Bıçak Sanatı - Forum

Propan brülör..

tarpoon

• 4739
Ynt: Propan brülör..
« Yanıtla #40 : 06 Aralık 2011, 20:36:04 »
Taner bey, ocağınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Üstadlar iyisini bilir ama ben çok beğendim doğrusu.

İyi günler.

teşekkür ederim Ahmet bey darısı sizin başınıza  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #41 : 06 Aralık 2011, 20:38:52 »
Taner usta güle güle kullan, kazasız belasız inşallah.alevi görünce içim ürperdi bir anda  ???

Taner usta güle güle kullan, kazasız belasız inşallah.alevi görünce içim ürperdi bir anda  ???

benim de tüylerim diken diken oldu ???

kilometreye ne yakıyor bu makina?

sağol Yusuf :)    geçen tüpü değiştirdiğimde 8 ay kullanmıştım.  bu 3 ay dayandı  damast denemesı bır ıkı dövme  çalışması derken  bıttı bıtıcek gıbı.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #42 : 06 Aralık 2011, 20:48:35 »
Tanerciğim, basit bişey ama sanırım oksidatif alevle yandığı için o kadar tufal yapmış, geçenlerde sıfır tufalle bir ısıl işlem yaptım, brülördeki hava girişi içerdeki gazın kapıdan çıktığı yerde mavi yanmasına neden olacak kadar kapalıydı. Isıya çıktığı zaman hava girişini alev mavimsi olana kadar kapatıp sadece ısıda tutma için aç kapa yaparsan bence D2 filan bile tertemiz çıkacaktır.
Bu arada termokupl hayırlı olsun. Benim termokupl'un ısıl işlemde mutlaka bıçağın yüzeyine dokunuyor, özellikle de namlunun ağız bölgesine, neredeyse kesin ölçüm yapmak mümkün. Diğer türlü çıkarımlar yapmak, +100 -50 derece filan koymak belli durumlarda işe yarar ama tamamen doğrusal olmayabilir ilişki, 900 derecede +100'dür, 800 derecede belki +40 olur doğrusu, bunu tam olarak bilemeyeceğin gibi yalıtım elemanları zamanla yaşlandıkça bu çıkarımında da oynamalar olacak, bir gün bakacaksın bir sürü ısıl işlem başarısız olacak, sana zaman kaybettirecek. Kısaca demem odur ki, içerdeki tüpe bir delik delip bıçağın olacağı yere denk getirirsen termokupl'un girişini doğru ölçümle çok güzel sonuç almaya başlarsın...

teşekkür ederim Emre usta.  :)  termokulpu alevın tam olarak vurduğu duvara monteleyeceğim yenı bır yuva yaparak.  ayrıca ocağı delerek , delık olan kısıma  basınçlı hıdrolık sıstemlerde kullanılan çelık boru kullandım . borunun ucu kapalı değil    , termokulpu monteledığımde   borudan 0,5cm dışarıda kalıyor  acaba yanlışmı yaptım..?  tamamen kapalı bır borunun içindemı olması gerekıyor.?

şayet yaptığım doğru ise hazırda açık olan uç kısıma bıçağın ağız kısmı gelecek şekılde temas ettırırsem  en kayıpsız bır şekılde ısıyı görebılırım sanırım .  termokulpun açık olması kafama takıldı şimdi  ::)

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #43 : 07 Aralık 2011, 02:15:33 »
Ocağınız müthiş görünüyor taner bey. Hatta birazda ürkütücü.  >:D. Bende bir süredir uğraşıyorum. LPG oto tüpü alındı kesildi ama ısı kontrolünde takıldım. Bugün sanayideydim termokupl konusunda bir türlü sonuca ulaşamadım. Nasıl bir tip almalıyız kaç dereceye kadar dayanmalı kararsız kaldım. 1200 derecenin üstüne çok uçuk fiyatlar söylüyorlar. Bu arada selonoid valf takmayı düşünüyormusunuz. SSR ve Valf çok pahalı değil gibi.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 07 Aralık 2011, 03:01:19 »
Senin termokupl zaten kılıflı değilmiydi?
Şu tip yani?

Bendeki bu çeşit, aleve temas ettiğinde zarar görmüyorlar bu tipler, zaten elemanları AISI 309 tüpün içinde..
Eğer çıplak tipte bir termokupl ise, yani şu Eylem'in kullandıklarından,

ucu kapalı 6-7 milimlik bir paslanmaz tüpün içine yerleştirebilirsin, sonuçta ortamla birlikte aynı ısıya ulaşacağından tüp ölçümü etkilemeyecektir, sadece tepki süresini biraz düşürür, o da önemli değil...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #45 : 07 Aralık 2011, 08:40:11 »
bencevap vereyi evet kapalı tip.1200 dereceye kadar ölçüm yapıyor fakat enfazla dayanımıda 1250 ;D

ölçüm ölçüm yapan kısmı zaten koruma borusunundışında kalmışdurum da esasen 2. boru birnevi koruma malzeme sokup cıkarırken darbe almasın diye  ;D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #46 : 07 Aralık 2011, 13:28:07 »
Ucu açıktaysa mantıklı o zaman. Sadece bıçağa olabildiğince yaklaştırmak gerek o zaman...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #47 : 09 Aralık 2011, 00:43:25 »
sadece   0,5cm  ucu açıkta ;)

