etmekten başka yapabilecek bir şeyim yok. Bu beni bilmemne partinin, ya da birilerinin adamı yapmaz. Lütfen insanları kategorize etmeden yazın.
Okinawian

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #49 : 16 Mayıs 2014, 10:30:42 »
O ocaktaki bir tek cana binlerce bıçak sanatı forumu feda olsun.

Ertuğrul Bey; kimse kimseye feda olmasın efendim. Maça bile "ölmeye geldik" diye giden bir ülkeyiz. Feda olmamıza, ölmemize de gerek yok. Bunlar gelişmemiş memleketlerde olan laflar.

Tabii ki bu konuda uzman kişilerin iş güvenliği ile olması gerekenleri okumayı çok isterim.
Daha önce enkaza girmiş birisiyim. Oraya gidip madende kurtarma faaliyeti yapabilmeyi çok isterdim ama zaten yeterli sayıda ekip var. Şu an dua etmekten başka yapabilecek bir şeyim yok. Bu beni bilmemne partinin, ya da birilerinin adamı yapmaz. Lütfen insanları kategorize etmeden yazın.

Tam tersi feda olsun efendim. Bir cana bir forum feda olsun efendim.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #50 : 16 Mayıs 2014, 10:43:06 »
Son bir şey daha söyleyeceğim ve bu konuya bir daha herhangi bir yorum yazmayacağım.

En büyük siyaseti "burada siyaset yapmayalım diyenler" yapıyor. Zira yanlış yapan bir yönetimin eleştirilmesine engel olmaya çalışıyorlar. Taraftar oldukları grubun yaptıkları yanlışları örtbas etmeye çalışıyorlar.

Açık ve net konuşuyorum. Siz yapılan bu yanlışların deşifre edilmesini örtbas etmeye çalışırsanız, bundan sonra dökülecek her madencinin kanının vebali sizin yakanızdadır.

Muhammed

• *
  • 20
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #51 : 16 Mayıs 2014, 11:03:53 »
"Takdir-i ilahi" deme
"Kader" deme
Tevekkül etme
Yaralılar için dua etme

Daha iyi bir yaşam için

Gerekli önlemleri al
Denetimleri yap

Her ikisinide yapsak ?..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #52 : 16 Mayıs 2014, 11:07:29 »
"Takdir-i ilahi" deme
"Kader" deme
Tevekkül etme
Yaralılar için dua etme

Daha iyi bir yaşam için

Gerekli önlemleri al
Denetimleri yap

Her ikisinide yapsak ?..

Yok yapamayız biz illa bir gruba girmeniz gerekir(!). Birini seçmezseniz bile birileri yine sizi bir gruba dahil ederler.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #53 : 16 Mayıs 2014, 11:23:55 »
Şimdi şu soruları sormak lazım:

Acaba bizdeki işçinin kaderleri niye elin oğlununkinden çok net, değişmez, kendini yineleyen bir şekilde farklı?

Acaba Allah bizi daha mı çok imtihan ediyor?  :-\

Acaba itikadımız mı eksik de o yüzden oluyor? E bu Osmanlı zamanında işler niye kötü derken çok sorulmuştu. Buna karşılık çaba da göstediler ama işe yaramadı, asıl problemi izole edemediklerinden daha da hızlı battılar.

Ya da birileri bir şeyleri Dünya'nın öteki taraflarında yapılandan farklı yapıyor da ondan mı oluyor?

İnancımızda eksik, yanlış ya da fazla var diye değil bunlar, problemlerin çözümü de daha çok ya da daha az dua etmek değil. Başarısızlıkların nedenini Allah'ın (yada anti tez için: tabiatın) bize verdiği aklı, iradeyi, gözü kulağı kullanmamızda aramak lazım.

Konunun çözümü inançtan bağımsız.

Dönel kavşak örneğiyle kendimizi daha iyi tanıyalım.

Dönel kavşağı bile doğru inşa edemeyen kamumuz ve trafik kanununda istenen kullanımdan bihaber halkımızın varlığına bakarak ve bu cahilliğimiz ve kural mantık tanımazlığımızdaki devlet-millet birliğinin her alanda sürdüğünü de görüyorum.

Ben Portekiz'de, Hollanda'da, Almanya, Katar'da gözledim. Arkadaşlara soruyorum; İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya, İspanya, Kuveyt bu dönel kavşak kuralının düzgün, bocalanmadan uygulandığı ülkelerden ilk aklımıza gelenler. Burun bükeriz ama Katar ve Kuveyt'in trafik düzeni bence suratımıza şamar gibi inmeli. Böbürlenmede birinciyiz ama haklı böbürlenmemize örnek veremiyorum.

