Bıçak Sanatı - Forum

RTR ELK5025 (ŞERİT TESTERE)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
RTR ELK5025 (ŞERİT TESTERE)
« : 18 Aralık 2013, 18:18:36 »
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır almayı düşündüğümüz şerit testereyi en sonunda Adem abi'yi kandırarak aldım  :2up :2up

Üzerinde gelen testere ahşap testeresi,350w motor gücü var,tablası hareketli,maksimum 85mm kalınlığında malzemeyi biçebiliyor,

Kısa kesme testi yaptım,yaklaşık 60mm kalınlığında ki ciddi kuru meşe takozu sorunsuz bir şekilde biçti..

Üzerinde gelen şeritle kabza şekillendirmek,kendi takozunu biçmek için son derece kullanışlı,çok derli toplu bir makine..

Testeresi değiştikten sonra metal kesme işinde de kullanılabilir görünüyor,onu da uygun şerit yaptırdıktan sonra yazarım..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: RTR ELK5025 (ŞERİT TESTERE)
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2013, 18:23:02 »
Kazasız belasız güzel günlerde kullan kardeşim. 

« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2013, 18:46:54 »
Bülent güle güle kullanın.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2013, 18:58:14 »
Hayırlı olsun her bıçakta en az yarım saat vakit kazanmış olursunuz...

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2013, 19:03:43 »
Güle güle kullanınız.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2013, 19:47:25 »
Güle güle kulanın  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2013, 19:59:23 »
iyi günlerde kullanınız
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 18 Aralık 2013, 20:03:28 »
Şeridi değiştirirsek metal de keseriz dediniz ya, onun için soracaktım: en düşük hızı nedir? Metal kesim testereleri ahşap testerelerine göre oldukça yavaş olmak durumunda..

Sonuçta ahşap için bile olsa sadece, sonuçta çok güzel bir yatırım olmuş. O kadar önemli ki düzgün ahşap biçebilmek bu işte, metal testeresinden daha önemli diyebilirim. Metali delip çürüterek de, taşlama ile de vs. kesersiniz ama ahşabı kesmenin en uygun yolu bu şerit testereler sonuçta. Güle güle kullanınız...

Kipmen Sanat web sitesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #8 : 18 Aralık 2013, 20:44:29 »
Güle güle kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.
Okinawian

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2013, 20:55:38 »
güle güle kullanın allah kazasız belasız uzun süreler kullanmak nasip etsin.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2013, 20:56:31 »
hayırlı olsun güle güle kullanın

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 18 Aralık 2013, 21:47:12 »
Şeridi değiştirirsek metal de keseriz dediniz ya, onun için soracaktım: en düşük hızı nedir? Metal kesim testereleri ahşap testerelerine göre oldukça yavaş olmak durumunda..

Sonuçta ahşap için bile olsa sadece, sonuçta çok güzel bir yatırım olmuş. O kadar önemli ki düzgün ahşap biçebilmek bu işte, metal testeresinden daha önemli diyebilirim. Metali delip çürüterek de, taşlama ile de vs. kesersiniz ama ahşabı kesmenin en uygun yolu bu şerit testereler sonuçta. Güle güle kullanınız...
[/quo

emre ustaya katiliyorum bu tetereye bimetal celik testere yaptirsaniz bile muhtemelen  metal kesemiyceksiniz cumku deviri uygundegil  ama agac icin cok guzel bi tercih olmus atolyede islerinizi okadar kolaylastiricakki sasicaksiniz

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 18 Aralık 2013, 23:48:32 »
güle güle kullan.  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2013, 11:20:10 »
uzun süre bu testereden alıp almamak hususunda tereddüt etmiştim. ahşapta verimli olduğunu söylüyorsunuz. eğer metalde de ortalama bir performansı varsa bir müşterisi daha olacak bu testerenin. merakla bekliyorum metal denemesi sonuçlarınızı 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2013, 11:35:50 »
Allah kaza bela vermesin sağlıklı günlerde kullanın inşallah.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2013, 12:07:58 »
Kazasız belasız güzel günlerde kullan kardeşim. 

Teşekkürler Salim ustam :)

Bülent güle güle kullanın.

Teşekkürler Sefa abi :)

Hayırlı olsun her bıçakta en az yarım saat vakit kazanmış olursunuz...

Teşekkürler,

Asıl amaç kabza şekillendirmek,zımpara makinesiyle kaba işlemede çok ciddi toz oluyordu,ondan kurtulacağız :)

metalde de şansımızı deneyeceğiz..

Güle güle kullanınız.

Teşekkürler :)

Güle güle kulanın  :)

iyi günlerde kullanınız

Emre ustam makine tek hız 1500 rpm,biraz araştırdım söylediğiniz gibi bu hız metal için çok yüksek görünüyor,ama üzerine bir hız kontrolcüsü ilave edilip acaba(misal hurda bir elk.süpürgesi hız kontrolcüsü gibi ) hız ayarlı hale gelir mi..

