Çok iyi olmuş. Ustam ellerine sağlık.
Teşekkür ederim

Bıçağın yapacağı işi düşününce Şimşir doğru tercih olmuş. Pimleri matkaba bağlayıp zımpara ile çaplarını düşürebilirsin veya matkabı bilerken bir tarafını fazla taşlarsan delik çapı daha büyük çıkar. Ellerine sağlık
Teşekkür ederim Salim ustam

Kesinlikle şimşir bu sınıf bıçağın ağacı,pimleri yerleştirmeden önce sütun matkaba bağlayıp zımpara yardımıyla tornalıyorum,daha sonra da pimi matkap ucu gibi kullanıp deliği alıştırıyorum,her zaman aynı taktik

Fakat şimşir çok sert olduğu için böyle bır etkisi oldu..
Klasik Bülent usta işi eline sağlık
tek göze çarpan nokta liner keşke kırmızı yada koyu bir renk olsaymış.
Teşekkürler Osman,
Liner malzeme malesef ki çok sıkıntı bulsakta rengarek kullansak bildiğinin bir yer varsa haberdar et

neyapsan elıne yakısıyo USTAM simşir beyaz linerle cok tatlı durmus
Teşekkürler Mehmet ustam

Ustam eline sağlık çok efendi ve güzel bir bıçak olmuş
Bu şimşir gittikçe hoşuma gitmeye başladı benim 
Teşekkürler

Şimşir bence gerçekten çok özel bir ağaç,kesin denememiz lazım..
eline sağlık yine konuşturmuşsun ama artık başka bıçaklar yapsan değişiklik olsa olmaz mı 
Teşekkürler Özgür ustam,
Başka bıçak derken yaptıklarımın hepsi başka zaten,malum hepsi elde bant zımpara da (lazer kesim değil

) çıkıyor,çok benzer ama aynı değil..
Benim ilgi alanım scandi taşlama ve bushcraft sınıf,
Bu bıçakta benim tasarladığım (benzer, kopya değil )bir model olduğu için farklı farklı kabza malzemeleriyle bence hepsi başka bir bıçak oluyor...
Bu arada bu konuda tarzım dışı yaptığım işler de var,
www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5264.0Harikaaaa Ustam ellerine sağlık.
Teşekkürler

Elinize sağlık.Bıçak çok güzel görünüyor.Şimşir gerçekten çok güzel bir malzeme.Bir arkadaşımda bir parça vardı.Keserken un gibi sarı tozu çıkıyordu ve çok zor kesiliyordu.Hatta benim oğlana bu parçadan zihgir yapıvermişti sağolsun.Orman mühendisi bir arkadaş endemik bitkidir Şile tarafında orman içlerinde bir miktar kalmıştır ama kesimi yasaktır ve yakalanana da ağır cezası vardır demişti. Topkapı sarayında şimşirlik diye bir bölümde bu ağaçlardan varmış.Bir kaç kere gezmeme rağmen dikkat etmemiştim.Bir daha ki sefere yanıma küçük bir balta almayı düşünüyorum. 
Teşekkür ederim

Çok sık dokulu ve sert bir ağaç olduğu için 60 kum zımparada bile çok ince bir talaşı var..
Bende kesimi yasak diye biliyorum,bu bana bir bıçaklık parça olarak gelmişti,ama nasıl elde edilmiş bilmiyorum,
Daha sonra yoğun isteğim sonucu buna göre daha ince bir parça daha geldi,bıraz kalınlaştırılıp kullanılabilir,
Siz sakın ormandan yaşayan bir ağaç kesmeyin,çok zor büyüyen bir ağaç yazık olur,
özelden adres yazın ben size bir bıçaklık parça gönderirim

Abi eline sağlık.Sen farklı ağaçlar buldukça aynı tarzda devam et

Teşekkürler Mehmet ustam

Amaç zaten aynı sınıf bıçak ama farklı kabza,
Hatta G10 bile gelir

Sap, namlu, liner... Hepsi birbirine ne kadar yakışmış. Şimşirdeki sadelik ve insanı rahatlatan duruluk bir başka göstermiş bıçağı. Valla çok etkileyici olmuş Bülent, ellerin dert görmesin

Teşekkür ederim Sefa abi

Scandi ve bushcraft bu işe meraklandığımdan beri özel ilgi alanım..
Tek sınıf yapayım,ama hakkını vereyim diye çok emek veriyorum,
Tekrar teşekkürler