Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.
çok güzel bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık.
Alıntı yapılan: Emrah - 05 Mayıs 2014, 23:32:18bıçagın formu, kabzası çok güzel olmuş. keşke spiral yerine eğeyle açsaydınız ağzı. belirgin bir taşlama hattı olsaydı bence harika bir bıçak olurdu. tek eksiği taşlama hattı. takdir sizinEğe işlemez bu çeliğe yumuşatılmasıda imkansıza yakın.
bıçagın formu, kabzası çok güzel olmuş. keşke spiral yerine eğeyle açsaydınız ağzı. belirgin bir taşlama hattı olsaydı bence harika bir bıçak olurdu. tek eksiği taşlama hattı. takdir sizin
Alıntı yapılan: Osman Kurt - 05 Mayıs 2014, 23:34:26Alıntı yapılan: Emrah - 05 Mayıs 2014, 23:32:18bıçagın formu, kabzası çok güzel olmuş. keşke spiral yerine eğeyle açsaydınız ağzı. belirgin bir taşlama hattı olsaydı bence harika bir bıçak olurdu. tek eksiği taşlama hattı. takdir sizinEğe işlemez bu çeliğe yumuşatılmasıda imkansıza yakın. Yeterince ısıtılıp kirece filan gömüp yavaş soğumaya bırakılsa yinede yumuşamaz mı? Bende 4mm lik hss daire testereden kesilmiş parçalar var. Dediğim yöntemi uygulayıp spiralle kabaca şekli verdikten sonra eğeyle gayet rahat son şeklini verdim. Ağız henüz açılmadı çünkü 1-2 mm eğilme oluşmuş fakedince bıraktım tekrar ısıtıp düzelttikten sonra baştan yapılacak işlemler.
Alıntı yapılan: marslan_51 - 07 Mayıs 2014, 00:30:25Alıntı yapılan: Osman Kurt - 05 Mayıs 2014, 23:34:26Alıntı yapılan: Emrah - 05 Mayıs 2014, 23:32:18bıçagın formu, kabzası çok güzel olmuş. keşke spiral yerine eğeyle açsaydınız ağzı. belirgin bir taşlama hattı olsaydı bence harika bir bıçak olurdu. tek eksiği taşlama hattı. takdir sizinEğe işlemez bu çeliğe yumuşatılmasıda imkansıza yakın. Yeterince ısıtılıp kirece filan gömüp yavaş soğumaya bırakılsa yinede yumuşamaz mı? Bende 4mm lik hss daire testereden kesilmiş parçalar var. Dediğim yöntemi uygulayıp spiralle kabaca şekli verdikten sonra eğeyle gayet rahat son şeklini verdim. Ağız henüz açılmadı çünkü 1-2 mm eğilme oluşmuş fakedince bıraktım tekrar ısıtıp düzelttikten sonra baştan yapılacak işlemler.Mehmet, HSS testere ise, bu işlemle yumuşamaz. Ne tür bir daire testere Senin söylediğin?
Bıçağa bayıldım ah o çıkıntı olmasa...
Ellerinize sağlık çok güzel ama o çıkıntı bıçağın ahengini bozmuş kullanımıda zorlaştırır
O testereler Hss değildir, yumuşatma tavlamasıyla yumuşatılabilir
Üzerindeki deliklere bakılırsa HSS, yumuşayacağını sanmıyorumBu testere olsaydı ( demir doğrama için daire testere) bu tipler HSS değildir http://www.malzemeciniz.com/tum-kategoriler/hirdavat-malzemeleri/yedek-parcalar/daire-testereler/schmidt-metal-daire-testere-sctr53040.html ortasında tek delik vardır.Oysa bu testere sulu kesimde kullanılır ve HSS dir, sendeki fotoğrafın bu testerenin eşdeğeri olduğunu sanıyorum. http://www.kaynarhirdavat.com/taube-t06-hss-dm05-daire-testere
Spiralle çalışırsan olur, diğer türlü yumuşatılabileceğini sanmıyorum. karbür matkaplar deler aslında, bir ara konusu geçmişti, bir arkadaş "çok amaçlı matkap ucu" diye bir konuya yazmıştı satıldığı yeri, bulmak zor şimdi.