Bıçak Sanatı - Forum

HİLAL M390

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: HİLAL M390
« Yanıtla #20 : 06 Mayıs 2013, 18:25:22 »
bu arada benim son yaptığım bıcağın fotolarına bakınca anladımki fotoğraf cekerken dikatetmek lazım sanki kabza yapışmamış gibi duruyor ama elinde bakınca hiç birşey yok tertemiz
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 06 Mayıs 2013, 18:37:09 »
Fotoğraf olayında haklısın bazen ışıktanmıdır nedir olmayan çizikler bile oluşuyor fotoğrafta. Bende bu aralar fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışıyorum sırf bu yüzden :)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 07 Mayıs 2013, 12:24:57 »
bırak olduğu gibi kalsın böylede güzel olmuş  ;)

Bence de bir süre böyle kullanın. Bazı kusurların olduğu doğru ama sonuçta el yapımı bir bıçakta ufak tefek de olsa kusur olsun. Hilal aslında görsellikten çok kullanım odaklı tasarlanmış bir bıçak. M390 ile birleşince bunun hakkını verecektir. Kabza eskidiğinde veya değişiklik istediğinizde tekrardan yaparsınız. Çok fazla iyi olursa bu seferde kullanmaya kıyamazsınız. O zamana kadarda bu bıçağı kullanma zevkini yaşayın derim.

bırak olduğu gibi kalsın böylede güzel olmuş  ;)
Bence de  ;)

Pim delikleri haricinde kabza ile metal arasında boşluk görünüyor. ::)

Mesaj anlaşıldı Murat bey,yakışanı  tekrar yapmak lazım,

Akşam kabza konusunda yeni operasyona başlayayım,pimler için bir çözüm düşünmüştüm ama yapışma sorununa çözümsüz,yazık olacak kök cevize :) 

Bir bıçakta görünen iki kusur Hilal M390 namlu bıçağa yakışmadı :)
Bahsedilen kusurların hiçbiri kullanıma engel değil sadece görsel açıdan dikkat çekiyor. Bence yeniden kabza yapmayınız dediğiniz gibi kök cevize yazık olacak. Yinede karar sizin.

bu arada benim son yaptığım bıcağın fotolarına bakınca anladımki fotoğraf cekerken dikatetmek lazım sanki kabza yapışmamış gibi duruyor ama elinde bakınca hiç birşey yok tertemiz

Fotoğraf olayında haklısın bazen ışıktanmıdır nedir olmayan çizikler bile oluşuyor fotoğrafta. Bende bu aralar fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışıyorum sırf bu yüzden :)

Bu işte fotoğraf çekmek çok büyük etken,ışığın geldiği açı gölge sebebiyle çok farklı olabiliyor,

Pim deliklerinin çevresini tekrar inceledim,nerdeyse boşluk görünmüyor,aradaki fark 5mm pim 5,2 kabzadaki delikler..

Ama şöyle bir durum var pimlerin etrafı ahşabın rengine göre daha siyah görünüyor,Özgür ustamızla konuşmamız sonucu kabzanın kök ceviz olması sebebiyle ağaç biraz gevşek bir ağaç,bende ham kabza da pimlerin boylarını kısaltırken biraz ısı sorunu oldu, buda pimlerin etrafını biraz karatmış,fotoğraflarda görünen aslında boşluktan ziyade yanık :)

Kabzada ki yapışma sorunu ( mengene de sıkmama rağmen nasıl oldu anlamadım ) malesef ki 0,5 mm civari var,

Son karar olarak kabzaya kıyamadım :) bu halde kullanıp değiştirme zamanı gelince daha dikkatli olarak yenileyeceğim..

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #23 : 07 Mayıs 2013, 12:50:31 »
bencede çok önemeli kusurlar yok

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #24 : 10 Mayıs 2013, 14:19:56 »
güle güle kullanın....

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #25 : 10 Mayıs 2013, 22:17:59 »
bencede çok önemeli kusurlar yok

Teşekkür ederim,benimde kararım o yönde oldu :)

güle güle kullanın....

Teşekkür ederim :)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #26 : 11 Mayıs 2013, 10:03:48 »
çok merak ettiğim bir çelik güzel bir işçilik güzel bir form iiyi günlerde kullanın efendim...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #27 : 14 Mayıs 2013, 11:10:08 »
çok merak ettiğim bir çelik güzel bir işçilik güzel bir form iiyi günlerde kullanın efendim...

Teşekkür ederim,Sinan usta :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #28 : 14 Mayıs 2013, 12:59:17 »
Çok güzel bir bıçak.İyi günlerde severek kullanın.

HsynzgN

• *
  • 25
  • Hüseyin Özgen
  • Yer: adana
« Yanıtla #29 : 16 Mayıs 2013, 22:00:45 »
ne kusuru kardeşim herşey güzel.  didiklerseniz en iyi bıçakda  50 tane hata var dersiniz. ben gayet güzel olmuş diyorum. yorumları okuyuncaya kadar pimler dikkatimi bile çekmedi. kök ceviz gerçekten güzel. şu sıralar çok aradım ama bulamadım başka malzeme kullanıyorum mecburen. :D

elinize sağlık kullanışlı ve sağlam bıçak olmuş.

