Çok güzel görünüyor, Burak, geçmiş olsun, hamon dert değil, güzel sertleştiyse sorun yok... Suda hamon yapanlar bazen kilin etrafından tel sararlar, kil tele tutunur, su verme sırasında dökülme ihtimalini azaltırlar. Kilin karışımı da önemli tutunmasında. Benim denemelerde suda da tutunabilen bir kil karışımı yakalamıştım (Eğleniyorum'da bahsettiğim mikro fiber karışımlı olan). Ancak CK75'te tekrarlıyorum, suya ihtiyaç yok, orta hızda bir soğutma istiyor....
Tank zımpara kullanmadım şimdiye kadar, ancak zımpara destek plakası eğer kauçuk veya plastik gibi bir malzeme ise fayans veya cam destek ile değiştirmek süper olur. Bu destek orjinal destekle aynı kalınlıkta olmalı, yoksa orjinal zımparaları olmaz makineye. Fayansın kalınlığı az ise altına aynı kalınlığa gelecek kadar ahşap bir plaka yerleştirilebilir. Ancak ahşap ıslanmaya gelmeyeceği için daha mantıklı malzeme pirinç, alminyum, çelik gibi bir plaka.. Bu plakayı tank zımparaya, plakaya da fayans ya da camı yapıştırmak için JB-weld tipi bir epoksi iyi iş görür. Bu tip epoksiler 100 dereceye kadar rahatlıkla özelliklerini yitirmeden dayanırlar. Zaten daha fazla yükselmez ısı, yükselse zımparanın kumaşı yanar zaten...
Bir de elle zımparalama işini kolaylaştırabilecek bir alet modifikasyonu daha var, bazı ustalar bunu kullanıyorlar. Titreşimli bir zımpara ediniyorsunuz, kauçuk desteği atıp yerine mikarta gibi sert bir destek koyuyorsunuz (bunda cam veya fayans olmaz), bu desteğin üstüne de çok ince mantar folyolardan yapıştırıyorsunuz. Özelikle hızlı ama mükemmel bir perdahlama istediğiniz geniş düz yüzeylerde müthiş işe yarıyor, aynı zamanda bir kaç numara zımpara atlayabiliyorsunuz. Örneğin 2000'de bitirmek için sanırım 80, 220, 600, 1000 ile titreşimli zımpara ile geçerseniz tertemiz bir yüzey elde edersiniz, 2000 ile sadece az bir boyuna elde zımpara ile çektiğinizde mükemmel bir perdah yakalama şansınız var. Ben bant zımparamı yapmadan önce bir yıl kadar bu metodla çalışmıştım, çok etkili sonuçlar alabiliyorsunuz, çok hızlı.... Daha detay için:
http://www.customknifedirectory.com/forum/showthread.php?p=409632