Forumda benim ve başka arkadaşların yaptığı başarılı fırınlar mevcut.Onlardan fikir edinebilirsiniz. Fırın yapmak çok zor değil ama tabiki biraz maliyetli.ben 500 tlye mal etmiştim.Birde fırında 3 fazlı gerilim kullanma imkanınız varsa kesinlikle 3 fazlı yapın.
Alıntı yapılan: sefaçabuk - 08 Eylül 2014, 00:45:33Etrafı iyi izole edilirsen sorun olmaz, linki verilen termokupl zaten bu şekilde fırına filan sokulamaz, kabloları ve sensörü kromlu bir boruya yerleştirip izole etmek lazım. Emre Usta'nın bir paylaşımından yola çıkarak son şeklini vermiştim. bu şekilde kullanıyorum daha epeyce götürecek gibi.
Etrafı iyi izole edilirsen sorun olmaz, linki verilen termokupl zaten bu şekilde fırına filan sokulamaz, kabloları ve sensörü kromlu bir boruya yerleştirip izole etmek lazım.
...Ha, ocağınızın sıcaklığını elektronik yardımıyla yönetme durumunda değilseniz amacınız yalnızca sıcaklığı ölçmek ise 5 Dolar civarına şunlardan bir tanesini ve ayrıca bunun yanında geleni boşverip uygun bir termokupl almanız yeterli olacaktır.www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=tm-902c
Alıntı yapılan: marslan_51 - 08 Eylül 2014, 01:35:10Alıntı yapılan: sefaçabuk - 08 Eylül 2014, 00:45:33Etrafı iyi izole edilirsen sorun olmaz, linki verilen termokupl zaten bu şekilde fırına filan sokulamaz, kabloları ve sensörü kromlu bir boruya yerleştirip izole etmek lazım. Emre Usta'nın bir paylaşımından yola çıkarak son şeklini vermiştim. bu şekilde kullanıyorum daha epeyce götürecek gibi.Bu konuda şöyle bir tavsiyem olmuştu:Alıntı yapılan: deserteagle - 14 Aralık 2013, 03:08:06...Ha, ocağınızın sıcaklığını elektronik yardımıyla yönetme durumunda değilseniz amacınız yalnızca sıcaklığı ölçmek ise 5 Dolar civarına şunlardan bir tanesini ve ayrıca bunun yanında geleni boşverip uygun bir termokupl almanız yeterli olacaktır.www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=tm-902cYukarıda linkini verdiğim termometre ile kullanmak için aşağıdaki linktekilerden bir termokupl almak uygun olacaktır:http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=New+3m+High+Temperature+-100~1250+Degree+Thermocouple+K+type+100mm+Probe+Sensors&_id=360733426471Temsili foto:
Alıntı yapılan: deserteagle - 12 Eylül 2014, 21:55:49Bu aslında yine de uymuyor. Termometrede fiş var bunda da pabuçlar. Ya termometrenin yanında gelen termokuplun fişi ile bunu birleştireceksiniz, ya ayrı bir fiş alacaksınız ya da biraz üç kağıy yaparak bunu termometreye sokuşturacaksınız. Elektronik olarak uyuyorsa problem yok. Türk usulü fiziksel olarak her türlü uydururuz . Aracın lastiği altında micarta preslemiştim bi ara pratik çözümde sıkıntı yok.Teşekkür ederim bilgiler için.
Bu aslında yine de uymuyor. Termometrede fiş var bunda da pabuçlar. Ya termometrenin yanında gelen termokuplun fişi ile bunu birleştireceksiniz, ya ayrı bir fiş alacaksınız ya da biraz üç kağıy yaparak bunu termometreye sokuşturacaksınız.
Alıntı yapılan: marslan_51 - 07 Eylül 2014, 15:35:52 Evde D2ye ısıl işlem denemelerim inatla devam ediyor. Sıcaklık ve sıcaklık kontrolü olayını çözdüm. Ustaların tavsiyeleri doğrultusunda karbon kaybı olayını da çözersem olay tamamdır. Bence bir işe kalkışınca koparana kadar bırakmamak lazım. Iki profil bolca zaman ve işgücü harcadım şu ana kadar. Ama 50 tl lk ekipmanla 1100 c derecelere çıkmayı 5 dolarlik termokupl ile sıcaklığı ölçüp manuel olarak sabit tutmayı başardim. Az kaldı 100 tl bile tutmayan ekipman bolca gayret ve taşi delen azimle başarılamayacak bi konu değil bence ve bunu tüm forumdaşlar için ispatlıyacağim. Bence vazgeçmeyin bolca okuyup ustalardan tavsiye alın. D2 bizden korksunMakalelerden okuduğum kadarıyla D2, su verme tavlaması sırasında ısı kontrolünün çok çok iyi olması gereken bir çelik. Ortamdaki oksijenin D2 den uzak tutulması da şart. Gerekli olan yüksek ısı da cabası...Bu şartlar altında, bu fiyata, D2'ye güvenli şekilde evde su verebilirseniz, kellemi alabilirsiniz!Kolay gelsin!
Evde D2ye ısıl işlem denemelerim inatla devam ediyor. Sıcaklık ve sıcaklık kontrolü olayını çözdüm. Ustaların tavsiyeleri doğrultusunda karbon kaybı olayını da çözersem olay tamamdır. Bence bir işe kalkışınca koparana kadar bırakmamak lazım. Iki profil bolca zaman ve işgücü harcadım şu ana kadar. Ama 50 tl lk ekipmanla 1100 c derecelere çıkmayı 5 dolarlik termokupl ile sıcaklığı ölçüp manuel olarak sabit tutmayı başardim. Az kaldı 100 tl bile tutmayan ekipman bolca gayret ve taşi delen azimle başarılamayacak bi konu değil bence ve bunu tüm forumdaşlar için ispatlıyacağim. Bence vazgeçmeyin bolca okuyup ustalardan tavsiye alın. D2 bizden korksun