Cehalet, mantıksızlık, plansızlık ve kural tanımazlıkta hangi noktada olduğumuzu tespit etmeden ileri gidemeyiz.

"Dünyanın en" diye başlayan cümlelerinin dünyayı hiç gezmemiş, kaynak araştırmamış, kütüphaneye girmemiş insanları tarafından sarf edildiği bir ülkeyiz. Eskiden bu kadar cahil değildik "Ortadoğu ve Balkanların" derdik. Şimdi uçtuk.

Müslüman nüfuslu bir ülke olan olan Kuveyt ve Katar bir kavşağın kullanımında bizden çok daha başarılıysa aldıkları sonuç katolik Portekiz'inkine eş ise demek ki problemin çözümü inanç ile ilgili değil.

Bu madende de böyle, başka şeyde de...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #54 : 16 Mayıs 2014, 14:37:59 »
Bu konuya yazılabilecek birçok şey varken polemiğe girmek istemediğimden sadece kısa cevaplar verdim. Bu forum bizi bıçakta çok güzel birleştirirken neden siyasi görüşlerle ayrışıp forumun amacının dışına çıkılıyor anlamadım. Bu konudan şunu anladım ki bu forumda her kesimden arkadaşlar var. Yani herkes buradaki eserleri farklı gözlerle ve düşüncelerle değerlendiriyor. Herkes aynı fotoğrafa bakıp farklı şeyler görüyor. bu bizim için zenginliktir. Bazı arkadaşlar forumun birliği hakkındaki kaygılarını dile getirirken bence bunları düşünüyorlardı.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #55 : 16 Mayıs 2014, 18:36:55 »
Hay Allah yine nerden nereye geldik. Eğer  Soma'da yakının kaybetmiş bir yaralı kalp bizi görse üzülürdü heralde. Ben nerdeyim siz nerde diye. Emin Abi'ye katılıyorum. Bir şeyler yapmak lazım. Fiilen belki oraya gitmek olmaz ama (bu gibi durumlar için eğitimim yok en azından benim)  ama maddi anlamda birşeyler yapılabilir. Belki bunun dışında etrafımızda gördüğümüz yanlışlar için gerek yerel yönetimlere gerek kamu kurum ve kuruluşları ile kar amaçlı firmalara sayımızın çokluğuyla yaptırım uygulayabiliriz. Mesela herzaman kaza olan bir kavşağa çözüm önerisiyle birlikte 500 dilekçe verebiliriz. 500 kez arayabişliriz. Ya da ne bileyim illaki bişey bulunur yani.
Ertuğrul Bey'in yazdıklarını şu şekilde anlamak istiyorum şimdi dua etmenin zamanı değil, birşeyler yapmak lazım. Zira aşağıdaki yazılanlardan 
"Takdir-i ilahi" deme
"Kader" deme
Tevekkül etme
Yaralılar için dua etme

Daha iyi bir yaşam için

Gerekli önlemleri al
Denetimleri yap

yaralılar için dua etmenin bile hiç bir fayda vermeyeceğini daha iyi bir yaşam için bunlara gerek olmadığı anlamını da çıkarmak mümkün. Bu şekilde anlayanlar da çıkabilir, zira ben başlangıçta o şekilde anlayıp ama onu demek istemiyordur dedim sonra kendime. Zira elimdeki son çarenin emir kipiyle kesilmesi insana üzüntü veriyor. Çünkü benim için olay gerçekleşmişse takdiri İlahidir artık o. Tevekkül en güzel eylemlerden bir tanesi, mağfiret dilemek ise isteyene verenden istenebilecek en pahalı hediyedir diye düşünüyorum. Benim birilerine bunları yapacaksın demem ne kadar  uygun değilse başkalarınında yapma demesi benim görüşüme göre uygun değildir.

Layıkıyla yaşayamasam da sahip olduğum din bana zaten insana değer ver diyor. Sonra diyorki önce fiili dua. Gerekli önlem ve tedbirleri al. İstemiş olduğun şey için önce uğraş. çabala. yeterlilik kazan. Sonra dil ile iste. Yani mesele sırayı tutturmakta :)

Ben bu forumda her zaman kardeşlik buldum. Ve bir çok ustamı Abi olarak gördüm. İnanıyorumki onlarda beni kardeş gözüyle görüyorlar. Yoksa kim kime okadar yardım yapar fikir verir, yanlışını düzeltir. Böyle samimiyetin kurulduğu bir ortamda " Geeeeeçççiiinizzzz .  İstemeyen yazmasın , canı sıkılan okumasın." gibi bir cümle görünce üzüldüm. Kendinizde sahiplilik oluştururken başkasını aidiyetten mahrum bırakmak sanki uygun değil gibi.

