bırak olduğu gibi kalsın böylede güzel olmuş 
Bence de bir süre böyle kullanın. Bazı kusurların olduğu doğru ama sonuçta el yapımı bir bıçakta ufak tefek de olsa kusur olsun. Hilal aslında görsellikten çok kullanım odaklı tasarlanmış bir bıçak. M390 ile birleşince bunun hakkını verecektir. Kabza eskidiğinde veya değişiklik istediğinizde tekrardan yaparsınız. Çok fazla iyi olursa bu seferde kullanmaya kıyamazsınız. O zamana kadarda bu bıçağı kullanma zevkini yaşayın derim.
bırak olduğu gibi kalsın böylede güzel olmuş 
Bence de 
Pim delikleri haricinde kabza ile metal arasında boşluk görünüyor. 
Mesaj anlaşıldı Murat bey,yakışanı tekrar yapmak lazım,
Akşam kabza konusunda yeni operasyona başlayayım,pimler için bir çözüm düşünmüştüm ama yapışma sorununa çözümsüz,yazık olacak kök cevize
Bir bıçakta görünen iki kusur Hilal M390 namlu bıçağa yakışmadı
Bahsedilen kusurların hiçbiri kullanıma engel değil sadece görsel açıdan dikkat çekiyor. Bence yeniden kabza yapmayınız dediğiniz gibi kök cevize yazık olacak. Yinede karar sizin.
bu arada benim son yaptığım bıcağın fotolarına bakınca anladımki fotoğraf cekerken dikatetmek lazım sanki kabza yapışmamış gibi duruyor ama elinde bakınca hiç birşey yok tertemiz
Fotoğraf olayında haklısın bazen ışıktanmıdır nedir olmayan çizikler bile oluşuyor fotoğrafta. Bende bu aralar fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışıyorum sırf bu yüzden
Bu işte fotoğraf çekmek çok büyük etken,ışığın geldiği açı gölge sebebiyle çok farklı olabiliyor,
Pim deliklerinin çevresini tekrar inceledim,nerdeyse boşluk görünmüyor,aradaki fark 5mm pim 5,2 kabzadaki delikler..
Ama şöyle bir durum var pimlerin etrafı ahşabın rengine göre daha siyah görünüyor,Özgür ustamızla konuşmamız sonucu kabzanın kök ceviz olması sebebiyle ağaç biraz gevşek bir ağaç,bende ham kabza da pimlerin boylarını kısaltırken biraz ısı sorunu oldu, buda pimlerin etrafını biraz karatmış,fotoğraflarda görünen aslında boşluktan ziyade yanık

Kabzada ki yapışma sorunu ( mengene de sıkmama rağmen nasıl oldu anlamadım ) malesef ki 0,5 mm civari var,
Son karar olarak kabzaya kıyamadım

bu halde kullanıp değiştirme zamanı gelince daha dikkatli olarak yenileyeceğim..