Bıçak Sanatı - Forum

RTR ELK5025 (ŞERİT TESTERE)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: RTR ELK5025 (ŞERİT TESTERE)
« Yanıtla #20 : 19 Aralık 2013, 15:29:19 »
Sadece hiz ayari değil testere kasnaklarinin yataklamalarini testerenin aktiği kayitlari biraz modifiye (pimpin) yapmak gerekiyor hepsi o kadar keyifli islerki hepsini yapinca ve başarili olunca bir daha satmak istemeceksin Ayrica yapmakta büyük keyifli herhangi bir sorun olursa herzaman sorabilirsin Bülent sadece elimden gelen değil bu konularla yillardir ilgilenen insanlarda yakinimda hepsinin fikrini alip sana en uygun cevabi vermekten memnun olurum Adem Abiyede Selamlar..
Bu Arada testere yi mutlaka en ince dişli olanlardan yaptirin 24 tpi gibi bu motorun düşük kuvvetini ve sıkışmalari en aza indirecektir.. :)

Teşekkürler Kaya ustam :)

Bu forum bu yüzden çok kıymetli,bütün dostlar elinden  geldiğince bilgi paylaşıp birbirine yardımcı olmaya çalışıyor  :2up

İşin en mantıklısı uygun uzunlukta bimetal bir şerit yaptırıp denemek olacak,ondan sonra hız kontrolü ve modifiye işine el atarız,sonuçta mekanik usta Adem abi,gerekirse baştan yapar,

Selamını iletirim  :)

Sadece hiz ayari değil testere kasnaklarinin yataklamalarini testerenin aktiği kayitlari biraz modifiye (pimpin) yapmak gerekiyor hepsi o kadar keyifli islerki hepsini yapinca ve başarili olunca bir daha satmak istemeceksin Ayrica yapmakta büyük keyifli herhangi bir sorun olursa herzaman sorabilirsin Bülent sadece elimden gelen değil bu konularla yillardir ilgilenen insanlarda yakinimda hepsinin fikrini alip sana en uygun cevabi vermekten memnun olurum Adem Abiyede Selamlar..
Bu Arada testere yi mutlaka en ince dişli olanlardan yaptirin 24 tpi gibi bu motorun düşük kuvvetini ve sıkışmalari en aza indirecektir.. :)

Olabildiğince ince diş tercih edilmesi, ince saç plaka kesilen testereler için çok önemli. 24 tpi o bakımdan çok faydalı.

Teşekkürler Eylem ustam,tavsiyeler önemli :)

Müsait bir zaman bakınmak lazım,özellikle iyi bir marka var mı ?

24 tpı bulmak çok zor. ancak kangal halınde bulunabılıyor ve beş on testere için açmıyorlar kangalı.
Lafı geçmişken: Taner, testereme 4-5 tane şerit lazım.

Des'i dolanmak lazım :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 19 Aralık 2013, 16:08:17 »
Lenox satan Lazzer Metal'in DES şubesi bir süre önce eski yerini terk etti. Ancak kapandı mı taşındı mı bilmiyorum.

Siz nereden bahsediyorsunuz? DES'te farklı bir testereci var mı?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #22 : 19 Aralık 2013, 16:26:07 »
Lenox satan Lazzer Metal'in DES şubesi bir süre önce eski yerini terk etti. Ancak kapandı mı taşındı mı bilmiyorum.

Siz nereden bahsediyorsunuz? DES'te farklı bir testereci var mı?

Bildiğim bir yer yok,sanayi sitesi olması maksadıyla bulur diye düşündüm..

« Yanıtla #23 : 19 Aralık 2013, 16:30:32 »
Bu hızda bimetal testere kullanıldığında soğutma sıvısı kullanılırsa ( bor yağı+su) iyi bir sonuç alınacağını sanıyorum, yoksa kısa sürede dişer gidecektir  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #24 : 19 Aralık 2013, 16:54:12 »
Motorun testereyi döndürebildiğini görmeden böyle teferruata gerek olacağını sanmıyorum hocam. Benim metal testeresinin motoru daha ufak değildir (boyut için ezbere konuşuyorum) ama hızı bundan 5-10 kat yavaş. Haliyle güç de 5-10 kat daha fazla. Bu haliyle bile motor iş yaptığını hissettiriyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #25 : 19 Aralık 2013, 18:54:22 »
Motorun testereyi döndürebildiğini görmeden böyle teferruata gerek olacağını sanmıyorum hocam. Benim metal testeresinin motoru daha ufak değildir (boyut için ezbere konuşuyorum) ama hızı bundan 5-10 kat yavaş. Haliyle güç de 5-10 kat daha fazla. Bu haliyle bile motor iş yaptığını hissettiriyor.
E zaten motor testereyi döndüremiyorsa, dönmeyen testerenin de doğal olarak soğutmaya gereksinimi olmaz. Sendeki testere de dişli kutusu mu var?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #26 : 19 Aralık 2013, 19:39:19 »

bendeki tesrere bu testeresini sagolsun taner usta yaptirdi ve gercekten cok guzel dikkatli kullanimda uzunbi sure kullanilir diyedusunuyorum

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #27 : 19 Aralık 2013, 19:43:08 »
Hız bana fazla geldi, dişleri hemen dökebilir, veya şerit dağılabilir. Normalde 500 fpm yani dakikada 100-200 civarı metre dönüş olmalı. Senin şerit 1 metre uzunlukta olsa 1500 metre dakikada dönüş yapıyordur. Bu hesapla kabaca olması gereken hızın yaklaşık 8-9 katında dönüyor senin testere. Metal keser bantlar için başarıyla modifiye ettiğinizi düşünsek bile bu hızle bantları kahvaltı niyetine tüketir bu testere. Aşırı pahalıya gelir, sonuçta yapacağınız 10-20 kesimde harcadığınız testere maliyetine metal kesebilen sıfır bant testere alırsınız  ;D Siz en iyisi modifikasyon yapacaksanız da en önce hız ayarı olayını hallediniz..

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 19 Aralık 2013, 20:52:26 »
Lafı geçmişken: Taner, testereme 4-5 tane şerit lazım.

Eylem sana beş adet yaptırıyorum.  başka ıhtıyacı olan varsa   burada belırtsın onlarıda yaptırayım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #29 : 19 Aralık 2013, 23:18:02 »
Başka ihtiyacım yok baba sağolasın. Özelden fiyat ve iban gönderirsen ışınlarım sana parayı.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #30 : 20 Aralık 2013, 14:11:51 »
Bülent bi rediksiyon takarız en iyisi 1/10 rediksiyon olsa devir 150 çıkar rahat rahat her türlü metali keser.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #31 : 20 Aralık 2013, 15:04:41 »
E zaten motor testereyi döndüremiyorsa, dönmeyen testerenin de doğal olarak soğutmaya gereksinimi olmaz. Sendeki testere de dişli kutusu mu var?

Hızı kayış kasnak dişli falan marifetiyle indirmişler. Kayış kasnak hızın ayarı için. 3 ayarı var.
Namık Kemal
Instagram'da ben

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #32 : 21 Aralık 2013, 12:56:18 »
Hız bana fazla geldi, dişleri hemen dökebilir, veya şerit dağılabilir. Normalde 500 fpm yani dakikada 100-200 civarı metre dönüş olmalı. Senin şerit 1 metre uzunlukta olsa 1500 metre dakikada dönüş yapıyordur. Bu hesapla kabaca olması gereken hızın yaklaşık 8-9 katında dönüyor senin testere. Metal keser bantlar için başarıyla modifiye ettiğinizi düşünsek bile bu hızle bantları kahvaltı niyetine tüketir bu testere. Aşırı pahalıya gelir, sonuçta yapacağınız 10-20 kesimde harcadığınız testere maliyetine metal kesebilen sıfır bant testere alırsınız  ;D Siz en iyisi modifikasyon yapacaksanız da en önce hız ayarı olayını hallediniz..

Emre ustam,dün biraz kitapçıktan baktım teknik detay şöyle;

şerit boyu:1425mm

kanal genişliği:19mm

bant hızı : 15,6mt/s

motor :350w 1500rpm

motor hızı 1/4 oranında düşüp sabit hız olursa olur gibi ?

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #33 : 21 Aralık 2013, 15:36:34 »
Kullanmayı düşündüğün redüktör 1/8 veya 1/7 artık ne bulursak alet şunun gibi bir şey.

motorun üzerine takılıyor alttaki makinada örnek var.
1/8 redüktör 1500 ddk giriş 187.5 ddk çıkış verir. 1/7 olursa 214.2 ddk çıkış verir ki metal kesimi için yeterli devir olur diye düşünüyorum, devrin düşmesi aynı zamanda torku aynı oranda arttıracak demektir ki kesimde motor zorlanmaz rahat keser.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #34 : 22 Aralık 2013, 03:01:24 »
Olabiliritesi var gibi. Ya da doğrusal akım motoru bulunursa çıkma ona akım ayarlaması ile hız kontrolü yapılabilir belki..

