Bıçak Sanatı - Forum

Proxxon Şerit Testere Makinası

tarpoon

• 4739
Proxxon Şerit Testere Makinası
« : 03 Ekim 2010, 17:01:27 »
profıllerı hazırlarken matkapla del, kes  artık sıkmaya başaladı. veya ben kasınmaya başladım :D  Emre,nın  kullandığı makıta 2107fk modelının  2107f modelını buldum nette oldukca uygun bır fıyata ancak ellerınde kalmamıs  .
bu sewkılde ısıme yarayacak bır makına ararken bunu gözume kestırdım ancak burda kafama takılan bazı konular var.

sulu kesım yapılabılınır denmıs metal içinmi..? testerelerını bır sekılde yaptırıcam uygun bıryer bulursam..
fıyatıda uygun geldı bana sanırım 480tl idi..

sımdı alırım metal kesmeye uygun değildır sınır olurum. kullanan veya özellıklerınden bırsey cıkaran bana yardımcı olurmu..
yanlız makınanın metal kesımı ıcın 24 dıs testeresı varmıs dıye yazılmıs  :-\

Çifte bilye yataklı alüminyum kasnaklar.

Gönye siper için oyuklu ve soğutuculu

sarsıntısız işlenmiş tabla. Tabla gönye

kesimi için 45° eğilebilir. Az gürültülü

220V motor (yüksek kalitede, sessiz ve

uzun süreli kullanım için) dişli kayışlıdır.

Son derece hassas kesim için elektronik

kontrollü hız (işlem sonrasında taşlama

gerektirmez). Bütün malzemeler için tavsiye

edilen hız değerlerini gösteren tablo cihaz üzerinde bulunmaktadır.

Testere ölçüsü (5 x 0.4mm), küçük çaplı kesimlere imkân veren

hassas kesimler için idealdir.

Teknik bilgi:

220 – 240V. 180 ile 330/dk arası

testere hızı. Boğaz genişliği

150mm, maksimum yükseklik

80mm’dir. 200 x 200mm tabla, 45°

eğilebilir. Bir adet 1,065 x 5.0 x

0.4mm, 14TPI(14 diş/inç) testere

dâhildir.

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ynt: Proxxon Şerit Testere Makinası
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2010, 18:07:43 »
Taner bu makinadan görmüştüm DeWalt ın da aynı makinadan üretimi var, sulu kesime uygun ve metal kesimi rahatlıkla yapabilirsin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2010, 18:28:07 »
Testeresinden bulursan güzel görünüyor. Bıçaklar 5 milim genişlikte anladığım kadarıyla, diğerlerinden farklı olarak daha güzel eğriler kesebilirsin eğer bimetal bıçağın olursa. Yanında gelen büyük ihtimal karbon çeliği testere olacaktır, onunla sadece ahşap kes derim, benim makita'da da aynı şey olmuştu. İyi testereyi bulmak bazen meşakkatlı olabiliyor, bence almadan önce bimetal testereleri %100 bulduğuna emin ol. 0.4 kalınlık, ama belki 0.5 veya 0.6 bıçak takabiliyorsundur, bu kalınlıklar daha kolay bulunuyor ve metal kesiminde kalın olmasında yarar var.

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2010, 19:20:47 »
Taner bu makinadan görmüştüm DeWalt ın da aynı makinadan üretimi var, sulu kesime uygun ve metal kesimi rahatlıkla yapabilirsin.

Testeresinden bulursan güzel görünüyor. Bıçaklar 5 milim genişlikte anladığım kadarıyla, diğerlerinden farklı olarak daha güzel eğriler kesebilirsin eğer bimetal bıçağın olursa. Yanında gelen büyük ihtimal karbon çeliği testere olacaktır, onunla sadece ahşap kes derim, benim makita'da da aynı şey olmuştu. İyi testereyi bulmak bazen meşakkatlı olabiliyor, bence almadan önce bimetal testereleri %100 bulduğuna emin ol. 0.4 kalınlık, ama belki 0.5 veya 0.6 bıçak takabiliyorsundur, bu kalınlıklar daha kolay bulunuyor ve metal kesiminde kalın olmasında yarar var.

Sefa usta dewalt oldukça fıyatlı bu keseme uydu sayılır..
Emre yapacağım ılk ıs testerelerı arastırmak olucak umarım bımetal testerelerını bulabılırım . yok bulamazsam eylemden yardım ısteyeceğim..

yorumlarınız için teşekkur ederım alayımmı almayayımmı kararsızdım.. :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #4 : 03 Ekim 2010, 20:18:05 »
DeWalt yanlış hatırlamıyorsam, 1300TL di, neredeyse aynı makina, bence niyetin varsa bu fiyata kaçırma sonuçta proxxon da iyi bir marka, memnun kalacağını sanıyorum, şimdiden hayırlı olsun :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2010, 20:31:21 »
DeWalt yanlış hatırlamıyorsam, 1300TL di, neredeyse aynı makina, bence niyetin varsa bu fiyata kaçırma sonuçta proxxon da iyi bir marka, memnun kalacağını sanıyorum, şimdiden hayırlı olsun :2up

Sağol ustam  :)  sırada ısıl işlem fırını var daha...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2010, 21:43:46 »
Testere araştırmaya başladığımda proxxon listenin başında idi. Ancak şeridinin fazla hızlı olması bunun metal için fazla da uygun olmayacağını düşündürdü. İnternette yorum aradım. Fazla bir şey bulamadım ama metal kesimi için yetersiz bulan da vardı. Proxxonların fotoğraflarda görünenlreden daha ufak olması gerçeği de beni işkillendirdi.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2010, 21:46:38 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2010, 22:14:45 »
Eylem yanı metal kesımı için yetersızmı kalır sence..?  devır ayarlanabılıyormus oda olmadı kasnakları modlarız..
ama testeresını bulamazsam yatar bu iş , matkapla delmeye devam :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2010, 23:19:07 »
Peki bunun motorunun gücü belli mi? Ben zamanında bunun gücünü çok aramıştım ama bulamamıştım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 04 Ekim 2010, 00:19:56 »
maalesef motor gucu bellı değil..  en ıyısı yakından bır bakmak..  ama celık ıcın uygun değil denıyor :-\

« Yanıtla #10 : 04 Ekim 2010, 01:30:07 »
Taner seçenek olarak optimum markanın makinalarına bakmanda da yarar var.
http://www.onlinehirdavatci.com/?urun-detay_936_QUANTUM_S_91_G_SERiT_TESTERE_MAKiNA.html

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 04 Ekim 2010, 20:01:21 »
Sefa usta nasıpse carsamba gunu istanbuldayım persembe pazarını altust edıcem  :)  umarım doğru duzgun bırsey bulurum..

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
« Yanıtla #12 : 04 Ekim 2010, 21:32:08 »
Bu makinadan bi arkadaşımda var bir tüfek dipçiği yapmak üzere 5 cm lik bir cevizde profili çıkarana kadar şeriti iki sefer koptu.Biraz fazla yüklenince bayılıyor bana çelikte pek iş yapmaz gibi geliyor ama metalde hiç denemedik selamlar...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 04 Ekim 2010, 21:55:23 »
uyarınız için tesekkur ederım Nebil bey . :) sanırım dönup dolasıp makıtayı alıcaz. bırde fıyatı bıraz uygun olsa.. >:(

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2010, 10:45:57 »
Taner 2107 icin uygun buldugun fiyat ne kadardi ?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #15 : 05 Ekim 2010, 14:30:36 »
Benim bulabildiğim fiyatlar arasında en uygunları:
http://www.arimanshop.com/MAKITA-2107FK-METAL-KESME-MAKINASI-YENI-URUN,PR-3833.html Havale ile 646 tl
http://www.hepsiparis.com/makita-2107fk-metal-kesme-makinasi-serit-testere,pid26834 Havale ile 653 TL (kargo bedava o yüzden aynı fiyata gelir yukarısıyla. )

Bu bulduklarım 2107 FK modelleri. Çantasız olan F modelinden buldum ama onlar daha pahalı  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #16 : 05 Ekim 2010, 18:21:17 »
Benim Quantum S 91 G'den memnunum. henüz bir yamuğunu görmedim.

Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #17 : 05 Ekim 2010, 18:51:24 »
Taner abi eski kullandığın şerit testereyi bana satabilirmisin ? Bıçaklarını kolay bulurmuyum?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #18 : 05 Ekim 2010, 20:10:22 »
Eylem'e katılıyorum, benim gibi enayi olmayın, malzemeye bi sürü para bayılıp sonra anyı işi yapan daha ucuz makine olduğunu öğrenmek sinir eder adamı  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 05 Ekim 2010, 22:19:02 »
yarın persembe pazarındayım kafama yatan bırsey olursa dusunmem alırım..