Son olarak sorumluların tespitinin yapılmaması ve ya örtbas edilmesini hiç bir vicdanın kabullenmeyeceğinin umudu ve temennisiyle bitireyim. Millet olarak yaptığımız işlerdeki alaladeliğin ve düzensizliğin denetim mekanızmasındaki eksikliklere bağladım her zaman. Sorumluya ceza ne olursa olsun kimin yakını, ve hangi makamda olursa olsun verilmeli. Kimsenin hayatı bir başkasından değerli değildir. Kimseninde yeri doldurulamaz değil. Zümrelerden ziyade hatalı olan kişileri hatalarıyla konuşmak daha doğru olacaktır.  Sizli bizli suçlamalar herzaman tertemiz vicdanları, dosdoğru eylemleri, erdemli yaşamları da yutar suçluların yanında. 

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #56 : 16 Mayıs 2014, 18:57:04 »
  Olan oldu, ölen öldü… Sorumluların bulunup en şedid şekilde cezalandırılması dahi bunun son olması için yeterli olmayacak. Tamda bu yüzden bir önceki iletimde soğuk kanlılıkla, bunun son olması için yegane çözümü yazdım. Benden başka yazan olmamış. Emin bey kardeşimden başka bana destek veren olmamış. Hiç ayrıntıya girmeden çok kısa yazdığım halde beklide okuyan da olmamış…

Zaten türlü mecrada buna imkanımız varken en azından burada ayrışmayalım, burası gündelik kavgalarımızdan kaçıp kurtulabileceğimiz bir sığınağımız olsun diye bu forumda siyaset yapmamaya gayret ediyorduk. Artık bu sığınak da yerle bir olduğuna göre ben de eteğimdeki taşı dökeyim.

Ne oldu!  üçyüz kişi maden kazasında öldü, aradan haftalar geçti, bunun kaza olmadığı , ihmal hatta cinayet olduğu kanaati kamuoyunda pekişti, memleketin savcıları, hakimleri, sorumluları bulmak şöyle dursun olayı örtbas etti, siyasiler günlerce ortalarda görünmedi –ki 1992 Kozlu kazasında olmuş bişeydir-,  halkın taleplerine kulak tıkadı, yaraları sarmadı, sorumluları bulmak için soruşturma yapmadı, nihayet halkın sabrı taştı…Laan…  yok hiçbiri olmadı..

Benim geldiğim yerde bir cinayet işlendiği zaman bunun cezası adliyeye bırakılmaz, yakınları tarafından intikam alınır. Fakat önce bir yas tutulur. Travmalar yaratacak kadar derin üzüntülere sebebiyet veren acıların ardından yas tutmadan harekete geçmek ikinci bir travmaya sebebiyet vereceğinden evvela yas tutulur. Yas zamanı dua edip ağlamaktan, ciğeri yananları teselli etmekden başka bişey yapılmaz. . Faillerin biyere kaçdığı yok. Bi durun acımızı yaşıyalım. Taşmı kesildiniz ne bu…

Kelimenin tam anlamıyla dumanı üstünde bir olay var ki yangın hala sönmüş değil..  Her şey spekülasyona açık bir durumdayken bazı arkadaşlar sorumluları çoktan belirlemiş, cezalarının kesmiş, infaz için hala ne bekliyorsunuz diye bağırıyor. Bu en hafifinden, “acılar üzerinden siyaset mühendisliği” gayretkeşlerine hizmet etmekdir.

Kırkını çoktan aşmış yüpyüksek tahsilli arkadaşımız, kazada ölenlerin de hayatlarından aziz bildikleri değerleri aşağılayarak açıkça nefretini kustu. Bir diğeri, hükümet yetkililerine büyük harflerle küfür etti. Yazıklar olsun.  Forumumuzda nefret suçu, ayrımcılık ve küfür serbest ise haberim olsun. Zira dakikada kırkbeş kelime hızında on parmak klavye kullanabiliyorum ve küfür haznem biçoğunuzu şaşırtacak kadar zengindir 

Merak buyurmayınız Ertuğrul bey madende ölenlerin hemen hepsi “Hiç bir zerre faydası olmayacaktır.” Diyerek aşağıladığınız, muhtemelen nefret ettiğiniz değerlere  iman eden, her seferinde yanlış yöneticilere oy veren zavallı amelelerdir. Ve evet hepsi yazdıklarınızı benim anladığım gibi anlarlar. 

Evet Eylem hocam buyurduğun gibi, konunun çözümü bu madende de başka biçok  şeyde de inanç değil. Ancak forum yöneticisi olarak, inançların aşağılandığı bir ifadenin hemen akabinde bunları ifade etmen bir önceki iletiyi izah eder gibi olmuş. Ayrıca modernist, aydınlanmacı, elitist cahillerin “ eğitim şart” ından daha derinlikli biri olduğun inancımı hala muhafaza ediyorum.

Nihayet, son birkaç gündür bu olay üzerinden okadar çok şeytani niyetli dezenformasyonlara şahit oldumki, artık “sabotaj” kelimesi benyimin paranoyak bölümünden kurtulup heryerinde cirit atmaya başladı. Allah sonumuzu hayreylesin.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #57 : 16 Mayıs 2014, 19:36:02 »
Nihayet, son birkaç gündür bu olay üzerinden okadar çok şeytani niyetli dezenformasyonlara şahit oldumki, artık “sabotaj” kelimesi benyimin paranoyak bölümünden kurtulup heryerinde cirit atmaya başladı. Allah sonumuzu hayreylesin.

Yukarıdaki cümleyi ben aynen şöyle anlıyorum "idarecilere o kadar çok yüklendiler ki, ben artık o madene hükümeti küçük düşürmek için sabotaj yapıldığından şüpheleniyorum".
İşte yukarıda anlatmak istediğim bu.
Ben bundan sonra sorumluları bulalım bir daha bu canlar ölmesin diyorum, cevap olarak bana "yöneticileri zor durumda bırakmak için neredeyse o madene sabotaj yapıldığından şüpheleneceğim" deniyor.
İşte bu iki görüş arasındaki fark bu.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 19:55:29 Gönderen: Ertarda »

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #58 : 16 Mayıs 2014, 20:01:36 »
 Evet o cümlenin meali sizin dediğinize yakındır. Fakat o cümle size cevap olarak yazılmamıştır. Ayrıca bu cevabınız, yazımın sizinle ilgili kısımları hakkındaki tereddütlerimi sıfıra yaklaştırdı. Teşekkürler.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #59 : 16 Mayıs 2014, 20:03:22 »
Madenlerin kapatılmasıyla ilgili fikrinizi okudum, galiba vaktiyle Özal benzer bir şeye teşebbüs etmiş ve adı çankayanın şişmanı işçi düşmanına çıkmıştı. Bu konuda ikna edilmesi gereken ben değil, madenciler olduğundan, bir görüş belirtmemiştim. Yoksa beğenmediğimden  yahut ciddiye almadığımdan değil.

İkinci konuya gelince, sabotaj falan olduğunu tahmin etmiyorum, kaynak / bilgi ? işkembem diyelim. Kömür madenlerinin geçmişine bakınca bu tip olaylar "mümkün". Facianın nedeni ihmal de olabilir, milyonda bir ihtimalin o biri o gün somanın kısmetine de olabilir. İkincisi de bu kadar kompleks bir yapıda sabotajcının hedefine ulaşacak kadar olayları ve tepkileri hesaplaması kontrol etmesi zor bence.

Parmağımı sacın kenarına vurup kestiğimde gelip bir saat kafa ütüleyen iş güvenlikçileri, emin olun bu işin de nedeninin neler olabileceğini, ihmal var mı yok mu bulacaktır. Cephanelik patlaması gibi değil bu, delillerin çoğu ortada.

Sabotaja ilişkin cümlenizi aslında sizin gibi düşünmeyenlerin davranışlarının sizi ne kadar ürküttüğünün, onlara karşı güvensizlik yarattığının bir işareti olarak algıladım. Bir kanaat yahut tahmin olarak değil.

Olan oldu, ölen öldü… Sorumluların bulunup en şedid şekilde cezalandırılması dahi bunun son olması için yeterli olmayacak. Tamda bu yüzden bir önceki iletimde soğuk kanlılıkla, bunun son olması için yegane çözümü yazdım. Benden başka yazan olmamış. Emin bey kardeşimden başka bana destek veren olmamış. Hiç ayrıntıya girmeden çok kısa yazdığım halde beklide okuyan da olmamış…

« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 20:08:12 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.