Kipmen Sanat web sitesi

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
« Yanıtla #35 : 21 Ocak 2014, 16:04:20 »
uzun süre bu testereden alıp almamak hususunda tereddüt etmiştim. ahşapta verimli olduğunu söylüyorsunuz. eğer metalde de ortalama bir performansı varsa bir müşterisi daha olacak bu testerenin. merakla bekliyorum metal denemesi sonuçlarınızı 8)
emin hocam,bu tip testereler çok ufak maket işleri içindir, seri imalat işine gelmez,zaten testerelerinde atıyorumkesebileceğiniz maksimum kalınlık 1.5-2 cmdir yavaş çalışır biraz fazla hızlı yapayım derseniz özellikle akçaağaç, kayın, abonoz gibi ağaçlarda testere 0.4cm eninde olduğundan hemen ısınıp yamulmaktadır,bence buna vereceğiniz parayla kendinize marangozların kullandıkları gönye testerelerden özelliklede makita yada bocsh marka olanları çok daha fazla işinize yarayacaktırhemde manifeze elektrik motoru kullanabilirsiniz heryerde trifaze ceyeran yokki?,gerçi arkadaşımız heveslenip almış hevesinide kaçırmak istemem ama işin gerçeği bu malesef,sende iyi günlerde kullan kardeşim umarım verim alabilirsin
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #36 : 21 Ocak 2014, 16:59:42 »
uzun süre bu testereden alıp almamak hususunda tereddüt etmiştim. ahşapta verimli olduğunu söylüyorsunuz. eğer metalde de ortalama bir performansı varsa bir müşterisi daha olacak bu testerenin. merakla bekliyorum metal denemesi sonuçlarınızı 8)
emin hocam,bu tip testereler çok ufak maket işleri içindir, seri imalat işine gelmez,zaten testerelerinde atıyorumkesebileceğiniz maksimum kalınlık 1.5-2 cmdir yavaş çalışır biraz fazla hızlı yapayım derseniz özellikle akçaağaç, kayın, abonoz gibi ağaçlarda testere 0.4cm eninde olduğundan hemen ısınıp yamulmaktadır,bence buna vereceğiniz parayla kendinize marangozların kullandıkları gönye testerelerden özelliklede makita yada bocsh marka olanları çok daha fazla işinize yarayacaktırhemde manifeze elektrik motoru kullanabilirsiniz heryerde trifaze ceyeran yokki?,gerçi arkadaşımız heveslenip almış hevesinide kaçırmak istemem ama işin gerçeği bu malesef,sende iyi günlerde kullan kardeşim umarım verim alabilirsin

Aslında asıl soru ''ben bu makineyle ne yapabilirim ?? ''

Kısa teknik bilgisi;

şerit boyu:1425mm

kanal genişliği:19mm

bant hızı : 15,6mt/s

motor :350w 1500rpm monofaze

Tespit doğru makine hobi için üretilmiş ve üzerinde ki testere sadece ahşap için uygun,

Bu işte benim hobim zaten, ciddi olarak bu işi yapsam metal için değilde ahşap için gene alırdım,ilk testte 60mm kalınlıkta yaklasık 40cm boyunda ciddi kuru bir meşe takozu sorunsuz biçti,ahşap için yeterli ve stabil çalışıyor..

Birde yalnış anlamadıysam makine trifaze gibi yazmışsınız ama alet 220 monofaze ??

Konunun başında da yazmıştım benim için asıl amaç bıçak kabzalarımı kaba olarak şekillendirip atölyede ki ciddi ahşap tozundan kurtulmak,bu yüzen dar şerit olması avantaj..

Metal kesmek ikinci planda o iş için avuç içi taşlama,bant zımpara,sutun matkap vs. bir sürü makine atölyede mevcut zaten,şimdiye kadar yaptığım hiç bir bıçakta metal kesmek için bu tarz bir makineye ihtiyaç duymadım ama ahşap işlerken 'keşke bir şerit testere olsa '' dediğim çok olmuştur,

O sorun artık yok :)

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #37 : 26 Haziran 2014, 23:49:41 »
O sorun hala devam ediyor

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #38 : 26 Mart 2015, 22:11:31 »
kazasız belasız kullanın benım hızarın yanında devede kullak kalır  80 lik şerit testere
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

sinangunsel

• *
  • 33
  • Sinan Günsel - 1976
  • Meslek: ticaret
  • Yer: Zonguldak/Ereğli
« Yanıtla #39 : 09 Nisan 2015, 19:01:16 »
Hayırlı olsun. Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasib etsin