Veya bu hız ne gibi sorun yaratır,metal kesme yaparken şeride çok baskı uygulamasak falan acaba kurtarır mı ?

Baktık olmuyor,en büyük derdim kaba zımpara yaparken ortaya çıkan atolyede kı ahşap v.s malzeme tozları,ondan kurtuluruz :)

güle güle kullanın allah kazasız belasız uzun süreler kullanmak nasip etsin.

hayırlı olsun güle güle kullanın

emre ustaya katiliyorum bu tetereye bimetal celik testere yaptirsaniz bile muhtemelen  metal kesemiyceksiniz cumku deviri uygundegil  ama agac icin cok guzel bi tercih olmus atolyede islerinizi okadar kolaylastiricakki sasicaksiniz

Teşekkürler Mehmet ustam,

1500 rpm devir metal için biraz yüksek görünüyor,acaba nasıl bir sıkıntı yaratır ?

Denemek için bimetal bir testere yaptırıp şansımızı deneyeceğiz,olmadı kaba ahşap işlemede çok ciddi toz derdinden kurtulacağız..

güle güle kullan.  :)

Teşekkürler Taner ustam :)

uzun süre bu testereden alıp almamak hususunda tereddüt etmiştim. ahşapta verimli olduğunu söylüyorsunuz. eğer metalde de ortalama bir performansı varsa bir müşterisi daha olacak bu testerenin. merakla bekliyorum metal denemesi sonuçlarınızı 8)

Emin ustam merhaba,

Ahşap konusunda kesin iş görür,ama metal konusunda arkadaşlarında uyardığı gibi 1500rpm biraz yüksek gibi görünüyor,ama denemeden anlamak zor olacak..

Bir şekilde devir ayarlı hale gelirse sorun çıkarmaz gibi geliyor veya gözümüzü karatıp buna uygun bir şerit yaptıracağız, o zaman 1500rpm metal kesimde nasıl bir sonuç veriyor göreceğiz :)

Almadan haberim olursa piyasadan daha uygun fiyata alabiliriz,ithalatçı firmasında çok eski bir arkadaşım pazarlama müdürü olarak çalışıyor,RTR ürünlerle ilgili her malzemeyi onun kendine alacağı fiyattan alıyorum :)

Bizim ev-atölye libadiye'de,müsait zaman atölye'de beklerim canlı olarak makineyi görüp karar verirsiniz,hemde tanışmış oluruz

Allah kaza bela vermesin sağlıklı günlerde kullanın inşallah.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2013, 13:04:24 »
Sadece hiz ayari değil testere kasnaklarinin yataklamalarini testerenin aktiği kayitlari biraz modifiye (pimpin) yapmak gerekiyor hepsi o kadar keyifli islerki hepsini yapinca ve başarili olunca bir daha satmak istemeceksin Ayrica yapmakta büyük keyifli herhangi bir sorun olursa herzaman sorabilirsin Bülent sadece elimden gelen değil bu konularla yillardir ilgilenen insanlarda yakinimda hepsinin fikrini alip sana en uygun cevabi vermekten memnun olurum Adem Abiyede Selamlar..
Bu Arada testere yi mutlaka en ince dişli olanlardan yaptirin 24 tpi gibi bu motorun düşük kuvvetini ve sıkışmalari en aza indirecektir.. :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 19 Aralık 2013, 13:49:21 »
Sadece hiz ayari değil testere kasnaklarinin yataklamalarini testerenin aktiği kayitlari biraz modifiye (pimpin) yapmak gerekiyor hepsi o kadar keyifli islerki hepsini yapinca ve başarili olunca bir daha satmak istemeceksin Ayrica yapmakta büyük keyifli herhangi bir sorun olursa herzaman sorabilirsin Bülent sadece elimden gelen değil bu konularla yillardir ilgilenen insanlarda yakinimda hepsinin fikrini alip sana en uygun cevabi vermekten memnun olurum Adem Abiyede Selamlar..
Bu Arada testere yi mutlaka en ince dişli olanlardan yaptirin 24 tpi gibi bu motorun düşük kuvvetini ve sıkışmalari en aza indirecektir.. :)

Olabildiğince ince diş tercih edilmesi, ince saç plaka kesilen testereler için çok önemli. 24 tpi o bakımdan çok faydalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2013, 14:55:55 »
24 tpı bulmak çok zor. ancak kangal halınde bulunabılıyor ve beş on testere için açmıyorlar kangalı.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2013, 15:04:35 »
Lafı geçmişken: Taner, testereme 4-5 tane şerit lazım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben