Bıçak Sanatı - Forum

Proxxon Şerit Testere Makinası

orhanmuslu

Ynt: Proxxon Şerit Testere Makinası
« Yanıtla #40 : 18 Mart 2011, 20:53:47 »
İyi akşamlar. Tabiki resimde yanına bir cetvel konulması güzel olabilir ama. Konuyu açan kişi baahsettiği testere hakkında 8 cm. dediyse 8 cm dir. İlk sayfadaki deserteagle isimli arkadaşın yazdığı yazıyı okursanız resimde göründüğü gibi değil daha küçük diyor bir marka için. Resim bakıldığı monitörün boyutları dahil birçok değişkene göre boyut kazanır. Zira bunu yazan arkadaş mesleğini elektronik mühendisi olarak belirtmiş. Size teşekkür ediyorum ilginizden dolayı. Bu forumda http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/sadece-uc-ege-ve-bir-matkap-ile-bicak-yapmak/40/ daki bıçak hakkındaki yorumuma bıçağı yapan değerli usta haricindeki insanlar deyim yerindeyse kraldan çok kralcı olarak resmen linç girişiminde bulundular. Halbuki ben bir bıçak hakkında yazdım. Ama gördümki az sayıdaki insan kendileri haricindeki insanların yazdığına tahammül edemiyor. Yorum yazdığım bıçağın sahibi daha insaflı ve bilgilendirici yazmış okursanız. Neyse ben büyük harf konusundaki dikkatsizliğimden dolayı özür diliyorum.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #41 : 18 Mart 2011, 21:06:52 »
İyi akşamlar. Tabiki resimde yanına bir cetvel konulması güzel olabilir ama. Konuyu açan kişi baahsettiği testere hakkında 8 cm. dediyse 8 cm dir. İlk sayfadaki deserteagle isimli arkadaşın yazdığı yazıyı okursanız resimde göründüğü gibi değil daha küçük diyor bir marka için. Resim bakıldığı monitörün boyutları dahil birçok değişkene göre boyut kazanır. Zira bunu yazan arkadaş mesleğini elektronik mühendisi olarak belirtmiş. Size teşekkür ediyorum ilginizden dolayı. Bu forumda http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/sadece-uc-ege-ve-bir-matkap-ile-bicak-yapmak/40/ daki bıçak hakkındaki yorumuma bıçağı yapan değerli usta haricindeki insanlar deyim yerindeyse kraldan çok kralcı olarak resmen linç girişiminde bulundular. Halbuki ben bir bıçak hakkında yazdım. Ama gördümki az sayıdaki insan kendileri haricindeki insanların yazdığına tahammül edemiyor. Yorum yazdığım bıçağın sahibi daha insaflı ve bilgilendirici yazmış okursanız. Neyse ben büyük harf konusundaki dikkatsizliğimden dolayı özür diliyorum.

Sizin o konudaki yorumunuz çeliklerle ilgili araştırma yapmadığınız için eleştirilmiştir

Neden bu konuyu her yorumunuzda belirtmek istediğinizide hala anlamış değilim ::)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #42 : 18 Mart 2011, 21:10:15 »
orhan bey merhaba proxxon ve bunun gibi hobi maksatlı kullanılma uygun makinalar gercekten normal cihazlardan daha küçük üretilmiştir. genele olarak kullanmış olduğumuz makinaların boyutlarına alışık olduğumuz için bu tarz cihazları resimde gödüğümüzde diğerleri ile karşılaştırız ölçülerine baktığımızda resimdekinden küçük görünüyor deriz bu bir mecazi olarak kullanılan bir kelimedir.
arabalar içinde aynı kelimeleri kulanırız kendisi küçük ama içi büyük ne alakası var ama böyledir. kimse size yüklenmiyor ama lütfen balıklama dalmadan önce suyun derinliğine bakmak lazım tanışalım kaynaşalım kelimelerimizi düşünerek yazalım.burası bir kardeşlik platformu herkes birbirine yardımcı oluyor.
saygılarımla
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

orhanmuslu

« Yanıtla #43 : 18 Mart 2011, 21:24:10 »
Ben o konuya takılmış değilim. Şu sayfanın sonuna bakın. http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/koc-boynuzu-tedarik/msg18290/#msg18290

