Bıçak Sanatı - Forum

D2'yi görmeden paçaları sıvadık

Ynt: D2'yi görmeden paçaları sıvadık
« Yanıtla #20 : 08 Nisan 2014, 21:34:15 »
İki saattir yazmayı deniyerum bir yazamadım forumda mı sıkntı var :/
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21 : 08 Nisan 2014, 21:34:57 »
Parça çok güzelmiş :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 08 Nisan 2014, 21:35:40 »
Ecorotti ustam yani salim ustanın paylaştığı bıçak benim yapmak istediğim bıçaktan daha mı sağlam. Sanki diğeri daha sağlam gibi duruyor :) elbette siz daha iyi bilirsiniz. O kırılan çekiç yerine geçen parça bu şekilde değerlendirilebilir kanımca hatta bıçağımın ana kısımlarını bitirebilir ve o aşamaya gelirsem eğer kullanmayacaksanız talip olabilirim :)

İki bıçağında sahibi olmuş olarak yazayım. Salim'in paylaştığı bıçak kesinlikle daha sağlam. İki ürün de aynı markanın fakat birisi piyasa işi diğerini ise meraklılar tercih ediyor.

Parça bir pimle tutturulmuş. Epoksiyle sıkıştırılmış çekiç gibi kullanıldığında görüldüğü üzere yerinden çıkıyor.

(subliminal pferd mesajı vermişim çaktırmadan) :)
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #23 : 08 Nisan 2014, 21:38:21 »
O zaman ben arka kısmını yapamıcam sanırım aynı şekil ama ahşap sap olucak
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #24 : 08 Nisan 2014, 21:43:08 »
O zaman ben arka kısmını yapamıcam sanırım aynı şekil ama ahşap sap olucak

Ahşap diye şartlandırma kendini. Ne bulursan o malzemeden yap. Malzeme bulmak bazen çok zor olabiliyor.
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #25 : 08 Nisan 2014, 21:47:23 »
Yani arkadında çekiç eklenti olamayacak demek istedim. Elbette boynuz da olabilir ama bulabilirsem şimşir çok istiyorum. Kafamda plan çook ama icraat yok  8)

« Yanıtla #26 : 08 Nisan 2014, 21:48:39 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2727.20 Aslında şöyle bir modelde de tasarlayabilirsiniz,
Ustam bildiğim kadarıyla ultimade pro fixed modeli en sağlam modelleri oluyor bunu uzun uzadıya nedenleriyle ve linkleriyle yazıp paylaştım ancak sitede gönderemedim iki saat uğraştım olmadı   :'(
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #27 : 08 Nisan 2014, 22:21:03 »
Evet model güzelmiş..
Bende ğro modeli en sağlamı diye biliyordum ama elbet sizler daha iyi biliyordunuzdur.

Birde forumda tecrübeli bir ustam benim yapmakistesiğim modele çoook benzeyen bir bıçak yapmıştı gene siyaha boyamıştı bir ara gördüm ama şimdi bulamıyorum :(...

Birde bana bu bıçağın ve serdar kılıç modelinin çiİmlerini berebilecek biri bar mı acaba valla çook makbule geçerdi :)

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #28 : 08 Nisan 2014, 22:38:56 »
Evet model güzelmiş..
Bende ğro modeli en sağlamı diye biliyordum ama elbet sizler daha iyi biliyordunuzdur.

Birde forumda tecrübeli bir ustam benim yapmakistesiğim modele çoook benzeyen bir bıçak yapmıştı gene siyaha boyamıştı bir ara gördüm ama şimdi bulamıyorum :(...

Birde bana bu bıçağın ve serdar kılıç modelinin çiİmlerini berebilecek biri bar mı acaba valla çook makbule geçerdi :)

Bu olabilir mi

« Yanıtla #29 : 08 Nisan 2014, 22:40:37 »
burda onemli olan sertlesmesi yadacsuyunun kacmasi degil ki bicagin herhangi bi asamasinda arkasina daha yumusak bir celik kaynatilip kaynatilmamasi. bence her halukarda bu islem yapilabilir diye dusunuyorum. onemli olan parcayi kaynatmada kullanilan elektrot. sunekligi goz onune alindiginda da bazik elektrot bu is icin bicilmis kaftan gibime geliyor.. yinede ustalarimdaha iyisini bilirler,bu benim nacizane fikrim..
Normal olarak yüksek karbonlu çeliklere, sistematiğe uyulursa kaynak yapılabilir ( ön tavlama, son tavlama vs) ancak, martenzitik paslanmaz çeliklere kaynak yapılmaz.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #30 : 08 Nisan 2014, 22:43:57 »
Evet model güzelmiş..

Bu linki incelerseniz zevkinize uyacak bir profil çıkar
https://plus.google.com/photos/106440800647550783783/albums/5512383225232404353?
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #31 : 09 Nisan 2014, 16:42:47 »
osman ustam modelere baktım teşekürer ordan faydalanıcam. sanırım ordan çıktı aldığımda birebir boyut oluyor o zaman işim baya kolaylaşır.
bende boş durmadım bu çelik darlığında çeliğimi zayi etmeyeyim diye bir ağız açma aparatı düşündüm. indim okulun laboratuarına bişiler tasarladım bakalım olur verecekmisiniz umarım işe yarar.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #32 : 09 Nisan 2014, 17:01:48 »
bir de sayın ustalarım hazır hazırlık yapıyor iken, profil çıkartılırken delik delmeden direkt olarak demir testeresi ile kessem olmaz mı. ona göre malzeme tedarik edicem de. mesela matkap ucu, delik izi yapmak için çici benzeri şey (adını söylerseniz sevinirim) almam gerekiyorsa şimdiden ayarlayayım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #33 : 09 Nisan 2014, 17:05:29 »

Parça bir pimle tutturulmuş. Epoksiyle sıkıştırılmış çekiç gibi kullanıldığında görüldüğü üzere yerinden çıkıyor.

İşte bu yüzden full tang bıçağı bitirip arkadaki parçayı bıçağa perçin yapılırsa çıkma olasılığı çok düşük olur ve daha sağlam olur. Şu anki mevcut olan arka parçaya profil kalınlığınca kanal açılıp profile perçinlenebilir.

El testeresi ile de profil çıkartabilirsiniz. Delik izi derken deliğin merkezini işaretleyip matkap kaymadan delik delmek için soruyorsanız onun adı nokta zımba.
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2014, 17:07:14 Gönderen: Salim Türk »

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #34 : 09 Nisan 2014, 17:16:49 »
salim hocam eğer ecorotti hocamdan o parçayı alabilirsem  O:-) benimde aklıma öyle birşey geldi ancak testerenin kalınlığı 4mm çeliğin girebileceği kadar yer açmaz gibime geliyor yanından hemen bir daha kesebilirmiyim bilemiyorum ama güzel olur hani :) sadece tek delik olduğu için sağlam olmayabilir belki ama onun içinde kuvvetli bir yapıştırıcıyla desteklenirse belki daha sağlam olabilir..

nokta zımba için teşekkürler. el testeresi ile çıkarmak varken ustaların delik delmesinin bi manası var mıdır acaba?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #35 : 09 Nisan 2014, 17:30:20 »
salim hocam eğer ecorotti hocamdan o parçayı alabilirsem... 

Bıçak halen kullanımdadır. Yeni bir kabza yaptığım zaman parçayı yerine takacağım.

Eğe ile böyle bir parça yapılabilir.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #36 : 09 Nisan 2014, 17:30:47 »
Delik delerek işi biraz daha hızlandırmış olunuyor aslında. Sefa Hocamızın önce yuvarlak eğe ile ağız açtığı gibi. Testere ile girintili (parmak oluğu gibi) yerleri kesmek meşakkatli olabilir. Arkaya koyacağın parçaya gelince ısıl işlem görmemiş ama görebilecek bir parçada çalışman daha mantıklı. Perçin yapacağın yerler kabzanın içinde kalacak şekilde yaparsın. Ayrıca bıçağın bu parça ile birleşeceği kısmı düz yaparsın ki arka parça kullanım sırasında dönme yapmaz. Hem bu şekilde tek perçinde yeterli olur. 

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #37 : 09 Nisan 2014, 20:34:19 »
O zaman bende delme yöntemini kullanayım. Eğer perçinle yapacaksam ısıl işlem önemli değil çünkü bıçak ısıl işlem gördükten sonra montajını yapabilirim :) bu arada hiç kimse ağız açma aparatıma bişi demedi iş görür mü acaba yorumlayın lütfen:)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #38 : 09 Nisan 2014, 22:37:47 »
Aynen bıçak bittikten sonra kabza montojında birleştirirsin. Ama bıçak bitmeden tüm delikleri ayarlamaları yap. Arka parça da ısıl işlem olması gerekiyor ona göre. Bu arada aparatta esneme olmuyorsa sorun yok, işe yarar. Baktın esneme oluyor eğeyi esnemeyecek şekilde sallarsın yine iş görür.   

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #39 : 09 Nisan 2014, 23:50:49 »
Hasan Bey d2 plakayı iş yoğunluğum yüzünden yollayamadım 2 gündür kusura bakmayın verdiğiniz adrese yarın göndermeye çalışacağım.
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...