İşlerin yoğunluğu sebebi ile bugun bıraz çalıştım . öğleden sonra ocağın yapımı ıle uğraştım.
kestığım ön kapağı takacaktım ama yeni bir tane yapayım dedim . demez olsaydım

malzeme 4mm saç kapağın etrafındakı 7cm,lik kuşağı dönerken deli oldum desem yerıdır. bırde sol baş parmağa çekici yapıştırdım tam oldu acı bır yana zonklamasıda yanında eşantiyonu :'(
menteşeyı alıştırıp kaynakladım , kelebek kılıt uydurdum çarçabuk.. sankı kovalayan var.

hazır gırışmişken ocağı oturtacağım tablayıda hurda malzemeden kaynakladım..
bu kadar yaptıktan sonra oldu olacak seramik battaniyeyi döşedım . çok kolay kesılebılen bır malzeme ancak kansorejen mutlaka maskenizi takın ve Emrenınde söylediği gibi fena kaşındırıyor. hanı bırısıne gareziniz varsa gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz

battanıyelerın yerınde stabıl durması ıçın tabana çivi kaynakladım harcın sağlam tutunabılmesı için elımde eskıden kalma kare gözlu tel vardı kapağa ve ocağı bunlar ıle takvıye ettim.
ve ıç bölmyı hazırlamak için silindirik bır malzeme arayısı basladı . pimaş boru düşündüm istedığım çapı bulamayınca sınır olmuş bır vazıyette dolaşırken aklıma bızım 4kg,lık gres kovaları geldı hemen çapını ölçtüm bingo..!

16 cm ıkı adedı bırbırıne bantladım ve yerıne yerleştirdim.
reflakter harcı hazırladım ve boşluklara doldurdum , kapakta nasibini aldı tabi bundan sanırım 2 cm kalınlıkta oldu son temizliklerini yaptım ve kurumaya bıraktım..
benim için oldukça zevklı bır çalışma oldu , bırde parmak ve çekici tokuşturmasaydık