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #44 : 18 Mart 2011, 21:30:00 »
Ben o konuya takılmış değilim. Şu sayfanın sonuna bakın. http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/koc-boynuzu-tedarik/msg18290/#msg18290

Sizin amacınız "Bu arkadaş bana yamuk yaptı bende onun açığını bulayım" gibi anlaşılıyor!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 18 Mart 2011, 21:42:12 »
Orhan bey  sadece  ufak bır hatırlatma yaptım küçük, büyük harf için özürlük birşey yok bunda.  :)

ilgili konuya baktım arkadaşımız sızı hangi malzemeden ıyı kabze olur konusu olmadığı hakkında uyarmış..
"koç boynuzu tedarıkı " ıle ılgılenıyorlar.
mesela sızın yerınızde olsam yaptığım bır bıçakta sert plastık olarak adlandırdığınız materyelı tanıtırdım. hatta yapılırken resımlerdım  ;)
 ve sonrada koçboynuzuna altaernatıf olabılırmı ?    dıye forumda yayınlardım.
bazı  cevaplar  verıldı evet ben bunu yanlış anlaşılma olarak göruyorum. her forumda bu tarz seyler olabılır.

buraya uye olduğumda cüzı mıktarda bılgım vardı  ustalarımız sağolsun sayelerınde çat pat bırseyler yapabılıyorum artık..
hanı bende yenıyken bana verılen tavsıyeyı bende sıze vereyım , forumdakı konuları çokça okuyun inanın bıçaklar hakkındakı fıkırlerınız değişecektir..
hatta sıze bıçak yapabıleceğiniz celığı ve kabze ıçın ahşap yollayabılırım. su verıp işlemlerı bıtırdığınızde kendı yaptığınız bıçak elınızde ıken müthiş keyf alacağınıza emınım.. :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

orhanmuslu

« Yanıtla #46 : 18 Mart 2011, 21:51:40 »
Yok abim bu ortamdan çıkmak daha makul. Açık aramak bize yakışmaz.  Bir kelime daha yazmayacağım. Son olarak  'çok bilen çok yanılır' diyorum. üyeliği bitirmek için çok basit bir link koymuşlar. Tamdaa acemilere göre. Tanımadığı kişilerin hangi evrede olduğu gibi küstahça yorumlar yapabilen, güya gördüğü bir kursu anlatır gibi insanlari aşalamaya çalışan sözümona usta insanlarla aynı platformda kalmak beni ancak rahatsız eder. Ben daha fazla kalıp açık arayacak kadar aynı sevyeyi paylaşmam.aşağıdaki yazı benim için okuyun isterseniz.

'Geçen sene içeriğini aşağıda çok kısaca özetleyeceğim bir eğitime gitmiştim. Otelde bir güzel ağırladılar, beslediler, inceden inceye, çeşitli usullerle bir şeyler anlattılar. iki gün boyunca asortik terimler, grafikler ve oyunlar aracılığıyla anlatılanları ben becerebildiğim dilde aktaracağım. Bu içeriği her birimize faydası dokunacağından dolayı aktarıyorum.'

Orhan bey, ilk mesajınızı yazdığınız anda bu işlerin öyle anlatıldığı gibi zor olmadığını, forumda yazanların size basit görünen bazı şeyleri kavrayamayıp işi zora koştuklarını, buna karşılık yapmak isteseniz çok iyisini yapabileceğinizi düşünmekteydiniz.

Bu, iş yaparken içinde bulunabileceğiniz dört aşamadan birincisine denk geliyor. Yüksek özgüvene sahip olunup tecrübenin en azda olduğu ilk hal. Bu hali özetlemek gerekirse bu işin bilmediğini bilmeme aşaması. Bu aşamadaki kişiye direktif vererek yönlendirme yapılabilir.

Bundan sonra gelinen aşama biraz çalışma ve araştırmayla az miktarda tecrübenin oluşup ayakların yere değmesi bununla birlikte özgüvenin ve çok düşmesidir. Bilmediğinizi öğrendiğiniz aşama. Bu aşama kişinin aynı zamanda yüreklendirilmeye ihtiyaç duyacağı, gelişmeye başlayacağı aşama. Siz şu anda gördüğüm kadarıyla son mesajlar ile bu aşamadasınız gibi. Bu aşamada da direktif vermeyle ve biraz da kişinin muhakemesine hitap ederek yönlendirilebilir.

