taa o günden bu güne termokulp takıcam ocağa deyip sürekli erteliyordum ne aptalmışım

dün Özgür ve sıteden bır arkadaşımız zıyaretıme geldi ,termokulp istemiştim onuda getırmış . Tabi ısıl işlem yapılacak D2 leride

pıd konntrol fabrıkada alınıp kullanılmayan bır tane vardı onuda getırdım. ocağın arka tarafına 16mm bır delik açıp boruyu kaynakladık borunun ucuna manşonu zor bela kaynakladıktan sonra termokulpu yerleştırıp yerimi Özgüre devrettim devre bağlantılarını yaptı. tüpüpüm neredeyse bıttı bıtıcek gıbıydı ama bır deneme yapalım dedik .
çift brülör 10 psi da 5dk,da 950c gördü. sonrası tek e düşürdüm . ısıyı kontrol etmek için ck67 lamalardan deneme amaçlı ocağa attım 835c ocaktan cıkardım , ama renk bana bır turlu "ben 835c,yim "demedi . bilinçli olarak suyunu verdım ve lamayı kırdım tane buyumesının alası olmuş resmen

bır ıkı lamayı daha deneyerek göstergedekı derecenın kaçata olması gerektığını buldum.
termokulp gerıde olduğu ıçin tam 100c ,lik sapma yapıyor yani 735 derecede herşey yoluna giriyor. Özgürü D2 ler için folyo olmadan tufal çok yoğun olacak dedimsede ,bir türlü ikna edemedim ılk olarak neck,ini ocağa attık 1030 derecede 20 dk kaldı . ocaktan alıp örsün uzerıne koyduk ve üzerıne ağırca bır metal koyduk yamulma olmadı ve camı rahatlıkla çizecek kadar sertleştı 300 derecede 1,5 saat menevışlendi. işin garip tarafı hanı öyle ahım şahım bır tufal oluşumuda olmadı

paslanmaz folyomuz olsaydı belkıde hıç tufal oluşmayacaktı. bır dahakı denememı komple şamot kaplayarak yapacağım.
tabı gele profıllerın dığerlerıde ocağa gırıp ısıl işlemi yapıldı yaptığımız bır hatadan dolayı ıkı tanesını yamulttuk maalesef.

sonrası Yaşar abının bovisi oldu ufak spiral ıle çıkartmış profılı Yaşar abı düzeltılmesı gereken yerlerı düzelttım ve ağzını açtım tabi karbon çelığı olunca kıldende nasıbını aldı

profıl oldukça buyuk ve ısıyı homojen olarak her yerıne dağıtabılmem için ıkıncı brülörüde yaktım. gereklı ısıda 4 dk durdu su,mu ısıl işlem yağımı dıye sorduğumda Yaşar abi bu kırılırsa kalpten gıderım deyınce

yağda suyunu verdim. çok güzel bır hamon var bovide, resimlerini Yaşar abı yayınlar artık.
çıkmak istediğim sıcaklığa çok çabuk çıkabılıyorum ,gaz ayarını manuel yapıp o sıcaklıkta sabıt kalıyorum. gazı kapattığım halde ısı çok yavaş düşüyor ocağıma bır kez daha aşık oldum desem yalan olmaz

daha önce neden termokup,u takmamışım diye bütün gece hayıflanıp durdum kendi kendime

velhasıl kelam müthiş keyifli bir gündü. atölyeme gelen herkese ve Özgür arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı