Emre hocamın hakkını teslim etmek gerek: ben diğer konulara da baktım ama, gayrete geldikten sonra sırf bu konu ile bir haftasonunda ilk bıçağımın kabasını aldım. Yeni başlayanlar için korkmadan denenebilecek, adım adım ilerleyen güzel bir anlatım. Hani bilgisayar oyunlarında "walkthru" diye oyunu baştan sona oynamanızı sağlayacak ipuçları olur, bıçakçılık için öyle bir şey bu anlatım.
Her ne kadar bıçak ancak 4 hafta sonra tam olarak tamamlanmışsa da (sap takması kaldı ki, o da başlıca bir sorun) bu benim hımbıllığımdan, kasılması durumunda gerçekten bir haftasonunda bir bıçak çıkartmak mümkün. Elbette, Emre hocamın elinin ayarını yakalamak çok mümkün gözükmüyor

.
Kabzada istediğiniz şekli yakalamak için bir tüyo da benden olsun; kabzadaki oyukları yaparken eğeyi lamaya 45 derece ile tutup oyuğun profilini sığ bir şekilde bir çıkartın, normal çalışma açınızda aşınan bu bölüm size doğru parlayacak. Sonra 90 derece ile saldırın parlaklık yok olana kadar. Oyuk istediğiniz derinliğe ve şekle gelene kadar tekrarlayın bu döngüyü. İki avantajı var: oyukları planlayabiliyorsunuz, bir, metalin köşe direnci kalmadığından doğrudan 90 derece ile saldırmaya göre çok daha az gürültülü, iki. (Not: hem sığ profili çıkartırken, hem aşındırırken sığ profil tarafından başlayarak tek yönde eğeleme yapmak kaydıyla bu söylediklerim, git-gel durumunda gürültü çok da azalmıyor).
Bundan sonraki hedefim iki-üç yumuşatılmış eğe üzerinde daha çalıştıktan sonra bıçaklık çelik ile çalışmak; elim aletlere alışmaya başladı.