uzun süre bu testereden alıp almamak hususunda tereddüt etmiştim. ahşapta verimli olduğunu söylüyorsunuz. eğer metalde de ortalama bir performansı varsa bir müşterisi daha olacak bu testerenin. merakla bekliyorum metal denemesi sonuçlarınızı 
emin hocam,bu tip testereler çok ufak maket işleri içindir, seri imalat işine gelmez,zaten testerelerinde atıyorumkesebileceğiniz maksimum kalınlık 1.5-2 cmdir yavaş çalışır biraz fazla hızlı yapayım derseniz özellikle akçaağaç, kayın, abonoz gibi ağaçlarda testere 0.4cm eninde olduğundan hemen ısınıp yamulmaktadır,bence buna vereceğiniz parayla kendinize marangozların kullandıkları gönye testerelerden özelliklede makita yada bocsh marka olanları çok daha fazla işinize yarayacaktırhemde manifeze elektrik motoru kullanabilirsiniz heryerde trifaze ceyeran yokki?,gerçi arkadaşımız heveslenip almış hevesinide kaçırmak istemem ama işin gerçeği bu malesef,sende iyi günlerde kullan kardeşim umarım verim alabilirsin
Aslında asıl soru ''ben bu makineyle ne yapabilirim ?? ''
Kısa teknik bilgisi;
şerit boyu:1425mm
kanal genişliği:19mm
bant hızı : 15,6mt/s
motor :350w 1500rpm monofaze
Tespit doğru makine hobi için üretilmiş ve üzerinde ki testere sadece ahşap için uygun,
Bu işte benim hobim zaten, ciddi olarak bu işi yapsam metal için değilde ahşap için gene alırdım,ilk testte 60mm kalınlıkta yaklasık 40cm boyunda ciddi kuru bir meşe takozu sorunsuz biçti,ahşap için yeterli ve stabil çalışıyor..
Birde yalnış anlamadıysam makine trifaze gibi yazmışsınız ama alet 220 monofaze ??
Konunun başında da yazmıştım benim için asıl amaç bıçak kabzalarımı kaba olarak şekillendirip atölyede ki ciddi ahşap tozundan kurtulmak,bu yüzen dar şerit olması avantaj..
Metal kesmek ikinci planda o iş için avuç içi taşlama,bant zımpara,sutun matkap vs. bir sürü makine atölyede mevcut zaten,şimdiye kadar yaptığım hiç bir bıçakta metal kesmek için bu tarz bir makineye ihtiyaç duymadım ama ahşap işlerken 'keşke bir şerit testere olsa '' dediğim çok olmuştur,
O sorun artık yok