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 09 Temmuz 2013, 09:39:14 »
M 390 DAN BENDE BİR BIÇAK YAPTIRACAGIM. İNCELEDİĞİM KADARIYLA GÜZEL BİR ÇELİK. SİZ KULLANDINIZMI PERFORMANSI NASIL?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #31 : 09 Temmuz 2013, 11:40:07 »
M 390 DAN BENDE BİR BIÇAK YAPTIRACAGIM. İNCELEDİĞİM KADARIYLA GÜZEL BİR ÇELİK. SİZ KULLANDINIZMI PERFORMANSI NASIL?

Adem bey selamlar M390 ısıl işlemi düzgün yapıldığı taktirde Adı üstünde süper bir çelik ben performansından memnunum sıkıntı yok

geleyim 2. konuya Adem bey bilgisayarın  caps lock tuşuna bir ere basarsanız harfler küçülecektir. Ziyadesi ile Büyük harflerle yazışmalat yanlış anlaşılmalara neden olabilir.  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #32 : 09 Temmuz 2013, 14:02:56 »
Ustası yazmış zaten, bende aynı fikirdeyim,çok fazlaca kesme testi var izlerseniz daha doğru bilgi sahibi olursunuz..

Dünyada yapılan örnekleri de çok kıymetli ama bıçak bizden bir ustanın tasarımı olan hilal hemde M390 olunca konuşulacak tek şey kalıyor :2up :2up :2up

Çelik sınıflandırması yaparsak benim gözümde süper spor araba diyebilirim :)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #33 : 09 Temmuz 2013, 15:21:23 »
Cevizdeki yumruları yerun <3 Ceviz mi bu arada o ?
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #34 : 09 Temmuz 2013, 15:39:38 »
bıçak güzel olmuş.ama pimlerin yanındaki az boşluklar için biraz ceviz ağacının gevintisini jopanla karıştırıp oraya kürdanla dolgu yapar kuruyunca ince tesfiye edersiniz.hiç belli olmaz.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #35 : 09 Temmuz 2013, 15:56:36 »

Tam olarak sorduğunu anlayamadım ama,gerçekten çok güzel desenleri var,sınıf olarak 5 numara olabilir :)

bıçak güzel olmuş.ama pimlerin yanındaki az boşluklar için biraz ceviz ağacının gevintisini jopanla karıştırıp oraya kürdanla dolgu yapar kuruyunca ince tesfiye edersiniz.hiç belli olmaz.

Aslında pim aralarında boşluk yok gibi dediğiniz gibi bir tadilat yapmak isteseniz yapamazsınız,müsait boşluk yok :)

Fazlaca belli olup boşluk gibi  görünen (kök cevizin çok gevşek yapılı olmasından kaynaklı) pimlarin boylarını kısaltırken meydana gelen ısıdan kaynaklı kararma diyebiliriz  :-\

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #36 : 10 Temmuz 2013, 01:22:44 »

Tam olarak sorduğunu anlayamadım ama,gerçekten çok güzel desenleri var,sınıf olarak 5 numara olabilir :)

Aslında pim aralarında boşluk yok gibi dediğiniz gibi bir tadilat yapmak isteseniz yapamazsınız,müsait boşluk yok :)

Fazlaca belli olup boşluk gibi  görünen (kök cevizin çok gevşek yapılı olmasından kaynaklı) pimlarin boylarını kısaltırken meydana gelen ısıdan kaynaklı kararma diyebiliriz  :-\

Yerun=Yerim
<3 yan yatmış kalp oluyor.
Ergen ağzı işte hocam kısaca kabzaya iltifat ettim ellerine sağlık :)

Eleştirimide yapayım, kabzanın pin deliklerini delerken matkabın devirini yükseltmen gerek, yada bilmiyorum belki de doğru uç kullanmadın...

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #37 : 10 Temmuz 2013, 01:35:44 »
Arkadaşlar sert malzeme delerken matkap tezgahı ağır devirde yumşak malzemede hızlı devirde çalışır.İnce matkap hızlı devir ,matkap çapı büyüdükçe devir düşer.Aslında matkap çapı ve malzeme cinsine göre devir hesapları var ama akıl karıştırmayalım.Birde şu yanlış bilgileri düzeltirsek güzel olacak.Matkap kesici ucun adıdır,makine ise matkap tezgahı veya bireyizdir.Deliklere takılan ucu yuvarlanmış çivilere pin değil pim denir.Ama bizim saplarda kullandığımız uçları çekiçlenen çiviler ise pim değil perçindir.Kimseyi rencide etmek gibi bir niyetim yok sadece doğru bilgi vermeye çalışıyorum.Saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #38 : 10 Temmuz 2013, 08:21:03 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş :2up

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #39 : 10 Temmuz 2013, 09:12:41 »
Arkadaşlar sert malzeme delerken matkap tezgahı ağır devirde yumşak malzemede hızlı devirde çalışır.İnce matkap hızlı devir ,matkap çapı büyüdükçe devir düşer.Aslında matkap çapı ve malzeme cinsine göre devir hesapları var ama akıl karıştırmayalım.Birde şu yanlış bilgileri düzeltirsek güzel olacak.Matkap kesici ucun adıdır,makine ise matkap tezgahı veya bireyizdir.Deliklere takılan ucu yuvarlanmış çivilere pin değil pim denir.Ama bizim saplarda kullandığımız uçları çekiçlenen çiviler ise pim değil perçindir.Kimseyi rencide etmek gibi bir niyetim yok sadece doğru bilgi vermeye çalışıyorum.Saygılar
Düzeldi :D Epey uzak kaldım forumdan anlaşılan çoğu şey birbirine karışmış.