Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
Ynt: İlk bıçağım
« Yanıtla #20 : 03 Şubat 2013, 10:59:49 »
hocam bi sorum daha olacak bu düzeneğin ölçülerini alabilirmiyiz ve ölçülerde küçültme yapsak  öyle sipariş versek mesela tornacı arkadaşınıza diyorum sıkıntı olurmu bana biraz büyük geldi de ayrıca birazda duygusal sebepler-fiyat O:-)-

Ölçüler şu an yanımda değil ama kabaca:
genişlik: 500mm
derinlik: 600 mm
ayar çubukları : 400 mm

gibi hatırlıyorum.. Bu haliyle büyük sayılır.. Bence gerekirse %25-%30 meretebesinde küçültülebilir... o sayede hammadeden bayağı tasarruf edilir diye düşünüyorum..  Öndeki tabla da alüminyum.. O da belki paslanmaz bir parça ile değiştirilip biraz daha ucuza getirilebilir..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 03 Şubat 2013, 11:18:41 »
O fotoğraftan çok sonraları yapıştırdım sap yanaklarını. O sırada henüz sapları kesiyordum galiba.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 03 Şubat 2013, 11:43:40 »
Ağız açma aparatını biraz daha küçük düşünsek (mevcut ev ortamında daha rahat kullanılır diye düşünüyorum) yapan arkadaşız tekrar ölçülendirir mi? Birde asıl bileme aparatı için takipteyim :)

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #23 : 03 Şubat 2013, 12:39:13 »
 Eğer zımpara ile düzeltmek istiyorsan seni meşakatli bir iş bekliyor ,büyük bir ihtimal kabzayı sökmek zorunda kalacaksın.Orayı balçak tarzı bir şeyle kapatmak yolu denenebilir mi ki...
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #24 : 03 Şubat 2013, 13:04:30 »
hocam bi sorum daha olacak bu düzeneğin ölçülerini alabilirmiyiz ve ölçülerde küçültme yapsak  öyle sipariş versek mesela tornacı arkadaşınıza diyorum sıkıntı olurmu bana biraz büyük geldi de ayrıca birazda duygusal sebepler-fiyat O:-)-

Ölçüler şu an yanımda değil ama kabaca:
genişlik: 500mm
derinlik: 600 mm
ayar çubukları : 400 mm

gibi hatırlıyorum.. Bu haliyle büyük sayılır.. Bence gerekirse %25-%30 meretebesinde küçültülebilir... o sayede hammadeden bayağı tasarruf edilir diye düşünüyorum..  Öndeki tabla da alüminyum.. O da belki paslanmaz bir parça ile değiştirilip biraz daha ucuza getirilebilir..
bu mesajı görmemiştim aynı soruyu tekrar sormuş oldum :) bence ön tabla alümünyum kalsın daha hafif olur,dediğiniz gibi yaklaşık %30 gibi küçülse ne civarda maliyeti olacak?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #25 : 03 Şubat 2013, 14:48:10 »
hocam bıcagınızı cok begendım elerınız dert gormesın bende uzun zamandır uzerınde calıstıgım bıcagımı bıtırmek uzereyım  yakında paylasıcam. ama bende bıleme konusunda saplantılıyım merakla bıleme aparatınızı belıyorum ama tahmınımce suankı mevcut aparata bı kac ılaveden sonra bıleme yapılabılınır dıye dusunuyorum

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 03 Şubat 2013, 14:59:10 »
ilk bıçak ıçin mükemmel bence. eğe çiziklerını bende yaşadım ilk bıçaklarımı yaparken. ben bır bela bin nasıhatten ıyıdır dıyorum  :) 
şimdiki işlerimde   profılın işlerı bıttığınde bolca  bant yeterlı görmezsem bır bez ıle sarıp uzerıne bant sarıyorum.

çok şık bir bıçak olmuş . ve aparat çok işlevsel gözukuyor.  ben teşekkür ederim beğenmene sevındim  :)
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2013, 15:03:49 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #27 : 03 Şubat 2013, 20:12:11 »
Eğe biraz derin çizik atmış balcak yaparsanız kurtarır. Yada baya bi zimpara işi oda zor olur. Polisaj kecesi biraz iş görebilir. Yada scoth zimpara...

