Bıçak Sanatı - Forum

UFAKLIK

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: UFAKLIK
« Yanıtla #20 : 06 Mayıs 2014, 16:29:30 »
çok güzel bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık.  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 06 Mayıs 2014, 22:51:21 »
Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim.. :)

çok güzel bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık.  :2up

Teşekkür ederim.. :)
"Maksatların anası sabırdır"

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #22 : 07 Mayıs 2014, 00:30:25 »
bıçagın formu, kabzası çok güzel olmuş. keşke spiral yerine eğeyle açsaydınız ağzı. belirgin bir taşlama hattı olsaydı bence harika bir bıçak olurdu. tek eksiği taşlama hattı. takdir sizin
Eğe işlemez bu çeliğe yumuşatılmasıda imkansıza yakın.
    Yeterince ısıtılıp kirece filan gömüp yavaş soğumaya bırakılsa yinede yumuşamaz mı? Bende 4mm lik hss daire testereden kesilmiş parçalar var. Dediğim yöntemi uygulayıp spiralle kabaca  şekli verdikten sonra eğeyle gayet rahat son şeklini verdim. Ağız henüz açılmadı çünkü 1-2 mm eğilme oluşmuş fakedince bıraktım tekrar ısıtıp düzelttikten sonra baştan yapılacak işlemler.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #23 : 07 Mayıs 2014, 00:38:31 »
Bıçağa bayıldım ah o çıkıntı olmasa...  :)

« Yanıtla #24 : 07 Mayıs 2014, 00:43:48 »
bıçagın formu, kabzası çok güzel olmuş. keşke spiral yerine eğeyle açsaydınız ağzı. belirgin bir taşlama hattı olsaydı bence harika bir bıçak olurdu. tek eksiği taşlama hattı. takdir sizin
    Yeterince ısıtılıp kirece filan gömüp yavaş soğumaya bırakılsa yinede yumuşamaz mı? Bende 4mm lik hss daire testereden kesilmiş parçalar var. Dediğim yöntemi uygulayıp spiralle kabaca  şekli verdikten sonra eğeyle gayet rahat son şeklini verdim. Ağız henüz açılmadı çünkü 1-2 mm eğilme oluşmuş fakedince bıraktım tekrar ısıtıp düzelttikten sonra baştan yapılacak işlemler.
Mehmet, HSS testere ise, bu işlemle yumuşamaz. Ne tür bir daire testere Senin söylediğin?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #25 : 07 Mayıs 2014, 08:17:04 »
Mehmet, HSS testere ise, bu işlemle yumuşamaz. Ne tür bir daire testere Senin söylediğin?
    Ustam demir vs kesiminde kullanılan sehpalı bir makinaya ait yaklaşık 40 cm çapında. Hss olduğunu düşünüyordum. profilin bi resmini yayınlarım ilk fırsatta.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

« Yanıtla #26 : 07 Mayıs 2014, 12:49:15 »
Hızlı dönen demir testeresi ise ( Daire testere) HSS değildir, ağır devirli ve su soğutması varsa HSS dir.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #27 : 07 Mayıs 2014, 13:21:21 »
    Evet hızlı dönen ve su soğutması olmayan bi makina, sanırım yanliş yönlendirilmişim. O profil zaten epeyce bekleyecek bu arada bende işin aslını öğrenirim teşekkür ederim ustam.

« Yanıtla #28 : 07 Mayıs 2014, 13:42:31 »
O testereler Hss değildir, yumuşatma tavlamasıyla yumuşatılabilir  ;)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #29 : 07 Mayıs 2014, 13:45:43 »
Ellerinize sağlık çok güzel ama o çıkıntı bıçağın ahengini bozmuş kullanımıda zorlaştırır
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #30 : 07 Mayıs 2014, 22:34:18 »
Bıçağa bayıldım ah o çıkıntı olmasa...  :)

Teşekkürler.. :)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #31 : 07 Mayıs 2014, 22:41:14 »
Ellerinize sağlık çok güzel ama o çıkıntı bıçağın ahengini bozmuş kullanımıda zorlaştırır

Beğeniniz için teşekkür ederim..  :)
Ahengin bozulduğu konusunda haklı olabilirsiniz.. Ancak daha önce bu form bir bıçak kullandım.. Bahsini ettiğiniz çıkıntı kullanımı zorlaştırmasından ziyade kullanım güvenliği sağladığını tecrübe ettim.. Özellikle yontma işlemi yaparken son derce güvenli..  :-\

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #32 : 07 Mayıs 2014, 22:53:02 »
O testereler Hss değildir, yumuşatma tavlamasıyla yumuşatılabilir  ;)

Sefa hocam bahsini ettiğiniz testere aşağıdaki gibi soğuk demircilerin lama veya profil kestiği daire testere midir?..

