Bıçak Sanatı - Forum

Aceminin elinden.. Şahsına munhasır..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: Aceminin elinden.. Şahsına munhasır..
« Yanıtla #40 : 05 Nisan 2014, 22:21:34 »
Elinize sağlık,

Bir yerlerden başlamak lazım,testere eğe zor işler,eğeden bıçak yaptığım için zorluğu tahmin edebiliyorum :)

Ara ara toplu şekilde D2 çelik alımı oluyor,takip edin derim..

Teşekkür ederim..
Bu forumun bir yerinde okumuştum.. Ustalardan biri "ben hurdaya karşıyım, hurda malzemeyi ölçmek zor.. ne olduğunu bilmediğiniz için hangi değerlerde su verilir, temperlemesi nasıl yapılır hep bir muamma.. Bilimsel değil" gibilerinden bir cümleydi.. Okuduğum zaman hak vermedim de değil..
Ancak atalarımızda çok güzel söylemiş " acemi nalbant gavur eşeğinde öğrenir mesleği" diye.. Bizimkisi de o hesap testere, eğe gibi zorda olsa hurda malzemelerle acemiliğimizi atıyor, ustalaşmaya çalışıyoruz..  ???

Toplu şekilde D2 çelik alımını gördüm forumda.. Hele biraz daha pişip, çeliğin hakkını verebileceğimiz kanaati oluşursa bizde.. O zaman katılırız inşaallah..
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2014, 22:26:18 Gönderen: orhan_ydz »
"Maksatların anası sabırdır"

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: Aceminin elinden.. Şahsına munhasır..
« Yanıtla #41 : 05 Nisan 2014, 22:34:39 »
Usta Ellerinize saglik hakikaten güzel olmus :2up :2up :2up
buradan konuyu iyi anlasilir sekilde aydinlattigi icin sefa hocaya cok tsk"lerimi ve saygilarimi sunarim.
bu günde bir sey ögrendik bu tip testerenin yumusatilmayacagini ögrendik :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Beğeniniz için teşekkürler..
Evet Sefa hoca ve diğer değerli ustalarımız bizler için gerçekten bir veli nimet.. Sanaldan da olsa insanın danışıp bir şeyleri sorup öğrenebileceği birilerinin olması çok güzel.. Hele bu insanlar samimiyetle ellerinden geldiği kadar bildiklerini öğretmeye çalışıyorlarsa..
"Maksatların anası sabırdır"