Noyan

• 77
« Yanıtla #28 : 03 Şubat 2013, 21:11:37 »
arkadaşlar,

ben ağız açma aleti ile ilgili olarak arkadaşımla görüşeceğim.. ebatları biraz düşürüp 1 tane değil de 5 tane ya da 10 tane yapalım dersek nasıl bir fiyat çıkacak bakalım.. ilgilenen arkadaşlar olursa yaptırırız.. ben şahsen bu hobiye birkaç insanın katılmasına vesile olursam çok mutlu olurum..

bu arada üzerinde çalıştığım biley aparatı hem bağımsız olacak hem de bu sistem ile uyumlu çalışacak.. böylece 2 ayrı aletle uğraşmak zorunda kalınmayacak..

bu arada bu bıçağın sapını yeniden yapmak gibi bir fikrim var ama bir yandan da öyle kalsın ibret olsun diyorum :) çok da takıntılı olmamak lazım sanırım...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #29 : 03 Şubat 2013, 21:29:38 »
ustadım ellerine sağlık bıcağında aparatında şahane olmuş aparat birazpahallı olmuş okadar
yapacağın biley aletini merak etmiyor değilim haydi kolay gele  bıcapın kabzası nı değiştirme öyle kalsın cizikleride gidermek istiyorsan bir cıtayı capraz kes üzerine zımparayı takıp kalemle yazar gibi perdahlaya bilirsin

kolay gelsin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #30 : 03 Şubat 2013, 21:52:46 »
Bence sapı sökmeyin çok ta takınti yapmayın sapı sökmektense yenisi yapmak bazen daha kolay olabiliyor.

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
« Yanıtla #31 : 03 Şubat 2013, 22:51:29 »
Bu aparattan ben alabilirm. Ve tabiki bileme apaatından da. Haberleşirsek sevinirim.

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #32 : 03 Şubat 2013, 23:03:27 »
Bu aparattan ben alabilirm. Ve tabiki bileme apaatından da. Haberleşirsek sevinirim.

+1
aynı şekilde biraz daha uygun olursa bende talibim şimdiden 2 kişi olduk bile dahada artar bence tornacı arkadaşınızda uygun hale getirir biraz daha
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #33 : 04 Şubat 2013, 00:07:23 »
Noyan Bey, ilk bıçak için oldukça güzel olmuş.
Tebrikler...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #34 : 04 Şubat 2013, 01:10:36 »
Noyan, son derece iyi olmuş, güzel bir yorumu olmuş Global'in deba'sının bence. Özellikle ağız kalınlığının bu kadar incelmesi keyifli mutfak tecrübesi demek,  :2up kutlarım, iyi bir başlangıç yaptın...

Kipmen Sanat web sitesi

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #35 : 04 Şubat 2013, 09:57:48 »

+1
aynı şekilde biraz daha uygun olursa bende talibim şimdiden 2 kişi olduk bile dahada artar bence tornacı arkadaşınızda uygun hale getirir biraz daha

Çıkacak fiyat dahilinde bende her dahil olabilirim :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #36 : 04 Şubat 2013, 12:57:50 »
aparatınıza şapka çıkartıyorum, her detayı titizlikle düşünülmüş. bıçağınız ise gerçekten güzel. kabzayla uğraşırken bu tür aksilikler maalesef olabiliyor. ben kabzayı yapıştıracağım zaman  önce namluya bir peçete sarıp, peçeteden 2-3 milim kadar dışarı taşırarak (kaymayıp tutunsun diye) kağıt bant sarıyorum. bu bant da balçaktan hemen hemen 3-4 milim uzakta oluyor en fazla. bu şekilde namluyu istediğim gibi istediğim yere sabitleyebiliyorum. yapıştırma esnasında da balçaktan sızan epoksiyi mümkün olduğunca temizliyorum. ki ben bunu sanırım 4. veya 5. bıçağımda yapmayı akledebilmiştim:) bu sebeple bence bu bıçağınızı bozmayın. çünkü gerçekten güzel olmuş:)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Noyan

• 77
« Yanıtla #37 : 04 Şubat 2013, 22:43:30 »
Herkese yapici yorumlari icin tesekkur ederim.

Bu arada tornaci arkadasimla konustum. Biraz kuculmus versiyonu 300 tl'ye yapmaya ikna ettim. Ebatlar kabaca 30 cm genislik, 45 cm derinlik, 30cm destek cubuk yukseklikleri olacak sekilde.  Ilgilenen arkadaslar ozelden bana ulasirsa sayi belirleyip siparis verebiliriz.

Bu suprizi paylasmak icin biraz daha bekleyecektim ama bu alet icin biley atasmanlari da tasarliyorum :) Ilgilenen olursa ozellikle yer sorunu arkadaslar icin daha avantajli olur diye dusunuyorum. Onlar bitince farkli bir baslik altinda resimlerini vs paylasacagim.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #38 : 05 Şubat 2013, 10:13:48 »
ilk çalışma için çok güzel bir bıçak olmuş formu çok güzel inşallah dahada güzel bıçakları göreceğiz sizden :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #39 : 05 Şubat 2013, 10:28:20 »
güzel olmuş elinize sağlık.