Bıçak Sanatı - Forum

bushcraft d2 (şimşir)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
bushcraft d2 (şimşir)
« : 31 Mart 2014, 11:53:33 »
arkadaşlar merhaba,

Yüzey ve ağız 220 kum bant zımparada bitirildi,sıfır scandi ağız açıldı,elde perdah yok,

Pimler 5mm,kuyruk borusu 7mm prinç..

Pim ve kuyruk borusu delikleri deldikten sonra pimleri yerleştirmeden önce pim malzemeyi(malesef ki pimler matkap ucu gibi net ölçüde olmuyor,5mm diye alıyorsunuz,5mm ile deldiğiniz yere girmiyor) matkap ucu gibi bağlayıp yerini alıştırıyorum,bu esnada ağaç çok sert olunca pim yuvalarını etrafı hafiften renk değiştirdi :(

Namlu 10,5 cm

Tam boy 22,5 cm

Kalınlık 4 mm

Çelik  D2

Sertlik 0 altı işlemli,61 hrc

Kabza: şimşir,arada 1mm beyaz liner var,

Ağacın sertliğine işlenme zorluğuna hayran oldun desem yeridir,bizim kültürümüzden bir ağaç olduğu için ayrıca bir önemi var,hala evinde şimşirden yapılmış kaşık kullananlar vardır ve çok uzun yıllar hiç bir işlem yapmadan(doğal hali stabilize zaten :) ) hizmet veriyor,

Yaparken çok keyif aldım..

çoklu fotoğraf yükleme sorunu devam ediyor :(

fotoğraflar ;

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
Ynt: bushcraft d2 (şimşir)
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2014, 11:55:39 »

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2014, 12:09:10 »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2014, 12:11:33 »
Çok iyi olmuş. Ustam ellerine sağlık.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2014, 13:23:23 »
Bıçağın yapacağı işi düşününce Şimşir doğru tercih olmuş. Pimleri matkaba bağlayıp zımpara ile çaplarını düşürebilirsin veya matkabı bilerken bir tarafını fazla taşlarsan delik çapı daha büyük çıkar. Ellerine sağlık  :2up :2up :2up 

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2014, 13:40:09 »
Klasik Bülent usta işi  eline sağlık
tek göze çarpan nokta liner keşke kırmızı yada koyu bir renk olsaymış.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2014, 14:13:55 »
neyapsan elıne yakısıyo USTAM simşir beyaz linerle cok tatlı durmus

« Yanıtla #7 : 31 Mart 2014, 14:44:28 »
Ustam eline sağlık çok efendi ve güzel bir bıçak olmuş :) Bu şimşir gittikçe hoşuma gitmeye başladı benim  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2014, 15:01:59 »
eline sağlık yine konuşturmuşsun  ama artık başka bıçaklar yapsan değişiklik olsa olmaz mı  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2014, 15:15:37 »
Harikaaaa Ustam ellerine sağlık.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2014, 15:39:57 »
Elinize sağlık.Bıçak çok güzel görünüyor.Şimşir gerçekten çok güzel bir malzeme.Bir arkadaşımda bir parça vardı.Keserken un gibi sarı tozu çıkıyordu ve çok zor kesiliyordu.Hatta benim oğlana bu parçadan zihgir yapıvermişti sağolsun.Orman mühendisi bir arkadaş endemik bitkidir Şile tarafında orman içlerinde bir miktar kalmıştır ama kesimi yasaktır ve yakalanana da ağır cezası vardır demişti. Topkapı sarayında şimşirlik diye bir bölümde bu ağaçlardan varmış.Bir kaç kere gezmeme rağmen dikkat etmemiştim.Bir daha ki sefere yanıma küçük bir balta almayı düşünüyorum. >:D

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #11 : 31 Mart 2014, 16:21:18 »
Abi eline sağlık.Sen farklı ağaçlar buldukça aynı tarzda devam et  :2up :2up
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

« Yanıtla #12 : 31 Mart 2014, 19:54:54 »
Sap, namlu, liner... Hepsi birbirine ne kadar yakışmış. Şimşirdeki sadelik ve insanı rahatlatan duruluk bir başka göstermiş bıçağı. Valla çok etkileyici olmuş Bülent, ellerin dert görmesin  :2up  :2up  :2up

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #13 : 31 Mart 2014, 22:56:21 »
Çok iyi olmuş. Ustam ellerine sağlık.

Teşekkür ederim :)

Bıçağın yapacağı işi düşününce Şimşir doğru tercih olmuş. Pimleri matkaba bağlayıp zımpara ile çaplarını düşürebilirsin veya matkabı bilerken bir tarafını fazla taşlarsan delik çapı daha büyük çıkar. Ellerine sağlık  :2up :2up :2up 

Teşekkür ederim Salim ustam :)

Kesinlikle şimşir bu sınıf bıçağın ağacı,pimleri yerleştirmeden önce sütun matkaba bağlayıp zımpara yardımıyla tornalıyorum,daha sonra da pimi matkap ucu gibi kullanıp deliği alıştırıyorum,her zaman aynı taktik :)

Fakat şimşir çok sert olduğu için böyle bır etkisi oldu..

Klasik Bülent usta işi  eline sağlık
tek göze çarpan nokta liner keşke kırmızı yada koyu bir renk olsaymış.

Teşekkürler Osman,

Liner malzeme malesef ki çok sıkıntı bulsakta rengarek kullansak bildiğinin bir yer varsa haberdar et :)

neyapsan elıne yakısıyo USTAM simşir beyaz linerle cok tatlı durmus

Teşekkürler Mehmet ustam :)

Ustam eline sağlık çok efendi ve güzel bir bıçak olmuş :) Bu şimşir gittikçe hoşuma gitmeye başladı benim  :2up

Teşekkürler :)

Şimşir bence gerçekten çok özel bir ağaç,kesin denememiz lazım..

eline sağlık yine konuşturmuşsun  ama artık başka bıçaklar yapsan değişiklik olsa olmaz mı  ;)

Teşekkürler Özgür ustam,

Başka bıçak derken yaptıklarımın hepsi başka zaten,malum hepsi elde bant zımpara da (lazer kesim değil ;) ) çıkıyor,çok benzer ama aynı değil..

Benim ilgi alanım scandi taşlama ve bushcraft sınıf,

Bu bıçakta benim tasarladığım (benzer, kopya değil )bir model olduğu için farklı farklı kabza malzemeleriyle bence hepsi başka bir bıçak oluyor...

Bu arada bu konuda tarzım dışı yaptığım işler de var,

www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5264.0

Harikaaaa Ustam ellerine sağlık.

Teşekkürler :)

Elinize sağlık.Bıçak çok güzel görünüyor.Şimşir gerçekten çok güzel bir malzeme.Bir arkadaşımda bir parça vardı.Keserken un gibi sarı tozu çıkıyordu ve çok zor kesiliyordu.Hatta benim oğlana bu parçadan zihgir yapıvermişti sağolsun.Orman mühendisi bir arkadaş endemik bitkidir Şile tarafında orman içlerinde bir miktar kalmıştır ama kesimi yasaktır ve yakalanana da ağır cezası vardır demişti. Topkapı sarayında şimşirlik diye bir bölümde bu ağaçlardan varmış.Bir kaç kere gezmeme rağmen dikkat etmemiştim.Bir daha ki sefere yanıma küçük bir balta almayı düşünüyorum. >:D

Çok sık dokulu ve sert bir ağaç olduğu için 60 kum zımparada bile çok ince bir talaşı var..

Bende kesimi yasak diye biliyorum,bu bana bir bıçaklık parça olarak gelmişti,ama nasıl elde edilmiş bilmiyorum,

Daha sonra yoğun isteğim sonucu buna göre daha ince bir parça daha geldi,bıraz kalınlaştırılıp kullanılabilir,

Siz sakın ormandan yaşayan bir ağaç kesmeyin,çok zor büyüyen bir ağaç yazık olur,

özelden adres yazın ben size bir bıçaklık parça gönderirim :)

Abi eline sağlık.Sen farklı ağaçlar buldukça aynı tarzda devam et  :2up :2up

Teşekkürler Mehmet ustam :)

Amaç zaten aynı sınıf bıçak ama farklı kabza,

Hatta G10 bile gelir :))

Sap, namlu, liner... Hepsi birbirine ne kadar yakışmış. Şimşirdeki sadelik ve insanı rahatlatan duruluk bir başka göstermiş bıçağı. Valla çok etkileyici olmuş Bülent, ellerin dert görmesin  :2up  :2up  :2up

Teşekkür ederim Sefa abi :)

Scandi ve bushcraft bu işe meraklandığımdan beri özel ilgi alanım..

Tek sınıf yapayım,ama hakkını vereyim diye çok emek veriyorum,

Tekrar teşekkürler :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #14 : 01 Nisan 2014, 10:05:47 »
bülent ustam ellerine sağlık bu daha farklı ve daha yumuşak bir çalışma olmuş, en azından bana öyle geldi. her zaman kullanacağın elinden düşürmeyeceğin bir  havası var.  ^-^
sizin yaptığınız bıçakları gördükçe daha çok gaza geliyorum ve ben de böyle bıçaklar yapmak istiyorum diyorum kendi kendime, daha bir ulaşılabilir daha bir kendime yakın hissediyorum.  :2up
sen bu bıçaklardan devamlı yap farklı kombinasyonlarla çok farklı sonuçlar çıkıyor, ellerin dert görmesin  :2up :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #15 : 02 Nisan 2014, 11:15:04 »
bülent ustam ellerine sağlık bu daha farklı ve daha yumuşak bir çalışma olmuş, en azından bana öyle geldi. her zaman kullanacağın elinden düşürmeyeceğin bir  havası var.  ^-^
sizin yaptığınız bıçakları gördükçe daha çok gaza geliyorum ve ben de böyle bıçaklar yapmak istiyorum diyorum kendi kendime, daha bir ulaşılabilir daha bir kendime yakın hissediyorum.  :2up
sen bu bıçaklardan devamlı yap farklı kombinasyonlarla çok farklı sonuçlar çıkıyor, ellerin dert görmesin  :2up :2up :2up

Teşekkürler Gökhan,

Doğrusunu yapayım,yaptığım seriyi detay işçiliği olarak daha yüksek seviyeye çıkarayım diye çok emek sarfediyorum..

Bu iş benim kendi tasarladığım bir model, özellikle de scandi ve bushcraft sınıf ilgi alanım olduğı için benim de çok ısındığım bir model oldu,

Devamı gelecek :)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #16 : 03 Nisan 2014, 11:06:16 »
Bülent ustam ellerine kollarına sağlık maşallah çok çok güzel bir çalışmaya daha imzanı atmışsın. Şimşir ve beyaz lineer ayrı bir hava katmış çok aristokrat olmuş canım, Ray mears görse  dibi düşerdi hani o derece tekrardan ellerine kollarına sağlık ustam  :2up :2up :2up :2up

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #17 : 03 Nisan 2014, 17:13:53 »
Harika olmuş Bülent ustam ,ellerinize sağlık :2up :2up :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
« Yanıtla #18 : 03 Nisan 2014, 21:35:48 »

Valla bu bıçakları görünce benimkilerini tankın yanında toparabasi sanıyorum..  :'(
Ellerinize sağlık.. Sırf bu konudaki şimşir yüzünden fidanlığa gidip şimşir ağacını inceledim.. Bir yerlerde rastlarsam veya budanmasına şahit olursam fırsatçılık yapayım diye..  8)
"Maksatların anası sabırdır"

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #19 : 05 Nisan 2014, 19:30:45 »
Bülent ustam ellerine kollarına sağlık maşallah çok çok güzel bir çalışmaya daha imzanı atmışsın. Şimşir ve beyaz lineer ayrı bir hava katmış çok aristokrat olmuş canım, Ray mears görse  dibi düşerdi hani o derece tekrardan ellerine kollarına sağlık ustam  :2up :2up :2up :2up

Teşekkür ederim Yunus ustam,

Şimşir çok özel bir ağaç ve çalışması çok keyifli kesin denemeni tavsiye ederim :)

Sınıf sevdiğim sınıf bıçakta kendi tasarımım olunca çok özen gösteriyorum,scandi ve bushcraft bende başka bir sevda oldu,yüksek taşlama işler de yaptım ama bana keyif vermiyor ki..

Bu sebepten aynı sınıf yola devam dedim :)

Harika olmuş Bülent ustam ,ellerinize sağlık :2up :2up :2up

Valla bu bıçakları görünce benimkilerini tankın yanında toparabasi sanıyorum..  :'(
Ellerinize sağlık.. Sırf bu konudaki şimşir yüzünden fidanlığa gidip şimşir ağacını inceledim.. Bir yerlerde rastlarsam veya budanmasına şahit olursam fırsatçılık yapayım diye..  8)

Teşekkürler,

Şimşir bizim ağacımız,o yüzden ayrı kıymeti var ayrıca doğal hali stabilize yıllarca hizmet verir