Bıçak Sanatı - Forum

Proxxon Şerit Testere Makinası

tarpoon

• 4739
Ynt: Proxxon Şerit Testere Makinası
« Yanıtla #20 : 05 Ekim 2010, 22:21:02 »
Taner abi eski kullandığın şerit testereyi bana satabilirmisin ? Bıçaklarını kolay bulurmuyum?

Berkecım   bende şerıt testere yokkı eskısı olsun ;)    sutun matkapla profıllerı cıkartıyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 07 Aralık 2010, 23:39:19 »
dün ıyıce makınalara baktım dewalt  ıyı gıbı fıyat yuksek proxxon vs vs guç  az ,  bana keser gıbı gekmedı bır ıkı satıcıda
kesmıyeceğini söyledı   

bende Quantum s 91 G  aldım ,  alımınyum oksıt tozda pesınden geldı .  gelmısken saıt zımparaya uğradım toptancıymıs  parekende vermedı ,  :(
bır yere yonlendırdı ama her kumunuda bulamadım . yeterlı mıktarda aldıktan sonra nıkken zımpara aramaya başladım 2500 kum ve üstü malesef bulamadım . ama satılan yerlerı öğrendım.
 perçın çekıcını almaya unuttum iş yerınde  nasıl unuttum dıye hayıflanırken el arabasında ıvır zıvır  çin malı takım satan   bır satıcıda çekıcı görunce  cığer bulmuşcasına atladım. 7tl yarım kıloluk çekıcı aldım ben memnun satıcı benden daha memnun  :D    adam isyan etmıs ıkı senedır ıkı tane elımde vardı satamıyorum , sonuncuyu sen aldın dedı..

Eylem ustam testere konusunda basını ağrıtıcam bıraz ;)
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2010, 23:41:25 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 07 Aralık 2010, 23:55:16 »
Adet söyleyip adres göndermen yeterli.  ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 08 Aralık 2010, 00:13:33 »
teşekkür ederim Eylem :2up

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
« Yanıtla #24 : 09 Aralık 2010, 22:10:44 »
Eylem bey quantium makinayı kaça aldınız?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #25 : 10 Aralık 2010, 00:32:26 »
KDV ile birlikte 430 liraya mı ne almıştım ama üzerinden zaman geçti. O zaman hangi dövizin kuru ne kadardı hatırlamıyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 10 Aralık 2010, 00:37:21 »
bu pazartesi 390 tl şiparış gectim fazla kasmadan. nakıt 360 cıvarı alınabılınır bence pazarlık sonucu..

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #27 : 10 Aralık 2010, 10:09:52 »
Ustalarım bu şerit makine almak şartmıdır? Yani öyle ahım şahım bir kolaylık sağlıyor (sütunlu matkaba nazaran) mu? Bu tereddütümün sebebi bıçak bulmadaki sıkıntı, bana sanki matkapla çalışırken daha az sıkıntı yaşanır gibi geliyor. Mogan bıçakla ilgili röportajı herkes izlemiştir sanırım, oradaki ustada profili sutunlu matkapla çıkarıyordu.Bu insan bizlerden daha çok bıçak yaptığına göre bende böyle bir soru işareti oluştu.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 12 Aralık 2010, 22:03:55 »
Soytürk  tamam matkapla profılı elımız alıştığında hızlı bır sekılde cıkartabılıyoruz. ancak kabza ıçın malzeme kesımınde yanı bırçok işte çok verımlı olacağına ınanıyorum.
yanı kolaylık bızım ıçın.  bır ıkı bıçak ıçın marangoza gıdıp ahşaplar kestırılebılınır.  ama makınen varsa kımseye o böyle olacak su böyle demeden   kendın kesersın.

sana bır örnek daha öncelerı kafes yapıyordum. bunun ıçın bır arkadas vasıtası ıle 4,no kök cevız buldum.
hanı kestırıcem ama guvenebıleceğim işi bılen bır marangoz bulamadım . tam bulduk dedık  ustaya tarıf edıyorum nasıl ve hangı tepsı ıle kesıleceğini "marangozluk bılgım bana yetecek kadar var masıf uzerıne"
yenı tepsı ıle tarama yapmasını söyledım. ben sankı öyle dememısım gıbı canım cevızın içine etti tabı az kalsın
makınada fazlalıklarını alıyordum bende onun >:(

gıden zamanımamı ahşabamı  yoksa ordakı stresımemı yanayım..?
makınam olsaydı bunlar olmayacaktı akabınde ufak bır yatar aldım.. :) ve ıslerımı kendım yapmaya basladım.

yanı bu makına bence bıze lazım..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 12 Aralık 2010, 22:08:29 »
Benim Quantum S 91 G'den memnunum. henüz bir yamuğunu görmedim.

Eylem senın makınayı dık olarak çalıstırıyorsun değilmi. bır ara yatık ve dık olarak çalıştırmak ıstedığını okumustum. acaba nasıl bır çözum buldun..?
yatık olarakta benım işime çok yarıyor  hala bırsey uyduramadım ben..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #30 : 13 Aralık 2010, 00:01:23 »
Bu şimdi 90 derece dikilmeyen bir makina ya ben de bir taraftaki ayaklarının altına takoz koyuyorum testere tam dikilmiş oluyor.  ;D
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 13 Aralık 2010, 00:06:26 »
ilahi Eylem  :D bende hani  bır parca fılan yapıp onun uzerıne oturtun dıye dusunmustum.  pratık çözüm bu olsa gerek.    teşekkürler

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #32 : 13 Aralık 2010, 14:34:25 »
Soytürk  tamam matkapla profılı elımız alıştığında hızlı bır sekılde cıkartabılıyoruz. ancak kabza ıçın malzeme kesımınde yanı bırçok işte çok verımlı olacağına ınanıyorum.
yanı kolaylık bızım ıçın.  bır ıkı bıçak ıçın marangoza gıdıp ahşaplar kestırılebılınır.  ama makınen varsa kımseye o böyle olacak su böyle demeden   kendın kesersın.

sana bır örnek daha öncelerı kafes yapıyordum. bunun ıçın bır arkadas vasıtası ıle 4,no kök cevız buldum.
hanı kestırıcem ama guvenebıleceğim işi bılen bır marangoz bulamadım . tam bulduk dedık  ustaya tarıf edıyorum nasıl ve hangı tepsı ıle kesıleceğini "marangozluk bılgım bana yetecek kadar var masıf uzerıne"
yenı tepsı ıle tarama yapmasını söyledım. ben sankı öyle dememısım gıbı canım cevızın içine etti tabı az kalsın
makınada fazlalıklarını alıyordum bende onun >:(

gıden zamanımamı ahşabamı  yoksa ordakı stresımemı yanayım..?
makınam olsaydı bunlar olmayacaktı akabınde ufak bır yatar aldım.. :) ve ıslerımı kendım yapmaya basladım.

yanı bu makına bence bıze lazım..
cevap için teşekkür ederim, güle güle kullanın  8)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #33 : 13 Aralık 2010, 15:13:31 »
Şerit testere makinası benim atölyede en olmazsa olmaz makinam oldu sütun matkaptan sonra. Bant zımparam olmasa da çalışabilirim ama özellikle kabza işinde ve profil kesiminde müthiş bir kolaylık ve keyif benim için bu makina. Eskiden tamamen kabus gibi bir işti kabzalar için bir kütükten birbirine tamamen uyumlu iki parça kabzalık plaka çıkarmak. Kıl testere, demir testere vs. ile tüm gün ter dökerdim, marangoz testerelerinin bıçak kalınlığı aşırı olduğundan iki parça birbirine uyumlu olmuyor ve sağ taraftaki figürler sol taraftakileri takip etmiyordu. Bu testerenin et kalınlığı 0.5-0.6 milim, ikiye boylamasına kestiğiniz ahşabı kestiğiniz yerden birbirine yapıştırdığınızda kesik belli bile olmuyor...

Balçak malzemeleri, perçinler, kydex vs. gibi malzemelerle çalışmak bu tür bir makine ile muhteşem keyifli hale geliyor. Hassas kesim yapabilmek eğer tablayı geniş ve düzgün yaptıysanız çok kolay. 90 derece bir çelik parçasını tam dik şekilde kenarını kumpas ya da mikrometre ile testere bıçağına mesafesini ölçerek sabitlerseniz malzemeyi bu parçaya bastırarak ittiğinizde tam olarak istediğiniz genişlikte bir kesim yapabiliyorsunuz. Uzun lafın kısası bendeki testereyi hiçbişeye değişmem atölyede, makineyi aldığımdan beri atölyeye daha keyifle giriyorum  :)

Kipmen Sanat web sitesi

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #34 : 13 Aralık 2010, 22:30:24 »
  :( anlaşıldı, çare yok gibi, bu makineyide ekleyeceğiz listeye  :'(

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #35 : 13 Aralık 2010, 22:41:24 »
nerede var bu makine  arkadaşlar...

ikarus78

• *
  • 15
  • Meslek: SERBEST
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #36 : 15 Aralık 2010, 16:49:56 »
istediğiniz makineyi temin edebilirim  burdan yada özelden mesaj atabilirsiniz

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #37 : 15 Mart 2011, 23:12:57 »
Konuyu hortlatcam ama :) yeni konu açmayım dedim.Şöyle bir alet buldum (http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-826027001-einhell_bt-sb_200_testere_serit_250w_900ddk.aspx) nasıl sizce çelik kesermi?Kesmese bile kabza malzemelerini bölebilirmiyim?Testeresi kolay bulunur mu?

Not:Sesi nasıldır?

:-*  O:-)
« Son Düzenleme: 15 Mart 2011, 23:14:33 Gönderen: ugurcan_20 »

orhanmuslu

« Yanıtla #38 : 18 Mart 2011, 17:12:57 »
BOYUTLARI RAKAMSAL OLARAK VERİLMİŞ BİR MALZEMEDEN RESİMDE GÖRÜNDÜĞÜNDEN KÜÇÜK DİYE ŞİKAYETÇİ OLMAYI ANLAYAMADIM.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 18 Mart 2011, 19:58:14 »
BOYUTLARI RAKAMSAL OLARAK VERİLMİŞ BİR MALZEMEDEN RESİMDE GÖRÜNDÜĞÜNDEN KÜÇÜK DİYE ŞİKAYETÇİ OLMAYI ANLAYAMADIM.

Orhan bey   bılındığı uzere  bır objenın boyutunu görsel olarak belırtmek ıstedığımızde  , aynı kare içerisine bılınen bır şey ıle  resmını çekerız  . bu bıze ılgılendığımız objenın aşağı yukarı boyutu hakkında bır fıkır verır..

rakamsal olarak verılmış boyutlar bazen benı bıle tatmın etmeyebılır.  konuyu baştan sona okudum ve  şikayet olarak sarf edılmıs bır yazı göremedim.  aksıne burada bır uyarı gördüm.   ;)

sizden ricam  ;   ufak harflerle yazmanızdır. sizinde bildiğiniz gibi , gibi nette büyük harflerle yazmak  bağırmakla veya sinir belirtisi  olarak görülüyor..  :)
« Son Düzenleme: 18 Mart 2011, 20:00:50 Gönderen: Taner Salar »