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #48 : 09 Aralık 2011, 00:55:51 »
Taner hayırlı olsun çok güzel bir ocak olmuş, darısı başımıza artık  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #49 : 09 Aralık 2011, 01:17:58 »
teşekkür ederim Tolga  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #50 : 10 Aralık 2011, 23:19:37 »
Ocağınız müthiş görünüyor taner bey. Hatta birazda ürkütücü.  >:D. Bende bir süredir uğraşıyorum. LPG oto tüpü alındı kesildi ama ısı kontrolünde takıldım. Bugün sanayideydim termokupl konusunda bir türlü sonuca ulaşamadım. Nasıl bir tip almalıyız kaç dereceye kadar dayanmalı kararsız kaldım. 1200 derecenin üstüne çok uçuk fiyatlar söylüyorlar. Bu arada selonoid valf takmayı düşünüyormusunuz. SSR ve Valf çok pahalı değil gibi.

teşekkür ederim Vedat bey :)  kusura bakmayın ıletınızı göremedığım ıçın cevabım geç oldu. termokulp k tıpı Özgür getirdi ;)  selonoıd valf takmayı düşünmüyorum manuel olarak rahatça kontrol edebılıyorum ısıyı..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #51 : 14 Aralık 2011, 20:26:59 »
arkadaşlar yine bir sorun var :)  termokulp ve pıd net olarak ısıyı göstermıyor.  karbon çelıklerıne 825c   de ısıl işlem yapıyorum. deneme yanılma yolu ıle bu derecede benım pıd 660c gösterıyor. zarar görmemesı için yaptığm 10luj çelık boruyuda söktüm yıne aynı. bu gun tam 4 saat kalibre edebılmek için uğraştım ama nafıle :(

Emre ustanın tavsıyesı ıle ketılda suyu kaynar vazıyete getırıp 100 c olduğunu var sayarak ayarlamaya çalıştım . termokulpu soğuttum ve tekrar ketılın içine yerleştırdım,
100c gösterdı :) ama ocağa takınca işler değiştı 232c takıldı kaldı. bunu nasıl veya nerede kalıbre ettırebılırız..? 

fenalık geldı bugun resmen  >:(  bu da bıtse herşey tamam oluyor bır ıkı şeyde ben yapıcam ama şimdi kafama takıldı elımı süresım gelmıyor profıllere 8)

artık yardım yerıne imdat dıyorum.. ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #52 : 14 Aralık 2011, 20:35:25 »
bu arad pıd kontrol     Emko

96x96mm PID Proses Kontrol Cihazı

ESM-9930 ( 96 x 96 1/4 DIN )
Üniversal Girişli PID
Proses Kontrol Cihazı

- 4 dijit proses(PV) ve 4 dijit proses set
  değeri (SV) göstergesi
- Üniversal proses girişi (TC,RTD,mV,V,mA )
- Z Voltaj/Akım girişi için iki veya
  çok noktalı kalibrasyon
- Konfigüre edilebilir ON/OFF, P, PI, PD ve
  PID kontrol formları
- Auto-tune ve Self-tune ile PID katsayılarının
  sisteme adaptasyonu
- Kontrol çıkışı için Manual/Otomatik çalışma
- Bumpless transfer özelliği
- Kontrol çıkışı için programlanabilir ısıtma,
  soğutma ve alarm fonksiyonları

termokup hangı markaydı bılemıyorum..

« Yanıtla #53 : 14 Aralık 2011, 21:48:18 »
Yani ocağın içinde 232 yi hiç geçmedi mi? ocağın sıcaklığı arttığı halde 232 mi diyorsun?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #54 : 14 Aralık 2011, 22:13:06 »
ocağın sıcaklığını göz kararı 800c getırdığım halde  artış olmadı göstergedekı değerde :-\
kafama göre ısıyı tutturuyordum ne güzel, 650 c   oldumu  tamamdı hersey . kaşınıp ayarları bozdum

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #55 : 14 Aralık 2011, 22:14:14 »
ocağın sıcaklığını göz kararı 800c getırdığım halde  artış olmadı göstergedekı değerde :-\
kafama göre ısıyı tutturuyordum ne güzel, 650 c   oldumu  tamamdı hersey . kaşınıp ayarları bozdum

neyse yarın emkoya bir mail atayımda nasıl fabrika ayarlarına döneriz bakalım :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #56 : 14 Aralık 2011, 22:15:26 »
gerek kalmaz merak etme bır çekiç yer yarın kafasına >:( >:(  gıdıp yenısını alırım..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9539
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #57 : 14 Aralık 2011, 22:29:17 »
Aklıma gelen iki soru:

1. Cihaz, K tipi termokupl kullandığını bilecek şekilde ayarlandı mı?

2. Termokupl'ın arka ucunun sıcaklığının hep oda sıcaklığında kaldığından emin misin? Yok yok, aslında daha doğrusu termokupl'ın arka ucunun sıcaklığının EMKO'nun bulunduğu ortam ile aynı sıcaklıkta olması gerekir. Bundan emin olabilir misin?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #58 : 14 Aralık 2011, 22:58:17 »
Eylem nasıl ayarlandığını bılmıyorum :-\ onu Özgür yaptı.  arka ucun sıcaklığı stabıl ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #59 : 14 Aralık 2011, 23:01:21 »
gerek kalmaz merak etme bır çekiç yer yarın kafasına >:( >:(  gıdıp yenısını alırım..
yuhu çekiçten uzak dur ayarlarız gelince :)