Yeni başlayacağım bıçak için daha yeni ketim.. Kesimini yaparken de kızaran kenarlar oldu ve soğuduktan sonra o kısımlara eğe sürdüm ancak işlemedi.. ::) nasıl bir yumuşatma yapılmalı bu çeliğe?.. Bu çelik HSS değil evet ama ne tür bir çelik.. Dövme sivas çakısına sürdüm resmen yonttu.. ???

« Yanıtla #33 : 07 Mayıs 2014, 23:31:33 »
Üzerindeki deliklere bakılırsa HSS, yumuşayacağını sanmıyorum
Bu testere olsaydı ( demir doğrama için daire testere) bu tipler HSS değildir http://www.malzemeciniz.com/tum-kategoriler/hirdavat-malzemeleri/yedek-parcalar/daire-testereler/schmidt-metal-daire-testere-sctr53040.html ortasında tek delik vardır.
Oysa bu testere sulu kesimde kullanılır ve HSS dir, sendeki fotoğrafın bu testerenin eşdeğeri olduğunu sanıyorum.
http://www.kaynarhirdavat.com/taube-t06-hss-dm05-daire-testere

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #34 : 07 Mayıs 2014, 23:35:50 »
   Ustam bingo üstteki benim testere :) çeliği herneyse çok hoşuma gitti bitince güzel olacak.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2014, 23:37:22 Gönderen: marslan_51 »

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #35 : 07 Mayıs 2014, 23:47:06 »
Üzerindeki deliklere bakılırsa HSS, yumuşayacağını sanmıyorum
Bu testere olsaydı ( demir doğrama için daire testere) bu tipler HSS değildir http://www.malzemeciniz.com/tum-kategoriler/hirdavat-malzemeleri/yedek-parcalar/daire-testereler/schmidt-metal-daire-testere-sctr53040.html ortasında tek delik vardır.
Oysa bu testere sulu kesimde kullanılır ve HSS dir, sendeki fotoğrafın bu testerenin eşdeğeri olduğunu sanıyorum.
http://www.kaynarhirdavat.com/taube-t06-hss-dm05-daire-testere

Haklısınız galiba hocam.. İkinci linkteki testerenin aynısı bendeki..  Ancak lama hss testerelere göre daha parlak ve daha zor kırılıyor.. Zımpara da zor işliyor..
Bu sebeple, delmek yine başıma bela olacağından ilk gizli kuyruk bıcağımı yukarıdaki kesik testerenin alt parçasından yapmayı planladım.. Umarım üstesinden gelebilirim.. ::)

« Yanıtla #36 : 08 Mayıs 2014, 00:59:50 »
Spiralle çalışırsan olur, diğer türlü yumuşatılabileceğini sanmıyorum. karbür matkaplar deler aslında, bir ara konusu geçmişti, bir arkadaş "çok amaçlı matkap ucu" diye bir konuya yazmıştı satıldığı yeri, bulmak zor şimdi.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #37 : 08 Mayıs 2014, 01:02:58 »
Spiralle çalışırsan olur, diğer türlü yumuşatılabileceğini sanmıyorum. karbür matkaplar deler aslında, bir ara konusu geçmişti, bir arkadaş "çok amaçlı matkap ucu" diye bir konuya yazmıştı satıldığı yeri, bulmak zor şimdi.
  :)   http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5327.msg104468#msg104468
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #38 : 08 Mayıs 2014, 01:07:37 »
Hızır gibisin  :2up

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #39 : 09 Mayıs 2014, 15:52:26 »

Aynen hocam.. Spiralle kabasını alıp, zimpara ile devam etmeyi düşünüyorum..
Bu arada link için teşekkürler Osman :)