Üçüncü aşama, çalışıp kişinin kendisini geliştirmesiyle gelen bilgi becerinin iyi arttığı ancak özgüvenin hala geriden takip ettiği aşama. Kabaca buna kalfalık aşaması diyebiliriz. Bilmeye başladığınız ama bunu o kadar bilemediğiniz aşama. Bu aşamada kişinin muhakemesine hitap ederek yönlendirilebilir, zaten yönlendirme pek gerekmemeye de başlar.

Dördüncü aşama yetkin olduğunuz ve bunu bildiğinizden dolayı özgüvene yeniden sahip olduğunuz aşama. Bilen, bildiğini bilen kişi aşaması. Buna da herhalde usta denilebilir. Bu aşamada kişi kendi kendini yönlendirmektedir.

orhanmuslu

« Yanıtla #47 : 18 Mart 2011, 21:56:48 »
sayın taner salar size teşekkür ediyorum. Burada kimin neyi ne kadar bildiği konusunda fazla fikrim yok. Herkesin bu pencereden bakmasında fayda var. Ben bıçak konusunu sıfırdan öğrenmediğimi bilmenizi isterim. Herkes sizin gibi kibar değil. iyi akşamlar.

orhanmuslu

« Yanıtla #48 : 18 Mart 2011, 22:00:19 »
Neyse herkese kolaylıklar diliyorum.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #49 : 18 Mart 2011, 22:05:15 »
Yok abim bu ortamdan çıkmak daha makul. Açık aramak bize yakışmaz.  Bir kelime daha yazmayacağım. Son olarak  'çok bilen çok yanılır' diyorum. üyeliği bitirmek için çok basit bir link koymuşlar. Tamdaa acemilere göre. Tanımadığı kişilerin hangi evrede olduğu gibi küstahça yorumlar yapabilen, güya gördüğü bir kursu anlatır gibi insanlari aşalamaya çalışan sözümona usta insanlarla aynı platformda kalmak beni ancak rahatsız eder. Ben daha fazla kalıp açık arayacak kadar aynı sevyeyi paylaşmam.aşağıdaki yazı benim için okuyun isterseniz.

Ben size yazdıklarınızın nasıl anlaşıldığını söyledim.

Kalkıp da açık arıyorsun demedim.Çok biliyorum diye bir şey ima ettiğimide hatırlamıyorum.

Başkada birşey söylemiyorum :-X

orhanmuslu

« Yanıtla #50 : 18 Mart 2011, 22:07:06 »
O zaman sizin eski bir sorunuza cevap vereyim. Hss den başka çelikleride gördüm.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #51 : 18 Mart 2011, 22:12:29 »
O zaman sizin eski bir sorunuza cevap vereyim. Hss den başka çelikleride gördüm.

Başkada birşey söylemiyorum :-X

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #52 : 18 Mart 2011, 22:14:15 »
Kusura bakmayın ama neden eleştirildiğinizi bile anlamamışsınız. Bu yazdıklarınızın yeri "Proxxon Şerit Testere Makinası" mı şimdi? Eylem hocam, koç boynuzu tedariği konusuna yazdıklarınızın konuyla ilgili olmadığı uyarısında bulunmuş, ki, yanlış değil. Diğer konuda eleştirilmeniz ise, daha merhaba demeden konuya katkısı olmayan bir ileti döşenmiş olmanız; karşılığında da arkadaşlar hakaret falan etmeden bildiğin makaraya almışlar. Bunların hepsinde "bende en ufak bir kusur yok" diyorsanız, bir daha düşünün derim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

orhanmuslu

« Yanıtla #53 : 18 Mart 2011, 22:16:40 »
Abi sende kusura bakma. Samimi olarak soruyorum (merak ettiğim için). Hakketten mühendismisiniz?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #54 : 18 Mart 2011, 22:18:34 »
alınganlığa gerek yok ;)  arada sırada olur böyle seyler ama unutulur geçer . ılk yazılarınızda testereden yaptığınız bıçakları anlatırken tam olarak kendınızı ıfade edemedınız sanırım. buda hanı bundan da çok rahat bıçak oluyor uğrasmaya gerek yok gıbı anlasılmıs olabılır .
arkadaslarımızda alınmıs olabılırler..    bu arada forumdan ayrılmak ıstıyorsanız aldığınız karara saygı duyarım. ama bır  bıçaksever arkadaşımızın alınıp gıtmesı ıyı değil..   
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #55 : 18 Mart 2011, 22:23:59 »
Abi sende kusura bakma. Samimi olarak soruyorum (merak ettiğim için). Hakketten mühendismisiniz?

Harbiden bilgisayar mühendisiyim, 20 senelik... Bazen ben de inanamiyorum :D. Ama bizim mesleğe mühendislik demeden düşünmek lazım, 4 sene okuyup eline tornavida almamış adama nasıl mühendis diploması veriyorlar diye.

Bu arada, bu konuyu da dağıtıyoruz, Eylem hocam bu sefer hepimize girecek kızılcık sopasıyla. Şu Merhaba sayfamızdan bir merhaba deseniz, orada laflasak.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #56 : 18 Mart 2011, 22:27:58 »
orhan bey vallahi alınmaya başladım ikidir şaka ile konuşup kaynaşsak merhabalaşsak diyorum ama olmuyor böyle
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #57 : 18 Mart 2011, 23:11:38 »
Okumayı sevmeyene dokuz hoca az demişler.

demiştim, sonuç da ortada. Bende üzülüyorum bir bıçakseveri kaybetmeye ama yapılacak pek birşey yok bu zihniyete. Eylem abi gibi birine kin yapmış. Yazık.

Ölçüler konusunda Orhan Bey olmasa da bir örnek vermek istiyorum.
http://www.avcim.com/pinfo.asp?pid=3382
Bu linkteki   ürüne 22,7 cm demişler.

http://www.avcim.com/pinfo.asp?pid=3383
Bu ürüne de 23 cm demişler.

Resimlerinden işkillendim mail attım ölçüler doğrudur dediler. Yetinmedim telefon ettim ama cevap aynı. Sivaslı bir dostumdan rica ettim dükkana gidip ölçtü. 16 cm çıktı. Çok değil 15-20 liralık ürünler. Ama bu konudaki gibi 10 katı fiyatlardaki ürünler de olabilirdi.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #58 : 19 Mart 2011, 00:04:43 »
Arkadaşlar;
Burası herkesin gönülden hissederek paylaşarak birşeyler yapmaya çalıştığı bir mekan. Ustalar ve forum yöneticileri yorumumu nasıl karşılar bilmiyorum ama yinede yazmak istedim. Daha foruma doğru düzgün üye olmadan, kendini tanıtmadan ,yaptıklarını, bilgisini paylaşmadan ,paylaşılanları anlamaya çalışmadan , cevap yetiştirme mantığını , hele hele bizde boş diiliz diyerek sen gerçekten şumusun bumusun gibi seviyesiz bir hitap tarzını benim şahsım adıma kabul etmem mümkün değil. Heleki birde bütün bunların üstüne tüy diker gibi burda durulmaz tarzında bir yaklaşımı ben bütün forum üyelerine bir saygısızlık olarak kabul ediyorum.
Ustalarımızdan ve yöneticilerimizden uygunsuz yorum yaptığıma dair bir yorum gelirse saygıyla karşılamak durumundayım ama düşüncemi paylaşmak istedim.

Bu arada 2. bıçak gerçekten ilgi çekici.
http://www.avcim.com/pinfo.asp?pid=3383
« Son Düzenleme: 19 Mart 2011, 00:11:39 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #59 : 19 Mart 2011, 16:43:08 »
Kusura bakmayın arkadaşlar, son iki haftayı iki farklı sahada geçirince katılımım çok düştü. Dün de günüm yolda geçince son gelişmelerden haberdar olamadım tabi.

Konu altında geçenler ile ilgili olarak diyeceğim şu ki Taner'in işini görmeyeceğini düşündüğüm bir ürüne dört beş yüz lira vermesi için aceleyle yazdığım; bu cihazın aslında fotoğraflara bakmayla algılanandan daha küçük olduğunu anlatmaya çalışan mesajımdaki ifade bozukluğundan dolayı kusuruma bakmayın.

Konu bir bıçağın fotoğrafından boyunu kestirmek olursa orada da şöyle bir mantığı önerebilirim. Sapın boyunu kabaca tahmin edip bütünün sapa oranını tahmin etmeye çalışarak sonuca yaklaşabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben