%100 içime sinmemiş olsa da ilk bıçağımı sizlerle paylaşmak istedim. İlk bıçak olması sebebiyle çok fazla şey öğrenmeme vesile oldu. Bunlardan bazıları:
- sap yapmak en az bıçağa form vermek kadar zormuş

- sap yaparken metal epoksisi kullanmıştım. çok iyi bir fikri değilmiş. gerek rengi itibariyle gereksi kıvamı itibariyle şeffaf epoksi çok daha iyi olacakmış.
- sap yapıştıktan sonra ince işlerini yaparken dikkatli olmak lazım. lakin ben sap ile namlunun birleştiği yerlerde bir takım düzeltmeler yaparken namluya zarar verdim ve zımpara sokamadığım için düzeltemedim. zaten bıçakta içime sinmeyen iki şeyden biri buydu.
Malzeme D2. Kalınlık 2.25mm. Pimler 8mm paslanmaz. Sap siyah corian. Namluyu 120 kumda bıraktım. Parlak yüzeyleri çok sevmiyorum

Sap öne doğru inceliyor.
Ağzını kendi tasarlayıp ürettirdiğim ağız açma aparatı ile yaptım. Yaklaşık 6 derecelik bir açıyla yüzey taşladım. Tamamen eğe ve zımpara kullandım. Sapı yaparken kaba malzeme kaldırmak için mop zımpara kullandım. Onun dışında sadece eğe ve zımpara kullandım.
Bahsettiğim ağız açma aparatının resmi şu şekilde:

Bu aleti kullanarak bayağı hassas çalışmak mümkün oluyor. Ayrıca destek mesafesini de değiştirebildiğim için ayar değiştirmeden farklı açılar çalışmam mümkün olduğu gibi aynı açıyı farklı bağlantı şekilleri ile daha yakın veya uzakta yakalamayı da sağlıyor.
Tasarım olarak Global'in GS5 Deba'sını baz aldım:

Benim versiyonum da şu şekilde:

Akşam bileyleyip ilk testlere başlayacağım.
Bu vesile ile Özgür kardeşime malzeme tedariği ve lazer kesim konusunda yardım ettiği için, Taner bey'e de ısıl işlem konusunda yardımcı olduğu için teşekkürü borç bilirim.
Benim yolculuğum daha yeni başladı. Darısı daha ilk bıçağını yapamamış arkadaşların başına
Yorumlarınızı bekliyorum..